Needless Režisierius: Masayuki Sakoi Studija: Madhouse Žanrai: nuotykiai, komedija, fantastika, veiksmas, erotika Transliacija: 03.07.2009 - 11.12.2009 MAL reitingas: 7.87 Trukmė: TV 24 ser. x 25 min. Opening / Ending / AMV Aprašymas: Per paskutinį karą Japonijai nepasisekė - vėl užmėtė bombomis. Matyt karma... Maža to, žmonės gyvenantys smūgių zonose įgavo stebuklingas galias. Žmonių prigimčiai yra būdinga bijoti nesuprantamų reiškinių. Jie mutantų privengė ir praminė needless aka atstumtaisiais. Taigi, Tokijas yra viena iš atstumtųjų zonų ir Simeon korporacija čia užsiima mutantų medžiokle. Vietinių gyventoju tokia padėtis nesužavėjo, todėl jie susibūrė į pasipriešinimo organizaciją. Nieko labai rimto, jėgų užtekdavo nebent pavieniams koviniams robotams laužyti. Va priešas yra labai galingas. Apie Simeon vado ir jo "ketverto" jėgą skaldo legendos. Ir štai pagaliau pasitaikė puiki proga, Adamas išvažiavo pasivažinėti vienas, be apsaugos. Bent jau tuo tikėjo partizanai ir pakliuvo į pasalą. Pabėgti pavyko tik Cruzui ir Arukai. Deja, gindama brolį nuo robotą žūva ir Aruką, o nuo neišvengiamos mirties berniuką išgelbėja netikėtai atsiradęs keistas šventikas Adamas Bleidas. Kova tęsiasi ir nors Cruzas neturi stebuklingų galių, bet šioje istorijoje atliks ne tik statisto vaidmenį....kartais....^^ Needless yra netipinis Beprotnamio anime. Sunku pasakyt, kodėl ši studija jį sukūrė ir įlindo į Gainax daržą. Matyt pamanė, kad pergalė priešo ginklu yra saldesnė. Nugalėt nepavyko, bet pastangos vertos pagyrimo. Madhouse pralaimėjo visais frontais (išskyrus triūsikų kiekį), bet užtat kova buvo graži ir įnirtinga. Norom nenorom, bet visą laiką Needless lyginau su Gurren Lagann. Adamas yra ištvirkęs ir velniškasis Kaminos brolis. Toks pat šelmiškas, stiprus ir bebaimis šaunuolis. Tiesa, iki tol kol akiratyje nepapuola kawaina mergiotė, o dar jei loli......^^ Ir jo jėga yra labiau žvėriška, chaotiška ir bauginanti. Cruzui ne taip pasisekė. Vietinis Simonas yra absoliutus nulis kai kalba eina apie muštynes todėl jam tenka naudotis savo galva. Nesakyčiau, kad jis labai gudrus, greičiau jau kiti tikrai ne proto bokštai. Apskritai kūrėjai su personažais labai nesivargino, bet kartu ir nepatingėjo. Eva tikrai ne Yoko, bet irgi turi šarmo. Čia net yra nebylė loli visada rašanti su klaidomis. Madhouse nesivargino ir su istorija ar kažkokia gilesne mintimi. Siužetas yra absoliučiai nuspėjamas ir banalus. Pabaiga dar banalesnė. Gali būti, kad tokia jau buvo manga ir nieko geresnio išspausti nebuvo įmanoma. Nepaisant šių trūkumų (o gal kaip tik dėl jų) šis anime yra geras. Pirmiausias dėl to, kad čia yra daugybė beprotiško veiksmo. Išėmus pradžią ir kelias serijas apie praeitį liktų vien tik kovos. Tik spėja pasibaigti vienas ir iškart prasideda kita. Veiksmas yra pakankamai dinamiškas ir su daugybę seno gero draivo. Viskas griūva, lūžta ir plyšta. Netrūksta ir kraujo. Tiesa, su krauju kūrėjai persistengė, per daug laisvai ir nenatūraliai jis liejosi. Netrukdė net ir patosas, nes herojai, kaip ir "Gurren Lagann'e", yra tikrai mega kieti. Nebent Cruzas iškrenta iš konteksto. Ok, tarkim jis yra neišvengiama blogybė.^^ Visa tai vainikuoja ne ką mažesnis triūsikėlių kiekis ir juokeliai. Verta paminėjimo ir smagi muzika bei geras personažų įgarsinimas. Reziumė: Aš vien tik iš posterio atspėjau, kad Needless yra aboliutus popsas, trešas ir be jokios originalios idėjos. Ir ką? Šis anime yra kokybiškas, gražiai nupieštas ir linksmas. 8 balai ramia sąžine. Adamas yra vienas iš žaviausių 2009 metų personažų. Jau vien dėl to, kad kietos mergos užkniso juodai.^^ Spoileris:
|
Needless
Collapse
X
-
Needless
23547.83%11426.09%6317.39%424.35%114.35%1Žymos: Nieko -
Na mane tai anime iš pradžių sudomino... Buvo daug veiksmo echi ir t.t. bet vėliau bandyta padaryti labiau veiksmo anime, aiškiai nepasisekė, ne tik kad veiksmo nebeliko, bet dar ir bajarei dingo -_- -
Dropinau po pirmo epo, vienintelis dalykas kas patiko tai yuri-loli endingas , bet kaip matau i6 screenu vien tuo neapsiribojo kur pažvelgsi visur pantsai Piešimas kreivas, bet ryžkus tai tas ryškumas dar šiek tiek pataiso situaciją. Siužeto nežinau tai susilaikau nuo balsavimo...
Kažko man atrodo kad jis Kurokami klonas, ar klystu?Comment
-
vien dėl šito epo buvo galima visai įsimylėti šitą anime.
(warning, spoiler alert)
Spoileris:
man patiko, rašau jam 5 ir neklausinėkit kodėl.Comment
-
Aš irgi dropinau po pirmo epo, per daug viskas priminė veikėjus iš kitų anime, tiek TTGL, tiek Code Geass kažkiek ir dar kažką, ko nepamenu. Bajeriai nejuokingi, veiksmas neįdomus, dar kažkokie loliai. Nežinau ar čia Gurreną parodijuot norėjo, ar nukopijuot, bet, kad ir kaip ten - man nepatiko.SCREW YOU, PEOPLE!Comment
-
Tiesiai į dešimtuką! Tik kažkaip to geltonplaukio neatsimenu....
Aš irgi dropinau po pirmo epo, per daug viskas priminė veikėjus iš kitų anime, tiek TTGL, tiek Code Geass kažkiek ir dar kažką, ko nepamenu. Bajeriai nejuokingi, veiksmas neįdomus, dar kažkokie loliai. Nežinau ar čia Gurreną parodijuot norėjo, ar nukopijuot, bet, kad ir kaip ten - man nepatiko.Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2009-12-16, 23:19.Comment
-
Kad aš irgi nepamenu vardo, o ir kam - antraplanis veikėjas, toks pats niekas kaip ir atitikmuo iš Needless. Atsimenu tik, kad geltoną mechą valdė http://www.animepaper.net/gallery/sc...nn/item238460/
Dėl paties anime, tai žiūrėt įmanoma, tik baisiai įgrįsta užsitęsiančios kovos. Žiūrėt dėl komedijos žanro tik galima, na gal dar ecchio >_>Comment
-
Comment
-
Tai va kitais žanrais ir bando praskiest. Ties viduriu neseniai va buvo kova, per kurią tą lolių trijulę kelissyk išdaužė ir vis vien atsistodavo lyg nieko nebūta ir toliau tesė kova, atseit dar nespėjo visų prikolų panaudot =__= žodžių faitingo logikos čia jieškot kaip ir bet kokios kitos logikos nevertaComment
-
Tai va kitais žanrais ir bando praskiest. Ties viduriu neseniai va buvo kova, per kurią tą lolių trijulę kelissyk išdaužė ir vis vien atsistodavo lyg nieko nebūta ir toliau tesė kova, atseit dar nespėjo visų prikolų panaudot =__= žodžių faitingo logikos čia jieškot kaip ir bet kokios kitos logikos nevertaComment
-
Gerai, neapibendrinkim ir paimkim 99% anime, nes iš tavo paminėtų normalių nei vienas į galvą neateina. Bent jau imant shounenus. Tai tą 1%nurašysiu mano prastai atminčiai.Comment
Comment