Steins;Gate

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Steins;Gate

    Steins;Gate


    Režisierius: Hiroshi Hamasaki / Takuya Sato
    Studija: White Fox
    Žanrai: fantastika, komedija, drama, trileris
    Transliacija: 06.04.2011 - 14.09.2011
    MAL reitingas: 9.03
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Sakoma, kad visokių žmonių yra - visokių ir reikia. Kam reikia Rintarou Okabe, išprotėjusio mokslininko su šizofrenijos priepuoliais ir destruktyviais užmojais? Velnias žino, bet faktas, kad keistuoliai traukia tokius pat keistus žmones. Viskas prasidėjo nekaltai. Rintarou įkūrė laboratoriją, kurioje ir "žaidė" su vaikystės drauge Mayuri ir super hakeriu Hashida. Tiesa, laboratorija čia labai perspaustas pavadimas. Greičiau tiesiog plotas žaidimams alia bananu kepimas mikrobanginėje krosnelėje.
    Kelionės laiku buvo Rintarou fetišas, todėl konferencijos šia tema jis praleisti negalėjo. Renginys buvo šiaip sau, bet ten jis sutiko Kurisu Makise, kuri yra jauna ir jau garsi mokslininkė. Deja, netrukus ji yra nužudoma. Šokiruotas vaikinas parašo žinutę Hashidai ir nuo tada viskas prasideda. Žinutė kažkodėl nukeliavo į praeitį, atmintis sušlubavo, o neseniai nužudyta Kurisu yra sveikut sveikutėlė. Paslaptingos organizacijos išdaigos? Rintarou galutinai išprotėjo? Kelionės laiku? O gal nekalti jaunimo žaidimai yra ne tokie jau ir nekalti?


    Žmones sutinkam pagal drabužius, o išlydim pagal protą. Taip būna ir su anime. Pirmas įspūdis buvo šeip sau. Rintarou truputi paplaukęs ir ne standartinis, bet ar išprotėjęs mokslininkas tinka pagrindiniam vaidmeniui? Pradžioje man atrodė, kad nelabai. Kiti personažai daugiau mažiau standartiniai. Žiauriai užknisa vaikystės draugės su vaikišku balseliu ir 10 metų vaiko proteliu. Kažkoks storas ištvirkęs "super" hakeris, "thunderė" ir transvestitas.... Siužetas neaiškus ir pirmos serijos užduoda vien tik klausimus ir ignoruoja klausimus. Pirmas serialo trečdalis man buvo sumaniai fantastika užmaskuotas haremas. Savaip simpatiškas ir įdomus, bet tik tiek. Užtat vėliau anime transformuojasi į kažką daugiau. Personažus galima ir net reikia pamilti. Pasirodo, kad Rintarou yra ne toks jau ir išprotėjęs, o jo šizofreniškas elgesys yra tik apsauginė reakcija į nejaukias situacijas. Patosiškos povyzos ir piktadariškas juokas nebe erzina, o verčia atlaidžiai šypsotis. Kurisu ne maža geltonplaukė mergaitė ir tai jau yra didelis pliusas, nes visada mėgau suaugusias thunderes. Net vaikystės draugė čia yra kažkaip į temą, o tas jos "tu turium" (ar kaip ten) yra tiesiog mielas. Taip, personažai standartiniai, bet gyvi ir gerai atskleisti. Ir tai dar ne viskas. Čia yra puikus siužetas, režisūra, drama, komedija, romantika ir visa tai yra vietoje, laiku ir teisingomis dozėmis. Fantastinė dalis pakankamai pagrįsta mokslu ir logika. Aišku didelio tikroviškumo čia ieškoti neverta, vis tik čia yra anime, o ne fizikos vadovėlis. Užtat kelionių laiku tematika žiūrisi šviežiai ir įdomiai. Nepaisant to, kad tema yra tikrai ne nauja. Žiūrovui nejučiomis tenka pasukti galvą ne tik dėl siužeto vingių. Manau daug kas kartais pasvajoja "Va jei mane kas nukeltų n metų atgal.....". Tikiu, kad po šio anime tokių bus mažiau.
    Visa tai vainikuoja puikus įgarsinimas ir gera techninė serialo dalis. Nelabai suprantu priekaištus dėl piešimo ir fanserviso. Kaip tokiam formatui piešimas yra daugiau nei padorus, o fanservisas yra neatsiejama anime subkultūros dalis. Muzika neįkyri ir tiesiog padeda sudaryti reikiamą nuotaiką.

    Reziumė: Steins;Gate yra pats kaip laiko mašina. Reikia vakare užsidaryti kambaryje, išjungti telefoną ir bežiūrint patys nesuprasit kaip būsit perkelti į rytą. Piktdžiugiškai siunčiu linkėjimus žiūrėjusiems ongoing'o formatu.


    Pasirodo keliautojas laiku John Tirot iš tikrųjų egzistuoja.




    Spoileris:
    110
    5
    82.73%
    91
    4
    8.18%
    9
    3
    6.36%
    7
    2
    1.82%
    2
    1
    0.91%
    1
Working...