Princess Jellyfish 海月姫 Režisierius: Takahiro Omori Studija: Brains Base Žanrai: Komedija, gyvenimiškas, romantika. Transliacija: nuo 2010-10-14 iki 2010-??-?? Formatas: TV Trukmė: 11 x 24 min. AniDB reitingas: 8.90 (158) MAL reitingas: 8.31 (2184) ANN reitingas: 8.59 (151) YouTube resursai: OP || ED Papildoma Info: Istorija sukasi apie Tsukimi Kurashita, jauną ir drovią merginą labai mylinčią medūzas kuri atsikraustė į Tokiją, kad taptų iliustratore. Ji apsigyvena "Amamizukan", tai toks daugiabutis kuriame gyvena daugybė fujoshių (kietakakčių merginų otakių) atsiskyrusių nuo pasaulio ir su savom taisyklėmis pavyzdžiui Amamizukan'e vyrai nepageidaujami. Taigi Tsukimi su savo draugėmis/kaimynėmis ramiai sau leidžia laiką, tačiau vieną dieną Tsukimi sutinka dailiai apsirėžiusią merginą kuri netrukus sudrumsčia nusistovėjusią ramią uždarųjų merginų idilę. Keistokas piešimas turbūt yra tai į ką pirmiausia krypsta dėmesys pradėjus žiūrėti šį anime. Aplinkos dailios nieko per daug mandro nėra, viskas gražu ir paprasta. Veikėjai jau visai kita opera čia jiems skirtas didžiausias dėmesys ir ne veltui nes būtent jie ir "varo" šį anime. Keistokas veikėjų vaizdavimo stilius žiūrisi gan gerai bet prie jo reikia šiek tiek priprasti, ypač tai ryškiai atsispindi "gražiose" merginose, kurios bent mano galva čia nėra jau tokios gražios su tiek "špaklio" ant veido, tačiau ir nebaisios, nors aišku čia jau labiau skonio reikalas. Kelis kartus interneto platybėse radau perspėjimą, kad šio anime OP ir ED žiūrėti rizikinga, nes labai greitai gali tapti nuo jų "priklausomas" ir tai išties tiesa mane taip paveikė ending'as. Nors ED nieko per daug nevyksta, tik parodoma pagrindinių veikėjų vaikystės momentai atspindintys jų charakterius. Skamba j-rock stiliaus muzika kuri išties užkabina bei tobulai tinka šiam endingui. OP nors taip ir neužkabino tačiau jis man vis tiek labai patiko, dėl gan originalios ir japoniškai animacijai nebūdingo sprendimo. T.y. opening'e pagrindiniai šio ainime veikėjai įsikūnija į garsius Holivudo personažus iš tokių filmų, kaip Jeimsas Bondas, Žvaigždių, Žvaigždžių Karai ar Merė Popins. Taigi tai išties šiltas ir nenuspėjamas gyvenimiškas anime kuriam netrūksta ir komedijos, ir romantikos ir netgi dramos. Merginos gyvenančios Amamizukan'e nestokoja energijos todėl nuolatinis šurmulys garantuotas, o dar tie visi jų prietarai bei taisyklės tikrai išspaudžia šypseną. Žinoma šis anime neapsiriboja vien vystoma istorija ir veikėjų tarpusavio santykiais, čia nors ir užslėptai bet vis tiek gvildenamos, o tiksliau duodamos užuominos į tai kaip šio anime veikėjos tapo tokios, žinoma tai aktualu ne tik šio anime veikėjams, bet ir nemažai šiuolaikinės visuomenės daliai. Įvertinimo dar duoti nelabai galiu nes dar tik įpusėjo šis anime bet galiu drąsiai teigti, kad šis anime išties kažkuo žavintis, bei stebinantys, taigi tikrai rekomenduoju. Siųstis: Linkomanija, Tokyo Toshokan |
Kuragehime
Collapse
X
-
Kuragehime
445: Šedevras54.55%24434.09%1539.09%420%01: Šlamštas2.27%1Žymos: Nieko -
Vienintėlis taip užkabinęs per pastaruosius kelis metus anime, kurio nekantraudama laukiu kiekvieną savaitę, seniai jau taip juokiausi, net ir dabar išspaudžia šypseną prisiminus, bet yra ir pakankamai rimtų minčių. Tematika maloniai stebina (vienas iš tų retesnių atvejų kai vaizduojami suaugę žmonės ir veiksmas rutuliojasi gyvenimiškoje aplinkoje), veikėjai išties puikūs, ką apie juos berašytum būtų didelis spoilas. Trumpiau tariant, I approveComment
-
Labai malonus ir 'arti namų' traukiantis anime.
Laidoje yra visko. Komedijos, romantikos, dramos, ir viskas ganėtinai įtikinama.Comment
-
Nuostabus anime~ Pirmą epą pažėjus, atrodė WTF, bet paskui visi likusieji epai skaniai susivalgė~
Ir greitai~ Kaip čia ir minėjo kažkas, labiausiai patraukė piešimas, labai labai jaukus~
Labai laukiu, kadum vienuoliktą epą susubins~
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArtComment
-
http://www.animetake.com/kuragehime-episode-11/
Gaila, kad pasibaigė... Reikia pridurt, jog 10 serijoj praleido gerą gabalą mangos, kur istorija rutuliojasi aplink Kuranosukes brolį ir Inari, tad jaučiasi perdaug staigus ir todėl kiek nelogiškas įvykių vystimasis, tiesa, bendro vaizdo tai nė kiek nesugadino. Tikiuosi bus koks tęsinys, nes pabaigos kaip tokios ir nebuvo:/Paskutinis pakeitimas nuo Kuroi Tsubasa; 2011-01-03, 15:15.👍 1Comment
-
Kuragehime man pasirodė light ir shoujo Arakawa Under the Bridge versija. Čia truputi normalesni, bet kaip slice of life truputi per daug nenormalūs psichai. Erzino Tsukimi svaigimas dėl Shuu. Tam buvo trūko priežasčių. Neblogas, bet ne mano skonio serialas.Comment
-
Patiko ir man šis, kažkuo ne tipinis, todėl nebuvo nuobodus. Norėtųsi antro sezono, nes istorijos pratęsimo kaip ir trūktų
Comment
Comment