Serial Experiments Lain

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • sandrapromised
    Narys

    • 2008 04 06
    • 80

    #46
    geriausias cyper-punk kiek tik teko matyt...ir siaip patrauke dometis tokio zanro anime,nes laikas eina ne veltui,kai ziuri atsimenu atsiprintinau Lain paveiksliuka ir gal puse metu piniginej nesiojaus oj pala gal ir db yra...
    Pavojinga trejybė : sąmonė,pasąmonė ir nesąmonė.

    Comment

    • Idechi
      Wakaranai

      • 2008 10 21
      • 193

      #47
      Labai sunkus kūrinys, kurį tikrai daug kam neužtektu jį pažiūrėt kartą. Pavyzdžiui, galite analizuoti šį anime, bet kiekvienas įsivaizduos ji kitaip. Pvz, tas meškiuko kostiumas pasako, apie šios mergaitės pavogtą vaikystę. Atmintis – yra svarbiausias dalykas, kuris žmogui duoda gyvenimo pažinimo pagrindą, greičiau susiformuluoja asmenybe. Apskritai, įsivaizduokite, kad vaikas, sėdi prie lovos naktį, ir prieš ja sėdi tėvas su vaiduokliška išraiška, iš kurio pasigirsta labai šaltas tonas, apie visiškai vaikui neaiškius dalykus.

      Bendravimas - pirmasis žmogaus evoliucinis kolektyvinės išminties, pažangos variklis, pagrindinė žmogaus vertybė.
      Religija (galia, jėga) – antroji evoliucija. teikia dvasinę, psichologinę bei kitokią pagalbą savosios konfesinės grupės nariams, pagrindinė reikšmė žmonijai.
      Pinigai (turtas) - trečiojo etapo evoliucija, vienas iš svarbiausiu žmonijos tikslų

      Būtent šią tvarką taip keitėsi žmogiškos vertybės. Šiandien mes gyvenam materialinių vertybių eroje, kuri yra tinkama logiškai pabaigai. Bet esu tikras, kad uždavėt sau klausimą, kas bus toliau? Esu tvirtai įsitikinęs, kad bus žmogaus protas - švari energija, informacija. Ir nuo šio momento prasideda sis kūrinys. Perėjimas prie kitų vertybių. Žmonės pereina į evoliucijos grandinės viršūnę, proto, dvasios ir technologijų vystymą.

      Sis kūrinys paliko labai daug klausimų i kurios atsakyti neįmanoma, net įvertinti sunku, reikia tiesiog pažiūrėti. Manau kūrėju eksperimentas pavyko.
      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-01-01, 23:14. Priežastis: Anime vertimai skilties taisyklės ir nurodymai -> http://www.animezona.net/forum/showthread.php?3628-Anime-vertimai-skilties-

      Comment

      • Hellsing_lover
        Purinsesu no Darukuneso




        • 2007 02 15
        • 1318

        #48
        Kažkaip žiūriu, ar jau nebeliko čia žiūrinčiųjų, ar jau kitiems po tiekos komentarų nebėra ką pasakyti apie šį anime dabar, na bet pati pasireikšti irgi kuo norėčiau.
        Na, anime temos buvo vystomas tikrai įdomiai. Visuomet ieškau tokių, kuriuose būtų stipri ir ne iš piršto laužta filosofinė pusė. Lain pasaulio filosofija pasirodė tikrai stipriai išvystyta, nors ir kiek vienpusė. Čia vaizduojamas pasaulis ir žmonės labai jau materialūs ir bedvasiai, trūko gilesnės plėtotės tos, net nežinau kaip įvardyt, "nuoširdžiosios" žmonių pusės ir tai man nelabai patiko (aišku, apie tai buvo labiau ryškiau susimąstyta į serijų galą, bet kažkaip jau gal ir per vėlai apie tai prabilta buvo). Turbūt vienas tų dalykų, kurie darė Lain pasaulį nelabai įtikinamą. Kita vertus, ar ne panaši situacija buvo ir yra Japonijoje? Juk čia vartotojiška visuomenė pasiekus labai aukštą lygį ir dėl to moraliniu ar dvasiniu požiūriu vis tiek yra degeneravusi. Materializmas opus dalykas jai.
        Visgi labiausiai čia atsispindėjusi technologijų ir žmogaus susijungimo tema labai atitinka sukūrimo laikmetį. Tuomet technologinis progresas ir aukštųjų technologijų prieinamumas plačiajai visuomenei darėsi vis paprastesnis. Manyčiau, daugiau mažiau tai ir buvo tas lūžio metas, kuomet masiškai žmonės pradėjo jungtis į vieną bendrą tinklą ir skleisti informaciją, ir prasidėjo naujas komunikacijų etapas. Čia ir atsiskleidžiama ta baimė, kad su laiku žmogaus technologinė evoliucija gali nebejausti ribos ir visiškai įsiskverbti net į pasąmonę. O tuomet ir prasideda "kas yra kas" žaidimas, kur čia mašina, virtuali projekcija, o kur tikra. Ar viskas yra tik materialūs dalykai ir žmogus yra visiškas primatas, ar vis dėlto išties egzistuoja ir tie neapčiuopiami dvasios dalykai, kurie ir daro jį žmogumi ir kurių nesugebės pakeisti nei technologijos, nei dirbtinis intelektas ar kokios ten "aukštesniosios jėgos".
        Sunku dabar čia visas mintis normaliai koncentruoti ir aiškiai apibrėžti. Labai jaučiu, kad su laiku teks dar antrąsyk pažiūrėti šį anime, nes dabar jis man sukėlė per daug dviprasmiškumų. Iš vienos pusės tikrai viskas čia labai pagavo savo idėjomis, požiūriu ir kitokiomis spekuliacijomis, bet kita vertus truputį ir kažkoks tai vienareikšmis pasirodė, gal per daug apsistota tik ties vienakrypte teorija skirtingų žmonių ir trūko tos stipresnės atsvaros kitokio požiūrio ir kitokios minties. Na, pažiūrėsiu, gal truputį per greitai ir kiek ne visai tinkamu kampu suvartojau tas serijas. Visgi, vis tiek vertos 5/5, mat tikrai pasiūlė daug ko
        P.S. čia tikrai matyti senesni komentarai šitiek giria OP, nors pačiai jis man nepasirodė toks jau geras. Bet štai, kaip tik labai užkabino ED daina, o ir pasižiūrėjus, ir žodžiai ne visai "lempiniai" kai čia šitaip dažnai dabar būna. Tikrai ne kartą dar nuskambėjo grojaraštyje

        Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

        Comment

        • nemesis
          Super mega ultra rašytojas

          • 2010 11 08
          • 1178

          #49
          Kolkas nemačiau serialo, tik openingą, bet galiu pasakyti tiek, jeigu serialas ir nuvils (šiuo metu sėdi parsiųstas ir laukia savo eilės, būti peržiūrėtas), tai nors turėsiu progą išvysti šį openingą dar bent 13 kartų.
          Spoileris:

          Comment

          Working...