Kimi ni Todoke Režisierius: Hiro Kaburaki Studija: Production I.G Žanrai: romantika, mokykla, mergaitėms Transliacija: 07.10.2009 - 31.03.2010 MAL reitingas: 8.67 Trukmė: TV 25 ser. x 25 min. YouTube: Opening / AMV Aprašymas: Sawako yra labai vieniša mergaitė ir dėl to kalta ne tik kraupoka išvaizda, nes jei ir nėra įgimto grožio tai jį galima įsigyti. Didesnė bėda yra jos perdėtas kuklumas, bailumas ir...ką jau čia slėpti....kvailumas. Dėl to jai nesiseka atsikratyti "Sadako" (aha, ta pati iš "Skambučio") pravardės. Kokių tik istorijų apie ją bendraamžiai prikūrė.... Pradedant draugyste su vaiduokliai ir baigiant nelaimę nešančiu žvilgsniu. O juk mergaitė taip nori visiems patikti. Net dirba visus juodus darbus. Vis tik prasidėjo nauji mokslo metai ir Sawako nykus mokyklinis gyvenimas pasikeitė. Pirma žingsnį žengė Shota - klasiokas, šaunuolis, gražuolis, linksmuolis ir nesiskundžiantis populiarumu nei tarp mergaičių nei tarp berniukų. Keista, bet jis Sawako visai nesišalino ir nešykštėjo dėmesio, patarimų ar tiesiog šypsenos. Net ir dvi geros draugės atsirado. Taigi, dar viena pelenės istorija. Į šitą anime aš dėjau dideles viltis. Maniau jis padės bent truputi numalšinti troškulį antro Skip Beat! sezono belaukiant. Jau po pirmo epizodo supratau, kad klydau. Gaila, bet nieko baisaus. Gal tada bus Yamato Nadeshiko Shichi Henge? Bent jau mergaitė panašumo turi, bet tuom viskas ir baigiasi. Deja, Kimi ni Todoke yra tiesiog Kimi ni Todoke. Kodėl deja? Didžiausia serialo problema yra pati Sawako. Aš suprantu, kad ji yra drovi, kukli ir gera, bet šitos jos savybės yra privestos iki absoliuto. Kuo toliau tuo labiau ji mane erzino. Pusę anime užima jos svaigimai dėl absoliučiai elementarių dalykų. Ir taip nuo pradžios iki galo nelabai trumpo serialo. Nors gal ne man, mokykloje turėjusį draugų, ją suprast? Dialogas bibliotekoje: - Atsiprašau, kur man rasti knygą apie gražų, populiarų, gerą, protingą, kuklų, paprastą ir nepasipūtusį berniuką? - Mergaite, fantastikos skyrius antrame aukšte. Toks negailestingai "išniekintas" barzdotas anekdotas geriausiai apibūdina Shouta. Berniukas yra absoliučiai nerealus. Suprantama, shoujo žanre yra visas vagonas ir dar didelis vežimas princų, bet daugeliu atvejų jie turi po skeletą spintoje ar bent jau kažkokį mažą ir aštrų kampą. Shouta gi yra lygus kaip dailylentė. Gal jis tiesiog yra ne atskleistas personažas? Gal, bet manęs tai labai neguodžia. Keista (arba ne), bet kiti personažai puikūs. Ryuu, Ayane ir Chizuru lenkia pagrindinius kartono gabalus per kilometrą. Ypač patiko Ryuu ir Chizuru siužetinė linija. Ji buvo daug romantiškesnė, šiltesnė ir tikroviškesnė. Vertas paminėjimo ir Pinas kaip labai vykęs humoristinis personažas, kuris įnešdavo bent truputi energijos. Viso žiūrėjimo metu manęs neapleido mintis "Kažkas čia ne taip....Kažko trūksta". Kur tas shoujo muilo operoms būdingas saldumas? Drama? Komedija? Siužetas? Psichologija? Nėra. Tada gal čia į lietuvių kalbą sunkiai išverčiamas "slice of life"? Turbūt šis žanras geriausiai apibūdina Kimi ni Todoke, bet ir čia anime šauna pro šalį nes stinga tikroviškumo. Iš techninės pusės priekaištų neturiu. Nebent figūros kreivokos. Kad papus nupieš net nesitikėjau (tikslinė auditorija ne ta), bet kojos tai negražios....^^ Reziumė: Man Kimi ni Todoke yra kaip sriuba be prieskonių - šildo, bet skonio trūksta. 6 balai. Gal kiek ir per griežtas įvertinimas, bet čia bausmė už sugriautas viltis. Keista matyti labai aukštus įvertinimus ir labai teigiamus atsiliepimus. Na, bet man nepriprast....^^ |
Kimi ni Todoke 2 Režisierius: Hiro Kaburaki Studija: Production I.G Žanrai: romantika, mokykla, mergaitėms Transliacija: 12.01.2011 - 30.03.2011 MAL reitingas: 8.55 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / AMV Mis anime kompleksas ir negražios kojos sugrįžo. Pameluočiau jei parašyčiau, kad labai laukiau, bet aš jau pripratęs. Kažkodėl pratęsimo visada sulaukia ne tie kurių tikrai reikia. Čia kažkoks iškrypęs kerštas? Aišku antras sezonas nėra taip jau blogai, tikėjausi, kad bent istorija bus užbaigta. Taip ir atsitiko. Jei pirmas sezonas stipriai santykiavo su mano nervais tai antrasis juos tiesiog išprievartavo. Atrodo kas čia tokio, 12 serijų net ir vidutiniško serialo galima sukramtyti ir net nepajusti, bet šitas man sugebėjo prailgti. Ekrane vykęs veiksmas (jei taip galima jį pavadint) vertė ir juoktis ir verkt. Verkti norėjosi iš kūrėjų pastangų gražiai pabezdėti į vandenį. Viską gadina Sawako, kuri užknisa dar labiau. Aha, aš irgi po pirmo sezono maniau, kad tai neįmanoma. Turiu atsiimti žodžius dėl Shouta tobulumo. Berniukas tikrai toks nėra. Blogai, nes ir taip lėtas veiksmas dėl to pavirto į vieną didelį stop kadrą. Graudu, kad kiti ir tikrai geri personažai ekrane rodėsi tik kaip palaikymo komanda. Juoktis norėjosi ne ką mažiau. Dažniausiai dėl netikėtai neblogo humoro ir Pin'o. Mokytojas buvo tiesiog nuostabus. Jei dėl kažko ir verta žiūrėti šį anime tai nebent dėl jo. Reziumė: Realiai serialas dar blogesnis, bet balo nemažinsiu. Gerai, kad bent jau pasibaigė. Tiesa, openingo dainelė visai graži....^^ Virš 8 balų MAL'o įvertinimas? Nušaukit mane...... |
Comment