Fruits Basket フルーツバスケット Režisierius: Daichi Akitarou Studija: Studio Deen Žanrai: Comedy, Drama, Romance, Shoujo, Slice of Life Transliacija: nuo 2001-07-05 iki 2001-12-27 Formatas: TV serijos Trukmė: 26 ep. x 24 min. AniDB reitingas: 7.92 MAL reitingas: 8.04 ANN reitingas: 8.22 YouTube resursai: OP || ED || Fanmade trailer Papildoma Info: Vidurinės mokyklos mokinė Honda Tohru autoavarijoje prarado savo mamą. Neišgalėdama išlaikyti buto ji yra priversta gyventi miške pasistatytoje palapinėje. Tačiau Tohra stengiasi nepasiduoti sunkumams ir motinos atminimo vardan gyventi taip, kaip ją mokė mama. Galu gale pagrindinę heroję priglaudžia trys kartu gyvenantys pusbroliai - Tohru mokykloje besimokantys Yuki, Kyo ir vyresnis Shigure Souhmos. Naujas gyvenimas, naujos pažintys ir Souhmos giminės prakeiksmas - visa tai tenka išgyventi naiviajai Tohru... Apibendrinimas: Visų pirma Fruits Basket išsiskiria gana neįprasta situacija - 1 mergina, 3 vaikinai (vietoj įprasto bishouneno su jį dievinančiu haremu). Tikrai nesutikčiau su žanro apibrėžimu romantinė komedija, nes jokios meilės istorijos čia kaip ir nėra - pagrindinis dėmesys skiriamas draugystei ir veikėjų tarpusavio santykiams, kuriuose romantikos praktiškai nesijaučia, geriausiu atveju - simpatija. Visas siužetas sukasi aplink veikėjų charakterius, todėl veiksmo čia labai nedaug ir daugelis gali neištverti ilgų dialogų. Dar vienas svarbus FB aspektas - kinų Zodiakas. Fruits Basket savyje labai gerai suderina komiškumą ir dramą/tragediją. Vienas iš tų retų animų kuriuose vieną akimirką juokiesi iki ašarų, o kitą jau paskęsti niūriuose apmąstymuose ir veikėjų skausmo suvokime. Kas liečia komedijos pusę - tai FB ji išplaukia iš dialogų ir anekdotų, situacijų, o komedijos bruožų čia labai nedaug. Todėl galbūt ne visi ir supras FB humorą, nes tam reikia kreipti dėmesį į anekdotus. Na, man toks humoras kur kas priimtinesnis, nei, tarkim, kvailas Love Hina šokinėjimas, bėgiojimas ir t.t. Tačiau FB perėjimas iš komiškumo į tragiškumą - dar įspūdingesnis: viskas vyksta sklandžiai ir nesijaučia nenatūralumo. Iš esmės, iki tol bendrą optimistišką anime atmosferą paskutiniuose dviejuose epizoduose pakeičia niūrus, tragiškas ir net šiek tiek bauginantis apogėjus... Tačiau pagrindinis Fruits Basket koziris, be abejo, - veikėjų charakteriai. FB nesutikau nė vieno veikėjo, kuriam jausčiau antipatiją (tai atsitinka labai retai). Trys pagrindiniai herojai - Tohru, Kyo ir Yuki - atskleisti tikrai puikiai, lėti vaikinų charakterių pokyčiai, veikiant Tohru optimizmui ir naiviam atsidavimui, perteikiami labai natūraliai ir šiltai. Tohru, apskritai, mano manymu, yra vienas stipriausių moterų veikėjų visuose animuose. Daugybei kitų FB pasirodančių veikėjų skiriamas irgi nemažas dėmesys ir jų charakteriai atskleidžiami palaipsniui, ne kaip daugumoje kitų animų, kur antraplaniams skiriamas vienas kelių minučių dialogas ar monologas. Piešimas Fruits Basket pasižymi ypač didelia bishounenizmo doze. Beveik visi vyriškos giminės atstovai čia nu tokie meilučiai X] Tikras shoujo pačia stipriausia šio žodžio prasme ir daugumai merginų jis tikrai turėtų patikt. Švelnios ir šviesios fonų spalvos nuteikia beveik raminančiai, tiesa, paskutiniuose epizoduose tai pasikeičia ir atmosfera įgauna tamsų, bauginantį įvaizdį. FB muzikinis apipavidalinimas - labai neblogas ir gal net keistokas. Ypač tai atsispindi openinge: švelni, liūdna melodija atspindi po paviršiniu komiškumu slypinčią Fruits Basket dramą ir tragediją. Apskritai, Fruits Basket, mano manymu, vienas geriausių komedijos-dramos pavyzdžių, su stipriais veikėjų charakteriais, įdomia istorija ir krūva bishounenų XD... jei dar nematėt, būtinai paziūrėkit... o, ir pavadinimas čia turi gana gilią ir įdomią reikšmę. Siųstis: Linkomanija, Nyaa Torrrents |
Fruits Basket
Collapse
X
-
Fruits Basket
Redagavo Perla1385: (Nuostabus!)25.36%3547.97%1137.25%10213.04%181: (Šlamštas!)46.38%64"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meŽymos: Nieko -
Yup, komedijų šiaip nežiūriu, bet Fruit Basket ir man buvo yspūdingas, greit pritraukiantis ir tiesiog mielas. Veikėjai tokie skirtingi ir savitai žavūs, kažkaip tie 26 eps net per mažai, atrodo su galu lyg ir paskubėta. Jeigu reiktų rekomenduoti komediją, tai būtų Fruit Basket ir Niea ^^Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2008-02-03, 18:26. -
as ten ant pirshtu paskaiciavau kad keliu padaru is to zodiako truxta
o kad visa sita basketa geresny galima butu buve padaryt tai jau faktas :/
kazkaip bendras yspudis perziurejus kad skystokas, neuzstrigo niekuo, ne tep kaip pvz 100 stories (nors ce sunku lyginti, bet tas tai uzstrigo)Comment
-
reiks ir man paskaicot kada, bo kazkaip nepastebejau, kad kazko truktu... gal ir galima buva jy geresny padaryt - pabaiga bisky neuzbaigta ir keletas epu pertempta, bet man tei ir teip suejo
su 100 Stories tei nelabai palygint iseitu, labai jau skirtingi zanrai, vo jei netingesiu, padarysiu kada ir sito aprasyma, bo irgi demeso vertas"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
Furuba
Is pradziu tikejausi, kad "Fruits Basket" bus eilinis kvailokas anime, bet pati pirmoji serija suzavejo graziais vaizdais ir piesinukais. Manau, Furuba labiau tiktu merginoms Veikejai ispudingi (vaikinukai ), atidarimo muzika man labai patiko: tokia liudnoka, bet labai miela. O stai, kai suzinojau pavadinimo prasme ( bus ziureti serijas ne is eiles ), kazko ir graudu pasidare, ir kartu smagu del Tohru, kad ji rado kazka artimo, ko neteko mirus mamai. Siaip dar labai patiko ziodiako sumanimas, gal kiek keistokas ir neiprastas, bet idomus. Pabaiga labai niuri, net baisi, o galiausiai liudna. Visdelto kazko jai truksta. Bet anime tikrai saunusComment
-
Prieš žiūrėdama šiek tiek nusistačius buvau (tikėjausi kažko kvailoko), bet įsitikinau, kad klydau.
Visi veikėjai savaip įdomus, ir gražūs. Įspūdingi ir kartu paprasti. Tik va pabagoj tikėjaus kažko dar, bet turbūt gerai ir taip.
Labai patiko, ir nesigailiu savaitės skaudančios galvos, nuo įjungo visą parą pc. Nice
[ O čia dėl to kito sezono tiesa, ar gandas?]Comment
-
jokiu oficialiu ziniu apie antra sezona dar neteko matyt, bet gerbejai gana intensyviai bombarduoja anime studijas su prasymais sukurti dar viena sezona, taigi paklausa gana didele ir nenustebciau jei atsirastu antras sezona artimiausiu metu. Kai buvo kuriamas Fruits Basket, manga vis dar buvo leidziama, todel studija, matyt nenoredama pernelyg 'nuvaziuoti y lankas', uzbaige anima gana nepatenkinamai, palikusi ji lyg ir 'kabeti'. Siuo metu manga, atrodo, pabaigta (ar bent jau nuejusi gana toli nuo tos vietos, ties kuria buvo uzbaigtas animas). Taigi, kalbos apie antra sezona, kol kas, yra gandai, bet jie turi tikrai nemaza galimybe virsti tikrove imo..."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
Čia kažkas skundėsi, jog ne visus zodiaku gyvūnus matė.....
ir ašen tai pastebėjau, rodos arklio ir gaižzio nebuvo. Žodžiu....
Paskaitykite manga, ten jie visi yra... ir šiaip FB anime nuo FB mangos skiriasi truputį.
O jei apie patį anime, tai man jis vienas geriausių, kuriuos mačiau. Garbingai duodu
jam antrąja vietą mano geriausių anime sąraše (mat pirmoji priklauso Clamp X....)Paskutinis pakeitimas nuo Džiro sesė; 2008-08-26, 03:26.
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArtComment
-
Cia kazkas skundesi, jog ne visus zodiaku gyvunus mate..... ir as tai pastebejau, rodos arklio ir gaidzio nebuvo. zodziu.... Paskaitykite manga, ten jie visi yra... ir siaip FB anime nuo FB mangos skiriasi truputi.
O jei apie pati anime, tai man jis vienas geriausiu, kuriuos maciau. Garbingai duodu jam antraja vieta mano geriausiu anime sarase (mat pirmoji priklauso Clamp X....)
damn spoilers >.<Paskutinis pakeitimas nuo zio; 2006-11-05, 17:14.Comment
-
1.Ayame Sohma-gyvatė(jis)
2.Hatsuharu Sohma-jautis(jis)
3.Hatori Sohma-drakonas(juru arkliukas)(jis)
4.Hiro Sohma-avis(jis)
5.Kagura Sohma-šernė(ji)
6.Kisa Sohma-tigriukė(ji)
7.Momiji Sohma-triušiukas(jis)
8.Ritsu Sohma-beždžionė(jis)
9.Shigure Sohma- šuo(jis)
10.Yuki Sohma-žiurkė(jis)
11.Kureno Sohma- gaidys(jis)
12.Isuzu Sohma- arklys(ji)\
+
13.Kyo Sohma-katė(jis)
+
Akito Sohma
sirasiau '(jis)' ar '(ji)' kad aisku butu ar male ar female veikejas yraPaskutinis pakeitimas nuo zio; 2006-11-13, 18:17.Comment
-
"Fruits Basket" tikrai neprastas anime, ech tie bishounen'ai... Bet gal mažumėle per saldu, trūksta įspudingesnės pabaigos, bei labai kankina klausimas, kodėl jie nebando panaikinti to prakeikimo, tai neįmanoma ar ka? Tačiau vistiek rekomenduočiau pasižiūrėtiComment
-
Anosa! Gal kas žinote, kiek Fruits Basket mangos volumų yra? Ir dar priedo, gal dar ir linką galite mestelt?
Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArtComment
-
Mangą galima rasti čia http://www.stoptazmo.com/fruit_basket/
Vat mangoj ir randasi tas klausimas dėl prakeiksmo panaikinimo. Ir daugybė kitų. Šiaip manga tikrai gera ir įdomi.Paskutinis pakeitimas nuo Surreal; 2007-02-03, 11:30.Comment
Comment