Ristorante Paradiso

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Ristorante Paradiso

    Ristorante Paradiso


    Režisierius: Mitsuko Kase
    Studija: David Production
    Originalo autorius:Shinobu Kaitani
    Žanrai: drama, romantika, merginoms
    Transliacija: 09.04.2009 - 25.06.2009
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
    MAL reitingas: 7.60

    Opening / Ending




    Aprašymas: Nicoletta nuo šešių metų augo pas senelę, o motina Olga tuo metu darė karjerą ir sėkmingai antrą kartą ištekėjo. Ką tuo metu darė tėvas istorija nutyli. Ir štai jau 21 metų Nicoletta atvyksta į Romą pas savo niekam tikusią motiną. Na kiek gi galima savo kūną ir kraują ignoruoti? Mamytė visai gerai gyvena ir vyrą turi nuostabų. Jis žmonai net restoraną atidarė ir įrengė pagal jos skonį. Olga mėgsta jaukią aplinką, skanų maistą, vyną ir tiesiog alpsta nuo pagyvenusių akiniuotų džentelmenų. Čia visu 100% taip ir yra. Restoranas yra labai populiarus. Yra klientų kurie čia ateina dėl maisto, bet dauguma pastovių...chm...klienčių čia lankosi dėl tų pačių pagyvenusių ir akiniuotų džentelmenų.
    Papuolus į tokią aplinką Nicolettos pyktis kažkur išgaravo. Motina jos neišvijo, bet paprašė neskelbti giminystės ryšių. Mat vyras yra griežtai prieš išsiskyrusias moteris. O jei dar vaikai.... Kita vertus ir grįžti namo kažkaip nesinori. Vis tik Roma yra ne kažkoks kaimas. Ir dar vienas vienas iš padavėjų jai krito į akį. Nicoletta yra protinga mergina ir supranta, kad pinigai ne ant medžių auga, bet kaip ir daugelis tokio amžiaus žmonių pati nežino ko nori. Tiesa, gaminti valgį jai patinka todėl ilgai negalvojusi įsidarbina padėjėja virtuvėje. Aišku tame pačiame restorane.





    Kūrėjai su siužetu labai nesivargino. Mums tiesiog supažindino su personažais ir kartais pajudindavo romantinę bei motinos - dukros linijas. Tai truputi liūdina. Nėra čia ir rimto restoraninės kultūros atskleidimo ar patiekalų receptų. Ne visada įtikinamas ir personažų elgesys. Aišku mergaičių taip mėgstamų bishounenų pakeitimas pagyve...ką čia jau slėpti... senais bishounenais yra originalus žingsnis. Akinių fetišas irgi pralinksmino. Vis tik esmė čia yra šiltoje, ramioje ir jaukioje atmosferoje. Ji vertė nekreipti dėmesio į šio anime trūkumus. Net gi keliose vietose realiai sujaudino.

    Reziumė: Ristorante Paradiso savo atmosfera, tematika ir truputi piešimu man priminė Bartender. Iš vienos pusės RR turi bent jau kažkokį siužetą, o ne istorijų rinkinį kaip vienas žmogus užsuko į barą išgert. Iš kitos...chm...šitam serialui trūksta profesijos atskleidimo. Nemoko jis ir kažko realiai naudingo. Patiko man tik viena mintis, kad gaminant valgį reikia galvoti apie žmogų kuris jį valgys. 8 balai. Už tai, kad žiūrėdamas ši anime realiai pailsėjau.


    Šis serialas yra skirtas vyresniems. Mėgstantys veiksmą, pasiutusias mergas, humorą žemiau juostos ir mecha's gali net nesivarginti.






    Spoileris:
    11
    5
    54.55%
    6
    4
    45.45%
    5
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • didiana
    Hmm...
    • 2009 01 06
    • 43

    #2
    Jo, tikrai geras...
    Spoileris:
    Hmm jei neturi ką pasakyti... tai geriau patylėk?

    Comment

    • mariux9998
      Labas.

      • 2008 06 20
      • 434

      #3
      4/5 arba 8/10. Labai lengvai ir greitai susižiūrėjo. Rekomenduočiau visiems, kurie po ilgos dienos sunkaus darbo nori pailsėti

      Comment

      • Kuroi Tsubasa
        Department of Inquisition

        • 2009 09 09
        • 391

        #4
        Siužetas nėra įspūdingas, labai nesigilinama į veikėjų asmenybes, o veiksmas vyksta gana lėtai ir ramiai, bet tai kaip tik leidžia mėgautis jaukia mažo restorano ir ten verdančio gyvenimo atmosfera, prie to prisideda ir gerai parinktos pastelinės spalvos bei rami muzika. Pats tas norint atsipalaiduoti po dienos rūpesčių. Visgi dėl pradžioje minėtų priežasčių vertinu 4/5.
        No one can restrain me with logic



        Comment

        Working...