Metai: 2001
Žanras: Action, Adventure, Drama
Studija: Bee Train
Režisierius: Mashimo Koichi
Panašūs anime: Madlax, El Cazador de la Bruja
Serijų kiekis: - 26
Trumpas aprašymas:
Anime veiksmas vyksta Prancūzijoje, istorija dviejų jaunų merginų - žudikių, kurie pradėjo kartu kelionę ieškodami atsakymų apie savo praeitį. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jos yra miglotai susijusios viena su kita. Slapta organizacija Les Soldats ("Kariai" prancūzų kalba) vilioja jas į visokius spąstus
Noir, yra pirmas anime, trilogijos "girls-with-guns" Rekomenduotina žiūrėti šią tvarką: Noir - 2001, Madlax - 2004, El Cazador de la Bruja - 2007
Mano nuomonė:
Pasakysiu šis darbas ne paliko mane abejingų. Jei žiūrėti iš techninės pusės - puikus garso takelis, puikus seiyuu įgarsinimas, graži grafika, tačiau viskas tai įeina antrą planą. Pradėkime nuo pirmųjų serijų. Daugelis žmonių meta taip ir nedažiūrėja iki galo, ogi tai tikrai nepatartina. Aš pasakysiu iš karto, kad aš pražiūrėjau Noir, praktiškai beveik per vieną dieną, aš negaliu pasakyti, kad "teko iškęsti", kai kurias serijas. Tik pirmieji keli epizodai, buvo siek tiek nuobodus, ir labai jau abejinga jausmą padarė, kad žiūrėsiu toliau. Tačiau po šeštos serijos aš kažkaip pripratau prie tu susišaudymų. Mano nuomonė viskas pradėjo keistis tik po 10 serijos, kai storyline’nas pradėjo vystytis, kai atsirado nauji veikėjai, tuomet anime tapo žymiai įdomesnis, paslaptingesnis ir jau tikrai daug žadantis, bet tik pridėjo daugiau abejonių, kad siužetas bus nesuprastas, nes pagrindiniai personažai atvėrė duris į savo sielą, bet dar neturėjo laiko atskleisti visas savo paslaptis ir baimės. Kažkur iki 18 serijos galima buvo susidaryti nuomonė, kad tai kažkas daugiau nei kvailas veiksmo filmas. Pirmos serijos buvo letargingos, bet vėliau viskas keičiasi ir už tai esu labai dėkingas šio anime kūrėjams. Atsiminimai - tai neatsiejama, bet kokio rimto anime, ir tai duoda didelį indėlį į šio kūrinio supratimą. Sunkiausia dalis tokių “muilo operų” - atverti šios paslapties šydą. Serialas, kuris leidžia žiūrovui iš savo sąžinės rinkti faktus ir suprasti, kad jam pavyko surinkti šia “mozaika”. Po kurio galima daugiau ar mažiau tiksliai įvertinti šį produktą, kaip šedevrą. Noir kūrėjų pasirinktas trečias kelias, buvo pavojingas ir klastingas, nes šiuo atveju reikia atidžiai apsvarstyti, kaip parodyti žiūrovui išsamų įvykių vaizdą, kad pats žiūrovas, būtų šio kūrinio “tapytojas”. Žiūrėjimo malonumą aš gavau ir manau, kad jis įsimins labai ilgam laikui.... Šį anime vertinų 4/5 (Atnaujinau)
Comment