Durarara!!

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Augis24
    AZ rėmėjas

• 2009 03 29
    • 767

Ankstesniuose komentaruose jau buvo viskas išsakytą, kalbu tik apie gerus dalykus, nes nieko blogo negalėčiau įvardinti vien dėl to, kad turbūt mėgaujuosi tuom, kas pateikta, o ne bandau kažką sulyginti su kažkuom ir tiesiog likti nusivylęs. Not my type ^_^
    Gražus piešimas + kaip jau killerbee minėjo- jaunatviška banditiška tematika + super powered peoples + trupinėlis fantastikos = labai geras anime, kuriam skiriu 5/5!

Offtopic: Jeigu būtų parodę Anri ar Celty su liemenėlę arba be, Killerbee įvertinimas būtų šoktelėjęs bent jau 2 balais

Comment

• Killerbee
      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
      • 2910

Autorius Augis24
      Offtopic: Jeigu būtų parodę Anri ar Celty su liemenėlę arba be, Killerbee įvertinimas būtų šoktelėjęs bent jau 2 balais
      Nea, vien to dviem balams neužtektų. Tiesa, Celty sugebėjo truputi apnuogint.

Comment

• Ozis

Autorius Killerbee
        P.S. Nupiešti didelius papus ir jų neparodyti bent jau su liemenėle.....ar gi ne kiaulystė?! Vien už tai ramia sąžine rašau 6.
        /me paleidzia pomidora. Nereikia niekam tu arbuzu rodyti, o ir siaip Shinros ir Celty santykius galima buvo issukti daugiau ir subtiliau.

Kaip bebutu visgi Durarara tikrai nebuvo *toks* ispudingas kaip Baccano, bet nepaisant to jis vis dar yra galva aukstesnis uz daugeli kitu animu. To idealaus kokteilio si karta padaryti nepavyko - didesne dalis openinge isskirtu (o reiskia ypatingu?) personazu tik siaip smekciojo fone ar suteikinejo papildoma informacija (pvz. policininkas, mokytojas, Shinros tevas), o ir is likusiu minios buvo gana aisku pagrindiniai. Ir nors pateikti buvo galima geriau (arba kitaip tariant Baccaniskiau), taciau tai nepaneigia fakto, kad jis visa galva lenkia didele dali geriau ivertinamu animu (kuriu neminesiu, nes dar priskabins vienas toks personazas, kuris nenores nei diskutuoti, nei konfliktuoti) ir ji tikrai buvo palyginus malonu ziureti (o jei palyginus su vasaros animais... tai reiktu vertinti uz balu skales) - 9.5/10 = ~10/10 = 5/5.
        O ir siaip ko taip ciklinames su Baccano? Tipo jei pirmtakas buvo nerealiai geras, o sekes paskui biski blogesnis, tai pastaraji reiktu uzsodint? Nesamone.

Comment

• Killerbee
          Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
          • 2910

Autorius Ozis
          /me paleidzia pomidora. Nereikia niekam tu arbuzu rodyti, o ir siaip Shinros ir Celty santykius galima buvo issukti daugiau ir subtiliau.
          O tai nafig juos tada piešt? Būtų antras/trečias dydis tai neturėčiau jokių pretenzijų. O su santykiais ten apskritai bėda, viskas susiveda į uždarą japonų charakterį.
          O ir siaip ko taip ciklinames su Baccano? Tipo jei pirmtakas buvo nerealiai geras, o sekes paskui biski blogesnis, tai pastaraji reiktu uzsodint? Nesamone.
          O kaip nesiciklinti jei panašumas, kaip rusai sako, "na lico"? Ir sodinti reikia, nes kopija ne biški, o stipriai blogesnė ir pralošia originalui pagal visus parametrus.

Comment

• Ozis

Autorius Killerbee
            Ir sodinti reikia, nes kopija ne biški, o stipriai blogesnė ir pralošia originalui pagal visus parametrus.
            Tegu stipriai, bet ir vel ciklinames su Baccano. O koks santykis su kitais animais? Imho, nors ir nusileidzia konkreciai Baccano, bet dauguma likusiu lenkia - juk del to su digimonais/pokemonais/narutais/bleachais/... nesusilygina.

Comment

• amidau
              ☣☠☣

• 2007 04 25
              • 1384

Autorius Killerbee
              Ir sodinti reikia, nes kopija ne biški, o stipriai blogesnė ir pralošia originalui pagal visus parametrus.
              Ir kodėl Baccano originalas? Jei jau vienam epe truputi šmėstelėjo Miria ir Isaac, kas manau buvo aiškiausia reklama. Ar prie Drrrr dirbo tas pats režisierius ir tos pačios studijos tai aišku, kad kai kurie bruožai liko, bet tai visiškai kitas dalykas ir vadint kažkokia kopija yra gryniausia nesąmone.
              Būtu galima laikyt kopija jei būtu dirbę žmonės visiškai nesusiję su Baccano, tada iš dalies būtu galima vadint kažkokia kopija ar plagijavimu, bet dabar...

Comment

• Killerbee
                Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                • 2910

Autorius amidau
                Ir kodėl Baccano originalas? Jei jau vienam epe truputi šmėstelėjo Miria ir Isaac, kas manau buvo aiškiausia reklama. Ar prie Drrrr dirbo tas pats režisierius ir tos pačios studijos tai aišku, kad kai kurie bruožai liko, bet tai visiškai kitas dalykas ir vadint kažkokia kopija yra gryniausia nesąmone.
                Būtu galima laikyt kopija jei būtu dirbę žmonės visiškai nesusiję su Baccano, tada iš dalies būtu galima vadint kažkokia kopija ar plagijavimu, bet dabar...
                Yra dar toks dalykas kaip savi-plagiatas. Aš šį anime vadinu kopija, nes taip ir manau. Nemoku savęs apgaudinėti. Beje, toks aš esu ne vienintelis.
                Autorius Ozis
                Tegu stipriai, bet ir vel ciklinames su Baccano. O koks santykis su kitais animais? Imho, nors ir nusileidzia konkreciai Baccano, bet dauguma likusiu lenkia - juk del to su digimonais/pokemonais/narutais/bleachais/... nesusilygina.
                Na ir sutarėm. Jei rimtai tai čia ta pati situacija kaip su mersedesu. Sukūrė naują modelį, kuris lyginant su ankstesne karta, švelniai sakant, nepavyko. Nors palyginus su kinietišku šlamštu tai aišku buvo nuostabus automobilis, bet nepasitenkinimas buvo didžiulis. Tas pats laukia ir šios kompanijos. Jei jau kartelę užkėlei aukštai tai būk geras ir ją išlaikyk. Kita vertus jei sekantys anime irgi bus prastesni tai pretenzijų iš manęs nebus. Taip išeina, kad su Bacano jiems tiesiog pasisekė.
                Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2010-07-12, 18:22.

Comment

• Ozis

Autorius Killerbee
                  Yra dar toks dalykas kaip savi-plagiatas.
                  Dar apkaltinkim EA Sports, kad FIFA yra prastesne NBA live kopija (nes tarkim nemegstam futbolo) Esminiu panasumu yra, bet yra ir esminiu skirtumu (kuriuos matai kaip trukumus).
                  Kaip bebutu vertinimo skale visiems animams yra ta pati, tad reiktu ir rikiuoti juos kazkaip "absoliuciau".

Autorius Killerbee
                  Jei jau kartelę užkėlei aukštai tai būk geras ir ją išlaikyk. Kita vertus jei sekantys anime irgi bus prastesni tai pretenzijų iš manęs nebus.
                  Inertiskumas yra viena zmogaus protovu savybiu, ir bent jau as esu linkes manyti, kad ji yra negatyvi savybe - mat trukdo objektyviai ivertinti. O kai pirmtakas toks unikumas, kai Baccano, tai is esmes galima nuvertinti ir gera anima. Kita reikalo puse yra ta, kad vertinimo skale yra absoliuti ir universali, tad santykiniai vertinimai tokio skaleje jokios naudingos informacijos neperduoda.

Na, o su Aramiu nesismulkinsiu, mat jis ir *VEL* geriau uz mane zino ka as pasakiau ir norejau pasakyti. Net keista jau darosi - atrodo, kad esu visiskas idiotas nezinantis ka galvoju ar sakau.
                  Liaudziai, kad nelyst i purvyna, paslepta po spoiler tegu, tiesiog pateikiu bendra minti - man patiko, o kaip bus kitiems nezinau. Tad Aramio fantazijos apie mano zodzius ar mintis neturi absoliuciai jokio realaus pagrindo, tuo labiau, kad jis pats mato nenuosekluma, kurio realiai nera. As rekomendacijos neduodu nei tiesiogiai, nei netiesiogiai - vertinimas 5/5 tereiskia, kad man jis patiko labiau nei daugelis kitu mano matytu animu.
                  Spoileris:

Autorius Aramis
                  Radom su kuo palyginti - anime skirtus shounen'ams lyginam su seinen.
                  Vertinimo skale visiems yra ta pati (ar as kazko nezinau?). Tad rasydamas bala kazkokiam animui automatiskai ji lygini su visais kitais matytais animais.

Autorius Aramis
                  (Vaikučiai, žiūrėkit Durarara, Ozis pasakė, kad ji geresnė už Naruto/Bleach/Digimon ir t.t. ir panašiai" Juk paties žodžiai "nesusilygina su...", tai mes suprantam kad jis tikrai geresnis, ir puolam žiūrėti.
                  Kurioje vietoje as sakiau, kad kazkam liepiu "pulti ziureti"? Tamstos fantazijos man nerupi, prasau konkreciau citatos su fraze ar jos tiesioginiais sinonimais.
                  Idomiausia, kad toliau pacituoji mano minti, kuriai neva as priestarauju, nes neva kazka kazkam rekomenduoju. Tik tokia nedidele beda tame, kad as jokios rekomendacijos niekam nedaviau, bet tamstai tai nera kliutis. Dar linksmiau yra tai, kad toje mano mintyje, kuriai neva as priestarauju, parasyta tas pats ka dabar turiu pasakyti atsakydamas i tamstos "kritika" - mano rasomas balas nera susijes su rekomendacija (todel man ir nepatinka tamstos isgalvota balu skale, kurioje prievartauji rekomenduoti, jei zmogus nori gera bala rasyt), tad netgi vertindamas Durarara maksimaliai as nieko neprievartauju ji paziureti.

Autorius Aramis
                  tai jau spyriai į vienus vartus, bei mėginimas įrodyti savo teisumą pasitelkiant sau patogius kriterijus.
                  Ka pats darai? A? Paimi israuni tam tikras mintis is kritikos tamstos isgalvotai vertinimo sistemai, kur 5 yra kartu ir rekomendacija, ir taikai juos mano vertinimui normalioje sistemoje (kuri ir yra naudojama amidau atidarytame balsavime). Jauti skirtuma? As, ir ne tik as, nenaudoju *tamstos* vertinimo sistemos.
                  As visiems animams taikau ta pacia vertinimo sistema - kiek man jis patiko. Tad dazniausiai prie to prikabinu komentara del to kas man patiko, o kas ne, kad zmogus, jei nori galetu atsizvelgti arba nekreipti demesio i mano bala.

Autorius Aramis
                  sau patogiais kriterijais, nes taip galima ir netekti "rimto kritiko" karūnos
                  Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Nelysk ant postamentu, kai nesi to vertas, ir niekas taves nuo ju nenumusines.
                  Tavo "kritika" tera paremta giliu egocentrizmu - "visi masto kaip as", "as mastau teisingiausiai" ar "visi mane provokuoja savo neteisingomis (=netokiomis kaip mano) nuomonemis". Ne velnio - zmones masto skirtingai, tad deretu isigilinti i ju mintis, o ne aiskinti apie kazkokius nenuoseklumus.

Comment

• Aramis

Autorius Ozis
                    Idomiausia, kad toliau pacituoji mano minti, kuriai neva as priestarauju, nes neva kazka kazkam rekomenduoju. Tik tokia nedidele beda tame, kad as jokios rekomendacijos niekam nedaviau, bet tamstai tai nera kliutis.
                    Autorius Ozis
                    /Kaip bebutu visgi Durarara tikrai nebuvo *toks* ispudingas kaip Baccano, bet nepaisant to jis vis dar yra galva aukstesnis uz daugeli kitu animu.
                    "Visa galva aukštesnis už daugelį kitų anime", reiškia geresnis, taigi rekomenduojamas, ar čia naujoviškai taip pasakoma "nuomonė", kuri neskirta sudominti auditoriją kūriniu? Be to, pamirštas ir išganingas IMHO, taigi teiginys pateikiamas kaip visiems suprantama ir priimtina aksioma, nors anaiptol toks nėra IMHO Drrr

Anime List'as, su kuriais nesilygina, todėl yra už juos "geresnis":
                    Autorius Ozis
                    Kurioje vietoje logikos klaida? Jei geresnis, reiškiasi vertas dėmesio.Netiesioginė rekomendacija. Kaip ir su balsavimu - jei jau yra žodis rekomenduoju, tai visi žiūrėkit.

Bet kuriuo atveju, per anksti Ozis pabudo po vasaros miego - pavėlavau ištrinti savo post'ą, taigi to ir teliko tikėtis. Beje, Ozi, ar tik ne vėl mėginote įtikinti kažką, jog Drrr vertas to penketo, kurį jam davėte? Man patinka kai juokiasi puodas, kad katilas juodas, va būtent todėl tarp mūsų normalių diskusijų ir nebūna, egomaniakai, tik tiek, kad bent jau nesišvaistau tuo vos tik pasitaiko proga, paskutiniu metu tik pora tokių "perliukų" argumentuotų užtikau
                    Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-07-13, 11:07.

Comment

• Ozis

Postas buvo istrintas po to, kai jau parasiau atsakyma, tad nereikia dramatizuoti.
                      Spoileris:
                      Autorius Aramis
                      "Visa galva aukštesnis už daugelį kitų anime", reiškia geresnis, taigi rekomenduojamas
                      Autorius Ozis
                      As, ir ne tik as, nenaudoju *tamstos* vertinimo sistemos.
                      Tad rekomendacijos nera, mat kaip matome balsavime rekomendacija nera susieta su balu, kaip kad tamsta daro savo balsavimuose.

Autorius Aramis
                      Kurioje vietoje logikos klaida? Jei geresnis, reiškiasi vertas dėmesio.Netiesioginė rekomendacija. Kaip ir su balsavimu - jei jau yra žodis rekomenduoju, tai visi žiūrėkit.
                      Va cia jau snekejau apie esmine *tamstos* daroma klaida:
                      Autorius Ozis
                      Tavo "kritika" tera paremta giliu egocentrizmu - "visi masto kaip as"

Pasikartosiu, kiek placiau isvystes minti, mat matau, kad kai kurie jos vis dar nesuprato.
                      Nei tiesiogiai (savo poste), nei netiesiogiai (vertinimu - balsavime nera (ir neturetu buti) prie nei vieno punkto nurodyta "rekomenduoju"; priesingai nei kai kur kitur) as net neplanavau kam nors rekomenduoti si anima. Tad jusu interpretacijos yra jusu paciu reikalas ir rizika - as jusu fantaziju nekontroliuoju. Nors jei animams rasote panasius balus kaip as, jums netrukdo tam tikri mano ir kitu ivardinti trukumai ir neuzsiciklinsite ties, ar dar nematete, Baccano, tai yra tam tikra tikimybe, kad jums sis animas sueis labai skainiai.
                      Kiek dar man reikia prirasyti, kad paaiskinti tris elementarius simbolius - "5/5"?

P.S. Jei neklystu per visa savo "karjera" AZ esu rekomendaves tik "Summer Wars" ir tai pritardamas kitam vartotojui. Tad jei visgi uzsimanysiu parekomenduoti ta butinai pasakysiu atskirai nuo vertinimo.

Comment

• Shiki
                        Naujokas
                        • 2010 07 04
                        • 17

Neišbaigtas. Tiek tikrai galiu pasakyti. Reikėjo mažiausiai dar +3 epizodų, nes, bent jau man paliko daug skilių istorijoje taigi, tikiuosi tęsinio, kuris jas užpildytų. Šiaip žiūrėjosi labai gerai, veikėjai, istorija, piešimas - visi geri, tik va, tas neišbaigtumas gadina visą reikalą.

Comment

• dfsafsaf
                          Beautiful Lies

• 2010 05 13
                          • 261

Nu dar bus 2 DVD extra episode, tik kazin po kiek laiko trukmes , bet tikiuosi gal ten dar ka paaiskins

Comment

• ciombiukas
                            Forumo maniakas

• 2009 09 18
                            • 463

Tikrai geras anime (netycia 1 daviau XD) , piesimas geras, istorija idomi ir itraukianti, tikrai buvo sunku pasakyti kaip viskas uzsisuks, nors einant i pabaiga budavo vis lengviau atspeti kas atsitiks. Herojai gerai isvystyti, kiekvienas su savo nepakartojamu charakteriu. Taigi lengva ranka jam duodu 4.5 balo.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• Killerbee
                              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                              • 2910

Autorius Ozis
                              Dar apkaltinkim EA Sports, kad FIFA yra prastesne NBA live kopija (nes tarkim nemegstam futbolo) Esminiu panasumu yra, bet yra ir esminiu skirtumu (kuriuos matai kaip trukumus).
                              Kaip bebutu vertinimo skale visiems animams yra ta pati, tad reiktu ir rikiuoti juos kazkaip "absoliuciau".
                              Palyginimas netikslus, čia labiau tiktų koks nors FIFA 2009 ir 2010. Nėra pas mane vienos skalės ir būt negali. Aš gi ne paskutinės instancijos teismas, o ir nepretenduoju. Yra anime kuriuos aš vertinu griežčiau. Tai priklauso nuo daug ko, visų pirma nuo žanro. Kadangi žanras čia yra "Bacano" tai ir vertinu atitinkamai.

P.S. tiesa, su teismais irgi....įstatymai irgi ne visiems vienodi.....

Comment

• Insanity
                                Alter Ego

• 2010 01 31
                                • 122

Autorius Killerbee
                                Durarara yra vienas iš tų anime kuriuose visko yra daug, o jei tiksliau per daug. Per daug personažų, kalbų apie nieką, siužeto, veiksmo, japoniško pesimizmo, piešimo, muzikos ir t.t. Šeip tai nėra blogai jei visas kokteilis gerai išmaišomas ir gražiai pateikiamas. Toks anime, kaip pvz, yra čia jau minėtas Bacano. Deja, su šiuo pacientu studija nesusitvarkė. Žiūri, atrodo viskas kaip ir gerai, bet nekabina ir nors tu ką... Kad ir tos paslaptys, intriga ir siužeto posūkiai. Čia man neišsprūsdavo ne "Oho, va čia tai geras!!!", o tik "Vaje....". Viskas pateikta ne laiku, ne vietoje ir ne taip. Serijų irgi per daug, geriau jau serialas būtų pasibaigęs su lyg dvylikta. Kuo toliau tuo nuobodžiau viskas žiūrėjosi.
                                Šį kartą visiškai nesutinku su tavo nuomone, Anime buvo rodomas realiu laiku (nebent tai būtų prisiminimas ar pasakojimas būtuoju laiku), personažai ir nebuvo per daug išryškinti nei likusi visuomenės dalis, ir tikrai ne vienoje vietoje, galima buvo pasakyti "Vau!" nors ir kiekvienas veikėjo veiksmas buvo iš anksto aiškus. Rodomas anime taip, kaip viskas vyksta realiame gyvenime, be per didelio dramatizavimo... Kiekvieno veikėjo veiksmas yra logiškai pagrindžiamas. Nors ir yra fantastikos šiame anime, tačiau jis labai tikroviškai perteikia realų gyvenimą žiūrovams (nebent nesupratot, ką fantastika šiame anime reiškia).
                                Kadangi Drrr turi daug "vingių", man patiko, jog nebuvo kažkokių tai hiperbolizuotų reakcijų, ar veiksmų, kurių nepadarytų joks sveikas ar logiškai mąstantis žmogus. Vien dėl veikėjų mentaliteto realumo 5/5.
                                Paimkime kelis pavyzdžius: (nepamenu visų veikėjų vardų)
                                *Nežmoniškai stiprus blondinas - Jis iškilusias problemas sprendžia kumščiais, ieško konflikto, kad galėtų nuraminti savo sąžinę, bent kelioms akimirkoms.
                                *Celty su profesorium - Celty ieško kažko, ką prarado nebesugražinamai ir tas praradimas ant tiek brangus, lyg būtų skylė širdyje, todėl ji nenustoja ieškoti, nenustoja tikėti, jog vieną dieną atsiras jos "galva" (jeigu nesupratot, kodėl galva kabutėse, nepatarčiau gilintis aplamai į tai ką aš parašiau). Na o profesorius apakes nuo meilės seka Celty kiekviename jos žingsnyje, palaiko ją, ir neleidžia prarasti vilties, pasitikėjimo savimi. Ir galiausiai jo pastangos atsiperka.

... ir t.t.

Aplamai, šiame anime, įskaitant tą faktą, jog jame yra nemaža dalis fantastikos, kiekvienas veikėjų sprendimas yra daugiau ar mažiau racionalus. Paimkime pagrindinės triulės reakcijas, sužinojus vienam apie kitą. Juk jie kaip bepročiai netesė laikytis savo ankstesnės nuomonės, ir beprasmiškai eiti pjauti savo draugo gang, vien tik dėl to, jog ankščiau manė, kad to draugo gang ir yra pavojus tam draugui. I mean, WTF? juk visuose anime ties ta vieta dingsta racionalumas vien tik dėl to, kad autoriui ryškiai pritrūko vieno ar dviejų "cvekų" galvoj, arba tik dėl to, kad anime/manga būtų įdomesnis žemesnio intelekto skaitytojams/žiūrovams.

Seriously... Kas ištikrųjų suprato šio anime esmę, manau man pritars.

Comment

Working...