Saki

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Saki

Saki

Režisierius: Manabu Ono
    Studija: Gonzo
    Žanrai: sportas, lesbietės
    Transliacija: 06.04.2009 - 28.09.2009
    MAL reitingas: 7.73
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.

Opening / Ending

Aprašymas: Saki mokėjo žaisti madžongą, bet nemėgo šio žaidimo, nes žaidė tik su šeima. Ir kas čia blogo? Bėda tame, kad tokie žaidimai mergaitei atnešdavo tik problemas. Nežaisti negalėjo, nes kitaip negaudavo dienpinigių. Laimėti negalėjo, nes tada ant jos pykdavo. Pralaimėti irgi negalėjo, nes tada iš mergaitės tyčiodavosi. Vienintelė išeitis buvo surinkti 0 taškų, bet tokiu atveju malonumas aišku buvo menkas. Taigi, Saki motyvai buvo visiškai suprantami. Ir štai jau devintokę jos draugas Kyotaro nusitempia į mokyklos madžongo klubą. Ten ji sutinką Nodoka, jau ankščiau į akį/širdį kritusią gražią mergaitę. Pasirodo Nodoka yra madžongo čempionė, tiesa vidurinės mokyklos amžiaus grupėje, bet užtat ne kažkokio regiono, o visos Japonijos. Saki buvo priversta sužaisti keletą partijų ir pasirodė kaip visada, surinko apvalų 0. Jos žaidimas sudomino Hisa Takei, klubo kapitonę. Mat pastoviai ir specialiai surinkti 0 taškų yra nelengva ir patiems stipriausiems profesionalams. Be to, norint dalyvauti atrankoje į nacionalinį turnyrą, klubui būtinai reikia dar vienos mergaitės.

Taigi, dar vienas tūlam lietuviui nepažįstamas kiniečių stalo žaidimas. Madžongą esu žaidęs, bet pasirodo, kad ta kompiuterinė versiją buvo panaši į tikrą žaidimą tiek pat kiek solitare panašus į pokerį. Vienžo kaladėles žinojau ir.....viskas.^^ Kaip ir rimtesniuose kortų žaidimuose, madžonge tik iš pirmo žvilgsnio daug kas priklauso nuo aklos sėkmės. Čia tinka posakis "sekasi geriausiems". Aišku sėkmės įtakos čia neišvengsi, bet ne ką mažiau svarbūs yra ir žaidėjo sugebėjimai, strategija ir mokėjimas skaičiuoti. Aš esu per didelis tinginys, kad dėl vieno\kelių anime gilinčiausi į žaidimą, bet laimei, tai nėra būtina.

Saki yra turbūt prasčiausias mano matytas sportinis anime. Paimkim, kad ir sportinę dalį. Pačios kovos įdomios ir intriguoja, bet jų per mažai. Persistengta ir su super power elementais. Nesužavėjo personažai, kurie šiame žanre yra ypač svarbūs. Pati Saki yra per minkšto charakterio. Nodoka jai pastoviai turi aiškinti ir priminti elementarius dalykus. Į pačia Nodoka rimtai žiūrėti trukdė papai ir pingvinas, kuris ne yra ne tik žaisliukas, bet ir papų "laikyklė". Apskritai čia daugybė mergaičių ir visos gavo nemažai "eterio" laiko, bet šiuo atveju nukentėjo pats žaidimas. Mat personažų atskleidimas vyko ir per pačias kovas. Fleshbakai po pusė serijos per patį žaidimo įkarštį yra menkas malonumas.
    Dauguma resursų prie žanrų nei yuri nei shoujo-ai neprirašė. Manau be reikalo, nes Saki ir Nodoka santykiai peržengia gražios draugystės ribas. Ir tokių porų čia yra ne viena ir ne dvi. Vienintelis daugiau mažiau ekrane pasirodantis berniukas yra Kyotaro, kuris atlieka vergo vaidmenį. Užtat paraudimų, apsikabinimų ir kitokių mergaitiškų švelnumų yra daug. Aš ne prieš tokius paišdykavimus, bet šiame žanre jie nelabai tinka.

Reziumė: Paskutinės serijos pabaiga, kaip aš supratau, yra antro sezono anonsas. Ką gi, aš ne prieš. Nepaisant visų šio anime trūkumų. Sporto per mažai - kawainų mergaičių per daug. Piešimas ir muzika neįspūdingi. Vis tik intriga yra ir net "draivas" kartais pasirodo. Be sporto ir lesbiečių čia dar yra Saki sesuo, kurią paliko antram sezonui. Bent jau aš tikiuosi.

Gonzo eilinį kartą padarė tai......neaišku ką.^^

10
    5
    30.00%
    3
    4
    50.00%
    5
    3
    20.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Ozis

"Gonzo eilinį kartą padarė tai..."
    Padare dar viena gera anima - galva aukstesni uz kai kuriuos kitus puikiai vertinamus (ir veikiausiai pervertinamus) zanro (konkreciu atveju turiu mintyje anime apskritai) brolius, taciau nuvertinama del snobisko isitikinimo, kad Gonzo yra blogai (nieko asmeniskai skirto Killerbee; piktinuosi del bendros tendencijos).

Animas susiziurejo su dideliu malonumu, ypac po to kai sugaisau siek tiek laiko pasimokyti japonisko modernaus mahjongo (a.k.a Riichi) taisykliu (kas savo ruoztu baigesi tile'u pirkimu ir nuolatiniu zaidimu gyvai arba su kompu), o bendra vaizda pagadino nebent tik kai kurios super power scenos, taciau lyg ir nieko ypatingo nepasiule (kita vertus kas gali buti ypatingo sporte?). Uz enjoyment rasyciau 9/10, taciau, matyt, ir mane spaudzia snobizmas (o gal sazine?), tad lai buna 8/10 = 4/5. Jei bus antras sezonas, tai bus pakankamai daug vietos paaugt.
    Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2009-10-25, 19:42.

Comment

• Killerbee
      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
      • 2910

Autorius Ozis
      "Gonzo eilinį kartą padarė tai..."
      Padare dar viena gera anima - galva aukstesni uz kai kuriuos kitus puikiai vertinamus (ir veikiausiai pervertinamus)
      Pagal mane padarė savo K-ON. Truputi šleivai-kreivai, bet užtat su sportu. Tas nėra blogai.

Comment

• Ozis

Autorius Killerbee
        Pagal mane padarė savo K-ON. Truputi šleivai-kreivai, bet užtat su sportu. Tas nėra blogai.
        Na taip, gal kiek ir kreivai-sleivai, bet... Na jei lyginti su K-ON, tai pastarasis net uzkabint nesugebejo (o publika lyg ir K-ON vertina geriau ^_^). Gal tiesiog stalo zaidimai tiesiog arciau sirdies, o gal ir del school'o...
        Kaip sakiau nieko asmenisko, tiesiog skaitant ta eilute prisminiau ivairius atsiliepimus apie Saki, kuriuos skaitant teko gan daznai susidurti su Gonzofobija. Tiesa pasakius (po tu atsiliepimu skaitymo) nesitikejau, kad AZ pasirodys Saki aprasymas. Del jo respects

Comment

• amidau
          ☣☠☣

• 2007 04 25
          • 1384

Metčiau po pirmo epo, majongas man niekada nemokėjau žaist ir nelabai noriu išmokt, taigi gal dėl to ir nesudomino, žinoma prie to dar prasidėjo nekoks piešimas ir tos rožiniaplaukės moliūginiai papai.
          Ir nereikia varyt ant K-ON!, Saki susilaukė ne ką mažiau dėmesio, ypač Japonijoje, ir ne dėl to madžiongo, o dėl kiekvienam epe trykštančio fanserviso, tuo teko įsitikinti kai po kiekvino tik ką išėjusio epo, būdavo įmetami screenai, kaip Saki vėl peržengė ribas, kai pvz moliūgpapė duše papais prispaudė tą klubo naujokę ir pan...

Comment

• Killerbee
            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
            • 2910

Autorius amidau
            Ir nereikia varyt ant K-ON!
            Truputi reikia. Kawainas niekaliukas ir tiek. Aišku labai kawainas, be kalbų.....

Comment

• FantasyBeast
              Huzzuh!!

• 2007 06 18
              • 101

Na Saki...Hmnn iš pradžių žiurėjau kaip ongoingą,bet nusprendžiau palaukti galo ir dabaigti,nes po 10 epizodo atrodė,kad aš dar 1 serijoje,nes vis šnekėjo apie turnyrus,kovas ir šnekėjo,žoždiu supažindino su pačiu madžongu ir jo taisyklėm kai norėjos daugiau veiksmo...Veiksmo buvo mažai,o fanserviso perdaug,o visi tie super elementai buvo lyg ir savotiškas veiksmas(nes ką gi ir nuveiksi prie stalo),na bent tai pagyvindavo atmosferą..Aišku,dar turėjo atsirasti niekam tikęs bachūras kurį visos panos kankina...
              Na reziume paskutinė serija davė įžangą kitam sezonui...Duodu 3 balus... Miglotai kažkaip susižiurėjo..
              Everyone knows this is a lie but a lie wont start without truth...

Comment

Working...