Uta Kata

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aramis

    Uta Kata


    うた∽かた (Uta Kata)
    - Eilėraščio posmas -


    Režisierius: Gotou Keiji;
    Studija: Hal Film Maker;
    Transliacija: 2004.10.03 ~ 2004.12.19;
    Žanras: Drama, fantazija, burtai, mokyklos gyvenimas;
    AniDB reitingas: 6.73 (758);
    Trukmė: 12 TV serijų x 23 min., 1 OVA x 24 min.;
    YouTube:Pradžios melodija / Pabaigos melodija / Reklaminis klipas

    Adaptacijos: Uta~kata (manga)





    Aprašymas: Serialas tarp žanrų turi ir Mahou Shoujo, todėl žiūri arba moteriškos mergaitės, arba dėdulės norintys geriau pažinti savo antrosios pusės mąstyseną. Visiems kitiems šis kūrinėlis kažin ar patiks.

    Paskutinė diena mokykloje prieš atostogas tapo dideliu išbandymu keturiolikmetei Ichikai Tachibanai. Naktį matytas pranašiškas sapnas, kurio detalių ryte nesugebėjo prisiminti, apleisto mokyklos pastato tvarkymas ir įtrūkęs veidrodis, kurio viduryje netikėtai atsidūrė jos telefonas, atspindyje pasirodžiusi paslaptinga mergaitė...

    Atvykėlė išlenda iš veidrodžio, ir paprašo jai padėti atlikti "namų darbus" - naudojant mylimo vaikinuko dovanotą pakabutį kviesti džinus, pamatyti pasaulį jų akimis ir aprašyti tai, ką tuo metu jaučia. Tik tada Tachibana visiškai atgaus savo dovaną, kuri pabuvojusi veidrodyje pakeitė savo spalvas.

    Pirmas iškviestas džinas kaip ir nesukėlė jokių problemų, tačiau pamažu Tachibanos draugės ima įtarti jog vyksta kažkas negero... Juk sakoma, nemokamas sūris tik pelėkautuose, šis atvejis irgi ne išimtis...




    Vaizdai iš Anime:




    Veikėjai:



    Ichika Tachibana




    Sei Toudou




    Manatsu Kuroki




    Mandagi, geraširdė mergaitė. Visada tyli, pasirengusi padėti ir darbšti. Pamačiusi iš veidrodžio lendančią Manatsu, sutiko pastarajai padėti aprašyti savo "potyrius", ir taip pateko į žaidimą, apie kurio egzistavimą nieko nenutuokė.
    Gražuoliukas, kokių pilna "O kur vyrai?" gija. Studentas, padedantis Ichibanai mokintis. Gyvena su savo kambarioku, kuris irgi padeda Tachibanai. Apie žaidimą žino kai kurių dalykų, tačiau nieko nepasakoja.
    Linksma ir nerūpestinga asmenybė, vieną dieną išlindusi iš veidrodžio. Pamažu įsilieja į Tachibanos gyvenimą ir tampa neatsiejama jo dalimi. Nors ir priešingų charakterių, mergaitės randa bendrą kalbą, ir tampa vieninga draugių grupe.


    Keiko Takamura




    Michiru Munakata




    Satsuki Takigawa




    Viena iš bendraklasių - geriausių draugių grupės, labai turtingų tėvų dukra. Šiaip tyli ir iš pirmo žvilgsnio labai linksma asmenybė. Geriausia Satsuki draugė.
    Visa matanti ir visa girdinti draugijos narė. Kartais mato dalykus, apie kuriuos geriau nepasakoti. Pirmoji pastebėjo Manatsu keistenybes.
    Mergaitė - berniukas, tokia tikriausiai yra visuose magic girl anime. Domisi futbolu. Jausmus stengiasi slėpti nuo draugių, ir ji visai neblogai sekasi.



    Vaizdai iš Anime:




    Autoriaus reziumė:



    Savotiškai graži ir liūdna istorija, priverčianti susimąstyti kokie gi tie vyrai yra kiaulės. Truputį dvelkia feminizmu, bet savikritiškas žvilgsnis dar niekam nepamaišė.

    Pradėjęs žiūrėti tikėjausi kažko panašaus į magiškų mergaičių klasiką - mėnulio jūreivę, tačiau gavau kur kas rimtesnį ir brandesnį kūrinį. Pamenate pasakojimą apie "Pandoros skrynią"? Viskas čia vyksta labai panašiai - magiškoji galia tėra tik trumpa iliuzija, kuri tik akimirkai suteikia galią, tačiau tai nereiškia, kad sugebėsi ją suvaldyti arba bent jau kažką gero ja nuveikti. O ką daryti jei pamažu pati galia ima elgtis kaip jai patinka ir užima tavo kūną?

    Iš tikro man pagailo merginų pažiūrėjus šį anime. Vyrai kaip visada kiaulės, beieškantys būdų patenkinti savo poreikius ir vėliau spjaunantys į viską. Po School days šiaip ne taip atsigavęs mano libido ir vėl patyrė smūgį žemiau juostos - tačiau gal bus proga iš to kažko išmokti.

    Šiaip be tematikos per daug išskirtinų dalykų kaip ir nepastebėjau, piešimas kažkuo ypatingu nežiba, veikėjai kad ir simpatiški, tačiau per daug saldūs ir per mažai dinamiški. Garso takelis irgi ne stebuklas - tačiau bent jau pradžios melodija įspūdį padarė nemažą. Siužetas įtraukiantis, kai kuriose vietose net nežinai ko tikėtis.

    Apibendrinant - rašau ketvertą su pliusu. Patinka man liūdnos istorijos, ypač jei pasakojamos iš kitos barikadų pusės. Nors moteriškumui nepakantiems asmenims žiūrėti nepatariu - per daug švelni ta istorija vyriškam skoniui, smegenis išjungti eisis nelabai.



    Vaizdai iš Anime:





    RUTracker
    (rus. dubliažas ir subtitrai)


    4
    5 (Mažas stebuklas)
    0%
    0
    4
    75.00%
    3
    3
    25.00%
    1
    2
    0%
    0
    1 (Eilinis anime)
    0%
    0
  • D.N Angel_Dark
    Chibi KOI
    • 2009 01 19
    • 46

    #2
    Pažiūrėjęs Uta Kata likau labai maloniai nustebintas, išties neeilinis savo žanro atstovas drąsiai duodu 4/5, tiek istorija, tiek vizualinė kokybė man tiko ir patiko

    Comment

    • demoniacman666
      Forumo vilkas

      • 2008 04 16
      • 368

      #3
      Tikrai ne sedevras bet susiziurejo gan lengvai. Siaip beveik neissiskiria is minios, bet turi kazka savito. Tiesa pasakius is pradziu nesitikejau tiokio rimtumo, maniau bus eilinis anime mergaitems (o ka? reik ir tokius zinot kaip atrodo) bet radau daug rimtesni darba, netgi fanserviso siek tiek idejo... Taigi 4/5...

      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

      Comment

      Working...