Kampfer
Režisierius: Yasuhiro Kuroda
Studija: Nomad
Žanrai: nuotykiai, komedija, erotika, haremas
Transliacija: 02.10.2009 - 18.12.2009
AniDB reitingas: 7.21
Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
Opening / Ending / AMV
Aprašymas: Natsuru susapnavo košmarą kuriame jis buvo mergaitė, kurią kita mergaitė norėjo užmušti. Ne bet kaip, o su dideliu pistoletu. Deja, realybė buvo dar baisesnė. Berniukas dabar yra kampferis, tiksliau kampferė, nes kovinė "būsena" yra tokia. O mergaitė tai tikrai gražuolė, su dideliais buferiais ir visais kitais atributais. Jei Natsuru-berniukas populiarumu pasigirti negalėjo tai Natsuru-mergaitė tampa geidžiama visų, ir berniukų ir mergaičių. Tarp gerbėjų yra ir Kaede, kurią mūsų "hermafroditas" myli jau velnias žino kiek metų. Būtų puiku, bet Kaede myli jo mergiotišką ir netikrą būseną. Va tokia dilema. Ką jau padarysi, jei Natsuru pirmoji ir didžioji meilė yra lesbietė... Maža to yra dar kampferiški reikalai. Neaišku kodėl, bet kovoti reikia. Gyvenimo nepalengvina ir gerbėjos, o klasės seniūnė su kompanija turi net ir verslo planą. Taigi, žaidimas prasideda. Tikėkimės, kad nei vienas gyvūnėlis nenukentės...^^
Didžiausias serialo minusas, kaip jau įprasta žanrui, yra berniukas, kuris savo kvailumu ir drovumu drąsiai gali konkuruoti su liūdnai pagarsėjusiu Kanokon herojumi. Man buvo gaila mergaičių, ypač prezidentės. Nors imk ir į snukį duok. Be abejonės mergiotiška forma jam tiko labiau. Labai jau natūraliai atrodė.^^ Užtat mergaitės čia įdomesnės. Tik jos šį serialą ir gelbėja.
Mano favoritės buvo dvi - Shizuku ir Akane. Man visada patiko stiprios, drąsios ir, atleiskit už barbarizmą, naglos mergaitės. Akane mane sužavėjo savo patvirkusiu drovumu. Gan keistas derinys, tiesa? Pats serialas yra tipinis žanro atstovas, bet ne be "cinkelio". Pirmiausia į akis krenta keistas haremo ir yuri mišinys. Pati idėja buvo nebloga, bet išpildymas silpnokas. Truputi įdomesnė buvo nebent antra serialo pusė, kai ir siužetas truputi pajudėjo ir mergaitės rimčiau priekabiauti pradėjo. Nupiešta gan gražiai. Humoras neblogas, yra ir mano taip mėgstamų parodijos elementų. Pakanka ir visokių ištvirkimų ir erotikos. Ypač patiko frazė "Oi, aš jau sudrėkau!".^^ Įdomi idėja buvo ir su anti-kawainais žaisliukais.
Žemą istorijos lygį puikiai iliustruoja paskutinė serija. Aš gerai supratau, kad net 12 serijų formatas šitam anime buvo per didelis ir kūrėjai, neturėdami ką parodyti, tiesiog įkišo filerį aka seriją ne į temą?
Reziumė: Jei Kampfer būčiau žiūrėjęs prieš porą metų tai gal ir duočiau gerą įvertinimą, bet dabar šis anime gauna 6. Normalios istorijos nėra, berniukas užknisa, o vien tik už papus daugiau duoti ranka nekyla. Ypač po Princess Lover!, kuris yra irgi su trūkumais, bet lenkia Kampfer pagal visus parametrus.
Žiūrėti tik žanro mėgėjams arba norintiems atsipalaiduoti. Smegenys ilsisi, tam tikri organai dirginasi ir to kartais užtenka.
Comment