Densetsu no Yuusha no Densetsu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Densetsu no Yuusha no Densetsu

    Densetsu no Yuusha no Densetsu


    Režisierius: Itsuro Kawasaki
    Studija: ZEXCS
    Žanrai: fantazija, drama, komedija, nuotykiai
    Transliacija: 02.07.2010 - 17.12.2010
    MAL reitingas: 8.11
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV




    Aprašymas: Pagal legendą seniau pasaulį valdė monstrai, bet juos išnaikino legendiniai didvyriai. Atsigavę žmonės susiskirstė į atskiras valstybes ir toliau sėkmingai tarpusavyje kariavo. Viena iš didžiausių ir galingiausių karalysčių buvo Rolando imperija, bet ir ji buvo išsekusi po nesibaigiančių karų su kaimynais ir kilmingųjų savivalės. Tada imperatoriumi tapo Sionas Astalas, nesantuokinis buvusio imperatoriaus sūnus. Vaikino vaikystė buvo sunki. Jis matė visas savo šalį kankinančias bėdas ir todėl svajojo sukurti šalį, kurioje visi žmonės būtų laimingi. Vienas lauke ne karys ir be pagalbininkų neišsiversi. Vienas iš jų buvo Siono geriausias draugas Ryneris Lutas, vadinamas geriausiu Rolando magu. Iš tikrųjų jis buvo ne geriausias, o baisiausias magas turintis Alfa Stigma, dievo "dovaną", kuri šeimininkui duoda galią, bet turi baisų pašalinį poveikį. Užtenka tik trumpam prarasti kontrolę ir Alfa Stigma paverčia žmogų į pabaisą naikinančią viską kas juda ir nejuda. Lyg to dar būtų negana Rynerio charakteris buvo irgi ne pasaka. Tingus, apatiškas ir visada apsimiegojęs, bet net ir toks netikėlis ir pabaisa galima būti naudingas. Reikia tik prižiūrėtojo, kuris pastoviai spardytų jo tingią šikną....tiesiogine prasme. Juo tampa kardininkė Ferris, kuri ir lydi Rynerį jo svarbios ir slaptos misijos metu.



    Aš ne tik, kad nežiūriu ongoingų, bet ir visiškai nesidomiu dar nepasibaigusiais anime. Visos žinios apie juos baigiasi ties žanru ir viršelio (aka posterio) paveiksliuku. Vis tik informaciją kartais įveikia filtrą. Man vis užkliūdavo labai jau teigiami atsiliepimai apie šį serialą. Milijonas musių negali klysti ir tame šūde kažkas gero yra? Čia jau priklauso nuo to ar pats esi musė.
    Manyje gyvenantis skeptikas atsibudo vien tik atkreipus dėmesį į žanrus. Fantasy? Juokaujat turbūt. Drama ir komedija? Duodu ranką nukirst, kad nebus nei rimtos dramos nei juokingos komedijos. Nuotykiai? Visuose anime tie nuotykiai yra.^^ Ir tikrai, šis serialas yra tipinis fantasy žanro atstovas, t.y. nenuoseklus, nesubalansuotas, banalus ir kvailas. O gaila, potencialo anime tai turi...
    Siužetas jūsų nenustebins, bet tai nėra didelė bėda. Po daugybė skaitytų knygų ir matytų filmų tai vargu ar įmanoma. Problema yra jo nenuoseklume. Siužetas blaškosi tarp komedijos, dramos, intrigų, karo, personažų bandydamas viską apžioti, bet akys didesnės už pilvą. Kartais norisi, kad apsnūdęs veiksmas pajudėtų iš mirties taško, bet kai jis tai padaro ir ima šuoliuoti ristele tai prabėga svarbius įvykius beveik nesustodamas. Personažų daug, bet jie kažkokie kartoniniai ir menkai atskleisti. Išimtis nebent trys pagrindiniai, bet ir čia lieka baltų dėmių. Ferris yra aišku kawaina mergiotė, bet kostiumas alia apipešiota papūga manęs nesužavėjo. Na kvaili kostiumai yra įprastas žanro fail'as. Su smurtu irgi persistengė. Dar didesnė bėda su istorija. Pripažinsiu, pabaigos nelabai supratau. Kartais atrodo, kad iš serialo buvo išimta gera dešimtis serijų. Nežinau kas čia kaltas, originalas ar ZEXCS studija, bet tai yra nesvarbu.

    Reziumė: Sunku vertinti šį serialą. Jei bučiau įsitikinęs, kad greitai bus antras sezonas tai kaip įžangą butų galima įvertinti 7 balais. Bet aš nesu įsitikinęs. Kaip ir nesu įsitikinęs, kad pratęsimas bus geresnis.


    Legenda apie legendinius didvyrius....kvailas, bet labai šiam serialui tinkantis pavadinimas.^^




    Spoileris:
    27
    5
    59.26%
    16
    4
    22.22%
    6
    3
    11.11%
    3
    2
    3.70%
    1
    1
    3.70%
    1
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 539

    #2
    Gerokai perkrautas man pasirodė šis. Visko buvo daugoka, bet mažai kur isigilinta. Veikėjų pradžioje pažėrė tiek ,kad susigyvent su jais tepavyko kažkur tik įpusėjus serijoms. Na ,bet šia savybe laimei neprilygo "Baccano", serijų atsukinėt neprireikė. Teatskleiti tinkamai buvo tik gal trys pagrindiniai personažai. Visi kiti tik statistai. Ir pasibaigė kažkaip per skubotai net jei tai tik pirmo sezono pabaiga ir planuojama test šią istoriją. Animacija šiaip būtų nieko, bet kai kuriose scenose ant tiek viska užtamsindavo ,kad neidavo suprast kas vyksta. Pvz. susirėmimo scena viesbučio kambaryje. Nors čia pažėriau kruvą minusų nepaisiant to man šis anime daugiau patiko nei nepatiko. Juokiausi iš to kaip Feris erzindavo Ryner. Ir šiaip visa kita susižiurėjo neprastai. Duočiau šiom serijom 8 balus, bet su salyga jei bus antras sezonas, jei ne tai be gailesčio atimsiu du balus, už pusiaukelėje numestą istoriją.

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 261

      #3
      Kadangi patiko visi pagrindiniai personažai ir istorijai priekaištu neturiu, tai vertinu 10/10 , nors jei nebus antro sezono, tai nebent 9/10
      Iš anime gavau, tai ko tikėjaus, tik gal nesitikėjau to violence taip rodomo, bet tai man tik labiau patiko, nes kažkaip nedažnai beužtinku anime tokiais žanrais kur nebijoma rodyti nei kraujo, nei to violence, tik vistiek manau, kad kai kuriose kovose buvo savotiška cenzūra ir man labai įdomu ar per BD ripus bus taip pat, nes jei bus antras sezonas, tai tikrai ruošiuosi re-watchinti šį BD kokybėje. O kadangi anime pasibaigė ties pačio karo pradžia, o ir novelėse, kiek žinau, yra medžiagos dar bent vienam sezonui, tai manau, kad tikrai gali būti ir antras sezonas, tik spėju, jog daug kas priklauso nuo BD pardavimų

      Comment

      • Deipekas
        ForbiddenSubs įkūrėjas.
        • 2009 06 21
        • 21

        #4
        Pradėjau žiūrėti ir labai užkabino. Rodos viską gerai supratau (veikėjai, istorija, aplinka ir t.t.), bet... Kuo toliau, tuo vis labiau supratau, kad tik save apgaudinėju. Istorijai rutuliojantis darėsi vis kėbliau suprasti kas yra kas. Kodėl būtent taip, o ne kitaip. Galų galiausiai ir veikėjų problemos, bei santykiai tapo tirštu rūku. Toks jausmas, kad žiūrėjau rush'intą, skylėtą istoriją, kuriai nebuvo dėta pastangų į detalumą leidžianti daugiau žiūrovui suprasti ir nepasiklysti pasakojime. Tai pat kilo ir tokia mintis, kad net pats istorijos autorius nežinojo kaip tiksliau perteikti, o daugiau šokinėti nuo vieno taško iki kito.

        Eh... Kiek kartų kartų peržiūrėjau matytus epus, kad pagauti mintį, bet visgi likau ant ledo nelabai supratęs. Meluosiu sakydamas nesupratęs išvis, bet istorija galėjo tikrai būti dėstoma palankiau žiūrovo atžvilgiu

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Vienas geresnių pastarojo laiko fantasy todėl ir patiko. Visai šaunūs veikėjai ir jų tarpusavio santykiai. Retas atvejis kai nuo magijos nekilo atmetimo reakcijos. Nuo tsunderių mergaičių aš paprastai nesvaigstu, todėl kad 'mergaičių'. Šiuo atveju tsunderiška mergina Ferris tikrai patiko. Ryneris tiesa galėtų būt dar didesnis tinginys ir p*jistas, atai stresuoja ne į temą su savo charakteriu.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2910

            #6
            Autorius Sable
            Vienas geresnių pastarojo laiko fantasy todėl ir patiko.
            Ne tai, kad vienas iš geresnių, bet vienintelis klasikinis fantasy 2010 metais. Deja, vien to man neužtenka.

            Comment

            • Alex Sugar
              don't worry, be happy ;)

              • 2009 02 23
              • 466

              #7
              Cia tai bent koks idomus, kaip visada netiketai mane uzklumpa geri anime.
              Tas apatiskas ciuvas tiesiog super veikejas, dar keista grazuole (kaip ji pati save vadina) blondine visai nieko. Siaip visi veikejai patiko, bet sie du labiausiai.
              Retas atvejis kai as sugebu paziuret daugiau 3 seriju ir noriu dar, tai jau kazka reiskia. Ziuriu ne man vienam pabaigoj siek tiek neaiskumu buvo. Be abejones turetu but antras sezonas. Turi gi viskas isaisket.
              Nuostabus gyvenimas prasideda nuo nuostabių minčių
              Everything is awesome!

              Comment

              • n3m0k54
                Naujokas
                • 2007 04 21
                • 16

                #8
                Anime vienas iš tipinių. Kai kuriose vietose, kaip jau buvo minėta, tikrai viskas vyksta per greitai, susidaro įspūdis, kad anime labai skubinamas.
                Tačiau man patiko veikėjų būdas, o ypač Ferris, tokių veikėjų tikrai mažai.

                Anime yra lengvas, skirtas "prastumti" laiką, tik kartais sunku sustoti žiūrėti

                Comment

                • Lota :D
                  Love and Peace~!

                  • 2010 02 17
                  • 239

                  #9
                  Labai labai patiko Galbūt dėl to, kad jau senokai nežiūrėjau fantasy, bet kažkaip labai mane įtraukė. Buvo ir pliusų, ir minusų, bet neigiamai šio animo vertinti negaliu Labai patiko pagrindiniai veikėjai, tokie gana originalūs, palyginus su tuom, ką įprastai šiais laikais mums duoda nauji animai. Nors, žinoma, ne tiek jau ir daug buvo kalbama apie likusius veikėjus, o gaila, nes kai kurie iš jų taip pat buvo įdomūs... Istorija gera, bet veiksmas, kaip daugelis jau minėjo, labai šokinėja: tai viskas vyksta lėtai, tai labai greitai. Kovų scenos man, tiesa, labai patiko. Kitaip nei kur kitur, kur kai kada norisi tokias scenas prasukti, čia viskas atrodė labai įdomiai. Akis dūrė labai ryškios spalvos ir kai kurių veikėjų (hmmm, Ferris) apranga. OST neblogas, viena melodija, tiesa, labai jau užnešė į Death Note
                  Ką gi, duodu 5/5, nors minusų ir buvo. Su nekantrumu lauksiu antro sezono Nežinau, ar jis bus greitai, nes novelė dar tęsiasi ir spėju, kad kūrėjai lauks iki istorijos pabaigos. O istorija, kiek žinau, po animo pabaigos labai įdomiai vystosi...

                  Comment

                  • AKUJI-SAN
                    Anime narkomanas ;-)
                    • 2008 02 16
                    • 190

                    #10
                    Raineris/Ryneris "kietas", bet tingus bičelis. Na, koks kvailys eis kariauti, jei gali ramiausiai pasnausti? Jei kas jam leistų...
                    Tai ne, darboholikas prigrasino Panelei F. tai dabar tąsomas po visą pasaulį, daužomas kasdien ir kelis sykius per dieną(dar viena Naru, tik čia ir priežasties nebūna)...
                    Pabaiga tai iš viso... Bet antro sezono neatsisakyčiau. Kaip kad ir Rune Soldier 2 sezono.
                    Apskritai paėmus anime nesubalansuotas, bet pažiūrėti for fun, visai nieko...

                    ~7/10 (720p)

                    Comment

                    • demoniacman666
                      Forumo vilkas

                      • 2008 04 16
                      • 368

                      #11
                      Jo, antras sezonas butinas ir net neabejoju kad bus, nes kitaip zlugs vienas geresniu paskutiniu metu isleistu fantasy. O jis man patiko ziauriai beveik visais aspektais, tad ilgai negalvodamas duodu 5/5 ir laukiu 2 sezono... Jei jo nebus reiskiasi anime dievo nera

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      • nemesis
                        Super mega ultra rašytojas

                        • 2010 11 08
                        • 1178

                        #12
                        Anime nemačiau, bet angliškas pavadinimas priklijuotas prie pavadinimo aprašytų sąraše, pasirodė labai klaidinantis

                        Comment

                        Working...