Pandora Hearts

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Pandora Hearts

Pandora Hearts

Režisierius: Takao Kato
    Studija: XEBEC
    Žanrai: nuotykiai, fantazija, misterija
    Transliacija: 03.04.2009 - 25.09.2009
    AniDB reitingas: 7.14
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.

Opening / Ending / AMV

Aprašymas: Šis pasaulis yra tampriai surištas su Bedugne, keista vieta kur fizikos ir logikos dėsniai negalioja. Ten gyvena būtybės vadinamos grandinėmis. Jos trumpam gali įsibrauti į "realų" pasaulį, bet norint čia "apsigyventi" joms reikalingas kontraktas su žmogumi. Tada žmogus gauna dideles galias, todėl nieko keisto, kad valdo tie kas turi priėjimą prie Bedugnės - duris. Jas turi keturios didikų šeimos. Viena iš tokių yra Ozo Vessalius'ai. Šeima yra turtinga, galinga ir gerbiama, bet Ozo vaikystę gadina santykiai su tėvu. Tiksliau santykių net nėra, nes tėvas sūnų ignoruoja ir gal net ir nekenčia. Ozas yra jau beveik pilnametis, bet nepaisant artėjančios inauguracijos, nerūpestingai žaidžia su tarnu-draugu Gilbertu ir seserimi Ada. Deja, pačią šventę sugadina trys paslaptingi žmonės, berniuką nusiuntę tiesiai į Bedugnę. Vieta, švelniai sakant, keistoka, bet Ozas irgi ne iš kelmo spirtas ir nepasimetė. Kovoti su pabaisomis paprastam žmogui nelengva, bet čia jis surandą sąjungininkę - Alisą. Ji yra ta pati grandinė, bet dažniausiai atrodo kaip visai normali mergaitė su savo tiksliais, norais, dideliu apetitu ir pakankamai bjauriu charakteriu. Ir Alisa ir Ozas nori ištrūkti iš Bedugnės, o tai galima padaryti tik vieninteliu būdu - sudarius kontraktą.

Be abejo, paralelių su Lewis Carroll "Alisa stebuklų šalyje" čia yra daug. Pradedant pačia Alisa ir baigiant Češiro katinu ir kortomis. Maža to, yra čia ir niūri bei beprotiška atmosfera, o kai kurie vaizdai primena narkomano košmarą. Toks idėjų "pasiskolinimas" jau nieko nestebina, nors plagiatu čia net nekvepia. Šis yra anime "pagal motyvus", o ne kopija ar europietiško kūrinio japoniška versija. Pandora Hearts turi visus japoniškos animacijos atributus. Net ir papų čia yra.^^

Keistas serialas. Pliusas tai yra ar minusas? Net nežinau, tarkim tiesiog ypatybė. Paimkim, kad ir tamsią ir gotišką atmosferą. Atrodo dramatiškas ar net šizofreniškas epizodas ir staiga išlenda čibi forma ar koks juokelis. Japonai dažnai derina juoką ir ašaras, bet šiame bandyme šios dvi priešingos emocijos ypatingai viena kitai trukdė. Keistai\įdomiai žiūrėjosi... Su rimtumu nesiderina ir fanservisas. Siužetas vystosi gan lėtai ir daug flashbekų, bet intrigą ir įtampą palaiko. Daug paslapčių, kurios mažomis dozėmis ir visai meistriškai atskleidžiamos. Tiesa, dar bent vienas sezonas yra būtinas.
    Pats Ozas irgi keistas personažas. Kartais žavėjo savo sveiku protu ir paprastumu, o kartais ir erzino. Gilbertas dažniausiai erzino savo gėjiškais polinkiais.^^ Aha, jo jausmai šeimininkui yra nelabai sveiki. Va išvaizda mergaitėms tikrai patiks. Alisa, nors ir beveik standartinis "thunderė" personažas, bet tikrai faina mergiotė. Vis tik labiausiai patiko Break'as. Linksmas ir stiprus vaikinas, bet su visai nelinksma praeitimi.
    Piešimas dažniausiai vertinamas neigiamai, bet aš laikausi nuomonės, kad anime čia nekaltas - aplinka kalta. Manau, kad "ripai" prastokos kokybės ir reikia palaukti DVD versijos. Tada ir bus galima įvertinti pagal nuopelnus. Va muzika yra puiki jau dabar. O kaip kitaip jei čia sudalyvavo Yuki Kajiura?

Reziumė: 8 balai....avansu. Bus labai blogai jei nebus antro sezono ir gan nemažas potencialas liks neišnaudotas. Dar blogiau jei šis anime yra tik eilinė mangos reklama.

Alisa stebuklų šalyje + Chrno Crusade + Kuroshitsuji=Pandora Hearts
    Maždaug taip....

Spoileris:

92
    5
    58.70%
    54
    4
    28.26%
    26
    3
    7.61%
    7
    2
    3.26%
    3
    1
    2.17%
    2
  • aKi
    Ruduo.

• 2007 10 24
    • 289

Tikiuosi išleis ir antrą sezona, nes anime toks visai įdomus. Aišku yra nuobodžių vietų, bet siužetas daugmaž išlaiko intrigą ir kelia norą žiūrėti toliau. Duočiau 3,5, bet dėl nuostabaus Kajiura Yuki soundtracko rašau tvirtą 4.

Comment

• talismanas
      Narys
      • 2008 07 03
      • 36

Na kadangi tokia atmosfera anime man patinka, tai ir pats Pandora Hearts buvo įdomus, istorija tikrai įdomiai pateikta. Viliuosi, kad 2 sezonas bus dar įdomesnis... Kaip tokio žanro anime 8 tikrai galima duoti (pilnai pritariu Killerbee).
      Tačiau dėl muzikos (kuri taip giriama) mano nuomnė kitokia. Na neįstrigo man ji ir viskas

Comment

• Ozis

Suziurejau apie puse serialo del jo psichodeliskos ("narkomaniskos" kaip rase Killerbee) atmosferos. Tas buvo savotiskai zavu ir smagu, taciau apie viduri pabandyta ikisti drama (kas kapitaliai ir atstume). Animas zavesio ir potencialio turejo, taciau atlikimas uzpjove - 3/5.

Comment

• Hikari_
          Mental

• 2008 02 27
          • 981

Dropinau po keliu seriju kurios pasirode labai neidomios ir apskritai kazkodel neuzkabino... Gal dar kadanors pabandysiu pratest

Comment

• scissor77
            Naujokas
            • 2009 02 01
            • 13

o man patiko, tiesa pabaigos dar nepaziurejau, bet kiek maciau, tai pakeldavo nuotaika ir linksmai susiziuredavo idomus, nes intriga yra visa laika

Comment

• Red_Elf
              pandų karai :D

• 2009 05 07
              • 1112

man visai patiko, aišku tikrai ne šedevras, bet ir ne šlamštas nelabai mačiau slogios atmosferos buvimą per visus chibi elementus, bet kam ta depresija man kažkaip keistai vietom piešimas žiūrėjosi... visi labai paryškinti šėšėlio potėpiai ant veidų ir drabužių nervino, o dar išprotėjusios kokios lėlės ar zuikio akys debiliškai atrodė, kaip vaiko nupeckeliotios. Charai gal ir neša į standartinius, bet man tai nėra didelis minusas. Break tikrai pakankamai išskirtinis pasirodė, o Gil žiauriai kawaii
              jei kartais nebus antro sezono, tai reiškia kažkam pasigydyt reikia, nes seriale slepiasi milžiniškas potencialas su dabartine pabaiga

edit: ieškodama laikrodžio melodijos parsisiunčiau visą ost ir po velnių, jis žiauriai geras
              Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2009-10-24, 15:59.

Comment

• BlueFireAlchemist
                Naujokas
                • 2009 10 24
                • 8

Man tai labai patiko sis anime x)
                Vis dar neatsibosta kurti amvs apie si anime xDDD
                Paskutinis pakeitimas nuo BlueFireAlchemist; 2009-10-24, 13:29.

Comment

• AnimeFreak
                  Stalker >.>
                  • 2009 04 18
                  • 92

5. Labai mano stiliaus buvo. Ir kadangi aš visai neišranki labai greit ir smagiai susižiūrėjo! Tik 25 serija.. O,o paliko baisiai daug klausimu, tam butinai reik 2 sezono!

Comment

• El Cu Cuy
                    Narys
                    • 2008 07 23
                    • 39

Mačiau kokias 6 serijas ir mečiau, labai nepatiko viso animo spalvinimas, man asmeniskai atrode nekokybiskas (nors buvau parsisiuntes geriausios kokybes video kokios galim rast nete). Istorija ir atmosfera viena tų, kurios mane traukia, tačiau animacijos negalejau pakest.

Comment

• sesilily
                      NORIU vasaros labai labai

• 2009 10 17
                      • 92

tikrai neblogas
                      nuostabus kajiura yuki garso takelis...
                      Tikiuosi bus ir antras sezonas
                      Labiausiai patiko break'as(savotiškas ir linksmas)
                      Bet jau gil'as... su savo gejiskais poelgiais...tyliu..
                      http://www.filmai.in/uzeik-81379.html

Comment

• Deizy
                        Naujokas

• 2009 01 11
                        • 17

Man labai patiko šis anime x))
                        Iš visų personažų labiausej patiko xerxes break

Comment

• shigofumii
                          cruel man
                          • 2008 07 05
                          • 137

Reikia paziureti ,aplamai atsiliepimai labai geri apie si anime tikekimes jie neapsiriko.
                          Destiny is waiting ,lets move foward to it.

Comment

• Akade
                            Rimtas forumo narys

• 2008 12 30
                            • 165

Myliu sita anime XDDDD
                            Ziauriai kietas ^^

Comment

• IscarioT
                              Naujokas
                              • 2008 12 28
                              • 26

Įdomiai kai!! bet keista pabaiga Tikiuosi bus ir 2 sezonas
                              Paskutinis pakeitimas nuo IscarioT; 2009-12-21, 17:35.
                              Mano AMV

Comment

Working...