Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Squalleh
    .MØNSOON.

• 2009 01 12
    • 1892

Pagaliau pražiurėjau. Verdiktas? KILL IT WITH FIRE. Tiek absurdo nebuvau matęs nuo Kara no Kyoukai laikų berodos.
    2/5.

Comment

• Miesto_Druidas
      the journeyman

• 2010 08 17
      • 1515

Autorius Squall
      Pagaliau pražiurėjau. Verdiktas? KILL IT WITH FIRE. Tiek absurdo nebuvau matęs nuo Kara no Kyoukai laikų berodos.
      2/5.
      Jau minėjai nekartą kokia kančia buvo žiūrėti, bet kokia iš tikro priežastis? Pasidalink ir čia, gal apsaugosi naujus žiūrovus nuo bandymo žiūrėti šį blogį , (nors aš daviau 10/10 ir manau jis to tikrai vertas) nebent tu esi visom keturiom prieš Mari Okada scenarijus, tokiu būdu gal ir nebūtų nuostabu.

Comment

• Merzka
        Rebuff Overdrive

• 2012 10 30
        • 14

Patiko. Atvirkščiai nei OP, ko gero smagiausia buvo žiūrėti dėl Menmos (kažkaip ir kažkada buvau su ja palyginta, turbūt dėl to ir ėmiausi šito animo). Didžiausias minusas: neįtiko man rimtos dramos ir moeshit sąntykis. Kad ir kiek nedaug jų buvo, užuominų į fanservisą nereikėjo. Istorija tikrai gera, nesudėtinga ir pakankamai intriguoja. Veikėjai gana nuspėjami, nors nieko labai ekstravagantiško ir nesinorėjo.

Lengvai žiūrimas anime apie visai nelengvus dalykus. Nuotaika išlaikyta puikiai, verta žiūrėti vien dėl to. 4/5.

Comment

• Squalleh
          .MØNSOON.

• 2009 01 12
          • 1892

Miesto_Druidas, jezau, nepastebėjau iškart kad klausei D: Na bet tiek to, atrašysiu, jeigu vis dar aktualu.

Iš tikrųjų aš labai stengiausi pamilti šį serijalą, nes piešimas, muzika ir bendras stilius man buvo labai simpatiški. Bet be abejo, pagrindinė problema - siužetas. Jezau.. tiek daug nesusipratimų, keistų sprendimų ir tiesiog per daug skylių siužete. Spoilerius pasistengiu slėpti.

I: Menmos siela. Kada ji atsirado ir kada Jinta pradėjo ja matyti? MAL'o siužeto aprašymas man sako kad neseniai, bet kiek atsimenu, pirmame epizode Jinta atrodo visai jau pripratęs matyti vaiduoklį kiekviena diena. Jeigu jis priprato, tai reiškia kad pakankamai senai. Jeigu pakankamai senai, tai kodėl ji iškart nepaprašė padėti su savo noru?

II: Menmos noras. Jeigu jūsų niekur neišeinantis, metęs mokykla, hikikomori pažystamas paprašytų jūs padėti išpildyti norą, kurį uždave jam mirusios draugės vaiduoklis.. kokie šansai kad sutiktumet? Man vienam atrodo kad tai išvis ne miela, o labiau eina link sprendimo kad Džintai važiuoja stogas? Ir kas svarbiausia, norint-nenorint visi jo draugai jam pradeda tikėti.

III: Menmos galios. Menma visa laika galėjo įrodyti kad yra kartu su visais. Ji gali laikyti daiktus, rašyti, netgi gaminti sausainius. Tai kodėl ji iškart to nepadarė? Netgi ne, kodėl Džinta nepaprašė jos tai padaryti? Jam gi iškart visi patikėtų. Netgi Matsuyuki. Tai labai palengvintų situacija ir aš iki šiol nesuprantu kodėl atskleidus šita galimybė pačiame pirmame epizode, niekas to nesugalvojo padaryti iki pačio galo.

IV: Apie Matsuyuki.
          Spoileris:
          Nejaugi aš taipogi vienintelis, kam atrodo, jog jam labiau tinka manjako vaidmuo? Taip, galima visa gyvenimą mylėti žmogu netgi po mirties, bet turėti jo drabužius ir persirengti į juos kartas nuo karto? Iš kur jis gavo juos? Dar labiau, jiems buvo gal 5-6 metai tada - apie kokia meilė čia galima kalbėti?

V: Apie Poppo.
          Spoileris:
          Bet kas be ko, šitas anime sugebėjo sukurti vieną, gerą veikėją.. iiir išmesti ji velniop, padarus iš jo vieną didelį 'comic relief'. Iš visų draugų - Poppo turi didžiausia vaikystės traumą, kadangi būtent jis matė jau mirusios Menmos kūną. Nes sutikit, žinoti kad draugė mirė ir pačiam tai pamatyti - tai yra du skirtingi dalykai.

VI: Bendrai apie visus.
          Menma gali būti miela, bet jos derp'inimas (I, III) labai jau trugdė man mėgautis jos veikėju.
          Jinta nors ir stengiasi būti visu tragišku, bet taip ir pasilieka neitralus bei standartiškas = neidomus.
          Matsuyuki tiesiog.. wrong (IV). Jis yra paprasčiausias tsundere-kun ir ne daugiau. Galima būtų pabandyti jį nagrinėti, bet po to incidento su suknele jis taip nieko gero ir neparodė, nors ir galėjo.
          Tsurumi yra tik Matsuyuki 'kietumui' paryškinti. Personality? What's that?
          Poppo, kaip ne keisčiausia, pats normaliausias veikėjas, bet serijalas pristato ji kaip tipinį klouną, neverta dėmesio. Labai, labai gaila.
          Naruko. Stereotipinė draugė kuri myli savo vaikystės stereotipinį draugą Jinta, bet taip nieko ir negauna. A, ir dar: ANARU. That is all.

VII: Reziume. Personažai nors ir pilni stereotipų, bet negadina anime ant tiek, kiek gadina siužetas, o tiksliau tai, ant kiek jis neapgalvotas. Didžiausia dramos priežastis buvo tame, kad niekas nematė Menmos ir nenorėjo tikėti Džintai kad ji iš tikrųjų grįžo. O jis niekaip negalėjo tai įrodyti, nors aiškiai matė kad Menma moka laikyti daiktus ir liesti jį. Hurrrr. Dėl to, didelė pusė serijalo mano ranka labai dažnai draugavo su mano kakta.
          Link galo jau prasidėjo daugmaž nebloga romantika, ir scena su užrašais kiekvienam veikėjui man labai patiko. Kas žudo šį anime, tai tiesiog over-drama ir pati pabaiga tam irodymas - galvojau veikėjų ašaros ir snarglės pils iš monitoriaus ant klaviaturos /:
          Kažkaip taip.

Comment

• Red_Elf
            pandų karai :D

• 2009 05 07
            • 1112

Apie serialą neblogi prisiminimai, ne fantastiškas buvo, bet tvirto 8 nusipelnė. Šiandien pažiūrėjau filmą. Galbūt dėl to, jog serialas matytas jau prieš 3 (!!!!!!!!!!) metus ir spėjo prisimiršti, filmas atrodė net labai neblogas. Žiūrint iš kat po TV manau įspūdis būtų daug liūdnesnis, kadangi beveik nieko naujo neparodoma, tik kitu rakursu, bet dabar buvo tikrai įdomu prisiminti viską. Neprisimenu kaip buvo su TV, bet šiandien ašarėlė nuriedėjo, nesvarbu, jog žinojau kaip čia viskas, kur ir kame. Vėl rašau stiprų 8.

Comment

Working...