Ookami Kakushi

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aramis

    Ookami Kakushi


    おおかみかくし(Spirited Away by the Wolf)
    - Pabėgęs su Vilkais -


    Režisierius: Takamoto Nobuhiro
    Studija: AIC;
    Transliacija: 2010-01-07 ∼ 2010-03-26
    Žanras: Veiksmas, detektyvas, antgamtinis, trileris, siaubas;
    Panašūs anime: Aoi bungaku, MONSTER;
    AniDB reitingas: 5.77(38);
    Trukmė: 12 TVep. x 24min (11 pagrindinė istorija + 1 užpildas).
    YouTube:Opening / Ending / Trailer

    Manga: Ookami Kakushi - Keshi Murasaki no Shou,
    Ookami Kakushi - Fukahi no Shou






    Aprašymas: Paprastai žmonės ima bijoti to, ko nesupranta, arba kam prilygti negali. Į tai atsižvelgiant aukštai kalnuose buvo įkurtas kaimas, turintis vieną labai didelę ir šiurpią paslaptį, kurią išlaikyti sekėsi visai neblogai, bent jau iki vyksmo vietoje pasirodė pagrindinis herojus.

    Hiroshi Kuzumi - šešiolikmetis paauglys, atsikraustęs į Jogamachio kaimą kartu su seserimi ir tėvu. Augęs keistoko tėvo - mistiko auklėjimas, vaikinas nebuvo labai populiarus buvusiose savo gyvenamosiose vietose, tačiau šiame miestelyje įvyksta stebuklas, visi jį vos ne ant rankų nešioja, o viena mergina vos jį išvydusi ima simpatizuoti jam. Viskas gal ir būtų gerai, jei ne Hiroshi klasės prezidentė Kushinada Nemuru, vieną kartą Hiroshiui puse lūpų prasitarusi: "Kad ir ką bedarytum, venk senamiesčio".

    Senamiesčio tamsoje dar sklando senųjų dienų šešėliai, grasinantys naujajam Hiroshio gyvenimui, ką suprasti jis ilgai netrunka...






    Veikėjai:



    Isuzu Tsumuhana




    Hiroshi Kuzumi




    Nemuru Kushinada




    Pirmasis asmuo, pasitikęs Hiroshį, atvykusį į kaimą. Energinga blondinė mergaitė iš karto jį pamilo. Gyvena su tėčiu, mama ir broliu Hiroshio kaimynystėje, todėl kas rytą su juo kartu eina į mokyklą.
    Miestelio naujakurys, anksčiau nelabai pasižymėjęs populiarumu, todėl visuotinis susidomėjimas juo sukelia šiokių tokių nepatogumų. Pamažu ima susirasti miestelyje draugų, tačiau vėliau sužino koks pavojus tiek jam, tiek draugams gresia.
    Hiroshio bendraklasė, taip pat ir seniūnė, įtakingo miestelio klano galvos dukra. Jos vengia visi bendraklasiai. Vienintelė Hiroshiui patarė laikytis atokiai nuo senamiesčio.



    Kaname Asagiri




    Masaaki Kuzumi




    Issei Tsumuhana




    Dar viena naujakurė, geriausia Issuzu draugė, vėliau labai susibičiuliavusi ir su Hiroshiu. Labai domisi folkloru, mitais ir kitais antgamtiniais pasakojimais.
    Hiroshio tėvas, antgamtinių istorijų autorius. Labai rimtai domisi savo darbu, todėl dažnai būna išsiblaškęs. Visiška Hiroshio priešingybė.
    Issuzu brolis, iš pirmo žvilgsnio labai jau nesveikai susidomėjęs Hiroshiu. Šiaip labai populiarus tarp merginų vaikinas. Ponas tobulybė. Gyvena su Issuzu ir tėvais.





    Autoriaus reziumė:



    Žiemos sezono detektyvas su paslaptingais antgamtinių galių turinčiais padarais, bei eiliniu nieko nesugebančiu pagrindiniu veikėju, kuris naujame amplua jaučiasi tarsi žuvis išmesta ant kranto.

    Šio anime kūrėjai nusprendė paslaptis atskleisti neskubėdami, todėl pati istorijos pradžia atrodo labai ištęsta, tiesiog eilinis mokyklinis anime. Tada matyt suprato, kad dvylika serijų ne vieta plėstis, ir nusprendė viską paspartinti. Tikrai paspartino - viskas baigėsi tuo, kad paskutinėje serijoje neturėjo ką rodyti, taigi padarė ale epilogą, susidedantį iš prisiminimų. Tačiau būtent tas epilogas šioje vietoje labai tiko, galima sakyti pakėlė šį anime mano akyse.

    Istorija gana įdomi, ilgai neatskleidžiama kas ir kaip yra, todėl kartais kvapą užgniaužia, ypač pradžioje, kai dar nežinai kas, kur ką ir už ką. Vėliau įsisiūbavus istorijai, tenka kartais ir pažiovauti, tačiau... Po to vis tik intriga grįžta atgal, ir gali žiūrėti toliau.

    Vienas iš svarbiausių anime elementų - mitologija, kuri padeda įminti keistą ir šiurpią mįslę apie dingstančius žmones. Nors pagrindinis veikėjas visiškai šiame anime neblizga, tiesiog apsimeta eiliniu haremo mėme, nors haremo čia nerasime. Toks sprendimas buvo gana keistas, ypač atsižvelgiant į anime žanrus. Galėjo bent šiek tiek jį drąsesniu padaryti. Bet ką jau padarysi, matyt šiuolaikiniams vyrams lemta tik slapstytis už moterų nugarų ir sijonų...

    Beje, anime kadrai sąmoningai parinkti iš main story penkiasdešimt procentų, ir penkiasdešimt iš epilogo, kad būtų galima pamatyti tarp jų skirtumą. Paskutinis epizodas visiškai nesusijęs su visu sezonu, taigi žiūrėkite tik jei patinka komedijos...

    Dabar vertinimas... Prieš pamatydamas epilogą ketinau rašyti šiam anime riebų trejetą ir dar pliusą užkabinti, kadangi detektyvas buvo visai detektyviškas, piešimas gražus, atmosfera ir OST irgi neblogi. Tačiau tada pamačiau epilogą ir nusprendžiau pridėti vieną balą vien už tai, kad autoriai pažvelgė patys į save savikritiškai, ir paskutinė serija tapo parodija/komedija, kas tapo puikiu tašku ne labai sublizgėjusiai pagrindinei istorijai. Taigi, mano vertinimas - 3+1=4/5



    Vaizdai iš Anime:




    Spoileris:


    27
    5 (šedevras!)
    11.11%
    3
    4
    29.63%
    8
    3
    55.56%
    15
    2
    0%
    0
    1 (neverta dėmesio)
    3.70%
    1
  • mariux9998
    Labas.

    • 2008 06 20
    • 434

    #2
    Dabar esu priverstas jį užbaigti tam, kad tą paskutinę seriją pamatyčiau

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2910

      #3
      Šeip šlamštas, bet su pretenzija. Kaip tik ta pretenzija ir privertė žiūrėti pradžią, o vėliau nebuvo kur dėtis. Buvo truputi mistikos ir paslapčių, bet po 5 ep jau buvo viskas aišku, o Atmosfera iki "Tvin Pykso miestelio" nedatraukia...

      Spoileris:
      Žmonių pavirtimas pabaisomis nuo nekalto bučinuko....juokas vienas.


      5 iš 10 už gražų raudoną mėnulį.
      Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2010-03-29, 21:10.

      Comment

      • Gvauz
        Naras
        • 2006 11 18
        • 271

        #4
        veikėjai per daug vaikiški, mistikos per mažai, laiko stumimo per daug, per daug lėtas... duodu taip pat 5/10

        Comment

        • Driezius
          Kas toks?

          • 2009 10 21
          • 143

          #5
          Na pasiskaitęs komentarus nusprendžiau nepradėt žiūrėt. Manau pritarsit

          Comment

          • Aramis

            #6
            Autorius Driezius
            Na pasiskaitęs komentarus nusprendžiau nepradėt žiūrėt. Manau pritarsit
            Ne visai. Kol nepamatysi apie ką kalba eina, jokie komentarai nepadės. Kiekvieno poreikiai skiriasi, taigi gal Tamstai ir patiks Haremo tipo veikėjai detektyvinėje istorijoje su antgamtine tematika.

            Bet spręsti ne man Jei manyčiau, kad neverta, nebūčiau rašęs aprašymo. Killerbee nebūtų pastebėjęs pretenzijos, būtų nekomentavęs. Gal Tamsta rasi kažką, ko mes nepastebėjom

            Comment

            • aKi
              Ruduo.

              • 2007 10 24
              • 289

              #7
              Vidutiniškas anime, bet pracheckint verta. Duodu 3 už piešimą ir Kajiuros kurtą OST.

              Comment

              • Driezius
                Kas toks?

                • 2009 10 21
                • 143

                #8
                Autorius Aramis
                Ne visai. Kol nepamatysi apie ką kalba eina, jokie komentarai nepadės. Kiekvieno poreikiai skiriasi, taigi gal Tamstai ir patiks Haremo tipo veikėjai detektyvinėje istorijoje su antgamtine tematika.

                Bet spręsti ne man Jei manyčiau, kad neverta, nebūčiau rašęs aprašymo. Killerbee nebūtų pastebėjęs pretenzijos, būtų nekomentavęs. Gal Tamsta rasi kažką, ko mes nepastebėjom
                mmm..na tada dar pagalvosiu tokiu atveju.

                Comment

                • scissor77
                  Naujokas
                  • 2009 02 01
                  • 13

                  #9
                  Hiroshi Kuzumi pritvot, ir kaip reikalas, buvo kiles noras ne viena ir ne du kartus... potencialo buvo, bet kazko tikrai pritruko... jau pradeda knist nieko doro neveikiantys veikejai, kurie yra pagrindiniai, bet absoliuciai nieko padaryt negali ir per visa anime tik bega ir verkslena "kaip jis nieko nesupranta" ir dar tas: "o ne... visa tai del mano kaltes" o taip db parodyk savo gera sirdi patikek visu gerumu ir pasaulis nusvis kitom spalvom ( maciau 9 epus, tai paskutinis sakinis gali buti ir pakeistas po likusiu 3..) deja, teks uzbaigt ziuret, nes visgi pradejau...

                  Comment

                  • Cere
                    !אני כאן כדי הסלע הזה-


                    • 2009 01 12
                    • 547

                    #10
                    As ir padejau ziuret, tiek pat kiek ir scissor77 paziurejau, toks visai nieko, mazai kalbama apie vilkus, labiausiai noreciau suzinoti daugiau apie Nemuru. However, gal kitose serijose ir bus apie tai snekama. Tik pastebejau, kad siame anime visiskai nesijaucia 'siaubo' (kaip pamineta zanre).
                    nesakyciau, kad jau yra toks blogas ir t.t., gal duociau 7 ar 8/10. vis delto anime iki galo nepaziurejau, tai is anksto nlbj megstu vertinti, gal gale paaiskes pats idomiausias dalykas~
                    -.connection error


                    Comment

                    • Skirmish
                      L.A.V Fairygodmother

                      • 2010 02 22
                      • 140

                      #11
                      Aš pažiūrėjau gal 3 epizodus, bet žadu žiūrėti iki galo, nors nelabai traukia. Paprasčiausiai nemėgstu numesti.
                      Jau pradžioje pastebėjau, kad istorija nėra įtraukianti, ne taip, kaip kituose anime, kad nuo pirmos serijos be galo sudomina ir nekantraudamas lauki kito epizodo.
                      Vertinti dar negaliu, nes mažai pažiūrėjau... Vertinimas ir kt. bus vėliau. :}
                      P.S. Kažkas minėjo mėnulį. Jis tikrai labai gražus :33
                      There is no losing… You either win or you learn – Helio Gracie

                      Comment

                      • Cere
                        !אני כאן כדי הסלע הזה-


                        • 2009 01 12
                        • 547

                        #12
                        man tj patinka dar ta reklama su vilku ir vaisias:"Hassaku! Hassaku!" ,lyg si reklama kazka reikstu tolimesnese serijose. Seip , toks 'lengvas' anime, kad proto labai neuzkrauna. ; )
                        -.connection error


                        Comment

                        • ciombiukas
                          Forumo maniakas




                          • 2009 09 18
                          • 463

                          #13
                          Sitas anime manes nesuzavejo, ciut perziurejau visa, nes pagrindinis veikejas taip mane uzkniso, kad norejosi ji padegti. Kiti veikejai kaip ir neuzkliuvo, bet jis tai kazkoks baimes gniuzulas. Piesimas sito kurinelio tikrai ne vienas is geriausiu (man uzkliuvo kompiuterinis piesimas), bet ziureti galima, istorija taip pat normali. Jeip pabaiga but buvusi pribloskianti tikrai jis pakiltu reitinge, bet dabar 3/5.

                          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                          Comment

                          • Evil_of_Darknesz
                            Suicide is painless...

                            • 2006 04 09
                            • 998

                            #14
                            Serijalo pradžia buvo intriguojanti, todėl kažkiek buvau sudomintas, bet palaipsniui visas įdomumas blėso. Veikėjai perdaug mieli ir gražūs, kaip siaubo anime. Pagrindins veikėjas išvis... nepasaint to, kad jį įgarsino moteris, tai jį net padarė pažeidžiamą kaip moterį, o paskutinėje serijoje jį net aprengė kaip mergą. Nors anime prasidėjo rimtai, bet iki galo to rimtumo nesugebėjo išlaikyti. 6/10

                            Comment

                            • demoniacman666
                              Forumo vilkas

                              • 2008 04 16
                              • 368

                              #15
                              Vidutinybiu vidutinybe todel ir vertinu vidutiniskai 3/5. Net nera ka komentuoti, nebet labai i merga panasu pagr veikeja - visiska haremini meme ir ziauriai uztesta pradzia, plius siaubo beveik ne zenklo. Kaip siaubiako parodija gal ir praeitu, bet tada nereikejo visko padaryt perdaug rimtai.

                              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                              Comment

                              Working...