Marmalade Boy

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Red_Elf
    pandų karai :D


    • 2009 05 07
    • 1112

    Marmalade Boy


    Marmalade Boy
    ママレード・ボーイ



    Režisierius: Akinori Yabe
    Studijos: Toei Animation
    Žanrai: Romantika, drama, komedija
    Transliacija: nuo 1994-03-13 iki 1995-09-03
    Formatas: TV
    Trukmė: 76 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.76
    MAL reitingas: 7.72

    YouTube resursai:
    OP || ED || ED2

    Papildoma Info:


    Prasideda viskas kaip ir visuose panašaus žanro anime. Ramiai sau gyveno mergina vardu Miki Koishikawa. Nebuvo ji niekuo baisiai ypatinga ar graži, tiesiog lankė mokyklą, žaidė tenisą ir linksmai leido laiką su draugais, bet būtų visai neįdomu tai stebėt, taigi į jos gyvenimą aukštyn kojom apverčia tėvų skyrybos... Kadangi Miki tėvai švelniai tariant neeiliniai, jie praneša, jog susipažino su Matsura pora. Jos tėvas įsimylėjo ponią Matsura, o mama poną, taigi jie išsiskirs ir iš naujo susituoks, tiesiog apsikeis gyvenimo partneriais. Manau bet kas būtų pritrenktas, o tam, kad merginai ir panašaus amžiaus super žaviam Matsurų sūnui Yuu nereikėtų palikti nei vieno iš tėvų, visi jie (Miki +dvi naujai iškeptos porelės + gražuolis) gyvens viename name. Kadangi tai romantinis anime, o Japonai įsitikinę, kad jei du paaugliai gyvena po vienu stogu, tai jie būtinai kris vienas kitam į akį, tada širdį, o galiausiai ir glėbį. Visa tai galėsime linksmai stebėti su visais būtinais šio žanro pasispardymais, ašaromis, apsikabinimais, dvejonėmis bei visa krūva varžovų.

    Anime ne naujas, bet tai tikrai geras. Jame netrūksta komedijos elementų, kurie tikrai pralinksmina, yra vietoje bei laiku. Veikėjų anime nemažai, tas leidžia kurti naujas intrigas ir meilės trikampius bei daugiakampius, kurie negana to vėliau dar persitvarko ir įgauna naujų kampų, ko jau ko, bet meilės dejonių ir kančių čia netrūksta. Turbūt didžiausias šio anime minusas ir yra tas, jog vos tik spėji nuginti vieną konkurentą, o prie tavo mylimojo jau stovi kitas ar net du, nėra laiko atsikvėpt. Charakterių augimo čia nelabai pastebėsit, nelabai kur ir yra jiems plėstis, išskyrus jausmų sferoje. Na, bent vaikyti varžovus tenka ne tik Miki, bet ir Yuu, žaidžiama ne į vienus vartus. Veikėjai gan standartiniai, bet tai nėra minusas, juk muilo opera, ką čia be išbursi. Rasime ramų gražuolį, kuriam po kojomis krenta visos merginos, vaikystės draugę, nenuilstantį donžuaną, patrauklią intrigantę, ko tik čia nesutiksim, juk laiko daug turim.


    Piešinas atsižvelgiant į laikmetį yra patrauklus ir mielas, netrūksta chibi elementų, viskas spalvinga. Kartais sušlubuojama su proporcijomis, bet tai (kiek teko pastebėti) įprasta to meto darbams, juk čia svarbiausia siužetas ir jo vingiai. Muzika standartinė, skambanti norint pabrėžti įsimintinas scenas ir pan., bet man nepatiko, nemėgstu tokio stiliaus, gal per daug mergaitiškas (net man). Galiu išskirti tik antrąjį endingą, jis sužavėjo savo senu stiliumi, atlikimu bei kuriama atmosfera, iškart papirko širdį.
    Pabaigai: tikrai geras anime, turi nemažai trūkumų, bet tobulų beveik nėra, romantikos išsiilgusiems jis bus kaip tik, bet daugiau rekomenduoju merginom. Asmeniškai nuo manęs silpnokas 9, už mažus minusus ir tikrai bereikalingą dramą paskutinėse serijose.
    p.s. neužmirškit po visko pažiūrėti Marmalae Boy filmo (nors man ten kaip OVA daugiau atrodo), jis to tikrai vertas
    7
    5
    71.43%
    5
    4
    14.29%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    14.29%
    1
Working...