Hanasaku Iroha Režisierius: Masahiro Ando Studija: P.A. Works Žanrai: komedija, drama, gyvenimiškas Transliacija: 03.04.2011 - 25.09.2011 MAL reitingas: 8.14 Trukmė: TV 26 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Tėvynės ir tėvų nepasirinksi. Banalu, bet tiesa. Ohana ankstesniuose gyvenimuose buvo labai negera. Kaip kitaip paaiškinti tokią nesėkmę su motina? Ji dar darželinukę vertė gaminti valgį ir tvarkyti namus. Galiausiai dėl meilužio skolų išsiuntė pas senelę. Kaip jums toks motyvas? Tiesa, Ohana buvo kietas riešutėlis ir likimo smūgi sutiko drąsiai. Gal toks aplinkos pakeitimas jai bus į naudą? Juk senelė buvo provincijos viešbučio valdytoja, o Tokijas mergaitei kėlė depresiją. Geras oras, graži gamta ir naujos pažintys.... Išvykimą apkartino tik draugo prisipažinimas meilėje, bet Ohana dar labai jauna, bus tų meilių. Naujasis gyvenimas prasidėjo netikėtai komplikuotai. Tik atvykus viena iš viešbutyje dirbančių mergaičių palinkėjo Ohanai numirti. Ir dar taip palinkėjo lyg atvykėlė būtų niekingesnis padaras už tarakoną. Iš kitos apskritai žodžio ištraukti neįmanoma. Senelė buvo ne geresnė. Pamirškit senutes vaišinančias anūkus saldumynais ir visaip kitaip juos popinančias. Sui pavaišinti gali nebent antausiais. Taip ir prasidėjo Ohanos vergavimas viešbutyje. Turbūt ne paslaptis, kad žanras "apie nieką" man yra ne daug geresnis už magiškąsias mergaites. Sutinku, kad žiūrėti kaip japonų paaugliai gelbėja pasaulį yra šeip sau vaizdelis. Briusui Wilisui tai kažkaip natūraliau pavyksta. Kita vertus žiūrėti kaip japonų paaugliai eina į mokyklą, valgo, prausiasi, sisioja ir t.t. yra dar nykiau. Deja, gyvenimas dažnai priverčia mažinti apetitą. Po Steins:Gate pakraupau. Iš posterių sprendžiant man liko arba kvailos komedijos su lolėmis arba serialai kuriuos geriau palikti badmečiui. Hanasaku Iroha posteris krito į akį. Penkios mergos ir haremo nebuvimas tarp žanrų nuteikė prastai. Didelis šansas, kad serialas bus fantastinis, t.y. apie realiam gyvenime neegzistuojantį reiškinį. Turbūt dauguma jau atspėjo - apie tyrą ir gražia mergaitišką draugystę. Užtat į loles nepanašu, o ir stop kadruose pasivaidenę vyriškos lyties atstovai truputi nuramino. Kas dėl pačio serialo tai visos mano baimės pasitvirtino, bet net ir man serialas greičiau patiko nei ne. [seno ciniko bambėjimas on] Pirmiausia mane stebina tematika. Kažin kam mes turime būti dėkingi už paskutiniu metu tokį populiarų paslaugų sektorių? Gal Japonijoje ima trūkti darbo jėgos ir tokie anime yra užslėpta reklama? Keista, juk taip smagu viešbutyje vergauti. Svarbu, kad su draugais! Aha, patikėjau.... Į Ameriką plukdomi Afrikos negrai guodėsi tuo pačiu. Ir taip, serialas yra truputi fantastinis. Kadangi padoriam (ne ta prasme) serialui vien tik vaikščiojimo į mokyklą ar tualetą neužtenka, pagal žanro tradicijas viskas laikosi ant trapių personažų pečių. Jie čia plius/minus. Minusus išdalinu Nako ir Minko. Didžiapapės flegmos manęs jau seniai nejaudina. Su Minko sudėtingiau. Kaip ir thunderė, bet net šiam tipažui per bjauri. Tai ypač jaučiasi po to pačio Steins;Gate. Va Ohana teks pamėgti. Aš bent jau neįsivaizduoju kaip galima to išvengti. Kūrėjai jau taip nuoširdžiai stengėsi.... Vyriškai giminei ir vyresniems personažams priekaištų nėra. Humoro nebuvo labai daug, bet per vieną seriją apie Tomoe žvengiau daugiau nei per visą standartinį humoristinį serialą. Drama vidutiniška - ašaros, depresija, pykčiai ant savęs ir kitų.... Yra ir truputis romantikos, bet jos nauda šiame anime yra abejotina. Toks vaizdas, kad ją čia įkišo tik tam, kad būtų. Cha cha, fanservisas paplūdimyje ir šlapių marškinėlių šou pridedamas! [seno ciniko bambėjimas off] Jūs nepatikėsit, bet visas šitas bambėjimas yra visiškai nesvarbus. Serialas yra tiesiog per daug šiltas, kad kreipčiau į tai dėmesį. Tai nereiškia, kad žiūrint šį anime kompiuteris labiau šildė mano dėl artėjančios žiemos sustirusius kaulus. Tiesiog viduje šilta buvo. Kažkur ten kur turėtų būti širdis. Nežinau net ką "kaltinti". Gal dailininkus, kompozitorius ar režisierių? Reziumė: Teisingas anime šildymo sezono pradžios belaukiant. Galima šildytis stipriais alkoholiniais gėrimais, pledais ar mažiau padoriais būdais, o galima ir su Hanasaku Iroha. Tiesa, širdis turi būti ne akmeninė. Ir vis tiek, pensininkas pečkurys pats kiečiausias.^^ |
Spoileris:
Comment