IS: Infinite Stratos / IS: Infinite Stratos 2

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    IS: Infinite Stratos / IS: Infinite Stratos 2

    IS: Infinite Stratos


    Režisierius: Yasuhito Kikuchi
    Studija: 8bit
    Žanrai: komedija, fantastika, mecha, erotika
    Transliacija: 07.01.2011 по 01.04.2011
    MAL reitingas: 7.50
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Viena išprotėjusi japonų mokslininkė sukūrė kovinius šarvus, vadinamus egzo-skeletais, ir stiprioji lytis pasikeitė. Mat juos valdyti galėjo tik moteriška lytis. Užtat tai pasitarnavo taikai visame pasaulyje, nes nors šarvų skaičius ir buvo ribotas, bet jų turėjo kiekviena daugiau mažiau padoresnė valstybė. Karo pasekmės naudojant tokius galingus ginklus būtų baisios todėl buvo nutarta juos naudoti tik taikiems tikslams, alia varžyboms. Pasaulį sudrebina sensacija - atsirado pirmas berniukas, kuris sugeba valdyti šarvą. Šis unikumas yra Ichika, jaunesnysis Chifuyu brolis. Sesuo, savo laiku
    buvusi geriausia pilotė pasaulyje, dabar dirba Dangiškoje akademijoje kurioje mokytis pradeda ir Ichika. O kur jam daugiau dėtis jei stebuklingų mechų pilotus moko tik čia? Akademijoje berniukas jaučiasi kaip balta varna. Manot lengva būti vieninteliu berniuku kai aplinkui šimtai naujoku susidomėjusių mergaičių? Valdžia net nepasistengė suorganizuoti jam atskirą kambarį ir aplaidžiai apgyvendino su mergaite. Gerai, kad tai buvo Houki, vaikystės draugė. Nors toks čia ir gerumas...



    Paskubintas entuziastingai ėmiau šito "darbo". Šiais laikais mecha anime ant šaligatvio nesimėto. Ir iškart nusivyliau. Čia tikrai ne mano mėgstami didžiuliai gė***ki robotai. Kita vertus jei jau Iron Man vadinam mecha, tai IS: Infinite Stratos yra 100% mecha. Ką jau padarysi, laikai tokie... Deja, šio žanro išpildymas manęs netenkina. Mechanizmų čia yra mažai, atskleisti jie silpnokai ir atrodo daugiau magiški nei fantastiniai. Man priminė patobulintus "batus" iš Strike Witches. Taigi sutarkim, kad kaip mecha šis serialas yra labai vidutiniškas, balansuojantis ties "pusė velnio, geriau jau taip negu nieko" riba.
    Atėjo eilė kitam žanrui - haremui, kuris užima mažiausiai 80% viso serialo. Čia IS irgi neturi kuo pasigirti. Kaip visada kūrėjai žiūrovą bando papirkti kiekybe, o ne kokybe. Beveik visos mergaitės yra įvairių pakraipų "thunderės" ir nupieštos copy/paste principu. Net arogantiška aristokratė yra garbanota (net nežinau kaip geriau tokią šukuosena pavadint) šviesiaplaukė. Kaip originalu, ane? Vienintelė išimtis yra Charlotte , kuri yra per gera šiam serialui. Stabilios psichikos mergaitė, kuri gali būti ir meilus padarėlis ir patikima partnerė, kuri kovos metu visada pridengs nugarą. Vienžo su tokia galima eiti ir į lovą ir į žvalgybą.^^ Per prastas jai ir mūsų balvonėlis - visatos centras. Atrodo lyg ir nekvailas bei drąsus, bet jei tai liečia santykius su gražiąją lytimi - absoliučiai beviltiškas. O gal tiesiog turi didelių problemų su klausa?
    Jumoras čia standartinis, mėgėjui. Prie žanrų pridėjau dar ir erotika. Jos nėra labai daug, bet ji yra gan skoninga ir be kvailos cenzūros. Kūrėjai prisiminė, kad grožybes galima paslėpti ir subtiliau, o ne tik su gyvūnėliais per pusę ekrano. Kovos nupieštos gražiai ir yra dinamiškos. Tai yra vienintelis ir neabejotinas serialo pliusas. Siužetas........na taip tiek apie jį.

    Reziumė: Iš tikrųjų anime nėra toks jau ir blogas, bet žiūrovas turi mėgti ne mecha arba haremą, bet abu šiuos žanrus. Tai yra turi būti manimi.^^ Tokiu atveju smagų vakarą aš garantuoju. Šis serialas iš tokių patiekalų, kuris nepaisant paprastų ir nelabai tarpusavyje derančių produktų, turi visai padorų skonį. Liko tik paminėti Isekai no Seikishi Monogatari, kuris savo jaunesnįjį brolį lenkia pagal visus parametrus. Išimtis būtų nebent kovos.

    Net nesvajokit atsidurti moteriškame kolektyve. Geriausiu atveju nusivilsite moteriška lytimi, o blogiausiu - patys subobėsit.





    Spoileris:

    IS: Infinite Stratos 2


    Režisierius: Yasuhito Kikuchi
    Studija: 8bit
    Žanrai: fantastika, mecha, haremas
    Transliacija: 04.10.2013 - 20.12.2013
    MAL reitingas: 6.82
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kažkoks zombių laikas atėjo - dar vienas serialas netikėtai prisikėlė. Nežinau kas prašė, tikrai ne aš. Keista, bet kažkodėl kūrėjai nusprendė, kad pirmame sezone buvo per mažai haremo. Kur jau daugiau?! - paklausite jūs manęs ir būsite visiškai teisūs. Jei kažkas pasakytų tai nepatikėčiau, bet teko pamatyti pačiam. Antras sezonas tapo tokiu haremišku, kad jau nebe pavydas ėmė (kas yra normalu), o pyktis. Bernas durnas iki negalėjimo, o kai atrodo, kad jau išsisukti nepavyks tai apsimeta kurčiu. Aš viską suprantu, žanro ypatumas ir tiek, bet net imant haremus tokie personažai jau išeina iš mados. Kaip ir smurtaujančios mergaitės. Kažkodėl buvo nuspręsta, kad mergaičių irgi buvo per mažai. Todėl pridėjo dvi naujas. Dėl Tatenashi nepykstu, visai vykusi mergaitė, bet jos sesuo yra siaubingai nykus personažas. Mecha? Kažkas buvo, bet skendo hareme ir fanservise. Humoro nepamenu, gal pora kartų vyptelėjau.

    Reziumė: Užtat atsirado kažkokia kvaila slapta organizacija. Valio!!! Aha....


    Tikiuosi daugiau neprisikels.





    Spoileris:
    23
    5
    21.74%
    5
    4
    39.13%
    9
    3
    34.78%
    8
    2
    4.35%
    1
    1
    0%
    0
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 539

    #2
    Didžiausias šio anime siurprizas man buvo tai jog pagrindinis herojus, kad ir budamas visiškas gėjus, pabaigoje visgi kaip ir pasirinko vieną iš merginų. Bučiau galėjęs lažntis iš visko kas man brangiausia, jog eilini kart kaip dažnai būna slepetė-kunas liks be nieko arba tiksliau su visomis. Man pradeda nepatikt kur link šiais laikais suka anime kūrėjai su kovinės irangos atsiradimo budais, pavadinkim taip. Pavyzdys iš šviežiausių mano matytų anime. "Infinite stratos" ir "Freezing" kostiumai atsiranda vos ne kaip kokiam mahou shojo žanre iš oro tiesiai ant kovotojo. Del visa ko anime eigoje sumurmama pora sakinių apie nano ir ale kitokias technologijas kas lyg ir turėtu viska padaryt logiška. Apie "Star driver" išvis patyliu. O buvo laikai kai murmėdavau ant NGE dėl to jog ten ne mecha... Gryžtant prie temos kadangi senokai esu atsisakęs minčių, jog hareme gali but intiguojantis siužetas ir pagrindinis herojus ne lepšis (jei žinot toki prašau praneškit), tai nusivilti daug kaip ir neteko. Kruva gražių mergaičių, keletas banalių juokelių ir tikrai visai nieko kaip tokiam žanrui kovos, buvo daugiau nei gana kad susižiurėtų gan smagiai. Kaip ir dauguma turbūt, taip ir aš iš mergaičių pasirinkčiau Šarlotę.

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 261

      #3
      Kas šiame anime man patiko, tai kovos, tik va jų buvo per mažai. Iš to haremo tai tikriausiai tik Charlotte ir galima išskirti, nes visų kitų merginų tipai jau daug kur matyti ir gan nusibode.Cecilios pasikeitimas po to kai ji prisidėjo prie haremo tai išvis labai nepatiko, kol dar nebuvo prie to jo haremo, buvo daug įdomesnis personažas, o kai prisidėjo prie haremo, tai atrodė lyg išvis naujas personažas...
      Dar kas nustebino šiek tiek, tai jog čia, ne taip kaip visur kur žiūrėjęs haremo animuose, buvo dvi, o ne viena vaikystės draugė.
      6/10

      Comment

      • aKi
        Ruduo.

        • 2007 10 24
        • 289

        #4
        IS man patiko net(!) du dalykai:
        1. Charlotte - arba mano išrankumas atbuko arba personažai, kuriuos įgarsina Kana Hanazawa man tikrai visada prie širdies.
        2. "You will be my wife" + "You are not paying enough attention for being my wife".

        Daugiau kaip ir viskas. :>

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2910

          #5
          Autorius dfsafsaf
          Dar kas nustebino šiek tiek, tai jog čia, ne taip kaip visur kur žiūrėjęs haremo animuose, buvo dvi, o ne viena vaikystės draugė.
          Visai su fantazija blogai....
          Autorius Shenn
          O buvo laikai kai murmėdavau ant NGE dėl to jog ten ne mecha...
          Aha, buvo laikai. Tada dar jaunas ir gražus buvau.....

          Comment

          • Ozis

            #6
            Oh well. Sis sezonas buvo tragiskai skurdus - vos trys tikrai demesio verti animai. Tad norom nenorom teko ziureti si slamsta.

            Tradicinis nuo klisiu beuzdustancio zanro pavyzdys. Daug papu, siek tiek siknu, jokios logikos, istorijos ar aplinkinio pasaulio detalizavimo. Svarbu tik, kad aplink haremas is kurio bent viena mergina turetu ziurovui patikti. Nors man labiau patinka Houki tipazas, bet siame anime spindejo tik Charlotte - su ja vienintele pagrindinis gejus (jup, o kaip dar sita slepete pavadint?) apturejo siek tiek "chemijos". Visos kitos merginos lieka nuosaleje ir ilenda tik pareiksdamos savo bala zino is kur kylancias stereotipines pretenzijas (pvz. "jis mano vaikystes draugas!", "jis mano zmona!"). Abu bandymai suzaisti "bad character turns good" korta tragiskai nevyke - kazkaip per daug lengvai pasikeicia Lauros ir Cecilijos poziuriai ir kazkokios jos perdaug saldzios pasidaro toliau.
            Visad galvojau, kad uz pastangas galima tik prideti, bet dabar jau matau, kad galima ir atimt. Visgi per daug neskriausiu: 6-/10=3/5.

            P. S. Kazkodel rasant si komentara kyla noras vis prisiminti Strike Witches. Abieju animu tie patys (nepadorumas + oro musiai), bet Strike Witches atrodo galva aukstesnis - nepadorumas geriau pamatuotas (elgesio, kuris butu ne vietoje, ner), oro musiai prasmingesni, detalesni ir pan. ir t.t..

            Comment

            • setas
              Ežiukas duobkasys
              • 2008 03 29
              • 77

              #7
              sitas tai oho koks "originalus" anime yra kopija veja kopija cia net baisu.... nors susiziurejo ganetinai lengvai aisku po savaites sunku bus atsimint ka tiksliai cia ziurejai nes siuzeto ar kazko isimintino cia nera grazus visai piesimas ,grazus sarvukai ale mecha ,grazi prancuze ,puse velnio vokiete tuom ir viskas jai AZAR turetu nominacija kaip "diziause metu kopija" tai sitas imtu prizine vieta garantuotai

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2910

                #8
                Autorius setas
                jai AZAR turetu nominacija kaip "diziause metu kopija" tai sitas imtu prizine vieta garantuotai
                Gal ne, man rodos Dragon Crisis! bus prieš.

                Comment

                • amidau
                  ☣☠☣







                  • 2007 04 25
                  • 1384

                  #9
                  7/10 su mažu minusiuku. Žiūrėjosi labai smagiai, visas tas mokyklinis gyvenimas puikiai lindo, tačiau ant galo prasidėjusios kovos, dramos ir pan atmušė visą džiaugsmą, tačiau į paskutinio epo galą vėl atsistatė į vietą kas man labai patiko.
                  Net nesvajokit atsidurti moteriškame kolektyve. Geriausiu atveju nusivilsite moteriška lytimi, o blogiausiu - patys subobėsit.
                  Gryna tiesa, bet ji nelabai taikoma šio anime pagrindiniam veikėjui, jis kažkoks bukas pasirodė, nelabai susigaudė kas iš tikrųjų apie jį dedasi

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2910

                    #10
                    Autorius amidau
                    Gryna tiesa, bet ji nelabai taikoma šio anime pagrindiniam veikėjui, jis kažkoks bukas pasirodė, nelabai susigaudė kas iš tikrųjų apie jį dedasi
                    Jo, anime apskritai turi mažai ką bendro su tikru gyvenimu.

                    Comment

                    • ciombiukas
                      Forumo maniakas




                      • 2009 09 18
                      • 463

                      #11
                      Smagiai susižiūrėjo, linksmas tikrai, tik pagrindinio herojaus bukumas buvo pradėjęs nervinti, bukiausias iš visų, bet daug kitų veikėjų viską pataisė. Didžiausią pliusą tikriausiai davė piešimas, man labai patiko 3D grafikos suderinamumas su paprastu piešimu, net viskas iki pačios smulkiausios detalės buvo gerai padaryta, jei piešimas nebūtų toks geras tikriausiai jis man atmintį ilgai ir nepasiliktų, įvertinimas būtų mažas, o dabar duodu 4.5/5.

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      • demoniacman666
                        Forumo vilkas

                        • 2008 04 16
                        • 368

                        #12
                        I just hate childhood friends . Ne rimtai, kiek galima turet hareminiu animu kur bachuras pasirenka vaikystes drauge. Japonai mane kuo toliau tuo labiau nuvilia, damned vaikystes draugiu megejai . Cia aiskiai issiskiria mentalitetai... As kaip ir dauguma buciau emes Charlote, vienintelia normalia ir nenuvalkiota is viso parado. Ir isvis sis anime kaip ir be prasmes ar siuzeto, bent jau as jo nepastebejau. Piesimas standartinis, OSt isvis neisiminiau tad kaip tokiai tustybei duodu netgi perdaug 3/5. Dar pabaigoj naiviai tikedamasis stebuklo, kad visgi pasirinks Charlote, galvojau skirti tuos 4, bet tegul prasmenga skradziai...

                        Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                        Comment

                        • Driezius
                          Kas toks?

                          • 2009 10 21
                          • 143

                          #13
                          Atleiskit, bet kokiu kampu aš į jį bežiūrėčiau vistiek man jis kreivai atrodo, todėl kam pasisekė ir sugebėjo pabaigt tai žiūrėt atskleiskit man jo populiarumo priežastį. Kas ten per stebuklai toliau dedasi? Nebesiruošiu žiūrėt, bet smalsumas visgi kankina. Rėžkit tiesą

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2910

                            #14
                            Autorius Driezius
                            Atleiskit, bet kokiu kampu aš į jį bežiūrėčiau vistiek man jis kreivai atrodo, todėl kam pasisekė ir sugebėjo pabaigt tai žiūrėt atskleiskit man jo populiarumo priežastį. Kas ten per stebuklai toliau dedasi? Nebesiruošiu žiūrėt, bet smalsumas visgi kankina. Rėžkit tiesą
                            O yra jis, tas populiarumas? Aš kažkaip nepastebėjau...

                            Comment

                            • Driezius
                              Kas toks?

                              • 2009 10 21
                              • 143

                              #15
                              Autorius Killerbee
                              O yra jis, tas populiarumas? Aš kažkaip nepastebėjau...
                              Taip yra, mano nuostabai. Ir Japonijoje pardavimai geri kiek teko pasiskaitinėti (virš 20,000 kopijų parduota per pirmą savaitę). Na turbūt vienas iš tų fenomenų be aiškios priežasties taip išeina Arba mergaitės labai įsimintinos ir per daug fainos pasitaikė . Na kaip bebūtų taip.

                              Comment

                              Working...