Dogs: Stray Dogs Howling in the Dark

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • amidau
    ☣☠☣

• 2007 04 25
    • 1384

[PICBORDER="left"]http://i461.photobucket.com/albums/qq339/amidau/Aprasymams/15197l.jpg[/PICBORDER]

Istorijos autorius: Shirow Miwa
    Režisierius: Tatsuya Abe
    Studija: David Production
    Transliacija: nuo 2009-05-19 iki 2009-07-17
    Žanrai: Veiksmas, Komedija, Mokslinė Fantastika, Drama.
    Trukmė 4OVA x 15 min.
    AniDB reitingas: 7.51
    MAL reitingas: 7.68

Papildoma Info:

[PICBORDER="right"]http://i461.photobucket.com/albums/qq339/amidau/Aprasymams/moe29848sample.jpg[/PICBORDER]Ateitis, išgalvotas Europos miestas savo mafijoziška atmosfera primenantis XX amžiaus 30'to dešimtmečio metus, kai miestus valdydavo gaujos. Veiksmas prasideda, kai į miestą grįžta buvęs samdomas žudikas Mihai, netrukus jam tenka prisiminti dėl ko jis ir paliko šį miestą. Jam vėl tenka susidurti su skaudžia praeitimi, bet netrukus viskas daugmaž išsisprendžia, todėl jis atgauna ramybę. Netrukus jo ramus gyvenimas ima sietis su trimis jaunuoliais:
    Haine - vienas iš nedaugelio likusių gyvų genetinio eksperimento aukų, ekpserimento metu įgavęs regeneracinių savybių, greičio bei fizinės jėgos, o kaip šalutini poveikį įgavęs brutalumo proveržius kai jo gyvybei grasia pavojus.
    Badou - Haine'ės partneris. Paprastai bailus ir mėgstantis vėluoti vaikėzas. Visa jo galai pasireiškia kai jis pajunta nikotino trūkumą, tada jis tampa maniaku savo dviem ūziais šluojančiu visus kas tik stoja tarp jo ir cigarečių pakelio.
    Naoto - katanos ir pelių kovos meistrė. Vaikystėje ji neteko abiejų savo tėvų ir pati vos liko gyva, bet vis dar yra ištikta amnezijos. Ji ieško žmogaus atsakingo už jos tėvų žūtį, bei turinčio tokią pat kataną kaip ir jos mokytojo.
    Šie veikėjai ir yra šiame mieste vykstančio šurmulio epicentras... Šios keturios OVA'os yra kaip trumpas supažindinimas su pagrindiniais, tarsi įžanga į tolesnias DOGS manga'os ekranizacijas (labai tikiuosi tokių bus ir ne viena ^^).

Piešimas išties gražus, išlaikytas veikėjų vaizdavimo stilius būdingas originaliai manga'i, veikėju šukuosenos bei apranga puikiai išlaikiusi savo originalią išvaizdą. Aplinkos detalios, matosi kulkų skylės ir panašios smulkmenos džiuginančios akis. Veiksmas, kurio čia tikrai netrūksta atrodo iš ties gražiai, šuoliai, ant žemės krentančios kulkų tūtelės, bei trykštantis atrodo išties puikiai, tai leidžia išties pasimėgauti veiksmu. Viskas perteikta normalaus ryškumo spalvų palete, taigi viskas subalansuota kaip ir turėtų būti.

Garso takelis neblogas, skamba įvairios instrumentinės melodijos, atitinkančios vykstančius įvykius. Jos nei per daug neišsišoka todėl jos neblogai įsilieja bendrame fone. OP ir ED galima sakyt tokie patys, tiesiog parodomas DOGS logo ir trumpai pristatomi veikėjai parodant jų veidus, fone skamba įvairūs garso efektai. Tiesa kai kuriose OVA'ose, skambant ramiai muzikai, kaip ED parodydavo neilgą klipuką su tuo veikėju kurį toje OVA'oje pristatė.

Apibendrinimas, šio keturios OVA'os tikrai nebloga įžanga į tolimesnes DOGS manga'os ekranizacijas, žinoma jei tokių bus, nes pakol kas kūrėjai tyli, kaip triušiai. Piešimas gražus, veiksmo daug, istorija nekvaršina galvos taigi šis anime kaip nulietas atsipalidavimui. Man patiko netgi labai, laukiu daugiau dalių. Duodu 9/10, vien dėl per mažos dozės.

71
    5
    59.15%
    42
    4
    28.17%
    20
    3
    9.86%
    7
    2
    2.82%
    2
    1
    0%
    0
  • Ozis

Man, kaip neskaiciusiam mangos, sios 4 OVA pasirode random ivykiu su random personazais kratinukas. Nei kas pries tai, nei kas po to lieka neaisku, o tas kas per viduri nera ispudinga. Tad 7/10. Su 5 balu sistema kiek problematiskiau, bet lai buna 4-/5.

Comment

• angellus
      tinginys

• 2007 01 17
      • 228

o man tai visai patiko. toks smagus, daug laiko neužimantis smagiai smurtinis anime. esu biški mangą skaitęs, tai visai nieko šitas apipavidalinimas, aišku, galėjo biški jas pratęsti pridėję daugiau kulkų, veiksmo, kraujo ir pan. bet šiaip, duodu keturis, nu 5 trūksta trūksta, nors už [AMF] vertimą galima pridėti ir tą vieną balą. ypač patiko pati paskutinė Haine's frazė, už kurią ir dėkoju šitiems fansuberiams.

Comment

• Izzo
        one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
        • 1530

Nemačiau dar paskutinės Ovos, bet statiškas piešimas sugadino visą DOGS'ų nuostabybiškumą.
        SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• Tsuyu
          VAK

• 2007 03 30
          • 135

Autorius Ozis
          Man, kaip neskaiciusiam mangos, sios 4 OVA pasirode random ivykiu su random personazais kratinukas.
          Lygiai taip pat prasideda manga.. random ivykiai random chapteriai...
          sios istorijos veliau labai puikiai persipina.. labai noreciau, kad butu TV serijos...
          Ovas surijau akimirksniu.. cia kaip ir dziaugsmo tos ovos suteike, kas skaite manga.. man visada patinka kai manga perkelia i anime formata. zinoma, kartais labai sudirba, bet siuo atveju gavos gerai..

Comment

• sek0ne
            AnimeMinusFamHator

• 2007 04 28
            • 1260

Autorius Izzo
            Nemačiau dar paskutinės Ovos, bet statiškas piešimas sugadino visą DOGS'ų nuostabybiškumą.
            tik neissigask. 4 daly as isverciau. baisaii ten Badou keikiasi. riebiai, na verciau toks biski neblaivas
            bet isejo neblogai (2 klaidos )

Comment

• mariux9998
              Labas.

• 2008 06 20
              • 434

3/5 arba 7/10. Vien tik dėl to, kad piešimas pradžioje buvo statiškas, ir tai tik veikėjų pristatymas, o ne pilnavertis anime.

Comment

• sek0ne
                AnimeMinusFamHator

• 2007 04 28
                • 1260

o jeigu jis butu, kaip atskiri 4 animai? tada jau kitaip vertintum? paprastos trumpos istorijos apie 4 atskirus zmones.
                va prie ko priveda, kai zmones visokiu mangu prisiskaito
                neziurekit tai , ka skaitot ir atvirksciai

Comment

• Izzo
                  one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                  • 1530

Autorius sek0ne
                  tik neissigask. 4 daly as isverciau. baisaii ten Badou keikiasi. riebiai, na verciau toks biski neblaivas
                  bet isejo neblogai (2 klaidos )
                  Na vertimas čia ne prie ko, dabar patį anime vertinam, ne vertimą
                  SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• sek0ne
                    AnimeMinusFamHator

• 2007 04 28
                    • 1260

tai as suprantu, kad anima. del to as niekada neskaitau to, ka ziuriu, kad nesusigadinti animo

Comment

• mariux9998
                      Labas.

• 2008 06 20
                      • 434

Autorius sek0ne
                      o jeigu jis butu, kaip atskiri 4 animai? tada jau kitaip vertintum? paprastos trumpos istorijos apie 4 atskirus zmones.
                      va prie ko priveda, kai zmones visokiu mangu prisiskaito
                      neziurekit tai , ka skaitot ir atvirksciai
                      Aš neskaitau mangos
                      Tiesiog, čia prieštaraudamas mano nuomonei nieko nepasieksi

Comment

• Sloth
                        [SrX]

• 2007 09 14
                        • 277

Autorius mariux9998
                        Aš neskaitau mangos
                        Tiesiog, čia prieštaraudamas mano nuomonei nieko nepasieksi
                        O ką galima pasiekti forume?

Ontopic : Anime nelabai sužavėjo dėl tos pačios priežasties kaip ir daugelį - piešimas. Tokiam anime reikėjo konors judraus, greito, kintamo. Kaip pvz studio 4C darbai. Gal, jei nebūčiau daug tikėjęsis, tai ir būtų patikę, bet dabar anime nepateisino mano lūkesčių ir liko toks daugmaž "vidutiniokas"

Comment

• mariux9998
                          Labas.

• 2008 06 20
                          • 434

Autorius Sloth
                          O ką galima pasiekti forume?
                          Aukščiausią debilizmo laipsnį.

Comment

• Derogatory`
                            Loki'd

• 2007 10 06
                            • 350

Nežinau.
                            Taip laukiau ir taip tikėjausi visai smagaus anime, tačiau nuvylė. Su manga net nepalyginsi. Silpnas OSTas, net šūviai kažkokie dirbtinai skambantys. Ir kovos tokios neįspūdingos, tiek piešimo, tiek garso atžvilgiu.
                            Ir šiaip veikėjų išvaizdos kito kas kiekvieną kadrą. Kažkaip nekaip nupiešta. Apie Hainės ir Badou nepanašumą išvis nekalbu. Ir kažkaip nepavyko charakterizuoti veikėjų.
                            Bet... Duočiau kokius 6/7, mat sugadino mano asmeninį, subjektyvų šedevriuką...
                            Taigi nusivyliau.

Comment

• enjutsu
                              Rimtas forumo narys

• 2008 08 19
                              • 131

man siaip sitas anime patiko, bet 3 ovoj tos panos istorija labai panasi i black cat tik ten su pistoletais
                              sigpic

Comment

Working...