el pertados amigos, reta tokia anime kuri...
Serial Experiments Lain
Collapse
X
-
-
Animas įdomiai atvaizduoja šiuolaikinį internet-medijinį pasaulį plius žiūrima į tai iškart su galima perspektyva kaip kas galėtų kisti visuomenėje dėl tolimesnio technologijų plitimo ir tobulėjimo. Taigi, socialiais klausimais įdomesnio animo dar reik pasiieškot Sugoi anime, definitely sugoiPaskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-04-03, 23:57.Comment
-
Animas įdomiai atvaizduoja šiuolaikinį internet-medijinį pasaulį plius žiūrima į tai iškart su galima perspektyva kaip kas galėtų kisti visuomenėje dėl tolimesnio technologijų plitimo ir tobulėjimo. Taigi, socialiais klausimais įdomesnio animo dar reik pasiieškot Sugoi anime, definitely sugoiComment
-
Tai kas kad standartinė? Pamiršai dar kad ten buvo žodis 'įdomiai'. Daugelyje cyberpanko ta tema tik paliečiama truputi, o ypatingo vystymo problematikos nėr. Lain yra netgi labiau pritrauktas prie realybės negu dauguma kitų cyberpunk animų.
Matau dar nelabai atskiri kuris reiškinys aktualesnis. Ryvius socialiniai neramumai vyksta kaip išimtinis fenomenas krizės metu. Su Lain viskas rimčiau, nes žmogaus identiteto internet-medijiniame pasaulyje ir kitos problemos tęsiasi kiekvieną dieną ir nepanašu, kad nustotų plėstis ar ūmėti. Ir nesakiau aš, kad čia gąsdint turėtų tas, bet neprošal sykį kitą apmastyt kas šiandienos visuomenei aktualiausia, kas šiaip yra priimama kaip duotybė ir iš šono ne visada ir pažiūrima į tuos reiškinius kur vyksta čia ir dabar. Tuo atžvilgiu Lain duoda nemažai maisto smegenimComment
-
Matau dar nelabai atskiri kuris reiškinys aktualesnis. Ryvius socialiniai neramumai vyksta kaip išimtinis fenomenas krizės metu.
Su Lain viskas rimčiau, nes žmogaus identiteto internet-medijiniame pasaulyje ir kitos problemos tęsiasi kiekvieną dieną ir nepanašu, kad nustotų plėstis ar ūmėti.
Ir nesakiau aš, kad čia gąsdint turėtų tas, bet neprošal sykį kitą apmastyt kas šiandienos visuomenei aktualiausia, kas šiaip yra priimama kaip duotybė ir iš šono ne visada ir pažiūrima į tuos reiškinius kur vyksta čia ir dabar. Tuo atžvilgiu Lain duoda nemažai maisto smegenim
Yra nuomone kad shita seriala reikia ziuret bent du kartu. Gali but. Perziuresiu po kokio pusmecio. Jei nuomone pasikeis butinai parashysiu.Comment
-
Na matyt kad skirias požiūriai. Anywayz, Lain'e ta krizė nėra kažkas vienkartinio ar trumpalaikio. Tiesiog ateinama prie tam tikro kritinio taško kai jau virtualus pasulis ir realus praranda ribas. Todėl krize to vadint kažkaip neapsiverčia liežuvis, veikiau jau koks problematiško reiškinio klimaksas ar pan.
Žmogus nebūtinai turi suvokti ar savo noru skirti tuos savo virtualius ir realius aš. Jei tave tas kaip sakai nekamuoja dar nereiškia, kad tas tavęs niekaip jokiu būdu neliečia/neveikia - būtų tas pac kaip ignoruot tą savo egzistenciją tuose dviejuose pasauliuose.Comment
-
Na matyt kad skirias požiūriai. Anywayz, Lain'e ta krizė nėra kažkas vienkartinio ar trumpalaikio. Tiesiog ateinama prie tam tikro kritinio taško kai jau virtualus pasulis ir realus praranda ribas. Todėl krize to vadint kažkaip neapsiverčia liežuvis, veikiau jau koks problematiško reiškinio klimaksas ar pan.
Žmogus nebūtinai turi suvokti ar savo noru skirti tuos savo virtualius ir realius aš. Jei tave tas kaip sakai nekamuoja dar nereiškia, kad tas tavęs niekaip jokiu būdu neliečia/neveikia - būtų tas pac kaip ignoruot tą savo egzistenciją tuose dviejuose pasauliuose.
Ok, baigiu as cia. Manau savo nuomone pakankamai motyvavau.Comment
-
Na nieks neverčia verstis per galvą kaip sakai. Tiesiog norėta buvo pasakyt, jog žmonės, nors ir pripratę prie tų visų technologijų ir atsikratę visokių nusitatymų kur vardinai, yra vis vien veikiami to virtualaus pasaulio. Man pvz. įdomu kokie ten dėsniai ir kaip kas veikia žmogų ar visuomenę, tavęs tai nekaso dar kitas žmogus apskritai nesuprastų apie ką kalba... O viskas prasidėjo nuo aiškinimosi kuom tas Lain yra geras..
Oh and btw, imo kiberpunkas dar turi savyje potencialo. Pats žanras vystysis su tom technologijom koja į koją. Tiesiog žmonėm tas nebeatrodys taip nauja.Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-04-04, 14:43.Comment
-
Išties "brain-racking stuff"... Lain yra deivė... Seniai norėjosi pamatyti kažko gilaus ir verčiančio pamąstyti. Atmosfera sunkiai nupasakojama, tačiau įtraukia taip, kad pažiūrėjus įspūdžiai išlieka gilūs. Aprašimo autorius rašė, kad vienintelis trūkumas, kad antraeiliai personažai blankūs. Bet čia jis truputį neteisus, nes Lain ir yra pati svarbiausia, o visi kiti personažai tik tam, kad išryškintų Lain išskirtinumą bei svarbą. Na dar God turi svarumo, bet tik dėl finalinės scenos (oO).
Kas mane stebino, tai šešėliai išmarginti raudonai - nerealiai atrodo, nesugalvočiau niekaip tokio efekto . Tas akcentas turėjo prasmę ir aiškią, bet pirmuose epuose, tai atrodė nuostabiai. Kitas dalykas, net nežinau, kodėl taip jis man įstrigo... Aukštos įtampos stulpai, laidai... Tas gaudesys vėliau atsiradęs suteikia įtampos kažkokios. Bei pagalvojus, aukštos įtampos laidai juk negali eiti tiesiai per gyvenvietes.. (Tuoj kvailai į galvą eina X-Files tipo nuojautos... Nevermind it...)
Vienu žodžiu, Lain pralenkė laiką. Internetas juk viešam naudojimui atsirado apie 1996 metais, o idėjos šiame anime - nerealios. Ta linkme ir vystomėsComment
-
Man tai labiausiai įgarsinimas Lain'e patiko, elektros srovių garsai ir tt sukuria ypatingai atitinkančia animes tematiką atmosferą.
Iš kitos pusės man pasirodė, kad animas nusivažiuoja truputį einant prie galo, nors vėl gi subjektyvu...
Visumoj, labai šaunus anime rimtam žiūrėjimui veiksmo neišvysit , bet smegenis pralavinsitComment
Comment