Freezing Režisierius:Takashi Watanabe Studija: A.C.G.T. Žanrai: nuotykiai, mistika, erotika Transliacija: 02.10.2010 - 02.04.2011 MAL reitingas: 7.40 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Žmonija pavojuje, vėl... Šį kartą ją puola gigantiški robotai Novos ir vienintelė viltis (kas galėtų pagalvoti!?) genetiškai modifikuotos mergaitės. Paprasti ginklai neveikia, o naujasis žmogiškasis ginklas yra pakankamai galingas, kad galėtų bent jau atitolinti civilizacijos žūtį. Tokios mergaitės yra mokomos specialioje akademijoje, kurioje jos gyvena ir įgyja reikiamus įgūdžius. Kadangi akademijos pagrindą sudaro moteriška lytis tai ir tvarka čia moteriška bei griežta. Konfliktinės situacijos sprendžiamos irgi taip pat, su šiai lyčiai būdingu žiaurumu. Be to, net ir nuplautos galūnės atauga tai kodėl "nepažaidus" rimčiau? Aišku be berniukų irgi neapsieisi, bet čia jie atlieka nors ir svarbų, bet tik pagalbinį vaidmenį. Užtat turi progą artimai pabendrauti su kokia nors įspūdingų formų gražuole. Ką jau padarysi jei "darbo" specifika tokia.... Viena iš tokių gražuolių Satellizer el Bridget, dar vadinama Neliečiamąja Karaliene. Reikalas tas, kad pas mergaitę yra prisilietimų fobija. Užtenka menkiausio prisilietimo ir veiksmo "autorius" gali atsidurti ligoninėje....ilgam....jei pasiseks. Bjauriam charakteriui nenusileidžia ir jėga. Ir štai į be vienos minutės antro kurso čempionės glėbi puola kažkoks berniokas ir meiliai nosyte pasitrina į įspūdingas pieno liaukas. Savižudis? Kokių tik palyginimų aš neprisiskaičiau... Pabandysiu ir aš "sublizgėti" asociacijomis. Iš Sekirei paimkim kovingas ir turinčias super galių mergaites, papus ir haremą. Aišku Freezing haremas čia mini, bet dar ne vakaras ir šeip visi požymiai kaip ir akivaizdūs. Iš High school of the Dead paimkim kraują ir tuos pačius papus. Labai daug kraujo ir labai daug papų.^^ Iš Ikki Tousen paimkim efektingai ir lengvai plyštančius drabužius. Kartais atrodo, kad jie čia apskritai nereikalingi. Kokia prasmė jei kovos metu vis tiek neišvengiamai suplyš? Į šarvus irgi nepanašu, labai jau abejotinos gynybinės funkcijos. Gerai, kad bent jau sukuriami tiesiog "iš oro", o tai ir bankrutuoti galima. Angeloidines novas paimkim iš baisiojo NGE. Tikiuosi fanai nesupyks...^^ Berniuką galima paimti iš bet kurio hareminio ar panašaus žanro anime. Ypač jis mane erzino pradžioje. Na savižudybės bandymą dar galima paaiškint - apsipažino sesutės pasiilgęs, bet bandymas užglaistyti nesusipratimą griebiant nepažįstamai mergaitei už rankos su žodžiai alia "Ei tu, palauk..." ir dar kelis kartus..... Vienžo vos iš fotelio neišgriuvau. Vėliau balvonėlis truputi reabilitavosi ir parodė savo charakterį, bet kam reikėjo jį taip vaikiškai nupiešti? Duočiau nebent 12 metų ir tai dar su avansu. Satellizer irgi jau ne kartą čiupinėta, bet nieko negaliu su savimi padaryti - didžiapapės blondinės yra mano silpnybė. Nebent jos charakteris yra per daug kontrastingas. Siužetas yra kažkur anapus, didžioji dalis veiksmo čia yra vištų peštynės dėl rango vištidėje, bet labiausiai šiame seriale man jos ir patiko. Piešimas toks +-, kartais gražu, o kartais nelabai, bet kraujo ir smurto čia pakanka. Ir ne tik fizinio. Mergaitės kovoja negailėdamos savęs ir kitų, o aršumu nenusileidžia liūtei ginančiai savo vaikus. Reziumė: Truputi gėda, man šis labai serialas patiko. Tiesiog negalėjau atsitraukti, bet normaliems ir rimtesniems žmonės griežtai nerekomenduoju. Nebent būtų atitinkama nuotaika, t.y. norisi pažiūrėti į kovojančius papus. Net nežinau ar tokia nuotaika normaliems žmonėms būna ir ar žodis "normalus" apskritai pritaikomas anime fanams...^^ Pabaigoje žadamas antras sezonas. Labai abejoju, bet noriu. Kur pasirašyt!? Spoileris:
|
Freezing Vibration Režisierius:Takashi Watanabe Studija: A.C.G.T. Žanrai: nuotykiai, mistika, erotika Transliacija: 04.10.2013 - 20.12.2013 MAL reitingas: 7.27 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Netikėtai atėjo, aš net ir nelaukiau. Tiesa sakant nelabai ir atsiminiau. Atsiminiau tik, kad buvo kažkokia didžiapapė blondinė, bet žiūrėjimo metu atmintis atsigavo ir aš nesijaučiau "ne temoje". Galiu patvirtini, kad serialas pasikeitė. Į gerą ar į blogą čia jau skonio reikalas. Pagrindinės porelės buvo mažiau. Iš principo jiems skirta tik viena arka ir labai nebloga, jei nekreipti dėmesio į jos siaubingai naivią pabaiga. Serialas dar labiau subobėjo. Kam tie "stabdžiai"reikalingi man buvo apskritai neaišku. Porą kartų "padebufino" ir dažniausiai kovos metu net į kadrą nepatekdavo. Užtat mergaitės mušasi energingai - liejasi kraujas, plyšta drabužiai.... Daug ašarų, patoso, kančių ir dramos. Nesakyčiau, kad žiūrėti nebuvo į ką, bet visa tai jau n kartų matyta ir banalu. Reziumė: Didžiausias serialo pliusas yra speneliai. Kaip kūrėjai ruošiasi pardavinėti diskus? Jau ir taip viską parodė.^^ Vis dar neaišku kas yra tos novos, bet išgyvensiu kažkaip ir to nežinodamas.^^ Spoileris:
|
Comment