Dragon Crisis! Režisierius: Hideki Tachibana Studija: Studio Deen Žanrai: nuotykiai, mistika, haremas Transliacija: 11.01.2011 - 29.03.2011 MAL reitingas: 7.23 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Pasaulyje yra daug stebuklingų daiktų aka artefaktų. Nieko keisto, kad tokie lobiai vilioja godžius ir smalsius žmones. Ryuuji nepasisekė, jo tėvai kaip tik ir yra artefaktų medžiotojai. Namuose jie pasirodo kartą į penkmetį ir apskritai vaiku nelabai rūpinasi, bet yra ir geroji pusė - berniukas sau ramiai gyvena vienas. Tiesa, jis nėra eilinis vaikėzas, bet savo sugebėjimais labai nesidžiaugia ir jų pagal paskirtį nenaudoja. Ramus mokyklinis gyvenimas baigiasi sugrįžus pusseserei Eriko. Ji Ryuuji įtraukė į pavojingą avantiūra, per kurią jiems į rankas papuolė unikalus artefaktas - drakonas kawainos mergaitės pavidale. Mergaitė (pavadinkim ją taip) kažkodėl žino berniuko vardą ir kažkodėl rodo jam didelį prieraišumą. Va tada ramus ir jaukus Ryuuji pasaulėlis sugriuvo galutinai ir negrįžtamai. Dragon Crisis! yra vienas iš tokių anime kurios žiūrint protas supranta, kad vaizdelis tai prastas. Toradora!, Toaru Majutsu no Index, Shakugan no Shana....gali pirštu besti į bet kurį matytą anime ir neapsiriksi. Šeip aš ne prieš štampus (juos galiu net atlaidžiai pavadinti "tradicija"), bet čia jų tiek daug ir tokie akivaizdūs, kad net mane tai erzino. Vėl mergaitė krenta tiesiai berniukui į glėbį ir ne bet kokia, o stebuklinga! Vaje, kaip originalu..... Man atrodo, kad lagaminas šitame procese jau irgi buvo sudalyvavęs. Nu fig su ta merga, kawajus nugali viską. Be to, ne thunderė, nors išvaizda atitinkama. Turim čia ir paslaptingą organizaciją su neaiškiais tikslais ir moralinėmis vertybėmis. Turim blogį, kurį reikia mušti. Turim draugą, kuris visada pavydi herojui pasisekimo tarp mergaičių. Turim labai nedrąsią draugę, kuri myli, nori ir negali. Turim banalų ir nuobodų siužetą. Atrodo lyg serialas nežino kuo jam reikia būti, todėl čia yra visko po truputi. Truputi gaila, nes idėja su drakonais man pasirodė visai įdomi ir verta bent ~25 serijų sezono. Berniukas......va čia man liko neaišku. Tai tikras vyras tai šlepetė-kunas. Tipažas gal ir pakankamai realus, bet per daug stabdo ties posūkiais, o išvaizdai trūksta vyriškumo. Vis tik širdžiai neįsakysi. Nepaisant trūkumų serialas man patiko. Gal dėl to, kad tai yra mano žanras. Reikia pagirti ir piešimą, o ypač veiksmo scenas nors jų ir yra nedaug. Tikrai gražios mergaitės, tik mano favoritė (ne taip kaip daugelio) yra ne Rose, o Ai. Kaip dainavo vienas mūsų dainius - Blemba, aš tave myliu!!! Reziumė: Sunku įvertinti. 6 per mažai, o 7 per daug. Darbas atliktas be entuziazmo, fantazijos ir polėkio, bet vėjas pro langus nepučia, grindys negirgžda, o iš vamzdžių vanduo nelaša. Dzin, skirtingų spalvų akys valdo.^^ Papai yra - erotikos nėra. Netvarka.... |
Spoileris:
Comment