Highschool of the Dead

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣







    • 2007 04 25
    • 1384

    Highschool of the Dead


    HIGHSCHOOL OF THE DEAD
    学園黙示録


    Režisierius: Tetsuro Araki
    Studija: Madhouse, Sentai Filmworks
    Žanrai: Siaubas, veiksmas, smurtas, ecchi
    Transliacija: nuo 2010-07-05 iki 20??-??-??
    Trukmė: ?? TV x 25 min.
    AniDB reitingas: 7.49 (1288)
    MAL reitingas: 7.98 (4255)
    YouTube resursai:
    Traileris || OP || ED

    Papildoma Info:


    Paslaptinga, mirti sėjanti epidemija ritasi per pasaulį, naikindama gyvybes, negana to mirę nuo šios ligos tampa gyvaisiais numirėliais, zombiais. Japonijoje, keli Fujimi Vidurinės mokyklos mokiniai ir mokyklos seselė susivienijo tam, kad nugalėtų save ir įstengtų išgyventi šią siaubingą žmonijos apokalipsę. Viskas prasidėjo po to, kai vienas mokytojas buvo įkastas užkrėstojo bandančio prasibrauti pro mokyklos vartus, neilgai trukus įkastasis tapo vienu iš infekuotųjų ir ėmė pulti kitus mokytojus, kurie po įkandimų taip pat užsikrėtė. Taip prasidėjo žaibiškai kruvina grandininė reakcija, kurios pasekoje visą mokyklą užliejo nevaldoma kraujo ir žiaurumo banga. Išgyventi pavyko tik tiems, kas nepasidavė bandos instinktui ir elgėsi apgalvotai, taip išvengdami įkandimų. Dabar jie tik maža grupelė bandanti išgyventi dideliam kraujo ištroškusiame pasaulyje...




    Piešimas gan savotiškas ir pasižymintis detalumu. Tiek kas skaitė manga turėtų nudžiugti, nes veikėjai pavaizduoti būtent tokiu stiliumi kaip ir mangoje, puikiai išlaikyti visi bruožai. Jau vos pradėjus žiūrėti iš kart į akis krenta gana stipriai akcentuojamos ecchi detalės, kurios pasireiškia gana dažnai matomais pantsais, bei didelėmis kai kurių veikėjų krūtinėmis.

    Toks ecchio kiekis, kai kuriuos gali trigdyti ir gan smarkiai. Mano galva yra dvi priežastys dėl tokios ryškios erotinės detalios, pirmoji būtu kad toks mangos dailininko stilius, antroji tai, kad istorija iš dalies pasakojama iš pagrindinio veikėjo pozicijos Takashi Komuro, o kadangi jis vaikinas tai jo akys natūraliai krypsta link tokių kadrų.

    Aplinkos detalios, puikiai matomi paviršių nelygumai, įvairios smulkmenos pagyvinančios bendrą vaizdą. Verta pagirti ir už pačių zombių vaizdavimą, tikrai įtikinamai atrodo kai jie vaikšto, ypač patiko kaip jie elgiasi atsitrenkę į ką nors, toks perteikimas visiškai įtikina kad jie tikri zombai nebenaudojantys savo smegenimis ir valdomi tik instinktų. Kraujas, kurio čia netrūksta, atrodo visai įtikinamai, galima tik prisikabinti prie jo spalvos, kuri kiekviename rawa atrodo vis šiek tiek kitaip, tačiau sienos grindys ir kiti daiktai nutaškyti krauju atrodo be priekaištų.

    Garso takelis išties neblogas, fone skamba deranti ir netrukdanti muzika. Ypač patiko veikėjų įgarsinimas kuris atliktas iš visos širdies, anime eigoje girdimi įvairiausi klyksmai, verksmai, riaumojimai ir visa kita kas leidžia dar geriau įsijausti į ir taip žiaurią atmosferą.



    OP energingas, bet nelabai kuo išsiskiriantis, jis tiesiog pristato veikėjus, bei parodo dar šiek tiek erotikos, skamba j-rock stiliaus muzika, su moterišku vokalu. ED tradiciškai ramus ir lyriškas, skambant j-pop/j-rock žanro muzikai rodoma siena apkabinėta nuotraukomis iš veikėjų nesenos praeities, kai visi gyveno savo nerūpestingą gyvenimą, nė neįtardami, kad greit tas įdiliškas gyvenimas subyrės į šipulius.

    Nežinau, kaip jums, bet šis anime buvo pats laukiamiausias iš šių metų vasaros sezono naujienų. Ilgai laukiau ir pagaliau sulaukiau, ir tas ko pagaliau sulaukiau, man labai patiko, tiesa šiek tiek nuvylė kad taip greit baigėsi, bet to ir buvo galima tikėtis. Piešimas super, kaip ir priklauso kūriniui apie zombius didelis kraujo ir nevaržomo smurto kiekis, bei kokybiškai pateikta erotika. Tiesa labai gaila, kad ir šiam anime nepavyko išvengti negailestingų cenzorių, todėl dabar tenka tik laukti DVD/BR versijos. Taigi išties žiūrimas anime, o ypač zombiškos tematikos mylėtojams. Aš pakol kas skiriu 9/10, nes tikrai šių dvylikos epu negana...



    210
    5
    57.62%
    121
    4
    22.38%
    47
    3
    12.86%
    27
    2
    4.29%
    9
    1
    2.86%
    6
  • Ozis

    #2
    Tiesa pasakius sis animas man taip pat buvo laukiamiausias vasaros sezone - tiesiog vienas draugas skaites manga gan gerai apie ji atsiliepe. Taciau po dvieju epizodu lieku sokiruotas - tokio prasto vaizdelio jau seniai nesu mates. Realizmo praktiskai nerasta - vos bejudantys zombiai visgi kazkaip sugebejo per kelias minutes apkresti visa mokykla! Personazu "traumos"/"psichologiniai luziai" taip pat tokie svelniai pasakius perdetai emocionalus (sveiko proto nepademonstruoja net ta kuri save krikstija genijumi) ir nerealistiski (zinau, kad buna ryztingu (a.k.a. drasiu, greitai priimanciu gerus sprendimus) zmoniu, ir zinau, kad buna kvailu zmoniu, bet kiek ju sugeba vienu metu buti ir vienas ir kitais ir dar likti gyvais? ar cia kazkokia pretenzija i "split personalities" ar dviveidiskuma?), kad isvis darosi baisu/slykstu. Slykstu/baisu ir matant fanservice'a - nesu guro fanatikas ir man labiau bloga darosi (nei pakyla pasitenkinimas) bematant besitaskancius krajauskes is/ar salia papu ar pantsu.
    Nors jau kaip ir dropinau, bet vis dar tebemastau ar verta testi, mat 2 epas jau buvo kiek padoresnis nei 1.

    Matant reakcijas anime bendruomenese kyla nuostaba - visada galvojau, kad guro yra mazos zmoniu grupes fetishas, o dabar jau tai atrodo kaip masinis reiskinys.

    P.S. Siaubas = Sleikstulys? Nors nevermind.

    Comment

    • Kastetas
      regular everyday guy

      • 2009 12 04
      • 341

      #3
      Geras anime man patiko bent jau pirmas episode zombiai kraujas truputi ecchi.
      Tik kad nelabai ten tos proprocijos tas stilius kai anime veikejai buna truputi ilgesni nei turetu buti. Man tas nepatiko. O seip tai patariu tikrai paziureti ypac tiems kas zaide L4D XD XD

      Comment

      • amidau
        ☣☠☣







        • 2007 04 25
        • 1384

        #4
        Autorius Ozis
        Realizmo praktiskai nerasta - vos bejudantys zombiai visgi kazkaip sugebejo per kelias minutes apkresti visa mokykla!
        Kodėl per kelias minutes? nuo incidento prie vartu iki tol kol buvo paskelbta per mokyklos radia ir kilo masinė panika praėjo min 15 min. O tas greitas plitimas prasidėjo būtent per tą paniką nes visi kaip tik ir užsirovė ant infekuotų mokytojų, o kai tokios spūstys ir kiekvienas galvoja tik apie save labai lengva kandžiotis ir platinti užkratą...

        Autorius Ozis
        Personazu "traumos"/"psichologiniai luziai" taip pat tokie svelniai pasakius perdetai emocionalus (sveiko proto nepademonstruoja net ta kuri save krikstija genijumi) ir nerealistiski (zinau, kad buna ryztingu (a.k.a. drasiu, greitai priimanciu gerus sprendimus) zmoniu, ir zinau, kad buna kvailu zmoniu, bet kiek ju sugeba vienu metu buti ir vienas ir kitais ir dar likti gyvais? ar cia kazkokia pretenzija i "split personalities" ar dviveidiskuma?), kad isvis darosi baisu/slykstu.
        Čia tas suvokimas dar nuo žiūrovo priklauso kaip kas supranta tuos perdėjimus. Dėl drasos tai dvi veikėjos priklauso kovų menų klubams, vienas ginklų ir karo maniakas taigi tokioms situacijoms jie jau buvo šiek tie pasiruošę.

        Autorius Ozis
        Slykstu/baisu ir matant fanservice'a - nesu guro fanatikas ir man labiau bloga darosi (nei pakyla pasitenkinimas) bematant besitaskancius krajauskes is/ar salia papu ar pantsu.
        Autorius Ozis
        Matant reakcijas anime bendruomenese kyla nuostaba - visada galvojau, kad guro yra mazos zmoniu grupes fetishas, o dabar jau tai atrodo kaip masinis reiskinys.
        tai kad čia labai silpnai, tas guro išreikštas, vietomis net šiek tiek nusivyliau, bet ką darysi, vis tiek pakol kas geriausias smurtinis anime per du metus.
        Autorius Ozis
        Nors jau kaip ir dropinau, bet vis dar tebemastau ar verta testi, mat 2 epas jau buvo kiek padoresnis nei 1.
        Hmm man kaip tik pirmas gal net labiau patiko, žiūrėjau gal keturis kartus, antrą dar tik du kartus mačiau, nors net nežinau kažkaip nesinori antro epo nuvertint, nes labai greit jis man susižiūrėjo.
        Autorius Ozis
        P.S. Siaubas = Sleikstulys? Nors nevermind.
        Dabar kaip tik vyrauja tie šlykštumai duodami ale siaubo filmai, nors aš čia dar nemačiau nei vieno šlykštaus kadro...

        Comment

        • Ozis

          #5
          Autorius amidau
          Kodėl per kelias minutes? nuo incidento prie vartu iki tol kol buvo paskelbta per mokyklos radia ir kilo masinė panika praėjo min 15 min.
          Per kelias minutes, nes vargu ar labai didelis atstumas tarp mokyklos stogo ir klases. Net einant normaliu zingsniu per 15 min galima iveikti kiek daugiau nei kilometra. O tarp klases ir stogo, net jei tas skirtinguose pastatuose, gali buti, geriausiu atveju, keli simtai metru - 2-5 minutes normaliu zingsniu, o begant, tai turbut galima butu ir dar greiciau.

          Na, o toliau skonio reikalas. Galiu tik pasikartot, kad, kai tas pats personazas sugeba tureti salta prota (ideja su hidrantu) ir isijungti i besmegenio emo-kid mode (pirmo epo galas), tai kazkas keisto su tuo personazu (kiti irgi vietomis pasirodo kvailiais, bet kitur jau sublizga kaip genijai). Del geriausio smurtinio animo per paskutinius metus net nezinau kaip komentuoti, mat vertinti galima ivairiai - galima vertinti bendra vaizda (tada HotD yra totalus failas, mat nieko padoraus be smurto siame anime (kolkas) nebuvo parodyta), o galima vien smurta (tada galiu tik skestelt rankomis - cia smurto kaip smurto turbut is ties yra daugiausia).

          Comment

          • mariux9998
            Labas.

            • 2008 06 20
            • 434

            #6
            Šitas anime toksai "Love it or hate it" tipo. Bent jau man tai kolkas labai patinka.

            Comment

            • amidau
              ☣☠☣







              • 2007 04 25
              • 1384

              #7
              Autorius Ozis
              Per kelias minutes, nes vargu ar labai didelis atstumas tarp mokyklos stogo ir klases. Net einant normaliu zingsniu per 15 min galima iveikti kiek daugiau nei kilometra. O tarp klases ir stogo, net jei tas skirtinguose pastatuose, gali buti, geriausiu atveju, keli simtai metru - 2-5 minutes normaliu zingsniu, o begant, tai turbut galima butu ir dar greiciau.
              dėl 2-5 minučiu gal ir sutikčiau, bet laisvai galėjo ir ilgiau trukti... kai jie išėjo iš klasės jie dar spėjo prisirinkt lazdų ir tik po to buvo paskelbta per mokyklos radią... taigi laiko sočiai kol daguma mokytojų apkrėsti...

              Comment

              • Kastetas
                regular everyday guy

                • 2009 12 04
                • 341

                #8
                Na va pagaliau ir 2 episode. Ir pl pl Takagi turi bendzo pjukla? Turbut ziauriausias ginklas XD

                Comment

                • amidau
                  ☣☠☣







                  • 2007 04 25
                  • 1384

                  #9
                  Autorius Kastetas
                  Ir pl pl Takagi turi bendzo pjukla? Turbut ziauriausias ginklas XD
                  Neįmanoma, nes garsas ne toks buvo, o ir ji tą ginklą ištraukė iš to maišelio kurį nešėsi, taigi jis turėjo būti nedidelis. Mano spėjimu tai buvo akumuliatorinis grąžtas...
                  Vėliau gal ir pradės švaistytis benzapjūkliais bet pirma jiems reikia digti iš mokyklos...

                  Comment

                  • mariux9998
                    Labas.

                    • 2008 06 20
                    • 434

                    #10
                    Po antros serijos drįstu teigti, jog Hirano kolkas kiečiausias veikėjas šitame anime

                    Comment

                    • kazuki
                      Narys


                      • 2007 08 20
                      • 60

                      #11
                      Autorius amidau
                      Neįmanoma, nes garsas ne toks buvo, o ir ji tą ginklą ištraukė iš to maišelio kurį nešėsi, taigi jis turėjo būti nedidelis. Mano spėjimu tai buvo akumuliatorinis grąžtas...
                      Vėliau gal ir pradės švaistytis benzapjūkliais bet pirma jiems reikia digti iš mokyklos...
                      Ten ir buvo grąžtas, jį pasiėmė iš tos klasės kaip ir nail gun'ą

                      Comment

                      • dfsafsaf
                        Beautiful Lies

                        • 2010 05 13
                        • 261

                        #12
                        Laukiamiausias šios vasaros , jei ne metų anime buvo, kai dar berods žiema pamačiau, kad išeis ir pažiejau apie ką manga yra. Bet kolkas tik greit akimis permečiau pirmą ep, įspūdį tikrai paliko nebloga (gal tiesiog nes man tokios tematikos dalykai patinka, o kai panašių anime ne per daugiausia bei šis dar nuo cenzūros nelabai nukentejas tai išvis), bet stengiuos užsiimt kitais anime ir kol ongoing šis bandyt nežiūrėt, kad paskui kai visi ep jau bus išėja, per viena prisėdimą ramiai peržiūrėt.

                        Comment

                        • Kastetas
                          regular everyday guy

                          • 2009 12 04
                          • 341

                          #13
                          Autorius amidau
                          Neįmanoma, nes garsas ne toks buvo, o ir ji tą ginklą ištraukė iš to maišelio kurį nešėsi, taigi jis turėjo būti nedidelis. Mano spėjimu tai buvo akumuliatorinis grąžtas...
                          Vėliau gal ir pradės švaistytis benzapjūkliais bet pirma jiems reikia digti iš mokyklos...
                          galejo buti elektrinis pjuklas nu zina ikai tie buna tokie nedideli. Ne grandidiniai o kur diskas sukasi toks galejo buti kadangi jie nebuna dideli.
                          O kaip graztui tai pergaug kraujo. Juk jei graztas tai jis padaro skyle ir tik is jos bega kraujas o ten i visas puses kaip fontanas jis tekejo.

                          Comment

                          • amidau
                            ☣☠☣







                            • 2007 04 25
                            • 1384

                            #14
                            Autorius Kastetas
                            galejo buti elektrinis pjuklas nu zina ikai tie buna tokie nedideli. Ne grandidiniai o kur diskas sukasi toks galejo buti kadangi jie nebuna dideli.
                            O kaip graztui tai pergaug kraujo. Juk jei graztas tai jis padaro skyle ir tik is jos bega kraujas o ten i visas puses kaip fontanas jis tekejo.
                            Viskas priklauso nuo to kas į jį įdėta,galėjo būti kokia didelių skylių freza įsukta. ir šiaip ta čiurkšlė bėgtu tik ištraukus tą grąžtą...

                            Comment

                            • Kastetas
                              regular everyday guy

                              • 2009 12 04
                              • 341

                              #15
                              Autorius amidau
                              Viskas priklauso nuo to kas į jį įdėta,galėjo būti kokia didelių skylių freza įsukta. ir šiaip ta čiurkšlė bėgtu tik ištraukus tą grąžtą...
                              Hap tu laimejai jei cia viskas pagal manga tai jo grazta jinai laike. Bentjau mangoje tai graztas. Tu buvai teisus.
                              Paskutinis pakeitimas nuo Kastetas; 2010-07-14, 10:10.

                              Comment

                              Working...