SUPER
Summer Wars / Vasaros Karai 2009
Collapse
X
-
Keistokas anime man pasirodė. Žiūrėjau iškart po „The Girl who Leapt Through Time“ anime ir pagrindinis veikėjas man atrodė toks panašus į prieš tai minėto anime veikėją. tiks skirtumas - jų lytis. Labai jau žiauriai man panašūs abu veikėjai buvo. Pats anime tai visai nieko ir tas pasitikėjimo išaukštinimas visai patiko, bet nesupratau aš viso anime prasmės. Mano manymu kažkoks labai maišytas ir gal šiek tiek nenuoseklus, bet tam galėjo turėti įtakos, tai jog žiūrėjau online dalimis (per dvi dienas peržiūrėjau).Paskutinis pakeitimas nuo shikigamijako; 2010-09-29, 20:32.Comment
-
👍 1
Comment
-
Puikus anime vertinčiau 5/5 (jeigu žiurovas nori pasižėti atsipalaidavimui arba šiaip gerai praleisti laiką ), bet kadangi aš ieškojau prie ko prikibti, o gal geriau pasakius ieškojau intriguojančio siužeto ir kitų veiksnių tai labiausiai kas užkibo buvo piešimas dėl jo ir duodu 4/5
4/5 arba 8/10Comment
-
Geras šeimyninis filmas, bet visą laiką žiūrint kirbėjo galvoje, kad tai jau kažkur mačiau. Pasirodo neklydau, Digimon Adventure: Bokura no War Game turėjo, jei ne vienodą tai tkrai panašų, virtualų pasaulį. Gal ir nenuostabu, visgi to paties režisieriaus darbas.Paskutinis pakeitimas nuo nemesis; 2013-08-26, 01:03.Comment
-
Dar vienas be galo japoniškas savo japoniškumu anime. Prisipažinsiu, tik per kelis kartus peržiūrėjau jį. Nėra jis įtraukiantis ar priverčiantis iš karto juo susižavėti. Pirmiausia kas man iš karto nepatiko, tai tas "Oz" pasaulis. Atrodytų prie ko jis čia šioje gyvenimiškoje istorijoje. Tik vėliau žiūrėdamas supratau kodėl..
Šis anime apie šių dienų Japoniją, japonus ir jų (ar dalies jų) istoriją, apie senasias tradicijas kurios gyvos ir puoselėjamos kai kuriose japonų šeimose.. Ne veltui visas veiksmas vyksta milžiniškame senoviniame name-dvare, kur dar juntamas praėjusių amžių dvelksmas. Ir ne veltui čia vienas svarbiausių-pagrindinių personažų yra Senelė (ji šiame anime yra tam tikras Simbolis. Senolė tarsi įkūnija senąją Japoniją, jos senasias gerasias vertybes ir tradicijas; ji yra tarsi jų tęstinumas, puoselėtojas ir sargas; tarsi Praeitis Dabartyje).
Šiame anime yra be galo retas (mano akimis) siužetas anime pasaulyje, kur rodomas miręs žmogus, ar mirtis, tokia, kokia ji yra iš tiesų, tikrame gyvenime. Taip paliečiama be galo gyli tema šioje gražioje, spalvingoje, nuotaikingoje, linksmoje istorijoje. Ir tai daroma ne be priežąsties..
Žiūrint atidžiai šį anime, galima pamatyti daug dėlionių, iš kurių susideda paprastų (ir nepaprastų) japonų gyvenimas; manau tas tikras gyvenimas, tiek šeimyninės, tiek asmeninės vertybės, pasaulėžiūra ir visos kitos įdomios ir ne mažiau svarbios žmogiškos smulkmenos ir buvo pagrindinis Režisierio užmanymas perkeliant visa tai vienoje istorijoje į anime.
Anime lengvas ir nuotaikingas; visur juntamas subtilus jumoras. Gerai padirbėta ties personažų charakteriais; o ir tų pačių personažų pakankamai daug atsirado istorijai vystantis.. o viskas prasidėjo tik nuo dviejų jaunuolių kelionės į "kaimą"..
Anime kaip minėjau netrūksta tragizmo ir dramos.. Dėl to nėra tam tikros siužetinės monotonijos. Dėl to šis anime įgauna daugiau rimtumo ir sodrumo.
Anime - šeimyninis. Jis iš tiesų skirtas visai šeimai. Juk ir rodomas jame vienos didelės gražios šeimos gyvenimas..
"Oz" pasaulis - kodėl jis šiame anime atsidūrė, manau buvo ne viena priežąstis. Nežinau visų jų, bet keletą bandysiu spėti:
1) Japonijos kompiuterizacija, kur visi ir visada po ranka turi kokį tai kompiuteriuką kad galėtų bet kurią akimirką pasijungti internetą;
2) Accaun'tai (nikai ar dar kaip jie ten vadinasi) kas rodo, kad tiek dideli tiek ir maži turi savo nedidelį gyvenimą, antrajį "aš" virtualioje "realybėje".
3) Kodėl "Oz'as" atsirado šiame anime? Tikriausiai kaip tam tikra intriga jungianti šios istorijos personažus ir jų gyvenimus. Ir tikriausiai kaip tam tikras dėmuo jungiantis viso pasaulio bendraminčius ir draugus.
Šis anime skirtas japoniškajai auditorijai, nes suprasti, pajusti viską kas rodoma ar ką norėjo pasakyti Režisierius manau gali tik tas, kas gyvena Japonijoje. Tačiau tai rekomenduotinas anime. Tad smagaus žiūrėjimo ir įdomių atradimų.
Mano įvertis: 4/5 arba 8/10.Comment
-
Visi Mamoro Hosada darbai - labai vykę. Dar nė vienas filmas nėra nuvylęs. Arna, jei patiko šis filmas, stipriai rekomenduoju jo naujausią darbą: Wolf Children / Ookami Kodomo no Ame to Yuki, kuris manau stipriausia išsiskiria iš jo darbų, gerąja to žodžio prasme. Laukiu nesulaukiu kada Hosada paskelbs apie naująjį savo filmą.Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2013-12-27, 21:55.👍 1Comment
Comment