Fractale 2011

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 539

    Fractale 2011


    Fractale
    フラクタル


    Režisierius: Yutaka Yamamoto
    Studija: A-1 Pictures,
    Ordet
    Žanrai: nuotykių, mokslinė fantastika
    Transliacija: nuo 2011 01 14 iki 2011 04 01
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 11 x 23 min.
    AniDB reitingas: 8,4
    MAL reitingas: 7,6
    ANN reitingas: 7,7

    YouTube resursai:
    Traileris || OP

    Papildoma Info:


    Mūsų laukianti ateitis po keleto šimtmečių pasirodo gali but ir žymiai šviesesnė nei daugumos ateities vizijų teorijų kūrėjų nusakoma. Užuot kentėję energetinių išteklių ir maisto trūkumą, ar besistengiant atsigaut iš po karų ir kitokių globalių nelaimių postapokaliptiniam pasaulyję, šio anime žmonija gyvena praktiškai rojuje. "Fractale" sistemos dėka jiems praktiškai nebereikia niekuo rūpintis apart savo laisvalaikiu.Sistema pasirūpina viskuo nuo pasaulio valdymo iki automatinio ligų pagydymo kiekvieno individo kūne. "Fraktale" nupasakojant, tai būtų kažkas panašaus, kaip perkeliant virtualų, informacinių technologijų pasaulį į realų pasaulį. Deja kaip ir kiekvienas utopinis pasaulis taip ir šis nėra be trūkumų ir juodų paslapčių, kas ir atsiskleis anime eigoje. Clain, paauglys gyveno šiam pasaulyje ramų betikslį gyvenimą pajūrio namelyje su tėvus jam atstojančiais "Fraktale" sistemos sukurtais individais. Kol vieną dieną jis išėjęs pasivaikščiot išgelbsti ,keistų tipų persekiojamą, simpatišką mergaitę. Phryne (išgelbėtos mergaitės vardas) ilgai pas Clain namuose neužsibūna, jam nematant slapta iškeliauja tepalikdama savo sagę. Kai Clain pabandė ją atidžiau apžiūrėti iš jos staiga ,tiesiogine prasme beveik, išdygo "Fraktale" sistemos sutvėrimas, mielos mergaitės pavidale, vardu Nessa. Virtualios mergaitės tikrų pakeisti negali, gal būt dėl to, ar tai kitų savų priežasčių Clain drauge su Nessa iškeliauja ieškot Phrynes...





    Mangos istorija ,pagal kurią buvo sukurtas šis anime, parašė Hiroki Azuma, profesorius kurio tiesioginis darbas susijęs su kultūros ir sociologijos analizavimu. Taip, kad žiūrėdami šį anime galite tikėtis kokybiškos mokslinės fantastikos. Visa anime istorija daugiausia yra rodoma iš mano jau minėtų trijų personažų perspektyvos, kurie dar tėra tik vaikai, ar tik beprasidėjus paauglystei. Tad ir poelgiai jų dažnai naivus, kaip tik vaikai nepasielgtų. Tai suteikė šiam animei lengvos nuotaikos, kurį dažnai atsverdavo ekrane vykstančius niurius įvykius. Neabejotinai vienas iš pliusu yra anime atmosfera. Žiūrint "Fractale" bent jau aš pasijutau tarsi stebėčiau koki studijos "Ghibli" filmą o ne eilinį anime tv serijų formate. Tokia atmosfera daugiausia yra sukuriama, dėka piešimo, kuris primena mano ka tik minėtos studijos darbus, bei orkestro melodijų skambančių fone. Kalbant daugiau apie piešimą, originaliu jo nepavadinsi, bet labai patrauklus akiai. Šilta švelnių spalvų paletė, puikiai personažų perteiktos emocijos, bei dėmesys smulkmenom. Labiausiai akį traukė fonai kuriuose vykdavo veiksmas. Aišku yra ir minusų. Eilinį kart tas pats piešimas tik šį kart 3d formoje. Laimei jo ne tiek jau daug, apart 3d nupieštų orlaivių daugiau niekas nerėžė akies. Dar truputį užkliuvo Clain garsinusios aktorės balsas. per ne lyg moteriškai skambėjo, dėl to vis reikdavo sau prisiminėt jo tikrą lytį.Taip pat gal kiek buvo perlenkta su "Clain yra pervertas" juokeliais. Bet visi čia išvardinti minusai labai mažai tekrenta į akis, galimas daiktas jūs jų net nepastebėsit.
    Apibendrinimas: Asmeniškai mane šis anime sužavėjo, vienas iš dviejų asmeninių favoritų 2011 žiemos anime sezone. Bet jei žiūrėti į reitingus, tai daugumai jis pasirodė šiaip eilinis geras anime. Tad nenorėdamas galimai suklaidint, savo balo nepiršiu jums. Rekomenduoju jei tiesiog ilgitės gražaus reginio ir trupučio nuotykių.



    Siųstis: Linkomanija

    39
    5
    51.28%
    20
    4
    33.33%
    13
    3
    15.38%
    6
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...