Millenium Actress

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Dai-Katana
    Podcast or Death




    • 2004 10 04
    • 686

    Millenium Actress

    Millennium Actress
    Sennen Joyuu



    @AnimeNFO || AniDB || @ANN


    Metai: 2001.09.14
    Žanrai: Istorinis, Drama, Veiksmo, Romantinis, Mistinis
    Režisierius: Kon Satoshi
    Studijos: Genco, WOWOW, MADHOUSE
    Oficialus puslapis
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Trūkmė: 87 min

    Šio filmo istorija pasakoja apie aktorės gražią, tačiau nelaimingą meilės istoriją. Tiksliau gal ji ir nėra labai graži, tačiau labai gražiai pavaizduota šio pilnametražio kūrinio pavidalu. Būdama jauna mergina pagrindinė filmo veikėja Chiyoko labai troško tapti aktore. Jos motina, savaime aišku, su tuo nelabai norėjo sutikti, nes laikėsi tos idėjos, kad moteris turi tarnauti tautai "konservatyviais" būdais - paveldėti parduotuve, ištekėti, susilaukti vaikų ir t.t. Taip ir būtų atsitikę kai Chiyoko po tokios "diskusijos" su jos motina bei režisieriumi nebūtų susidūrusi gatvėje su nepažįstamuoju dailininku, kuris slapstėsi nuo policijos (tuo metu japonijoje buvo dideli neramumai, karas). Chiyoko priglaudė jį vienai dienai parduotuvės sandėlyje. Dailininkas buvo labai iškalbingas, romantikas, svajotojas. Kaip žinome - merginos mėgsta gražiai parinktus žodžius. Tai buvo meilė praktiškai iš pirmo žvilgsnio. Deje sekančią dieną jo jau nebebuvo, nes kai ji grįžo namo ten jau buvo policija ir jo ieškojo - jam teko sprukti. Per didelį skubėjimą dailininkas paliko raktą, kuris turėtų atrakinti jo "vertybes". Dailininkui didžiausia vertybė be abejo jo dėžutė, kurią jis visuomet su savimi nešiojosi =)

    Nuo minėtojo rakto ir prasideda visas veiksmas. Ji prisiekė sau, kad ir kiek tai truktų, tačiau ji jį suras ir atiduos jam raktą, kuris labiau brangus sentimentaliai. Tai truko praktiškai 40-50 metų ir pabaigoje.... Atsitiko tai kas atsitiko - sužinosite pažiūrėję šį anime.

    Pasakojimo būdas labai įdomus. Prodiuseris, kuris rūpinasi dokumentinio filmo kūrimu apie populiąrią aktorę Chiyoko kažkada dirbo vieno iš jos filmo kūrimo metu jai asistuojančiai grupei. Nelabai supratau ką jis ten veikė - greičiausiai buvo eilinis filmo grupės darbuotojas. Tačiau nuo pat pradžių jis buvo ja susižavėjęs. Tai galima laikyti meile, galima laikyti tiesiog didele pagarba ir atsidavimu. Prodiuseris ir jo opertaroius "tiesiogiai" dalyvavo visame jos gyvenime, tarytum būtų įtraukti į jos prisiminimus. Taip - tai buvo interviu ir viskas kas buvo rodoma filme - jos prisiminimai. Labai originaliai ir įdomiai perteikta. Beje - žanrai (istorinis, veiksmo ir t.t.) yra labiau ne siužetinės linijos, o aktorės atliekamų vaidmenų filmuose kadrai. Tam, kad nesusidarytumėte klaidinga įspūdį pagal žanrų sąrašą.

    Animacinio filmo piešimas labai primena "Tokyo Godfathers", "Perfect Blue", "Memories"kai kurias dalis. Tikriausiai tai dėl to, kad visus šiuos anime režisavo Kon Satoshi. Jei lyginant šį anime su minėtais kitais jo režisuotais kūrinais, tai papraščiausiai būtų galima sujungti "Tokyo Godfathers" nuotaikingumą ir "Perfect Blue" animaciją. Sunku pasakyti ar "Millennium Actress" nuotaikingesnis ar ne, nes tiek "Tokyo Godfathers" tiek ir "Millennium Actress" yra tiek rimtu tiek nuotaikingų scenų.

    Daug ką sako scenarijaus autorių vardai - Matsuo Ko ir Murai Sadayuki. Murai Sadayuki kaip scenarijaus autorius prisidėjo prie tokių anime kaip "Cowboy Bebop" (būtina peržiūrėti kiekvienam, kas bent kiek labiau domisi anime. Klasika gi, galų gale...), "Gilgamesh" (negaliu pakomentuoti, nes nelabai ištvėriau jį žiūrėti...), "Kino no tabi ~the Beautiful World~" (žinau, girdėjau ir tikiu kad nuostabus anime. Turiu ir būtinai peržiūrėsiu), "Reign The Conqueror" (pastarąjį baiginėju siūstis ir planuoju įmesti į telekomo ftp), "Requiem from the Darkness" (nuostabi mistinė 13 dalių istorija, piešimas labai įdomus ir labai traukiantis akį, muzika primenanti jazza, bliuza - labai labai tinkanti. Vienas iš tų, kuriuos galima įvertinti Perfect!), "Seraphim Call" (paminėjau vien dėl to, kad buvo paminėtas animenfo...), "Steamboy" (įdomi veiksmo istorija apie garo panaudojimą super ginklui).

    Reziume toks, kad anime žiūrėjimui tikrai vertas, jis nuotaikingas, labai greitai žiūrisi, yra ir veiksmo, kuris persipina su Chiyoko vaidinamų personažų bei realaus gyvenimo epizodais, piešimas geras, be jokių 3D kompiuterinių niekučių, švari, istorija nėra banali, labai artima "Ghibli" kūriniams, visgi turi kažką tokio, kas nelabai leidžia juos lyginti.


    Žiūrėta KAA relyzas.
    Jei kasnors neetinka komentuokit ir t.t... Gal ir atsižvelgsiu ir kažką pacorrectinsiu >.>

    Download: MiniNova
    38
    5 (Nuostabus)
    34.21%
    13
    4 (Geras)
    44.74%
    17
    3 (Vidutiniškas)
    18.42%
    7
    2 (Šiaip sau)
    0%
    0
    1 (Nieko gero)
    2.63%
    1

    SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN
  • Youka
    bishoujo

    • 2006 01 30
    • 335

    #2
    sounds really yummy! ^^"

    kazkaip man pasatruoju metu noris kazko vis panasesnio i tikrove, galu gale i paprastus filmus.
    ypac jei turi rysio su perfect blue (na, kad ir is technines puses), kino no tabi.., kas buvo is tikruju malonus ziureti, ir cowboy bebop (paziurejau neseniai filma, tai irgi o_O).

    a certain "must see" ^^"

    Comment

    • Sable
      The Hitchhiker





      • 2005 03 11
      • 1530

      #3
      Mhm, kazkada norejau siustis. Nzn kodel persinorejo, o gal tiesiog pamirsau -.-' Is tikruju tas apeliavimas i scenaristus galejo but tiesiog nuoroda i psl.su ju darbais. Na bet jei netingi rasyt, tai bravo ^^ Tik nepergeriausiai ikirtau siuzeta, bet cia jau gali but outside hindrance... -_-

      dar pasigedau download linko. nah anyway, me being gud today >>> http://www.boxtorrents.com/browse.ph...=actress&cat=0
      Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2006-03-30, 20:18.

      Comment

      • Dai-Katana
        Podcast or Death




        • 2004 10 04
        • 686

        #4
        Download linkai nemanau kad privalomi. Isvis jie nereikalingi - grupiu relyzai yra >6. Kas ka nori tas ta siunciasi. nejau rinksiu as dabar torrentus kiekvienos grupes ir dar eD2k linkus ;/ Kam reikes susiras.

        Del linku i scenaristu darbus... Nu tai galejau padeti linka i anidb, animenfo ir dar koki nors - ten viskas parasyta. Dar foto plius kokie yr cia. Arba 4-5 sakiniai nukopijuoti ir isversti X( As piktas dabar nes galva skauda. Siuzeto 100% nupasakojimas tai dar nereiskai kad reviewas geras. Tam ir palikau nedabaigta kad dasiziuretu tie kas nemate, nes animas tikrai neblogas.

        SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Likau visiskai nesuprastas. well, watever: uztenkta 1 linko (svarbu tik kad veiktu), apie scenaristus kazkodel atrodo geriau i AnimeNN det linka. O siuzeta tu kaip tik per gerai nupasakojai. Ant tiek, kad perskaicius lieka galvoje kazkokia abstrakcija. Per daug isigilinimo i ne tokius jau esminius dalykus siaip jau, todel taip ir gaunas. Nu bet sakau cia jau mano yra problema kad neisiskaiciau (mazai miegojes biski) -_-'

          P.S.: review geras buna kai atsizvelgiama i esminius aspektus susijusius su animu (story, idea, animation/drawing, ost ir tas tavo authoritetive infromation kur isigilinai. Svarbiausia zinoma, kad viskas butu parasyta suprantama visiem kalba, nesaliskai ir t.t. ir pan. Taigi, daugmaz viska aprepei tai duociau 4/5 uz aprasyma

          Yoshi! Paziurejau si dalyka pagaliau. Patiko toks gan idomus pastatymas, primenantis ta pati Perfect Blue. Truputis shizos ir nebloga pabaiga, bent jau ne nuvalkiotas hepiendas...

          Jei kam reikia, galit siustis si anima rusu kalba is cia
          Uz garsinimo kokybe neatsakau. Pats ziurejau japonishkai
          Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2006-09-04, 18:47.

          Comment

          • Tsume200
            Narys
            • 2006 10 22
            • 55

            #6
            /m\^_^/m\

            mmmmm....idomi anime, graziai viskas susipina....hehe sauni xDlol
            sigpic
            Save me from nothing Ive become

            Comment

            • dattebayo
              random fangirl syndrome

              • 2007 11 18
              • 207

              #7
              sis animas stovi pirmoje vietoje mano kitu ziurimu animu sarase. kaip ir kiti Satoshi Kon darbai, manau tikrai nenuvils *-*

              Comment

              • Viktoras
                Rimtas forumo narys


                • 2008 03 17
                • 190

                #8
                Magiskas, jaudinantis, dinamiskas, realistiskas... net isspause asara pacioje pabaigoje.

                Situo filmu japonai gali didziuotis - jis tiesiog skirtas buti Japonijos kulturiniu paveldu! Rekomenduoju visiems megstantiems anime ir ieskantiems tikrai rimto ir sudetingo kurinio. Skanaus!

                Comment

                • Mendeks
                  Rimtas forumo narys
                  • 2008 01 21
                  • 117

                  #9
                  Va jau pradejas ziuret ir post viduri nusprendziau parasyt tai ka zinau kad lb lb patiko negaliu pasakyt bet is puses dalies galiu pasakyt kad buvo verta siustis ir pradet ziuret

                  Comment

                  • sandrapromised
                    Narys

                    • 2008 04 06
                    • 80

                    #10
                    na taip...siustis buvo verta,bet daugiau nieko.Jei noris gero filmo,imkit koki "Paprika";"Blue" o ne sita
                    Pavojinga trejybė : sąmonė,pasąmonė ir nesąmonė.

                    Comment

                    • Izzo
                      one vs all, DIE AZ!



                      • 2007 02 25
                      • 1530

                      #11
                      Va šitas tai man patiko. Pradžia buvo nuobodi, vystymas irgi, bet paskui įsivažiavo ir tikrai įtraukė. Šiaip gal kiek daugiau moteriškajai auditorijai skirtas filmas, bet patiks ir priešinagai lyčiai. Labai patiko pateikimas, bet reikia priprast prie jo, nes pradžioj galima labai susipainiot. Anyway, tikrai geras filmas.
                      SCREW YOU, PEOPLE!

                      Comment

                      • Gone.
                        omfg.

                        • 2009 07 08
                        • 20

                        #12
                        Man labai patiko. Ir istorija tikrai įdomi, ir piešimas neblogas. O idėja apskritai voo. Manau, jog verta pažiūrėt.

                        Comment

                        • nemesis
                          Super mega ultra rašytojas

                          • 2010 11 08
                          • 1178

                          #13
                          Patiko aktorės gyvenimo pateikimas, per jos vaidmenis filmuose. Laidos vedėjo ir operatoriaus duetas buvo tikrai linksmas. Įvairiai galima interpretuoti pačią filmo teigiamą žinią, bet maniškė būtų, kad visos kančios kurias ji patyrė dėl meilės, privertė ją judėti į priekį.

                          Comment

                          Working...