Mahou Shoujo Madoka Magica

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Perla
    Rašytojas

• 2010 04 06
    • 223

魔法少女まどか★マギカ

Režisierius: Akiyuki Shinbou
    Studija: Shaft
    Žanrai: Mahou Shoujo, Psychological, Thriller
    Transliacija: nuo 2011-01-11 iki 2011-04-22
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 12 epizodų x 24 min.
    AniDB reitingas: 8.92
    MAL reitingas: 8.78
    ANN reitingas: 8.54

YouTube resursai:
    OP || ED || Unofficial Trailer

Papildoma Info:

Madoka Kaname paprasta 14-metė mergaitė, kuri turi mylinčią šeimą ir puikias drauges. Vieną naktį ji susapnuoja keistą sapną apie mergaitę kovojančią prieš baisų blogį, o kitą dieną mokykloje sutinka mergaitę iš savo sapno - Homura Akemi. Lyg to dar būtų maža, Madoka ir jos draugė Sayaka Miki sutinka keistą padarą vardu Kyuubey, kuris pasiūlo joms tapti magiškomis mergaitėmis ir gelbėti pasaulį nuo raganų. O, už tai jis išpildys vieną bet kokį norą. Tačiau su norais reikia elgtis atsargiai.

Pirmas dalykas labiausiai krentantis į akis yra piešimas. Ir tikrai ne be reikalo. Nors iš pradžių buvo sunku priprasti prie veikėjų vaizdavimo, mane iškart papirko fonai ir pastatai. Taip pat, anime pasižymi nuostabiu garso takeliu. Tai ne tik OP ir ED, bet ir foninė muzika. Vis dėlto labiausiai nustebinęs dalykas buvo istorija. Laukti visą savaitę kol pasirodys kitas epizodas buvo sunku, nes šis anime puikiai sugebėjo nuo pat pirmo epizodo išlaikyti įtampą ir priversti žiūrovą ne tik atidžiai žiūrėti visą epizodą, spėlioti kas kus toliau, bet ir nekantriai laukti kitos savaitės ir naujo ep'o. Pabaiga paliko didžiulį įspūdį ir net sugraudino.

Bent jau man tai vienas geriausių šių metų anime. Nė kiek nedvejodama duodu 5/5 arba 10/10.

36
    5
    72.22%
    26
    4
    19.44%
    7
    3
    8.33%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Driezius
    Kas toks?

• 2009 10 21
    • 143

Meduka time?

Comment

• dfsafsaf
      Beautiful Lies

• 2010 05 13
      • 261

Labai patiko ir paliko labai gerą įspūdį, tik gaila, kad jis toks tik vienas, kiti magiškųjų mergaičių anime nėra priskiriami prie psychologcial/thriller/tragedy žanrų :/
      Nors po 2 epizodu jau norėjosi dropint, bet ačiū dievui nedropinau. Tai buvo lyg kažkokia atgaiva iš visų anime per jau pastaruosius ~6 mėnesius. Gal tik paskutinis ep biški nuvylė, tikėjausi kažko epiškesnio arba kitokio pobudžio pabaigos.

Jau 9 rank MAL, 8.93 rating :O, bent man jau kažkaip overrated atrodo
      Paskutinis pakeitimas nuo dfsafsaf; 2011-04-25, 14:57.

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Gaila. Tiek daug pagyrų šitam serialui anime resursuose, bet žanras man yra šalia pederastų, t.y. absoliučiai nežiūrimas.

Comment

• Ozis

Jup, teisingai si karta Killerbee sako - zanras praktiskai neziurimas.

Sis Mahou Shoujo, tiesa, yra kiek kitoks nei galima tiketis is sio zanro, tad pabandyti ziureti visai galima. Beda, kad jis tera tik pavirsutiniskai kitoks, o viduriai... kaip iprasta. Pretenzijos i kazkoki rimtuma (Psychological, Thriller) tikru tikriausiu Shoujo zanro stiliumi "svelniai" sakant banalios. Istorija tradiciskai permatoma ir nuobodi. Bandymai graudinti velgi gali zaveti nebent emo-kidus. Bent toks ispudis skaitant blogus, mat iki paskutinio kokybes "zudiko" netraukiau.
          Taigi pagyros sklindancios is blogeriu, bei auksti reitingai anime duombazese byloja daugiau apie tai kokia yra otaku demografija, nei apie animo kokybe. Lyginant su placiaja (animu) mase jis yra geriausiu atveju vidutiniskas - 3/5.

P.S. Vizualiai prasosi palyginimas su Black Rock Shooteriu, kas nors gal pakomentuos?
          Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2011-04-26, 20:50.

Comment

• Miesto_Druidas
            the journeyman

• 2010 08 17
            • 1515

Pabaiga buvo nuvilianti, kitaip negailėčiau šiam darbui 10. Nes vat tikrai neketinau pradėti jo žiūrėti, bet atsiliepimai kad jis pasuka visai kita kryptimi, nei kiti šio žanro atstovai, labai sugundė. Ir taip darbas išties labai gerai susižiūrėjo. Ypač patiko kaip šis serialas puikiai išnaudojo visus 12 epizodų, ir puikiai sužaidė su kai kurių veikėjų praeitimi.
            minusai man buvo tokia nuolat verkšlenanti veikėja, kiek keistoka veikėjų animacija ir neitin ypatinga pabaiga po ilgoko laukimo;
            pliusai: tamsi atmosfera, geras OST, fantastiška ir originali foninė animacija.

Šiaip aš įsivaizduoju mahou shoujo žanrą ir iš to ką mačiau iš Sailor Moon kai kažkoks gyvūnėlis pasiūlo mergaitei tapti mahou shoujo ir tada jos kovoja su blogiu, čia gi iš pradžių taip ir yra, bet juk antrojoj pusėj pokyčiai akivaizdūs,kas patiko kad ir blogietis juk visai kitoks nei įprasta, skirasi blogio samprata apskritai.
            Tiesiog negaliu nesižavėti, kai anime taip išardo originalų žanrą ir sudeda visai kitaip nei būtų galima tikėtis. Jis tikrai vertas turimų balų mano nuomone, nors taip atrodo kažkiek pervertintai.
            Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2011-04-26, 13:53.

Comment

• Shenn
              Forumo ligonis

• 2009 09 21
              • 539

Šiam anime tikrai tinka patarlė ,jog nereikia sprest apie knygą iš jos viršelio. Nepradėjau jo žiurėt kaip kitų oingoing, bet po kiek laiko atkreipiau dėmesį į teigiamus atsiliepimus forumuos.. Tikrai patiko kone viskuom, ypač pirmoje vietoje piešimu uždarų erdvių kur vykdavo kovos su raganom. Visos tos abstrakcijos skaniai susivirskino. Tragedijos elementai irgi buvo pliusas mano akyse. Žodžiu per daug neisiplėsdamas teigiu, jog kol kas šis anime šių metų mano favoritas, apskritai vienas pačių pačiausių kiek matęs. Tik truputi netikėtas šio anime populiarumas, Bent jau MAL patenka į dešimtuką pagal įvertinimus, man jis pasirodė toks tikrai ne daugumos skoniui.. 5/5.

Comment

• Killerbee
                Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                • 2910

Autorius Shenn
                Šiam anime tikrai tinka patarlė ,jog nereikia sprest apie knygą iš jos viršelio.
                Aš tikrai stengiausi, bet nepavyko. Gi net vieną seriją pažiūrėjau. Nepakenčiu bobiškų anime, o mahou shoujo yra ant tiek bobiškas žanras kiek tai yra apskritai įmanoma. Ir kaip galima žiūrėti kai yra toks padaras? Net ir turint omenyje, kad anime pakanka kvailai atrodančių žiurkėnų.

Comment

• Startune
                  Naujokas
                  • 2011 04 23
                  • 5

Nor sperskaiciau tikrai daug geru atsiliepimu kazkodel vis tiek tikejaus gelyciu ir drugeliu (esu absoliuti mazu mergaiciu anime nemegeja). Smalsumas aisku nugalejo ir likau labai nustebinta, aisku. Po mazdaug trecio epizodo supratau kad tikrai ziuresiu, o po mazdaug septinto, kad apie valgi irgi galima uzmirst, kol nepabaigsiu. Didziulis pliusas man buvo muzika ir pati ideja.

Comment

• Drakashka
                    Searching for Inspiration

• 2009 09 02
                    • 73

Hmmm... Pirmą kart pamačius šita reakcija buvo "tikrai nežiūrėsiu", vien dėl (mano nuomone) pačio klaikiausio iš visų anime žanro. Bet kaip turbūt daugelį čia 'papirko', sakykim taip, atsiliepimai net'e, todėl sulaukiau kol pabaigs air'int ir atsisiunčiau...
                    Ir ką gi, buvau nustebinta. Pirmi pora ep nebuvo labai kažkuom įdomūs, bet vėliau, kuo toliau, tuo įdomiau. Plot twist'o dėka animas suėjo vienu prisėdimu.
                    Pabaiga bent man gan netikėta buvo, ir turbūt viena geriausių kurias mačiau (bent reali, ne tai kad kokiose 'sailor moonuose' ar dar kur). Kaip jau kažkas minėjo, labai gerai sužaidė su tuo 12 ep formatu, tikrai pats tas buvo, ir siužetas tolygiai po visus ep paskirstytas...
                    Tik vat kas nepatiko, tai tie pastovūs verkšlenimai... Geez, na kiek galima ><
                    Bendrai - dėl verkšlenimų rašyčiau tvirta 4, bet papirko soundtrack'as (no wonder, Yuki Kajiura kurtas. Beje, būtent dėl jo ir tų 'šyzovų' vietų užnešė į Pandora hearts ). taigi rašau 5
                    Wakes up once a year

Comment

• Miesto_Druidas
                      the journeyman

• 2010 08 17
                      • 1515

Autorius Killerbee
                      Aš tikrai stengiausi, bet nepavyko. Gi net vieną seriją pažiūrėjau. Nepakenčiu bobiškų anime, o mahou shoujo yra ant tiek bobiškas žanras kiek tai yra apskritai įmanoma. Ir kaip galima žiūrėti kai yra toks padaras? Net ir turint omenyje, kad anime pakanka kvailai atrodančių žiurkėnų.
                      Reiktų bent tris serijas pažiūrėti, o tada matysis ar norisi tęsti ar kuo greičiau trinti lauk ir gailėtis sugaišto laiko, būtent nuo trečios serijos pabaigos viskas prasideda, pamenu pirmus epizodus bent aš prasukau, bet po trečio pabaigos kiti epizodai tiesiog prikaustė, toks jau režisieriaus planas buvo ta gana įprasta pradžia... kad nustebinti ar šokiruoti žiūrovus. Nors jei žanras nepakenčiamas tai kaži ar verta kankiti save, nors ką gali žinoti gal pasikeis požiūris kažkiek.

Comment

• Driezius
                        Kas toks?

• 2009 10 21
                        • 143

Autorius Miesto_Druidas
                        Reiktų bent tris serijas pažiūrėti, o tada matysis ar norisi tęsti ar kuo greičiau trinti lauk ir gailėtis sugaišto laiko
                        Dėdulės bitino taip nepapirksi, tuo labiau kad jam labiausiai patinkančių elementų čia nelabai ir buvo rasta Įsivaizduoju tik vieną dalyką dėl kurio jis galėtų pažiūrėt nebent kelis epizodus ir tai yra....kad pasigrožėtų kaip į gabalus sudraskomi ir kitais būdais ištaškomi jam labai nepatikę "kvailai atrodantys žiurkėnai"

edit: pamiršau pridurt, jog tikrai pirmi 2 epizodai buvo grynas trolinimas iš Shaft pusės. Jie patys vėliau netgi tai pripažino. Įdomi strategija... tikrai įdomi. Tik ar nuostolių daugiau ar naudos (retorinis klausimas)
                        Paskutinis pakeitimas nuo Driezius; 2011-05-01, 15:58.

Comment

• Killerbee
                          Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                          • 2910

Autorius Driezius
                          Dėdulės bitino taip nepapirksi, tuo labiau kad jam labiausiai patinkančių elementų čia nelabai ir buvo rasta Įsivaizduoju tik vieną dalyką dėl kurio jis galėtų pažiūrėt nebent kelis epizodus ir tai yra....kad pasigrožėtų kaip į gabalus sudraskomi ir kitais būdais ištaškomi jam labai nepatikę "kvailai atrodantys žiurkėnai"
                          Variantas, bet nelabai įmanomas. Bijau, kad net planetai susprogus žiurkėnai išgyventų. Realiau būtų lesbietiška romantika, man to užtektų ir kartu tas kvailas žanras nenukentėtų. Bet pakankamai rimta, ne namiokai....

Comment

• Driezius
                            Kas toks?

• 2009 10 21
                            • 143

Autorius Killerbee
                            Variantas, bet nelabai įmanomas. Bijau, kad net planetai susprogus žiurkėnai išgyventų. Realiau būtų lesbietiška romantika
                            Dėl žiurkėnų tai akis badančią tiesą pasakei niekur jie neprapuola net ir šiuo atveju. Va dėl antro punkto, yuri subtekstas čia jaučiamas taip pat akivaizdžiai kaip ir kituose mahou shoujo animuose, grynas trendas patinka ar ne, kogero jis niekur nedings artimiausiu metu, visgi pagrindiniai personazai - mergaitės, o ir kažkokio fanserviso žiūrovams reikia pateikti, kad ir nelabai tiesioginio Kitas klausimas - ar tai galima pavadinti romantika? Aš taip nepasakyčiau, nors nuomonės gali skirtis.

Comment

• yukina
                              Naujokas
                              • 2011 08 03
                              • 13

Mylimiausias anime <3
                              Nebeegzistuoja tokio budvardzio, kad galeciau ji apibudint :<
                              Tiesiog fantastiskas dalykelis

Comment

Working...