Occult Academy 世紀末オカルト学院 Studija: Aniplex, A-1 Pictures Inc. Režisierius: Tomohiko Oto Žanrai: Siaubas, veiksmas, smurtas, mistika, komedija Transliacija: nuo 2010-07-06 iki 2010-09-28 Trukmė: 13 TV x 25 min. AniDB reitingas: 8.13 (86) MAL reitingas: 7.61 (1451) YouTube resursai: Traileris Papildoma Info: 2012 m. įvyksta ateivių invazija, griūna visas dabartinis pasaulis, gatvėse baugu bei pavojinga, visokiausios pabaisos lenda iš už kampų, tvyro visokeriopas chaosas. Žemiečiams beveik nelieka galimybių išlikti, nebent pasiųsti į praeitį asmenį, sustabdysiantį netvarkos plitimo pagrindus, toksai ir surandamas, tai laiko agentas, pažymėtas numeriu 6, - Uchida Fumiaki, paskutinioji planetos viltis. 1999 m. pasimiršta Kumashiro Junichiro, Waldstein'o akademijos direktorius, dukra Maya, kaip reikiama, atvyksta atsisveikinti su tėvu ant Matsushiro kalno, Waldstein'e, dalyvauja atsisveikinimo ceremonijoje. Staiga, visai netikėtai, išklausius paskutinįjį vėlionio įrašą kasetėje, direktorius atgyja gyvo lavono įvaizdžių, prasideda sumaištis... Maya sustabdo ceremonijos numirėlį, perpjovus jam gerklę kirviu bei pradeda suprasti tikrąją akademijos įtaką taikingiems Žemės gyventojams. Keistoji Waldstein'o akademija, pačių studentų vadina okultizmo, tiesiog dvelkia mistika, sklando gandai apie jos ribose klaidžiojančias pabaisas, įvairių įvairiausius paranormalius reiškinius beigi eksperimentus. Būtent jos rimbon ir atvyksta mūsų laiko agentas - Uchida, surasti ir sustabdyti grėsmę ateities pasauliui... Beigi dar ir nuogas iš dangaus nukrįsiąs, Maya išgasdinsiąs. Piešimas ganėtinai detalus, savotiškas, vaizdingai pateikta siužeto aplinka, pilna skirtingų spalvų, gamos ir smulkmenų, neatsisakyta kraujo, įvairiausių antgamantinių skysčių klanų, išskirtinis dėmesys skirtas veikėjų agresyvumo, nepasitenkinimo, šiurpulingumo išvaizdai. Tataigi, Kawai, Ecchi piešimų nesitikėkite. Garso takelis klasikinis, universalus, manau, pačiam vaizdui netrukdantis, netgi melodijos tiktų daugumai skirtingų žanrų anime. Veikėjų balsai įgarsinti be priekaištų, suteikiantys gyvumo beigi reikalingai įtraukiantys į siaubo scenas. OP eilinis, pristatantis pagrindinius veikėjus, siužeto mistinę idėją, daina taipogi rami, neišsiskirianti. ED rodomi tikri japonai, gulintys ant žolytės, grojama taip pat nedinamiška dainelė, taigi anime pripildytas visko, tačiau tai jo negadina. Todėl, viską apibendrinus, galima teigti, kad Occult Academy kol kas negrybauja ir nauji epizodai be abejonės laukiami, nuostabus istorijos debiutas, tolimesnėje peržiūroje matomi smagus elementais, nelėkšti juokeliai, anime truputis primenantis Terminator 2 bei Pagiežą, verčia laukti naujų šio ongoing'o serijų. Ko gero, gardus kąsnelis veiksmo, siaubo mistikos mėgėjams, bet čia jau žiūrovams spręsti. Asmeniškai pradžią vertinčiau 9/10. Siųstis: AZ Tracker |
Occult Academy
Collapse
X
-
Occult Academy
20525.00%5410.00%2350.00%10215.00%310%0Žymos: Nieko -
Na, čia ji susijusi su ateiviais, kurie naikina mūsų rasę ir Nostradamu, o kas dar išlys tik laiko klausimas, bet manau ši data neatsitiktinai paimta, bent jau dėl linksmumo tai tikrai, o visa kitą dar pamatysim👍 1Comment
-
Aš manau, jog galėjo būti tikrai neblogas horror / mystery anime. Taip pirmuose epizoduose comedy taip pat buvo pritaikyta, o kai jau buvo koks rimtas dalykas jis dingdavo, tai būdavo šaunu. O dabar čia greičiau ne horror, o vien tik comedy. Kad ir pavyzdys kaip su tais vabzdžiais(nepamenu pavadinimo) kovojo, nei atmosferos, nei intrigos, o išsigelbėjimas tai irgi legendinis. Mano nuomone, kad biskį į lankas nuvarė, aišku jų galėjo būti toks tikslas, kad daryti ne mystery ar horror, o comedy anime, bet vis vien, tokia gera pradžia buvo, nemanau, kad reikėjo keisti žanro. Duočiau dabar tik 6/10, reitingas arba kris arba kils, priklausys ką parodys(pakol kas dar tik 7 epizodus pažiūrėjau, bet žiūrau ir tolimesnius).Comment
-
Laukiau, sulaukiau. Piešimas gražus, nenuobodus, kartais tikrai galima pasijuokti, bet kažkaip mažai to siaubo, arba aš daugiau jo tikėjausi, arba esu jau tiek jo mačiusi, kad mažai čia jo matau Siužetas, na pokolkas dar rišasi siužetas, nors klausymu yra. Bet reikia jį užbaigti ir tik tada galėsiu galutinai įvertinti"Narsumas visada yra gerbiamas, net jeigu tą narsumą rodo priešas". Alexandre Dumas, père
Comment
-
Peržiūrėjau 6epus ir dropinau , nes pagrindinis veikėjas labai nepatiko, nervindavo jis mane plius istorija visškai neįdomi, nebent į patį galą viską sukišo. XD vieninteliai dalykai kurie patiko tai openingas ir piešimas.Objektyvi realybė - tai paistalai, kurių atsiradimą sukelia alkoholio trūkumas kraujyje.Comment
-
nepatiko sitas anime.Siuzetas gal ir visai nieko bet jo ispildymas prastas.Pagrindinsi veikejas ziauriai uzknisoSpoileris:nenustebino kai pasirode kad jis tiesiog bomzas is ateitiesComment
-
Kaip animė apie pasaulio pabaiga gan prastokas. Pradžia gan nebloga buvo įskyrus tai kad žmonijos gelbėtojai neatitinka standartinio įvaizdžio tačiau tai ir išskiria šį animė iš kitu vienas iš pagrindiniu heroj7 bailys kitas viskuo nepatenkinta snobe. Gale viskas buvo gan prognozuojama išskyrus ta faktą kad paskutinei serijoj sužinom tai kad priešai įveikti bet nenugalėti todėl laukiu tęsinio kuris tikiuosi bus geresnisComment
-
Būtų galima jau perkelti į baigtų anime sąrašą.Gale viskas buvo gan prognozuojama išskyrus ta faktą kad paskutinei serijoj sužinom tai kad priešai įveikti bet nenugalėti todėl laukiu tęsinio kuris tikiuosi bus geresnis
O apie patį anime kalbant- iškritikuotas ir labai jau nuspėjamas, su nuvalkiotomis įdėjomis (2012, ateiviai, nostradamas) mane neįprastai įtraukė, nenusivyliau, kažkuom smarkiai užkabino, labai labai patiko, piešimas buvo tikrai nuostabus, man asmeniškai net labai gražus, op ir en irgi buvo labai geri, ir galu gale tikrai galiu teigti, kad jis bus vienas iš mano geriausiai matytų anime. Gan keistą, bet paprieštaravau pats sau, skaitant komentarąComment
-
siaip daugelio jusu problema tame kad jus tikejotes horror, o pamate kas tai per anime jus del to ir nusivylet(cia tiem kurie juo skundzias daug). patariu ziuret tiem kuriem patinka comedy zanras, sitas anime tikrai ne horror. Ir beto jis man tikrai patiko, ipac tie JK ir smile, superine porele
ps del tos 2012 pranasystes, esme ta kad esu girdejes jog nostradamas tikrai ta data yra ispranasaves kaip pasaulio pabaiga nors dbr tiksliai nebeatsimenu nors artejant tai datai galima pastebet kad ji vis labiau pasirodo.sigpicComment
-
Man tai tiesa sakant sitas anime patiko as is jo nieko nesitikejau. Man regis tai viena is priezasciu kodel nenusivyliau. Buvo tikrai juokingu vietu pritariu enjutsu, JK ir smile buvo nerealus Vienintelis dalykas kuris man pasirode labai keistas sitame anime buvo vieta, kur susitiko Bunmei su savo vaikystes versija... nu ten kaip viskas greit ivyko net nesusigaudziauSkeptiko rezimasComment
-
Is sito tikrai visiskai nieko nesitikejau, galvojau lempa visiska bus, todel jis mane suzavejo kai paziurejau, nes tikrai neblogas (neskaitant poros paskutiniu epu). Piesimas nera super geras, bet ziureti tikrai netrukdo, istorija originali, nors kaip minejau pabaiga prasta, veikejai niekuo neipatingi. Gerai paziurejus jis nera jau toks geras, bet mane vis tiek kazkas jame suzavejo.Comment
-
Na po pirmos serijos kazkaip nebuvau nusiteikes ziuret toliau, bet ,visgi, nenumeciau ir tikrai nepasigailejau. Turejau pora itarimu del tos merginos, o pabaiga vis tiek netiketai susikloste ;D Patiko, vertinciau kazkur tarp 4-5 ^^Comment
Comment