Bakemonogatari / Monstrų istorijos 2009

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣

• 2007 04 25
    • 1384

Autorius Killerbee
    Joa, charakteriai ten gilūs - raganos ir mazochisto. Tik va gilumui tai trūksta jausmingumo, dėl to jų santykiai dirbtinai atrodo. Tik pabaigoje truputi pasitaisė. Pačios Hitagi mažoka buvo mat pagal žanro dėsnius reikėjo su visomis pasitasyti. Ir prasidėjo kaip dažniausiai ir būna - nukrito gražuolė tiesiai į ranka ir ne šeip kokia, o nepaprasta... Ir taip toliau ir panašiai. Aišku nemanau, kad aš čia toks gudrus, o likę kvailiai. Tiesiog mano nuomonė turi teisę į gyvenimą ir yra pakankamai pagrįsta.
    Kada liausies iškoti tos romantikos?, jau kelitą aniem idedi į šuns dienas negavęs norimo romantikos kiekio/tipo...
    Romantika yra BLOGIS todėl aš ant jos dėjęs, taigi šis anime man buvo/yra, kaip saldainis...

Comment

• tamagochi
      Suši valgytojas

• 2005 10 19
      • 138

Autorius Killerbee
      Joa, charakteriai ten gilūs - raganos ir mazochisto. Tik va gilumui tai trūksta jausmingumo, dėl to jų santykiai dirbtinai atrodo. Tik pabaigoje truputi pasitaisė.
      Man teko sutikti tokių veikėjų prototipus realiame gyvenime - čia labai paviršutiniškas įspūdis, kad "ragana ir mazochistas". Pilniau būtų "išradėja ir mesijas". Juos motyvuoja skirtingi dalykai: Araragi gyvenimo tikslas yra nesavanaudiškai padėti žmonėms (jis netgi apie Oshino pamąsto - kad šiam sunku spręsti visas jo tempiamas problemas). Hitagi geriausiai jaučiasi kai racionaliai mąsto, ji nuolat pastebi naujas galimybes ir sudėtingas schemas. Dėl to atrodo, kad ji viską daro atsitiktinai ir be jausmų. Tai ypač gerai pavaizduota dvyliktoje serijoje, kai:
      Spoileris:
      Hitagi paklausė kodėl Araragi ją myli - šis atsakė, kad nežino ir tiesiog myli. O štai ji labai konkrečiai išvardino priežastis.

Žinoma anime kiek hiperbolizuoja įvykius. Bet pats buvau įsivėlęs į panašią situaciją, todėl tą bichą gerai suprantu

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Oi oi, kiek čia supuolė....
        Autorius ciombiukas
        Seip gerai pagalvojus cia buvo antras partas Tsubasa cat man rodos ir ateinantis bus trecias tai reiskia cia yra normalios serijos.
        Serialo transliacija - 03.07.2009/25.09.2009, o trys serijos iki antro sezono nedatraukia.
        Autorius amidau
        Kada liausies iškoti tos romantikos?, jau kelitą aniem idedi į šuns dienas negavęs norimo romantikos kiekio/tipo...
        Romantika yra BLOGIS todėl aš ant jos dėjęs, taigi šis anime man buvo/yra, kaip saldainis...
        Romantikos čia aš ieškojau tiek pat kaip ir bet kuriam hareme ir pretenzijų jai neturiu.
        Autorius tamagochi
        Man teko sutikti tokių veikėjų prototipus realiame gyvenime - čia labai paviršutiniškas įspūdis, kad "ragana ir mazochistas". Pilniau būtų "išradėja ir mesijas". Juos motyvuoja skirtingi dalykai: Araragi gyvenimo tikslas yra nesavanaudiškai padėti žmonėms (jis netgi apie Oshino pamąsto - kad šiam sunku spręsti visas jo tempiamas problemas).
        Gerai, susitariam ties "valdovė ir vergas".
        Didžiausia bėda, kad mesijas čia prastokas gavosi ir šalia mergiočių atrodo blankiai.
        Hitagi geriausiai jaučiasi kai racionaliai mąsto, ji nuolat pastebi naujas galimybes ir sudėtingas schemas. Dėl to atrodo, kad ji viską daro atsitiktinai ir be jausmų. Tai ypač gerai pavaizduota dvyliktoje serijoje, kai:
        Spoileris:
        Hitagi paklausė kodėl Araragi ją myli - šis atsakė, kad nežino ir tiesiog myli. O štai ji labai konkrečiai išvardino priežastis.
        Spoileris:
        Man susidarė įspūdis, kad Araragi ją myli tiek pat kiek ir kitas. Tiesiog Hitagi jį naglai pasisisavino ir tiek.

Žinoma anime kiek hiperbolizuoja įvykius. Bet pats buvau įsivėlęs į panašią situaciją, todėl tą bichą gerai suprantu
        Baisu net pagalvot.....

Comment

• tamagochi
          Suši valgytojas

• 2005 10 19
          • 138

Autorius Killerbee
          Gerai, susitariam ties "valdovė ir vergas".
          Didžiausia bėda, kad mesijas čia prastokas gavosi ir šalia mergiočių atrodo blankiai.
          Svarbiausia, ne įvaizdis, o troškulys Čia turbūt reikia pamatyti in action, kad pajausti kame kampas.

Va čia galėtų būti Araragi prototipas:
          http://www.youtube.com/watch?v=l-84anmYGv4

Spoileris:
          O šiaip tu teisus, kad jis kažkiek myli visas

Comment

• slicKrox
            Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
            • 2161

image hosting by http://media.rygveda.lt/img/Gaila nesulaukiau lietuviško vertimo, bet dėl tituluojamo originaliausio 2009 anime, labai nieštėjo įvertinti. Anime pasirodė kažkas tarp xxxHolic, Mushishi ir Hakaba Kitarou. Nors tiek xxxHolic, tiek Mushishi istorijos pasirodė kur kas įdomesnės ir gilesnės, bet šis anime turi kai ką, ko neturėjo prieš tai paminėti - įdomūs santykiai tarp veikėjų. + Fanservisas ir žiūrovų ratas dar padvigubėjo.

Kiekvienas naujas BluRay (su 3 serijom) pardavinėjamas dar pelningiau, nei pastarasis, o paskutinis išleistas BluRay diskas, vos nepamušė „Rebuild of Evangelion - You Are (Not) Alone (2008)“ rekordo.

Tapo aišku, kodėl Senjougahara Hitagi riškus pretendentas į AZAR Miss 2009. Sužavėjo labiausiai turbūt personažų santykiai. Netgi toji mažė mušeika taip pat patiko ir sukėlė šypseną ir žavesį. Pakerėjo pabaiga ir jos atmosfera... žiūrint, nesinorėjo, kad paskutinė serija pasibaigtų.
            Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-15, 01:44.

Comment

• Aramis

Bakemonogatari/Monstrų istorijos

[picborder="right"]http://animeprincess.kokidokom.net/wp-content/uploads/2009/06/bakemonogatari.jpg[/picborder] Šizofreniškas anime. Žaidimas spalvomis, pojūčiais, galų gale jausmais. Mirgantis greitai besikeičiantis tekstas. Ryškios spalvos. Kintantis piešimas. Ir mergina ginkluota žirklėmis.

Kartais kūrėjai tuo nemoka pasinaudoti ir darbas išeina atstumiantis. O šis "neprisvilęs blynas". Romantika bent jau patenkinančia kai kurių reiklų skonį čia nekvepia, nėra rožėmis kloto kelio. Yra daug istorijų, kurias sieja tik veikėjai. Ir trumpi prisipažinimai "myliu tave".

Kiekviena istorija savo tašką, išskyrus pirmąją, kuri tęsiasi visas trylika serijų.

Haremo čia kaip ir nebuvo, pasirinkta buvo ta, su kuria tiesą pasakius ir norėjau jį matyti, kitos arba per jaunos, arba per daug jau užsisklendę savyje. O ir konkurencija nepavadinsi susitikimų tik iš reikalo.

Tryliktasis epizodas pasirodė kaip ir nereikalingas, sezono finale buvo padėtas puikus taškas. Kvepia noru gauti iš to kuo daugiau naudos.

Taigi iš manęs 5/5, 9++/10 už OST, veikėjus, istoriją, piešimą ir šizofrenišką atmosferą. Na ir dar už paskutinę tv seriją ir jos pabaigą.

Net ir kartą meile nusivylę žmonės gali mylėti. Kad ir kaip sunku tai būtų.

Comment

• Evil_of_Darknesz
                Suicide is painless...

• 2006 04 09
                • 998

Šiaip taip peržiūrėjau vienu prisėdimu.

- Prie to dinamiškai- kreivo piešimo ir kompiuterinės animacijos mišinio negalėjau priprasti, net ir praėjus 12 epizodų. Labai sunervino, kai serijų pradžioje labai greitai parodo daug screen'ų su sakiniais, nevisus suspėdavau perskaityti, tai tekdavo susistabdyt, kas 2 sekundes...

+ Patiko, tai, jog nebuvo daug veikėjų. Keliose serijose galėjai pamatyti kitų anime reklamų.

Trumpai rašant 5\10 (netyčia paspaudžiau 4)

Comment

• Lota :D
                  Love and Peace~!

• 2010 02 17
                  • 239

Man Bakemonogatari žiauriai patiko Atmosfera kaip tik mano stiliaus, veikėjai įdomūs... Tik KADA PAGALIAU PARODYS LIKUSIAS 2 SERIJAS???? Greiciauuuuuuuu tai vat...

Comment

• El Cu Cuy
                    Narys
                    • 2008 07 23
                    • 39

Man visai nesijautė, kad čia būtu kažkoks haremas. O santykius tarp Araragi ir Hitagi pavadinčiau tokiais - Hitagi pamilo Araragi, tačiau dėl savo charakterio nemoka to parodyti, o Araragis nei myli nei nemyli jos, tiesiog pasidavė jos įtakai (vienas myli, kitas yra mylimas).

Comment

• Driezius
                      Kas toks?

• 2009 10 21
                      • 143

Autorius El Cu Cuy
                      Man visai nesijautė, kad čia būtu kažkoks haremas. O santykius tarp Araragi ir Hitagi pavadinčiau tokiais - Hitagi pamilo Araragi, tačiau dėl savo charakterio nemoka to parodyti, o Araragis nei myli nei nemyli jos, tiesiog pasidavė jos įtakai (vienas myli, kitas yra mylimas).
                      gerai čia parašei. Pilnai sutinku. Dėl haremo dalies, tai žiūrint į akis tai perdaug nešoka, o jei kam nors ir šoka tai bent pripažinkit, kad šitas "haremas" kitoks nei visi kiti (probably you will know what i mean). Dėl araragi ir Hitagi santykių, tai žiūrint niekaip negalėjau patikėt, kad jie pora. Na argi poros taip elgiasi? gerai, kad pabaigoje pavyko patikėt, nes prieš tai rimtai atrodė kaip valdovės ir vergo santykiai . O pats araragi su tokiu charakteriu, tai.... ne veltui sunku jam, daugumoje situacijų.

Comment

• DancingWind
                        AZ rėmėjas

• 2008 04 28
                        • 18

Labai savotiškas Anime gerąja pramse - paskutiniu metu esu nuo anime atšokęs, viskas nusibodo , bet visada malonu rasti perliukų
                        PS.: OMG Katyte atskelide kad ash netik loliconas bet ir nekomimi fanas .. baisu

Comment

• Driezius
                          Kas toks?

• 2009 10 21
                          • 143

PS.: OMG Katyte atskelide kad ash netik loliconas bet ir nekomimi fanas .. baisu
                          Kaip pasakė nežinomas pašnekovas Lietuvos nacionalinio radijo eteryje: "Taip sakant parodo veidrodį, kad į jį patys jie pasižiūrėtų, pamatytų save"

Comment

• Ozis

Be abejones geras, bet tragiskai pervertinamas. Atmosfera primena tai kas jau buvo matyta Sayonara Zetsubo Sensei, personazai taipogi paisosi i panasia schema. Bakemonogatari panasus yra ir savo paties atzvilgiu - po antrosios istorijos darosi nuobodu ziureti, mat tie patys remai ima kartotis - nauja mergina, naujas demonas, bet tas pats gelbetojas ir praktiskai begaline isgelbetosios padeka. Visgi siuos trukumus konkreciu atveju galima kazkiek atleisti, mat sis animas yra vienas tu retu animu (ne vien animu), kurie pretenduodami i "auksta lygi" (intelektualuma, rafinuotuma) i ja gan neblogai pataiko - personazu pokalbiai, skaldomi bajeriai, sutinkamos anomalijos reikalauja tam tikro isprusimo norint jas suprasti (nors galima susigaudyti ir be isankstinio zinojimo) - mat priesingai nei daugelis kitu pretendentu i "auksta lygi" Bakemonogatari nepersistengia su "aukstais lygiais".
                            Sumoje 8/10=4/5.

Comment

• Killerbee
                              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                              • 2910

Jei dar kas nežino tai jau yra ir 15 serija. Kaip ir buvo tikėtasi papildomos serijos nieko naujo serialui nedavė, greičiau atvirkščiai. Jei po TV pabaigos buvo galima duoti 8 balus, tai po papildomų nebent 7. Anime galutinai išsisėmė.

Comment

• Ozis

Jooo, galas (paskutines trys serijos) tikrai tragiskai nuobodi (mat ir vel tas pats per ta pati) ir akivaizdi (buvo nuorodu i tai pirmoje serijoje) nesamone. Padoresni lygi pries tai laikiusi (buvusi pozityviai originali) "shiza" i gala nusileido i nenusisekusios meiles seklumas (zomg, nu kiek galima apie tai stradalinti? jau toks "originalas" i pabaiga, kad viskas tampa matyta jau minimum per daug kartu). Jauciu, kad pervertinau si anime, ir siuo metu nemanau, kad jis yra vertas ir to 7-/10 (ranka kyla apeliuojant i emo-drama iknist dar balu zemesni vertinima), kuri patasiau MALe.
                                Tipiskas pavyzdys - aukstai kiles zemai krisi. Nerekomenduoju ziureti toliau po 8 epizodo (Senjogahara istorija gera ir atrodo originali, Hachikuji dalys taip pat yra neblogas ir labai smagios, Tsuruga jau ima kartotis, bet vis dar atrodo viskas padoriai, o toliau... tas pats scenarijus be didesniu variaciju).

Comment

Working...