Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sloth
    [SrX]

• 2007 09 14
    • 277

Man asmeniškai labiau patiko pirmasis, kadangi antram tiesiog per daug seilėjimosi. Be to, pirmojo FMA žvilgsnis į alchemiją, buvo įdomesnis. O pabaiga išvis superinė, sukėlė didelį įspūdį ir daug apmąstymų. Tuo tarpu baigęs žiūrėti FMA:B aš tiesiog jį išjungiau ir užmiršau. Anyway, pačiai serijai vis tiek duosiu 5.

Comment

• AnjuChan69
      @lchemyFre@k
      • 2009 11 05
      • 8

Fullmetal Alchemist Brotherhood galima buvo pamatyti beveik nuoga Eda! That was awessome. Ir Greed yra geras, nes jis Ling Yao kune. Sitam antro kurimo animei yra daug daugiau smulkmenu ir tai labai gerai, nes supranti apie ka kas vyksta. Pavyzdziui vienas dalykas yra tai, kad tos Dantes nera, o vietoj jos yra "The Father" lame Hoho, + tai kad, yra 2 alchemijos budai: renkin ir rentan jutsu, thats awessome, and I hope Ed and hes ototo will find how to use the rentan jutsu. That would be great.
      Paskutinis pakeitimas nuo AnjuChan69; 2010-10-12, 22:48.

Comment

• NeXuS
        in-control
        • 2009 12 25
        • 40

Nepasakyciau kuris fma geresnis , man jie skirtingi ir abu savaip patinka . Bendrai paemus , man sis labiau patiko nei pirmasis, bet velgi, del to galima gincitis dar labaaai ilgai . 5/5
        Power. Style. Control.

Comment

• lialia
          GD <3

• 2010 07 18
          • 383

Nerealus ANIME jei galėčiau žiūrėčiau dieną naktį be perstojo. Žiauriai Žiauriai patiko dar žiūrėsiu ir žiūrėsiu .... Žodžiu: 10/10
          http://i1014.photobucket.com/albums/af265/miatoot21/graphics/007_1.jpg
          Max parašo aukštis 130

Comment

• Fullmetal(aurimas)

man sis anime nuo pat pirmu fullmetal alchemist patiko o brotherhood vien del grazaus piesimo galima ziuret
            Spoileris:
            patarciau paziuret

Comment

• schumis
              Naujokas
              • 2008 06 23
              • 2

gal kas zino kada atsiras angliskai dubliuotas 53 ep ? jau ilgai laukiu as jo ir niekur nerandu kur paziureti su sub zet nebetas kai priprates prie angliso

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Comment

• Squalleh
                .MØNSOON.

• 2009 01 12
                • 1892

Originalą nesu matęs, bet šitas labai patiko. Viskas kas buvo pradėta seriale pasibaige logiškai ir nepaliko jokių klausimų, kaip ir norėjau.
                Labai patiko veikėjų kiekis, ir tai, kad beveik visi buvo išplėtoti ant tiek, ant kiek galima. Favoritai - Armstrongų šeima ;D
                Iš minusų.. na man turputi per ilgas. 5.

Comment

• Hellsing_lover
                  Purinsesu no Darukuneso

• 2007 02 15
                  • 1318

Heh, įdomus dalykas, kad čia laukiantieji filmo FMA, oficialioje svetainėje gali iki liepos 2d. pažiūrėti 4min. ištraukų

Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

Comment

• Miesto_Druidas
                    the journeyman

• 2010 08 17
                    • 1515

Geras shounen'as, tikrai geras, gal net kone koks 'vadovėlinis' pavyzdys, kaip turėtų atrodyti vykęs tokio pobūdžio darbas, su apgalvota istorija, tinkamai panaudojančia tuos 64 epizodus. Tik pradėjus žiūrėti, man serialas, kas epizodą buvo įdomesnis, tempas buvo greitas, iš tuščio į kiaurą niekas nepilstė, toks kaip ir ketvirčio finalas su Mustang'o ir Lust akistata išvis buvo raunantis stogą ir .... viskas....po to vėl sekė build-up'as, kuris truko šįkart jau per ilgai, o finalas buvo kažkiek per skystas. Vistiek, tame tarpe buvo įspūdingų momentų. Veikėjai buvo neblogi, tačiau susigyventi su jais taip ir nepavyko. Kad ir nemaišė tai, jog pagrindiniams personažams viskas yra padėta lyg ant lėkštutės, bet anime ir nepadarė, taip kad tie veikėjai man rūpėtų. Iškilus kokioms rimtesnėms situacijoms, viskas visvien buvo aišku, kad išeis pagrindinių veikėjų naudai. Tačiau istorija buvo vykusi, kad ir su per dideliu kiekiu build-up'o. O įsiterpiančios nuotaikingos humoristinės akimirkos čia nėkiek nemaišė.
                    Pagirsiu animaciją, tobulas pavyzdys, kaip kūrėjai paskirstė biudžetą ir sukoncentravo jį ties tuo ko reikia labiausiai - veiksmu. Kone visos veiksmo scenos įspūdingos, išpuoselėtos, intensyvios, kone kvapą gniaužiančios. Tai buvo didelė dalis, dėl ko šis anime man patiko. Tam tikri momentai buvo išvis pavyzdiniai, kaip reikia daryti veiksmą anime serialuose.
                    Anime naujokams pilnai rekomenduoju, nenaujokai, jau patys atsirūšiuos ar jiems įtiks šis anime, ar ne. Kitavertus, manau tokių, kuriems jis visai nepatiks, bus vos vienetai.

Comment

• Draconica

Paskaičiau Druido komentarą ir pamačiau šį:

Autorius Squall
                      Originalą nesu matęs, bet šitas labai patiko. Viskas kas buvo pradėta seriale pasibaige logiškai ir nepaliko jokių klausimų, kaip ir norėjau.
                      Labai patiko veikėjų kiekis, ir tai, kad beveik visi buvo išplėtoti ant tiek, ant kiek galima. Favoritai - Armstrongų šeima ;D
                      Iš minusų.. na man turputi per ilgas. 5.
                      Nuo kada FMA pirmas yra originalas? Čia tas pats variantas kaip ir su Hellsing TV - prastas darbas norint pasinaudoti veikėjais, bet ne siužetu (o gal tada mangos per mažai buvo išleista? Kas čia žino, bet tai nėra pasiteisinimas.). Brotherhood būtent ir yra originalas sekantis mangą.

Comment

• Miesto_Druidas
                        the journeyman

• 2010 08 17
                        • 1515

Autorius Draconica
                        Nuo kada FMA pirmas yra originalas? Čia tas pats variantas kaip ir su Hellsing TV - prastas darbas norint pasinaudoti veikėjais, bet ne siužetu (o gal tada mangos per mažai buvo išleista? Kas čia žino, bet tai nėra pasiteisinimas.). Brotherhood būtent ir yra originalas sekantis mangą.
                        Tai čia kaip pavadinsi taip. Originalusis serialas, ta prasme pirmasis, o šitas visgi yra remake'as, kad ir jau nuosekli (?) mangos adaptacija, jau neverta ginčytis dėl išsireiškimo . Aš Hellsing'ą visada vadindavau originaliuoju serialu, nes jis buvo pirmas, o Ultimate remake'u, tai nėra didelio skirtumo, kaip pavadinsi.
                        O kuris geresnis ar pirmas FMA, ar šis, tai jau čia išdiskutavo kiaurai. Pats jau nebežiūrėsiu senojo serialo, nors kaip suprantu pliusų jis savų turi irgi, kas kažkiek gal keista, kai scenaristai sumąstė istoriją užbaigti savaip. tai gal ir nėra blogai, bet vistiek matyt teko ant originalių rėmų pridėti kažko svetimo, kas prieštarauja tai vizijai, kurią turėjo mangos autorė.

Comment

• Draconica

Senosios serijos arba "kai stori otaku nori pasipelnyti nemokėdami" turi savo šarmo, bet tik nesusijusio humoro srityje. Siužetas visu kuo pralenkia FMA1. Iš vis nesuprantu kaip kažkam gali patikti anime kai jis net mangos neatitinka, o tik veikėjai pasigrobti

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius Draconica
                            Senosios serijos arba "kai stori otaku nori pasipelnyti nemokėdami" turi savo šarmo, bet tik nesusijusio humoro srityje. Siužetas visu kuo pralenkia FMA1. Iš vis nesuprantu kaip kažkam gali patikti anime kai jis net mangos neatitinka, o tik veikėjai pasigrobti
                            Gali, jei manga yra dar vienas tipinis shounenas iš 10500. Jos aišku neskaičiau, sprendžiu pagal "originalų" serialą. Mano patirtis su per daug manga atitinkančiais serialais yra skausminga.

Druidui vis tik siūlyčiau FMA pabandyt, bet ne dabar. Gal po kokio pusmečio...

Comment

• slicKrox
                              Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
                              • 2161

Autorius Bardakas
                              Spoileris:
                              Na po labai ilgos pertraukos vėl ištekau pasižiūrėt anime ir kaip nekeista dėl bendro išprusimo ir palyginimo paėmiau FMA: Brotherhood. Anime visai neblogas, tiesa tas pats senojo FMA prieskonis vietomis leisdavo panuobodžiaut, bet bendras vaizdas net labai teigiamas. Istorija ištikrųjų nors ir panaši daugeliu atžvilgiu į pirmtaką, bet visiškai pasuko skirtinga kryptimi serijoms einant tolyn. Pradžioj buvo nuojauta, kad šitą pažiūrėjus bus didelis nusivylimas, maniau, kad daugelis serijų bus labai panašios į senąjį serialą, labai džiaugiuosi, kad klydau, o tai supykčiau jei tą patį tektų iš naujo peržiūrėt. Nors ir tai buvo kūrinys pagal manga darytas, personažai iš tos rytų šalies man visai nesižiūrėjo, jų alchemija pasirodė per daug atitrūkusi nuo vakarų ir nepaisant to, kad sužinojus iš kur ji pas juos atėjo nepaaiškina fakto kodėl ta sudievinta persona atnešusi alchemiją į Xing buvo tokia apgailėtina ne tik paskutinėse serijose, bet apskritai per visą anime. Žinoma dar vienas didelis minusas buvo dažnai absurdiškas altruistiškumas, tokie kvaili pasakymai kaip "Aš negaliu to panaudot, nes kažkas dėl to mirė" mane tiesiog žudydavo, ypač kai tai pakartojama po kelis kartus per seriją. Taip bandoma aišku protagonistą sušvelnint ir padaryt labiau patrauklų jaunesniems žiūrovams, bet matant kraujo klanus ir pasitelkiant logišką mąstymą, kad jei tie personažai būtų bent kartą pasitelkę į pagalbą priemones kurių atsisakydavo, tai tas visas košmaras būtų greičiau įveikiamas. Paskutinės serijos iš proto varė (blogąja prasme), vietomis baisiai ištęstai atrodė, o po to staiga kaip pylė, taip suskubino viską, kad nespėjau įsijaust į pagrindinį antagonistą ir jo kėslus ir jo sumenkintas personažas bei visa kulminacija stipriai nublanko prieš tai ne pagal manga kurtą FMA serialą.

Vienas keisčiau dalykų, kad daugeliui Brotherhood patinka labiau nei senas FMA vien dėl, kad pagal manga kurtas (vadinasi pagal originaliai planuotą istoriją), bet aš nesuprantu kodėl originalaus autoriaus istorija turi būti viršesnė už tai ką sukūrė studija pagal save? Ar čia kažkokia auksinė taisyklė, kad originalas nepaisant jo pateikimo turi visada būti geresnis už adekvatų perdirbinį ar tiesiog padarymą, žinant, kad senos serijos buvo sukurtos nežinant kaip baigsis originali FMA manga? Man atvirai pasakius labiau patiko senasis FMA, jis bvuo daug mistiškesnis, emociškai stipresnis, netgi logiškesnis, personažai šalčiau reaguodavo į situacijas ir visa baigtis buvo tokia netikėta, kad iki šiol užgniaužia kvapą prisiminus.
                              Tik dar kartą, po ilgos pertraukos, išdrįsęs perskaityti Bardako komentarą, nusprendžiau jog visgi verta pabandyti. Kadangi turiu visiškai identišką situaciją. Pirmasis AMF, nors dalis istorijos ir ne pagal mangą, tačiau man visiškai nusišvilpt neskaičiusiam mangos, yra vienas iš geriausių shounen žanrų anime iki šiol. Žinoma apart pabaigos, bet kiek pamenu ji bent nustebino. Tačiau vis tiek be galo kokybiškas ir išbalansuotas darbas, nepaleidžiantis žiūrovo iki pabaigos dėl savo originalių personažų, pasaulio ir istorijos.

Hellsing Ultimate taip pat buvo giriamas jog pagal mangą dabar bus tikras šedevras, o gavosi kažkoks šnypštas, tad aš nusprendžiau pabandyti geriau pirmąją versiją, kuri nepilnai pastatytą pagal mangą ir visai nenustebsiu jei patiks labiau.

Tad dėkui Bardakui už sprendimą, ir čiumpam jau gan senai pasirodžiusią BluRay pakuotę ir tikiuosi leis pasimėgaut ta pačia ar net geresne Alchemiko istorija.
                              Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2013-02-28, 02:09.

Comment

• Kuroi Tsubasa
                                Department of Inquisition

• 2009 09 09
                                • 391

Tiesą sakant, senasis serialas man patiko kažkiek labiau, kadangi jame buvo daugiau dėmesio skirta filosofijai, o pabaiga buvo kur kas labiau netikėta. Antroji ekranizacija yra dinamiškesnė, turi daugiau įspūdingų veikėjų (jau ko verti Ling Yao, Olivier ir jos komanda iš Briggs`o), bet, deja, kažkur po 50 serijos pradėjo darytis aišku, kuo viskas turi baigtis, o pabaiga buvo standartinis happy end`as. Kelias serijas trunkanti kova su Father mane apskritai pradėjo nervinti (kažkiek pradėjo priminti DBZ, kurio jokiu šedevru nelaikau). Sakyčiau, kad ir vienas, ir kitas turi savu pliusų, nelygu tik kam kas labiau patinka. Beje, nemanau, jog mangos autoriaus sugalvotas siužetas visada yra pranašesnis, nes jis irgi gali būti toli gražu netobulas, pvz., Usagi Drop mangos pabaiga.
                                No one can restrain me with logic

Comment

Working...