Yondemasu yo, Azazel-san Režisierius: Tsutomu Mizushima Studija: Production I.G Žanrai: komedija, mistika Transliacija: 08.04.2011 - 01.07.2011 MAL reitingas: 7.74 Trukmė: TV 13 ser. x 13 min. YouTube:AMV / Marshmallow DJ Aprašymas: Demonai yra kaip džinai iš anekdotų. Taip, jie pildo norus, bet daro tai savaip ir spręsdami žmonių problemas pridaro naujų. O kur dar kontraktai, kurių nesilaikymas darbdavį gali paversti į kokį nors bjaurų gyvūnėlį..... Akutabe yra detektyvas-demonologas, kuris yra baisesnis už patį šėtoną. Klientų problemas jis sprendžia pasitelkdamas antgamtines galias. Už pasekmes detektyvas neatsako, bet klientai dažniausiai būna beviltiški ir neturi pasirinkimo laisvės. Akutabei tarnaujantys demonai jo siaubingai bijo. Vienintelė padarėlių paguoda yra Rinko, jaunutė Akutabe padėjėja. Prie jos ir papriekabiauti galima ir šeip pakvailioti. Pati Rinko savo darbu nėra labai patenkinta, bet po truputi įsitraukia į uab veiklą ir pati ima mokytis demonologijos. Va tik tie bendradarbiai... Bosas dar tarkim, baisus, bet retai matomas. O ką daryti su baisiais demonais? Baisus jie yra ne išvaizda (dėl boso apsauginio lauko jie panašūs į kawainus padarėlius), bet savo galiomis. Kita bėda yra ta, kad užduotis reikia formuluoti maksimaliai tiksliai, nes supratimas pas juos yra kaip pas 5 metų vaiką - arba supras pažodžiui arba vis tiek neteisingai, o žodis "pasekmė" jiems apskritai nepažįstamas. Yra anime kurių negalima žiūrėti su šeima. Tėvas mėnesį neduos dienpinigių, motina gailiai dūsaus, o senelė pamačius anūkėlį žegnosis. Yra anime kurie netinka romantiškam vakarui su mergina. Nebent nebijojote, kad tas vakaras bus paskutinis. Įspėju - neapsigaukite su viršelyje nupieštais kawainais padarėliais. Yra anime visai netinkantys jautriems žmonėms ir subtilaus humoro jausmo turėtojams. Tokius žmonėms gali pradėti pykinti, o tai yra visai nejuokinga. Yra anime netinkantys gilios prasmės ieškotojams. Tai nereiškia, kad tos prasmės ten visiškai nėra. Tiesiog ji yra taip giliais paslėpta, kad tikrai liks nepastebėta. Yra anime kuriuos negali žiūrėti religingi žmonės. Jie tiesiog nebegalės patekti į rojų. Yra net anime be mokyklos, paplūdimio, karštųjų šaltiniu ir mechų. Sunku patikėti, ane? Dar sunkiau patikėti, kad yra anime atitinkančių visus išvardintus kriterijus. Vienas iš tokių yra Yondemasu yo, Azazel-san. Matėt Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan? Aha, kažkas panašaus, bet subalansuotas vyresniems. To pasekoje čia yra dar daugiau kraujo, smurto, gašlumo ir iškrypimų. Pasirodo įmanoma. Ir visa tai dar papuošta tona cinizmo ir patyčių. Kūrėjai čia panaudojo seną kaip pasaulis, bet labai veiksmingą receptą - apvertė viską aukštyn kojomis. Taip, demonai yra šlykštūs ir pavojingi padarai, bet kartu ir vaikiški ir paprasti. Kur jau jiems iki vietinių angelų. Apie dievą aš išvis patyliu. Personažai nuostabūs. Visi, net ir epizodiniai. Humoras labai žemo lygio ir skirtas tiems kurie vien nuo žodžio "pimpalas" ima žvengti kaip arkliai. Aš va esu toks ir man net ne gėda. Nors gal turėtų.... Reziumė: Yondemasu yo, Azazel-san yra serialas suteikiantis žodžiams "tualetinis humoras" naują ir perdėm tiesioginę prasmę. Minusą aš suradau tik vieną, bet didelį - nėra kada juoktis. Skaityti kas sekundę besikeičiančius titrus ir dar stebėti veiksmą man buvo per sunku. Kaito ir smegenys ir akys. Žinot kas yra auksinis lietus? Ne? Laimingi jus žmonės....^^ |
Spoileris:
Comment