Hakuouki

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Hakuouki

Hakuouki

Režisierius: Osamu Yamasaki
    Studija: Studio DEEN
    Žanrai: nuotykiai, istorija, fantazija, mergaitėms
    Transliacija: 04.04.2010 - 20.06.2010
    MAL reitingas: 7.64
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV

Aprašymas: XIX amžiaus vidurys. Ilgai trukusios izoliacijos pabaiga ir labai neramus metas. Chizuru tėvas Kodou, žinomas gydytojas, išvyko į sostinę. Atsisakyti negali jei valdžia kviečia. Dukrai pažadėjo, kad reguliariai rašys laiškus ir kurį laiką taip ir darė, bet staiga be įspėjimo dingo. Chizuru neiškentė ir atkeliavo į Kyoto dingusio tėvo ieškoti. Kad būtų saugiau persirengė berniuku. Deja, problemų išvengti nepavyko. Ją išgelbėjo Shinsengumi klano kariai. Na kaip išgelbėjo...greičiau paėmė į nelaisvę. Mergaitės vaikinai pasigailėjo. Maža ką, ūkyje gal pravers. Dar išaiškėjo, kad Shinsengumi klanas susijęs su Kodou. Kur dingo tėvas jie nežino, bet padėti paieškose pažadėjo. Jau tokie geri vaikinai, kad nors prie širdies dėk. Arba į lovą.^^

Nemėgstu istorinio žanro ir tai jokia paslaptis. Sprendžiant iš anime visa Japonijos istorija yra vien tik visokio plauko klanų kova dėl valdžios ir samurajiškos nesąmonės. Mane labiau domina užsienio politika, bet apie tai dėl suprantamų priežasčių nutylima. Kartais dar išlenda WWII tema, bet ir ten Japonija yra greičiau aukos nei žiaurios agresorės vaidmenyje. Vis tik dėl šio žanro serialui priekaištaut būtų negražu. Žiūrėt niekas nevertė ir pats žinojau į kokią balą lipu. Tiesa, pagal komentarus istorijos mėgėjai šiuo serialu irgi nėra sužavėti. Tai manęs nestebinai, nes anime gan laisvai elgiasi su tikrai įvykiais ir asmenybėmis.
    Velniop tą istoriją, turiu daug ir objektyvių priekaištų. Vienas iš jų yra susijęs su kitu žanru - mergaitėms.

Kad serialas taiko į gražiąją lyti matosi iškart. Kodėl dar kūrėjai mergaitę įkišo į vaikinų kompanija, kurioje bet kuris yra gražus iki nepadorumo? Tokiu atveju kitos lyties personažui dideli reikalavimai nekeliami, bet net ir tai turint omenyje Chizuru yra siaubingai nykus personažas. Atrodo, kad ji yra reikalinga vien tik tam, kad vaikinai turėtų ką gelbėti. Tai jie ir daro su pavydėtinu punktualumu. Tas mergos bejėgiškumas siaubingai erzina, ypač turint omenyje vieną aplinkybę kurios atskleisti negaliu. Smegenų pas ją irgi mažoka, jei apskritai yra. Chizuru apskritai iškrenta iš istorijos konteksto ir atrodo dirbtinai, bet net ir tai nebūtų didelė problema. Antras vinis į karstą yra romantikos nebuvimas, o ji viską būtų išgelbėjus. Čia mes turime pora paraudimų ir prisilietimą prie rankos. Vaje.... Taigi, nėra čia nei romantikos nei feminizmo ir visas žanras laikosi ant saldžių vaikinų snukučių ir figūrų. Bent jau man to mažoka.
    Kas dėl vaikinų tai jų vidus stipriai nusileidžia išorei. Viduje jie yra blankūs, primityvūs, jau kažkur matyti ir normaliai neatskleisti. Arba jų išvaizda yra per daug ryški ir nustelbia charakterius. Gali būti, kad jų yra tiesiog per daug. Motyvacija irgi neaiški. "Aš iki galo kovosiu už savo idealus ir tikslą". Ir kokie jie yra? Klano gerovė? Tada kodėl tokia nelanksti politika? Garbė ir orumas? Tada rasetsu kažkaip ne į temą. Esu įsitikinęs, kad Japonijos gerovė jiems tikrai nerūpėjo.
    Nupiešta ir įgrasinta gerai ir su tuo nepasiginčysi. Galėjo nebent labiau pasistengti su kovomis, bet matyt tokio tikslo ir nebuvo.

Reziumė: Berniukams žiūrėti nepatariu, nors kovų ir kraujo yra. Istorijos mėgėjai irgi nusivils vien dėl fantasy elementų. Patiks nebent "bišių" mėgėjoms, kurioms vien tik grožio užtenka. Aš gi už berniukus ir piešimą galiu duoti nebent 5 balus.

Antras sezonas ne už kalnų. Daug laukiančių?^^

65
    5
    52.31%
    34
    4
    23.08%
    15
    3
    21.54%
    14
    2
    3.08%
    2
    1
    0%
    0
  • Aeval
    Rašytojas

• 2009 01 12
    • 256

Nelaukiu 2 sezono. Oi nelaukiu. Sitas anime tikras nusivylimas. Tikejausi paprasto istorinio, bet vel gavau demonus, zombius ir pan. Ir tos panos ten visai nereikejo. Tad Killerbee pritariu tau visais 100%.

Comment

• Lota :D
      Love and Peace~!

• 2010 02 17
      • 239

Na, 'už berniukus ir piešimą' ir žiūrėjau Negaliu pasakyti, kad tai buvo nusivylimas, nes nieko ir nesitikėjau. O kadangi nesitikėjau, tai ir nenusivyliau Ieškojau ko nesunkaus, lengvo, ir štai kažkaip pastebėjau animą su bishiais ir gražiu piešimu. Istorija lengvai sekama, gal kai kada šiek tiek nuspėjama, bet tai nekenkė. Ir šiaip negaliu pasakyti, kad buvo labai nuobodu... Susižiūrėjo labai lengvai ir smagiai, tad antrą sezoną manau žiūrėsiu

Comment

• Egura
        Super mega ultra rašytojas

• 2007 05 17
        • 684

Haha... O man patiko savotiškai. Na aiškiu pliusas už vyriškuosius personažus. Ir istorine linkme man einantys, ypač mergaitėms skirti, itin patinka, skirtingai nei Killeriui.

O kad šiek tiek suplakta, tai tam yra šiokia tokia priežastis, anime statytas remiantis to paties pavadinimo RPG žaidimu, kurio herojė(žaidėjas) ir yra ta mergaitė. Tad nieko nuostabaus, kad ji kaip charakteris silpnai perteikta. Ta mergaitė žaidime matomai pasirenka kažkurį iš bišių haremo, ir tada jau geimas eina tam tikra linkme, na o pas mus čia gavosi ganėtinai suplakta viskas. Turėjau įtarimų, kad ji kažkurį iš vaikinų pasirinko, nors labai sunku pasakyti... palauksim numatomo antrojo sezono rudenį ir viskas paaiškės, juolab, kad istorija čia toli gražu nebaigta.

Animas galėjo eiti šiek tiek lėtesne tėkme, sunkoka susigaudyti įvykiuose, ypač paskutinėse serijose, kai viskas labai suplakama, ypač tie istoriniai faktai, kurie neva turi būti žinomi po defaultu.... čia galbūt trūksta shinsen subų prisidėjimo prie tokių animų, nes jie kaip pamenu dar mėgdavo paaiškinimus tam tikriems faktams parašyti, su istorija supažindinti... Šitame anime to tikrai trūko, turbūt nežinodamas, kad yra shinsen gumis nelabai ką tesuprastum...

Didelis pliusas už artą ir voice aktoriams, vyrukai čia išties įspūdingi, tad mano akys apsalo, protas išsijungė ir skyriau aš šitam animui 5/5, nors reliai manau vertinčiau 4/5...
        Anime tikrai subalansuotas merginom, ypač tokių žaidimų mėgėjom... Panašia dvasia buvo ir haruka naru toki no nakade anime, pastarasis irgi pastatytas remiantis RPG žaidimu mergaitėms, tik gal ten siužetas paprastesnis... ir lėčiau viskas vystėsi...

Comment

• Gecas
          Rock And Roll Child

• 2010 03 09
          • 137

5/5. puikus anime su puikia istorija, gražiu piešimus, gražiu op ir end.Kovų nors ir nedaug bet įspūdingos. labai laukiu antro sezono.
          Objektyvi realybė - tai paistalai, kurių atsiradimą sukelia alkoholio trūkumas kraujyje.

Comment

• Red_Elf
            pandų karai :D

• 2009 05 07
            • 1112

Šis anime tikras džiaugsmas merginos akims... tuo galima ir baigt :/ Kuomet jį pradėjau, tikėjausi puikaus romantiško istorinio nuostabiai piešto serialo, bet išsipildė tik viena viltis. Siužetas nelabai koks, jį tikrai datempinėt reikia, su istoriniais įvykiais suvelta ir neką gali suprast, nebet esi istorikas (deja aš ne iš jų ), o ta fantastika žiaurus nusivaževimas, geriau šiaip super duper blogiečiai būtų, na bet kentėt galima :/ Dėl mergos pritariu, nekokia ji, galėtų ir nustot drebint kinkas suspaudus medinį kardą, kuriuo vistiek negali nieko padaryt... Romantikos nebuvimas yra didžiausias minusas, juk merginoms ji būtina, kaip žuvims vanduo!!!

Vos ne vienintelis, bet laaaaaabai didelis pliusas yra grafika, ji fantastiška, akys negali atsigrožėt, tikrai vien dėl jos (na, gal ir siužete maža intriga yra) žiūrėsiu kitą sezoną. Visi vaikinukai - tiesiog krisk ant žemės, akys raibsta nuo jų gausos ir grožio (gerai, kad nei vienam plaukų nenuskuto), net negalėjau mylimiausio išsiringt, jie per fantastiški

Comment

• Gvauz
              Naras
              • 2006 11 18
              • 271

vienas prastesnių anime apie samurajus. nevertas dėmesio (už tokį komentarą gavau -3 LM'e)

Comment

• Killerbee
                Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                • 2910

Autorius Gvauz
                vienas prastesnių anime apie samurajus. nevertas dėmesio (už tokį komentarą gavau -3 LM'e)
                LM stengiuosi nekomentuot ir net neskaityt, kas antras neadekvatus...

Comment

• Egura
                  Super mega ultra rašytojas

• 2007 05 17
                  • 684

Na ko jūs norit iš tokio žanro, čia kaip ir reversinis haremas Samurajų tema pasirinkta tik tai todėl, kad vyrukai kietesni ir patrauklesni atrodytų, vat visa ir realybė XD
                  Nieko stebėtino, kad vaikinams nepatinka, man pvz. paprasti haremai nepatinka... vaikinas ten tik vienas, o ir tas ne visad labai žavintis...
                  Aš šį anime vertinu turėdama galvoje dar ir faktą, kad tai RPG žaidimo ekranizacija.

Comment

• Neraa
                    Ignore me.
                    • 2010 05 01
                    • 3

Ai, ką žinau. Žiūrėt galima.
                    Pirmi epizodai man patiko. Pagalvojus, kiti irgi patiko. Turbūt akys nepratusios į tokius grožius džiaugėsi ir neleido man nežiūrėt iki galo.D Ir piešimas ir įgarsinimas... Kone tobuli..
                    Antras sezonas. Greičiausiai reiks žiūrėt. Negi praleisiu tokią progą paspoksot į tokius grožius.D
                    Hii!

Comment

• Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                      • 2910

Autorius Egura
                      Na ko jūs norit iš tokio žanro, čia kaip ir reversinis haremas Samurajų tema pasirinkta tik tai todėl, kad vyrukai kietesni ir patrauklesni atrodytų, vat visa ir realybė XD
                      Nieko stebėtino, kad vaikinams nepatinka, man pvz. paprasti haremai nepatinka... vaikinas ten tik vienas, o ir tas ne visad labai žavintis...
                      Aš šį anime vertinu turėdama galvoje dar ir faktą, kad tai RPG žaidimo ekranizacija.
                      Man patinka bet kokie haremai. Aš jų apskritai neskirstau į paprastus ir ne. Tiesiog čia haremas yra silpnas ir šeip ne į temą.

Comment

• Red_Elf
                        pandų karai :D

• 2009 05 07
                        • 1112

Autorius Killerbee
                        Man patinka bet kokie haremai. Aš jų apskritai neskirstau į paprastus ir ne. Tiesiog čia haremas yra silpnas ir šeip ne į temą.
                        Kodėl, net labai į temą tas haremas, bet jis tikrai labai jau silpnas, geriau jau apie kitą moteriškos lyties asmenybę viskas galėtų suktis, bet gal antras sezonas pataisys (laaabai tikiuosi)

Comment

• Aramis

Autorius Killerbee
                          Na, niekada nesupratau haremų, kur viskas apie merginas sukasi, matyt hormonai pas mane ne tie. Trečia serija strigo ir nepajėgiu toliau žiūrėti, o mesti irgi nesinori. Nors piešimas ir pagirtinas, bet kol kas 2/5, daugiau vien už gražius paveiksliukus duoti nesinori.

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius Red_Elf
                            Kodėl, net labai į temą tas haremas, bet jis tikrai labai jau silpnas, geriau jau apie kitą moteriškos lyties asmenybę viskas galėtų suktis, bet gal antras sezonas pataisys (laaabai tikiuosi)
                            Man kažkaip neįtikinamai atrodo, kad tais laikais broliai šaunuoliai tąsosi su kažkokia merga.....

Comment

• taven
                              Forumo maniakas

• 2010 06 12
                              • 432

Viena kas patiko sitam anime tai openingas,daugiau kazkaip nieko ipatingo nera,nors ta merga nebutu tokia vepla,o gal specialiai taip padaryta kad nepranoktu to viso samurajisko haremo

Comment

Working...