Kimi ni Todoke /Kimi ni Todoke 2

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Kimi ni Todoke /Kimi ni Todoke 2

    Kimi ni Todoke


    Režisierius: Hiro Kaburaki
    Studija: Production I.G
    Žanrai: romantika, mokykla, mergaitėms
    Transliacija: 07.10.2009 - 31.03.2010
    MAL reitingas: 8.67
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Sawako yra labai vieniša mergaitė ir dėl to kalta ne tik kraupoka išvaizda, nes jei ir nėra įgimto grožio tai jį galima įsigyti. Didesnė bėda yra jos perdėtas kuklumas, bailumas ir...ką jau čia slėpti....kvailumas. Dėl to jai nesiseka atsikratyti "Sadako" (aha, ta pati iš "Skambučio") pravardės. Kokių tik istorijų apie ją bendraamžiai prikūrė.... Pradedant draugyste su vaiduokliai ir baigiant nelaimę nešančiu žvilgsniu. O juk mergaitė taip nori visiems patikti. Net dirba visus juodus darbus. Vis tik prasidėjo nauji mokslo metai ir Sawako nykus mokyklinis gyvenimas pasikeitė. Pirma žingsnį žengė Shota - klasiokas, šaunuolis, gražuolis, linksmuolis ir nesiskundžiantis populiarumu nei tarp mergaičių nei tarp berniukų. Keista, bet jis Sawako visai nesišalino ir nešykštėjo dėmesio, patarimų ar tiesiog šypsenos. Net ir dvi geros draugės atsirado. Taigi, dar viena pelenės istorija.

    Į šitą anime aš dėjau dideles viltis. Maniau jis padės bent truputi numalšinti troškulį antro Skip Beat! sezono belaukiant. Jau po pirmo epizodo supratau, kad klydau. Gaila, bet nieko baisaus. Gal tada bus Yamato Nadeshiko Shichi Henge? Bent jau mergaitė panašumo turi, bet tuom viskas ir baigiasi. Deja, Kimi ni Todoke yra tiesiog Kimi ni Todoke. Kodėl deja? Didžiausia serialo problema yra pati Sawako. Aš suprantu, kad ji yra drovi, kukli ir gera, bet šitos jos savybės yra privestos iki absoliuto. Kuo toliau tuo labiau ji mane erzino. Pusę anime užima jos svaigimai dėl absoliučiai elementarių dalykų. Ir taip nuo pradžios iki galo nelabai trumpo serialo. Nors gal ne man, mokykloje turėjusį draugų, ją suprast?



    Dialogas bibliotekoje:
    - Atsiprašau, kur man rasti knygą apie gražų, populiarų, gerą, protingą, kuklų, paprastą ir nepasipūtusį berniuką?
    - Mergaite, fantastikos skyrius antrame aukšte.

    Toks negailestingai "išniekintas" barzdotas anekdotas geriausiai apibūdina Shouta. Berniukas yra absoliučiai nerealus. Suprantama, shoujo žanre yra visas vagonas ir dar didelis vežimas princų, bet daugeliu atvejų jie turi po skeletą spintoje ar bent jau kažkokį mažą ir aštrų kampą. Shouta gi yra lygus kaip dailylentė. Gal jis tiesiog yra ne atskleistas personažas? Gal, bet manęs tai labai neguodžia. Keista (arba ne), bet kiti personažai puikūs. Ryuu, Ayane ir Chizuru lenkia pagrindinius kartono gabalus per kilometrą. Ypač patiko Ryuu ir Chizuru siužetinė linija. Ji buvo daug romantiškesnė, šiltesnė ir tikroviškesnė. Vertas paminėjimo ir Pinas kaip labai vykęs humoristinis personažas, kuris įnešdavo bent truputi energijos.
    Viso žiūrėjimo metu manęs neapleido mintis "Kažkas čia ne taip....Kažko trūksta". Kur tas shoujo muilo operoms būdingas saldumas? Drama? Komedija? Siužetas? Psichologija? Nėra. Tada gal čia į lietuvių kalbą sunkiai išverčiamas "slice of life"? Turbūt šis žanras geriausiai apibūdina Kimi ni Todoke, bet ir čia anime šauna pro šalį nes stinga tikroviškumo. Iš techninės pusės priekaištų neturiu. Nebent figūros kreivokos. Kad papus nupieš net nesitikėjau (tikslinė auditorija ne ta), bet kojos tai negražios....^^


    Reziumė: Man Kimi ni Todoke yra kaip sriuba be prieskonių - šildo, bet skonio trūksta. 6 balai. Gal kiek ir per griežtas įvertinimas, bet čia bausmė už sugriautas viltis.


    Keista matyti labai aukštus įvertinimus ir labai teigiamus atsiliepimus. Na, bet man nepriprast....^^










    Kimi ni Todoke 2


    Režisierius: Hiro Kaburaki
    Studija: Production I.G
    Žanrai: romantika, mokykla, mergaitėms
    Transliacija: 12.01.2011 - 30.03.2011
    MAL reitingas: 8.55
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV


    Mis anime kompleksas ir negražios kojos sugrįžo. Pameluočiau jei parašyčiau, kad labai laukiau, bet aš jau pripratęs. Kažkodėl pratęsimo visada sulaukia ne tie kurių tikrai reikia. Čia kažkoks iškrypęs kerštas? Aišku antras sezonas nėra taip jau blogai, tikėjausi, kad bent istorija bus užbaigta. Taip ir atsitiko.
    Jei pirmas sezonas stipriai santykiavo su mano nervais tai antrasis juos tiesiog išprievartavo. Atrodo kas čia tokio, 12 serijų net ir vidutiniško serialo galima sukramtyti ir net nepajusti, bet šitas man sugebėjo prailgti. Ekrane vykęs veiksmas (jei taip galima jį pavadint) vertė ir juoktis ir verkt. Verkti norėjosi iš kūrėjų pastangų gražiai pabezdėti į vandenį. Viską gadina Sawako, kuri užknisa dar labiau. Aha, aš irgi po pirmo sezono maniau, kad tai neįmanoma. Turiu atsiimti žodžius dėl Shouta tobulumo. Berniukas tikrai toks nėra. Blogai, nes ir taip lėtas veiksmas dėl to pavirto į vieną didelį stop kadrą. Graudu, kad kiti ir tikrai geri personažai ekrane rodėsi tik kaip palaikymo komanda. Juoktis norėjosi ne ką mažiau. Dažniausiai dėl netikėtai neblogo humoro ir Pin'o. Mokytojas buvo tiesiog nuostabus. Jei dėl kažko ir verta žiūrėti šį anime tai nebent dėl jo.

    Reziumė: Realiai serialas dar blogesnis, bet balo nemažinsiu. Gerai, kad bent jau pasibaigė. Tiesa, openingo dainelė visai graži....^^


    Virš 8 balų MAL'o įvertinimas? Nušaukit mane......


    109
    5
    64.22%
    70
    4
    26.61%
    29
    3
    7.34%
    8
    2
    1.83%
    2
    1
    0%
    0
  • ast.
    AZ rėmėjas


    • 2007 11 16
    • 159

    #2
    Žiūrint jį kaip on-going'ą tai gan skaniai sulindo, šiltumo jame tai tikrai su kaupu, bet, jeigu žiūrėti kiekvieną dieną po seriją ar net dvi, tuomet vienas didelis gumos tempimas.
    OP, ED priekaištų neturiu.. tiesa, didelių pagyrų taipogi, tiesiog buvo, nieko visai tokie. Patiko piešimas, veikėjų charakteriai, nors ir man vietomis jau buvo įgrisęs tas Sawako kuklumas, gerumas.
    Daviau 8 už tą patį šiltumą, tas kelias nusijuokt privertusias sceneles ir už tai, kad vis dėlto laukiau kiekvieno ketvirtadienio

    Comment

    • amidau
      ☣☠☣







      • 2007 04 25
      • 1384

      #3
      Žiauriai čia tu Killerbee
      Aš šį anime ėmiau žiūrėti, pamatęs tuos linksmus Savako sučibiškėjimus, pradėjus žiūrėti jų netrūko ir šiaip linksma buvo bet kuo toliau tuo labiau melodramos ir visokios romantikos pradėjo lysti o komedija ir visos linksmybės blėso... Tačiau žiūrėjosi vis tiek neblogai... Duodu 8++/10.

      pirmas + už mielą Savako openinge.
      antras + už mažus žmogeliukus, kurie rodydavosi Pinui.
      Paskutinis pakeitimas nuo amidau; 2010-04-07, 05:50.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2910

        #4
        Svaiguliai ten o ne melodrama ir romantika. Chibiai man įspūdžio nepadarė. Mačiau geresnių ir jų buvo tiesiog per daug. Va snigo gražiai, pripažįstu.....

        Comment

        • Lota :D
          Love and Peace~!

          • 2010 02 17
          • 239

          #5
          O man visai patiko, pasijuokti truputį galėjau, šilumos pajusti Duočiau 9/10 avansu. Šiaip, kadangi supratau kad
          Spoileris:
          čia nieko tarp jų rimtesnio neįvyks, tai ant mangos persimečiau
          Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-04-02, 12:31.

          Comment

          • Davie
            Žaltys
            • 2009 08 31
            • 36

            #6
            Kolkas tik įpusėjau žiūrėt, bet kaip nekeista šis kūrinėlis man patiko. Dažniausiai tokio stiliaus animus dropinu uždėdamas "Š" ženkla, bet šis kitoks. Jis kažkuo kabina, turi savotiško grožio. Žodžiu tesiu žiūrėjimą.

            Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

            Comment

            • goja101
              Narys
              • 2009 02 18
              • 39

              #7
              Labai šaunus anime. Man labai patinka Sawako veidas, tos akys. Griūk negyvas.
              http://media.photobucket.com/image/c...al_93.jpg?o=16

              Comment

              • inkognito
                Qwerty

                • 2007 11 16
                • 172

                #8
                Bene laukiamiausias anime šis buvo , tiek daug tkėjausi . Bet pradeda pasiteisinti taisyklė, kuo daugiau lauki tuo labiau nuvilia. Jau taip buvo atsibodia visi eechi , komedijos, taip norėjosi gražų drama/romance anima pažiūrėti.
                Net baisu pasidarė, perskaičiuos aprašymą. Šį kartą mano nuomonė apie anime tokia pati kaip ir pas Killerbee. Erzino bei patiko tie patys dalykai. Iš Shotos ir Sawako pora kaip tvora. Ten jų tie kliedesiai kažkodėl manęs nesudomino. Daug labiau patiko Ryuu ir Chizuru , gaila jiems skyrė tiek mažai serijų. Labai apmaudu , kad nieko neparodė apie Ayane. Galėjo daugiau parodyti kaip ten jai viskas rutuliojosi su jos vaikinu. Dalinai dar patiko tas visas reikalas su Kurumi, tie iš piršto laušti gandai ir kokia ten jie patinka sukėlė, bet visa vėl sugadino Sawako atėjus ieškoti draugystės...

                Ech atsibodo jau laukti , tikėtis ,o paskui nusivilti . Reik žiūrėti viska iš eilės tupai nesukant galvos
                Įvertinimas būtų 3/5

                Comment

                • scissor77
                  Naujokas
                  • 2009 02 01
                  • 13

                  #9
                  pradzia prikolna, vidurys nuobodus ir siek tiek erzinantis, lb miela bei linksma pabaiga. gerai, kad ziurejau ongoing, kitaip nzn ar buciau baigus. bet still 4/5 uz ta siluma ir mieluma bei lb grazu piesima

                  Comment

                  • daimonass
                    Forumo vilkas


                    • 2008 12 08
                    • 354

                    #10
                    Tiesa sakant patiko. Nesigailiu kad ziurejau
                    Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                    One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                    Comment

                    • andriekute
                      Žiūroniukas.

                      • 2008 11 07
                      • 35

                      #11
                      Aš irgi nesigailiu, kad žiūrėjau- bet jeigu būčiau žiūrėjusi ne ongoing , tikrai nebūčiau pabaigusi. Žiūrėjau vien todėl, kad norėjau būti mačiusi nors vieną school romance/shoujo anime, rinkausi visiškai atsitiktinai ir neieškodama, bet pataikiau tikrai labai neblogai.
                      Jeigu jums nepatinka pusę epizodo užimantys pasikartojantys inkštimai "jis toks nuostabus"/ "ji tokia draugiška"/ "jaučiuosi tokia laiminga" neverta net pradėti, because thats what you are going to get.
                      Sawako, gi, man labai patiko savo išvaizda. Iš vis anime apipavidalinimas man patiko! O pažiūrėjus viską liko daug klaustukų, bet jie manęs nekankina, tai antro sezono galimas egzistavimas manęs nelabai ir domina.
                      Spoileris:
                      Tik aš vis tikėjausi, kad ji pateisins savo pravardę ir ką nors galop paskers, bet čia jau "School Days" įtaka matyt.

                      Comment

                      • MadeinLithuania
                        Naujokas
                        • 2009 12 27
                        • 26

                        #12
                        Gražus piešimas, užknisantis Savakos naivumas, nekokia pabaiga, Chizuru ir Ayane - kūūūl, personažai.
                        Pradžia kabino, dar ir kaip, bet po to...
                        Na, bet dėl kažkokios, man nelabai žinomos priežasties, įvertinau 5 balais.

                        Comment

                        • PARANOIA
                          Naujokas
                          • 2010 04 17
                          • 12

                          #13
                          Labai daug šilumos ir paprastumo. Toks jausmas,kad viską "painioja" painioja painioja...po to bando atpainioti, pačioj pabaigoj,kai lieka paskutinis mazgas viskas numetama į šalį. Anyways daviau 5 balus, dėl Kazės, o šiaip galėtų būti pratęsimas.
                          Nesupykčiau...

                          Comment

                          • miharuse
                            Narys

                            • 2009 03 17
                            • 55

                            #14
                            Man nepatiko tai, kad viską paliko nebaigtą [bent jau man atrodo, kad turėtu padaryti daugiau, nes pagal manga tai labai ''lieva'' pabaiga buvo]
                            <...>What should I do??? *panic* Aaaa *got an idea*-look useless!

                            Comment

                            • slicKrox
                              Catching some Zzzzs...




                              • 2012 08 01
                              • 2161

                              #15
                              Manau... kad viskas ten buvo gerai su pabaiga. Juk ir taip aišku kaip viskas pasibaigė. Jau geriau tokia - šilta, optimistiška ir savita romantiška pabaiga, nei kad šimta kartų matyta laiminga ar liudna meilės baigtis. Ir tai, kad autoriai paliko vietos tavo vaizduotei tik geriau ir jokio pratęsimo nereikia, nes gausis eilinė Santabarbara.

                              Visgi, turbūt, labiau patiko "His and Her Circumstances (2009)" ir nors iš vienos pusės anime savo forma labai panašūs, bet iš kitos pusės labai skiriasi vaizduojamais personažais. Pagrindinis šio anime cinkelis turbūt toji ketveriukė, o ypač keistoji, smagi, per daug naivi ir visus gązdinanti mergina.

                              Comment

                              Working...