Star Driver: Kagayaki no Takuto Režisierius: Takuya Igarashi Studija: Bones Žanrai: nuotykiai, fantastika, mecha Transliacija: 03.10.2010 - 03.04.2011 MAL reitingas: 7.78 Trukmė: TV 25 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Pietų Japonijoje yra sala. Iš pirmo žvilgsnio graži ir taiki, bet čia yra sprendžiamas visos žmonių civilizacijos likimas. Vietiniams gyventojams į rankas pakliuvo robotai, kurių galių užtektų sunaikinti visą planetą. Beda tik tame, kad robotai yra uždaryti alia virtualioje erdvėje, o ją saugo keturios mergaitės. Viena iš jų yra Wako kuri yra susižadėjusi su Sugata. Dėl sužadėtuvių vaikų niekas neatsiklausė, tradicija tokia, bet nepanašu, kad jie būtų labai prieš. Vieną naktį porelė meiliai vaikštinėjo paplūdimiu ir surado pusgyvi berniuką. Wako ryžtingai ir be kompleksų berniuką atgaivino. Tuo metu jaunuoliai dar nežino, kad jų susitikimas buvo lemtingas. Skenduolis buvo Takuto, berniukas pakankamai išprotėjęs jei ryžosi į salą atplaukti savo rankomis ir kojomis, bet kartu spinduliuojantis optimizmą ir gerą nuotaiką. Vietiniai jam iškart užklijavo širdžių ėdiko etiketę, bet Takuto į akis krito ta pati Wako, kurią tenka ginti nuo paslaptingos organizacijos antpuolių. Dauguma anime man primena laisvo elgesio mergina, kuri visai būdais bando suvilioti suvilioti "klientą". Ne taip svarbu, kad po storu špakliaus sluoksniu ir ryškiai apranga nieko gero kaip ir nėra. Esmė yra pradžia, o toliau jau kaip nors....iš inercijos... Taip ir anime pradžioje stengiasi žiūrovą sužavėti ir sudominti, žadėdami gerą piešimą, siužetą, įdomius personažus ir daug veiksmo. Šis serialas yra ne toks. Pradžioje man pasirodė, kad jam į mane visiškai nusispjaut, nes pradžia šokiruoja blogąja prasme. Siužetas absoliučiai kvailas, su dar kvailesniais robotais, personažais ir karnavalinėmis kaukėmis. Sailor Moon'iškos Galaktinio Gražuolio transformacijos gali sukelti isterišką juoką, bet po n karto ima erzinti. Maždaug po penktos serijos uždaviau sau lemtingą klausimą - O gal jį...velniop, a?, bet nusprendžiau dar pakentėt, nes mane sudomino meilės trikampis, kuris čia yra beveik unikalus. Sakoma, kad kur yra du - trečias nereikalingas. Keisčiausia yra tai, kad nereikalinga čia yra trikampio pagrindinis kampas - mergaitė. Aš esu matęs ne vieną shoujo serialą, kur mergaitės palyginus su berniukais buvo pilkos pelytės, bet čia tas nykumas jautėsi ypatingai stipriai. Šukuoseną aš galiu paaiškinti Bones meilę trumpaplaukėms, bet Wako neturi nei vidinio nei išorinio žavesio. Turi nebent garsiai gurgiantį pilvą ir iškrypusią vaizduotę, o tai, sutikit, mažoka...... Visai kitas reikalas su berniukais. Aš pats esu pesimistiškas ir visada niurzgantis senis todėl man patinka tokie visomis prasmėmis teigiami personažai kaip Takuto, kuriems ir jūra iki kelių. Sugata atvirkščiai, niūresnis ir uždaresnis padaras ir, esu tuo įsitikinęs, velnių priėdęs. Kaip tik berniukų keista draugystė man labiausiai ir patiko. Čia apskritai daug įdomių personažų, kuriems ne vieta šiame seriale. Paimkim kad ir Kanako. Kur jus dar matėt įspūdingų formų ir ištvirkusią mokinukę ištekėjusią už oligarcho, kuri su visai norinčiais bučiuojasi per klasės lango stiklą, bet protu ir moterišku gudrumu nenusileidžia savo išvaizdai? Arba mergaitę, kuriai berniukų tualetas nėra tabu? Užteko tik įsijausti į personažus bei sudėtingus jų tarpusavio santykius ir anime pasidarė ne toks jau ir blogas. Na taip, jis tikrai yra kvailas ir balansuojantis ties absurdo riba. Taip, nežavi pseudo filosofiniai dialogai, kaukės, pasisveikinimo ritualas, o mechinė dalis yra apskritai kažkoks pasityčiojimas iš mano mylimo žanro. Užtat veiksmas yra visai neblogai užsuktas ir intriguojantis. Reziumė: Keistas anime. Čia kas? Parodija? Komedija? Romantika? Naujas mecha-shoujo žanras? Gal net drama? Visko po truputi ir nieko iki galo. Niekam nerekomenduoju, bet nieko ir neatkalbinėju.^^ Ir tikrai, ten kur du - trečias nereikalingas.... |
Spoileris:
Comment