Valkyria Chronicles Režisierius: Yasutaka Yamamoto Studija: A-1 Pictures Žanrai: nuotykiai, drama, romantika, komedija Transliacija: 05.04.2009 - 27.09.2009 MAL reitingas: 7.79 Trukmė: TV 26 ser. x 25 min. Opening / Ending / AMW Aprašymas: Sakoma, kad kur du pešasi trečias laimi. Deja, istorijoje būna ir priešingai. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia, užtenka atsiversti kad ir mūsų istorijos vadovėlį. Panašioje situacijoje atsidūrė Galija. Nors pešasi dvi super imperijos, bet vieną iš jų, Rytų Europos Imperiją, sudomino Galijos kuras - ragnitas, kuris imperijai gali padėti kare. Taip neutrali ir nedidelė valstybė buvo įtraukta į karą. Istorija prasideda Briulyje, mažame Galijos miestelyje, kurį netrukus turi užimti priešai. Kadangi ginti jokios strateginės reikšmės neturinti miestą kariuomenė nesiruošia, vietiniai gyventojai bent jau stengiasi laiku evakuotis. Jiems padeda savanorių būrys, kuriame tarnauja Alicia Melchiott. Nors ji tik kepėja, bet entuziazmo ir patriotizmo jai netrūksta. Ji su draugais suima įtartiną vaikina. Priešai jau ant slenksčio, o jis slankioja po apylinkes ir tipo gyvūniją tyrinėja. Nieko keisto, kad jis buvo palaikytas šnipu. Įtarimai nepasitvirtino. Vaikinas yra ne šnipas, greičiau atvirkščiai, nacionalinio didvyrio sūnus - Welkin Gunther. Padedami Welkino, sesers Isaros ir jos tanko Briulio gyventojai saugiai pasitraukė. Jaunimas pažadėjo kažkada sugrįžti į gimtinę ir išsiskirstė. Alicia ir jos draugai, vedami patriotizmo ir pačiu geriausių norų, įstojo į kariuomenę. Sunku įsivaizduoti merginos šoką, kai ji ten sutinka žmogų, kurį mažiausiai tikėjosi pamatyti - Welkiną. Maža to, jis tampa ir jos būrio vadu. Taip prasideda septintojo būrio nuotykiai. Yra (tiksliau buvo) vaikiškas anekdotas, kurį man šis anime ir priminė: Eina ežiukas su automatu per mišką. Ne baisu? Užtat apie karą! Taigi, karas čia yra absoliučiai kvailas. Labiau primena vaikų pasistumdymą smėlio dėžėje nei kažką panašaus į Gundam. Karinės operacijos irgi kelia juoką savo "genialumu". Apie tikroviškumą ir elementarią fiziką.....na geriau patylėsiu. Geltonsnapių šauktinių būrys daro stebuklus, o reguliari kariuomenė yra beviltiški lameriai, kuriems vadovauja dar labiau niekam tikę generolai. Vienžo viskam kas liečia karą dedu didelį ir riebų minusą. Laimei, esmė šiame seriale yra romantika ir drama. Personažai daugiau ar mažiau įdomūs. Pradžioje labai patiko Welkinas. Ramaus, stipraus ir racionalaus būdo jaunuolis, kuris net gi atrodo visai kietas. Deja, japonai dievina dviprasmiškumus. Kažkodėl kūrėjais pasirodė, kad genialus vadas ir strategas turi būti absoliutus nevykėlis meilės reikaluose. Su Alicia yra atvirkščiai. Pradžioje ji tik lindo kur reikia/nereikia (po kulkomis irgi) ir apskritai buvo Welkino priešingybė. Užtat kai vaikinas nusileido žemiau plintuso ji man net pradėjo patikti. Jau ruošiausi vėl verti dėl Japonijoje įsigalėjusio feminizmo, bet paskutinėje serialo arkoje reikalai pasitaisė. Šeip porelė čia visai simpatiška. Kiti personažai kaip ir standartiniai, bet neerzina. Smagu, kad kūrėjai nepagailėjo laiko ir imperijos vadams, bei nepadarė juos pabaisomis. Išskyrus aišku Maximilianą. Dėl tų pačių personažų ir geros režisūros pavyko ir dramatiniai epizodai. Truputi griebė už širdies. Nemaišė ir komedija. Romantika pusėtina. Aš sutinku, kad meilė būna akla ir ne logiška, bet tikrai ne tokia kvaila jei kalba eina apie 18+ jaunimą. Tiesa, aš per daug ir nesitikėjau. Geriau už vidutinį hareminį lygį ir tai gerai. Pabaiga primityvi, bet užtat graži. Pažiūrėjau žaidimo, pagal kurį kurtas šis anime, pabaigą ir nusprendžiau, kad serialas šiuo atžvilgiu geresnis. Nupiešta gražiai. Tik keistai atrodė pilki dryžiai, ypač ant aprangos. Tarkim čia ne trūkumas, o ypatybė. Muzikai priekaištų nėra. Reziumė: 8 balai. Tikėjausi šiek tiek daugiau, bet nenusivyliau. Pirmiausia dėl Welkino ir Alicijos. Patiko ir karinė technika, ypač driftą įvaldęs super tankas.^^ Buvo ir šiokia tokia intriga. Deja, labai jau nuobodus serialo vidurys. Manau anime pagerino žaidimo pardavimus. Chm, aš ne prieš tokią reklamą. Spoileris:
|
Valkyria Chronicles
Collapse
X
-
Valkyria Chronicles
43546.51%20439.53%17311.63%522.33%110%0Žymos: Nieko -
Pusėtinai kažkaip. Pirma pusė dar kiek intrigavo. Bet kai prasidėjo tie valkirijų kosminiai karai, tai tik nuvylė. Nuo kiek-nekiek strateginio karinio veiksmo perėjo prie 'kas turi didžiausią patranką'. Personažai.. na nesužavėjo nei Alicia nei Welkinas. Labiau patiko racionalesni/brandesni - Selvaria ir FaldioSpoileris:apie kurį visai užmiršo pabaigoj po jo pasiaukojimo, nors tikrai nebuvo koks trečiaplanis veikėjas -
Pusėtinai kažkaip. Pirma pusė dar kiek intrigavo. Bet kai prasidėjo tie valkirijų kosminiai karai, tai tik nuvylė. Nuo kiek-nekiek strateginio karinio veiksmo perėjo prie 'kas turi didžiausią patranką'. Personažai.. na nesužavėjo nei Alicia nei Welkinas. Labiau patiko racionalesni/brandesni - Selvaria ir FaldioSpoileris:apie kurį visai užmiršo pabaigoj po jo pasiaukojimo, nors tikrai nebuvo koks trečiaplanis veikėjasPaskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2009-10-04, 13:55.Comment
-
Comment
-
Vienas geriausiu vasaros sezono anime. Kelios smulkmenos (strategiskumo pasitraukimas i antra plana, Edelweis pranykimas antroje puseje, Faldio psichai paskutinemis serijomis, nesuvesta iki galo su tom Valkyriom) užkliuvo, bet žiūrėjimas buvo malonus, tad lai 9-/10 arba 5-/5, nors gal kiek daugokai smulkiu trukumu tokiam vertinimui.Comment
-
Puse velnio, žiūrėjos gan neblogai. Tik kaip Sable minėjo, nepatiko man tie valkirijų karai. Dar nepatiko, kad toj armijoj, ar milicijoj, ar whatever, pilna vaikų...nu wtf, karas, o ten vaikai su paršiukais laksto, visokios alpstančios mažvaikės, dar kažkoks bernas, kuris man visiškas gėjus...Labai jau netikroviškai atrodo...
Anyway, anime puse velnio, 7/10Don't forget kids: the higher your postcount, the bigger your penis is!
There's the known. And there's the unknown. And what separates them is the door, and that's what I want to be. I want to be the door.'- Jim Morrison, 1967.Comment
-
Puse velnio, žiūrėjos gan neblogai. Tik kaip Sable minėjo, nepatiko man tie valkirijų karai. Dar nepatiko, kad toj armijoj, ar milicijoj, ar whatever, pilna vaikų...nu wtf, karas, o ten vaikai su paršiukais laksto, visokios alpstančios mažvaikės, dar kažkoks bernas, kuris man visiškas gėjus...Labai jau netikroviškai atrodo...
Anyway, anime puse velnio, 7/10Comment
-
-
Labai patiko anime, mano skonio. Visko buvo ten ir romantikos, ir komedijos, ir liūdnų akimirkų ir svarbiausia tiek kiek reikėjo. Nors mačiau daug kam kliuvo ta fantastika su valkyriom, bet man ir ta anime dalis patiko. Aš savo subjektyvia nuomone(o ar būna kitokių?) vertinčiau 20/10 :P
P.S. Keista kad prie žanro nėra Fantasy, nemačiau ir kituose webuose (O_O).Comment
-
Superbitches whit spears and shields
Pagaliau prisiruošiau pažiūrėti paskutinę serija:
Na, japonai padarė dar vieną "karą Europoje"
Truputis istorijos, daug fantastikos ir mitologijos - galėjo ir daug geriau padaryti, na jeigu visas šitas karas buvo tik romantikos fonas - tai tada labai nekliūva.
Man keisčiausia tai, kad Imperijos generolai būdami tokie "kieti" nepadėjo į vieta tų "lievų" kolegų iš Galijos. Turėjo sulaukt kol apmokymai 7-jam būriui baigsis o tada į galvą gauti... (Bet tada kaip gaunasi? Didžiulis frontas - o 7-as būrys visur vienu metu yra ir visiems galvas spardo)
Kas patiko - Velkinas(atsipūtes bičelis), Edelveisas(panzer aka tankas) o daugiau niekas akies nepatraukė
Ausį Maksimiliano balsas užkabino - nagi Imperatorius Lelušas
Vertinimas 7/10
Minusai - tas vištgaidis su kiaule(kiaulė su juo palyginus angelėlis ), army men - stupid bitches???, o dar tas sausumos laivas - tai jau visaiComment
-
Vat pirma anime pusė buvo ideali ar bent jau nuotaikingai suprantama, normaliai sau atsiplaidavęs žiūrėjau ir per daug nesiparinau dėl ryškaus logikos trūkumo, bet jau po to tikrai istorija kažkiek tai nulūžo. Bendrai tau pusėtinas kažkoks darbelis, nei aš daug ko tikėjausi nuo pat pradžių, nei kuo ir pasidžiaugiau. Pabaiga, tai yra finalinės serijos ir visi jų įvykiai, itin absurdiški, net gėda žiūrėt buvo tokią nesąmonę. Sakau, nebent gelbsti tik visai patraukli ir neįpareigojanti pradžia ir linksma atmosfera tarp veikėjų. Nors ir vėl gi, karo tematika neturėtų pasižymėti tokiais bruožais, bet čia jau kitas klausimas. Ir išvis patsai karinis anime varykliukas nevykusiai perteiktas. Jau nžn kaip ten iš tikro, bet manęs beprasmės gaudynės su aklais susišaudymais nesužavėjo + dar (kaip jau daugelis minėjo) sumauti vaikėzai kartu su gėjumi laksto, ir negana to, dar reiškia savo emocijas, ale kaip jiems sunku ir kaip viskas nesiseka, visiška beskonybė šiuo atveju. Visgi šiaip ne taip patiko Welkino ir Alicijos santykiai bei pavieniai epizodai. Pagrindinė mintis nuvylė, o siaubingas galas nužudė, tad net nžn kuom čia išvis turėčiau džiaugtis, gal tik Selvarijos kreivais papukais.Comment
-
Iki vidurio buvo tikrai super anime, nerialiai patiko, galvojau, kad tikrai bus 5, bet viskas sugadinta su paskutinem serijom, pabaiga tikrai galejo buti labai labai gera, na ka padarysi koks yra toks yra. Seip piesimas buvo labai geras, veikejai nenervino, zodziu iki 20 serijos +5.Comment
-
Iki vidurio buvo tikrai super anime, nerialiai patiko, galvojau, kad tikrai bus 5, bet viskas sugadinta su paskutinem serijom, pabaiga tikrai galejo buti labai labai gera, na ka padarysi koks yra toks yra. Seip piesimas buvo labai geras, veikejai nenervino, zodziu iki 20 serijos +5.Spoileris:Eilinis meilė išgelbės pasaulį ir tiekComment
-
perziurejau si anime mazdaug penkiais prisedimais, gana idomiai ziurejosi. Aisku buvo kelios serijos ne i tema kazkokios, kur norejosi prasukti ar isjungti bet tikrai nedaug.
pats anime gana toks pusetinas, turi siektiek dramos, romantikos su japonams budingu "stabdziu" efektu kas siek tiek biesina, buvo karas..... a taip karas, sorry bet pats karas o ypac karines taktikos atrode mazu maziausiai juokingos. Taktika, kad reikia priesa apeiti is keliu pusiu ir vaikas su galvotu o cia dar ir apdovanojimus uz panasias gauna, hmm.. Vienu zodziu karine puse tikrai nera stipriausia sio anime dalis. O toji dalis aisku yra santykiai tarp veikeju ir butent tai buvo varikliukas kas mane stumejo i prieki per visas sias 26 serijas + pirmoje anime puseje buvo ir neblogu comedy elementu ko veliau kazkaip pasigedau.
technine puse gana nebloga, siek tiek keistai pavaizduoti seseliai, tokiais bruksniais bet tai tikrai ne minusas. Nupiesta viska gana tvarkingai ir veikejai ir aplinkos tai kaszkokiu priekaistu neturiu. Muzika taip pat normali.. ne super, bet uzsidengti ausu taip pat nesinori
Apibendrinimui
valkyria chronicles tikrai nepretenduoja i geriausio ar orgnaliausio anime apdovanojimus, taciau ji verta paatyti vien del to, kad jis idomu ziureti.. o ko daugiau reikia. 3+/5Comment
Comment