Blue Gender

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Raziel
    Mr. Reasonable

• 2004 06 10
    • 194

Blue Gender

Blue Gender

AniDB || AnimeNFO || ANN

Metai: 1999
    Žanras: Action, Adventure, Mecha, SciFi, Space
    Studija: AIC, Toshiba-EMI
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Oficiali svetainė
    Epizodai: 26 (TV)

Siužetas
    21 a. pradžioje Žemėje įsisiautėjo naujas virusas, nerandant vaistų, visi juo užsikrėtę žmonės užšaldomi ir užmigdomi kriogeninėse kamerose, tarp jų ir pagrindinis veikėjas - Yujis, kad vėliau, atradus vaistą galima būtų prikelti ir pagydyti visus sergančius. 2031 m. Yujis pabunda pačiame siaučiančio karo tarp žmonijos ir neaiškių sutvėrimų BLUE sūkuryje. Anksčiau tirštai apgyvendinti megapoliai dabar virto griuvėsiais, po kuriuos maisto ieškodami šliaužioja, ropoja, skraido atėjūnai-visaėdžiai BLUE. Žmonijos likučiai atsitraukė į Žemės orbitoje įkurtas kosmines stotis ir desperatiškai stengiasi atsikovoti teisę laisvai gyventi Žemės paviršiuje. Kodėl žmonėms prireikė pažadinti praeityje užmigdytus ligonius, kas tie BLUE ir kokia ateitis laukia nuolatinio karo išvargintos žmonijos?

Apie anime
    Trumpai ir drūtai 'Blue Gender' galima būtų apibūdinti kaip istoriją apie kovą už išlikimą pačia groteskiškiausia ir žiauriausia šio žodžių derinio prasme. Viso animo atmosfera labai artimai primena 'Berserka': tas pats niurumas ir groteskiskumas+daugybė mirčių ir lavonų krūvos. Siužetinė linija patiria gana drastiška transformaciją mazdaug nuo serialo vidurio - iš nuotykinio su siaubo elementais virsta moksline fantastika su daugybe mecha veiksmo scenu. Tiesa, vienas dalykas niekada nedingsta - mirties tvaikas, suplėšyti vidaus organai, kraujo klanai lydi viso animo metu.

Siužeto posūkį lydi ir pagrindinių veikėjų, Yujio ir Marlene, charakterių vystymo pasikeitimas. Jie tarsi apsikeičia vietomis. Man ypač patiko Marlene: labai neblogai atskleistas militaristinės, viltį praradusios ateities visuomenės atspindys. Yujis iš pradžių taip pat atrodė neblogai, bet artėjant serialo pabaigai jis vis labiau artėjo tradicinio 'geriecio-pasaulio gelbetojo' prototipo link - be šių dviejų veikėjų daugiau padoriai atskleistų charakterių ir nėra. Vos spėji pamėgti kokį antraplanį veikėją, o žiūrėk, jau kitoj serijoj per 3 min. visi antraplaniai jau žūsta.

'Blue Gender' mircių skaičius ir jų formų įvairovė gali net nustebinti, o kartais balansuojama net ant absurdiškumo ribos, tiesa, ji visiškai neperžengiama - kažkaip viskas išlieka realityvaus 'normalumo' ribose. 'Blue Gender' yra ir nemažai erotinių scenų (ateities visuomenėje įsivyravęs požiūris į seksą šiek tiek pribloškia, oj, kur dingo tie moralinių dorybių ir skaistybės saugotojai).

Animacija gal ir nepalieka neišdildomo įspūdžio, bet yra visai nebloga (artimiausia analogija, mano galva, 'Scrapped Princess'). Veikėjų dizainas - keistokas, bet vat mechos ir BLUE vabzdžiai - labai orginalus ir žiurisi neblogai.

Garso takelis - vaiduokliškai gražus, labai gerai dera su mirties ir kraujo tvaiku.
    Nepatiko man sitam anime jau minetas Yujis-gerietis ir nuvylė pabaiga - pernelyg nuspėjama, kaip tokiam iki tol nenuspėjamam siuzetui. Nors viska susumavus - tai vienas geriausiu mano iki siol matytų animų, turintis gerą siužetą, puikius veikėjus (ypač Marlene), groteskišką žiaurumų ir erotikos perpildytą atmosferą ir stiprią filosofinę potekstę (niekuo nenusileidzia NGE).

Parsisiuntimui - ed2k>> http://anidb.ath.cx/perl-bin/animedb...=anime&aid=416
    bittorrent>> http://tracker.boxtorrents.com/torre...ender&select=0 (dual audio)
    41
    5
    39.02%
    16
    4
    21.95%
    9
    3
    34.15%
    14
    2
    4.88%
    2
    1
    0%
    0
    "The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
    Alexander Kojève, 1959

FF sucks! Please, don't kill me
  • sK

Visai nieko prasidėjo, žiūrėjau žiūrėjau... ir visai nieko pasirodė Tik va, galas kažkoks... sausas, pradžia geresnė buvo, po to išseko idėjos ir kulminacinės vietos buvo nelabai jaudinančios.
    Kaip ir 3/5.

Comment

• Sable
      The Hitchhiker

• 2005 03 11
      • 1530

Patiko OP ir ED temos.Pats animas, kaip jau minejo, labai pribloskia ziaurumo scenomis. Gal net kazkuria prsme galima lygint su Gantz. Lieka gyvi tik patys pagrindiniai veikejai. Ir kaip ir Gantz taip ir cia - parodoma, kad zmones vis gi yra ziausresni ir labiau negailestingi nei kokie kiti sutverimai. Tiesa kad su pabaigia siek tiek negerai gavos, bet siaip pats animas labai patiko. 5/5

Comment

• Ojisama
        Narys
        • 2005 07 23
        • 23

Nelabai galiu ka pridurti ,nebent pakartosiu: geras OST,atmosfera, piesimas ir scenarijus neblogas.Na anime ziaurokas bet iki Gantz jam dar toli.Kas del nemazo kiekio erotiniu scenu na tikrai nepamenu, gal ir buvo pora. Blue Gender filosofines potekstes lyginti su NGE sakyciau perdrasu...

Comment

• Sable
          The Hitchhiker

• 2005 03 11
          • 1530

Na as ir nesakiau kad ji taip jau drasiai galima lygint su Gantz. Tiesiog primena jis man ji 'kazkuria prasme' ir del to 'zmogiskumo' aspekto ir tiek, o ne pagal ziaurumo scenas kaip matau pamanei. O del lyginimo su NGE tai sutinku - ne taip jau ten viskas painu ir uzslepta kaip NGE, todel lygint nedera.

Comment

• Sable
            The Hitchhiker

• 2005 03 11
            • 1530

Ai kazkaip pamirsau visai paklaust: ar kas zinot is kur 'tikrai' galima butu ost'a parsisiust sio animo? Nes bent jau kiek as stengiausi, patenkinamu saltiniu taip ir neradau

P.S.: o dar geriau: jei turit - ar galetumet pasidalint? Jei ka pm me
            Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2005-12-28, 02:32.

Comment

• watashi

na seip tai gal ir puse velnio butu... bet labai jau vangiai man ziurejosi del old school graphics. na ty tas stiliukas. nepatiko man.

na bet kazkaip siaip ne taip nuo puses seriju seip ne taip pradejo ziuretis.

siaip ar taip tuos bakenbartus Yuji`s galejo atsikeles ir nusiskust ^^

Comment

• Sable
                The Hitchhiker

• 2005 03 11
                • 1530

Siaip man tai jie vis priminedavo Rasamaha ar kaip ten ji, from the x-men with claws.

P.S.: nieks taip ir neatsake del mano uzklausimo del ost'o matau, but anyway...paciam pavyko rast ivairias op ir ed temas. Jei ka galit varyt i gendou.com ir ten ieskotis.

Comment

• Artizar

Vienas geriausiu mano matytu anime. Animacija visai nieko. Ideja irgi puse velnio, nors kazko per daug novatorisko ir nesugalvota. Labiausiai tai patiko veikeju charakteriai. Dar ne vienoje is matytu anime nemaciau tokiu preciziskai sukurtu charakteriu. Nors labai erzina tai, mazdaug nuo 17-18 serijos Yujis ir Marlena tarsi susikeicia vietomis. Vienas tampa vos ne tobula zudimo masina, o kitas - emocini soka patyrusia mergina. bendra isvada: primena 9-mecio holivudo fantastinius filmus apie ateiti. Niuru, ziauru ir siektiek romantikos.

Comment

• SolidSnake
                    SSDD

• 2005 12 21
                    • 172

2 leviausias meha kuri tik esu mates !!! beprasmis anime ir leva pabaiga !!!
                    I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!

Comment

• Youka
                      bishoujo

• 2006 01 30
                      • 335

man sitas animas pasirode gana vidutiniskas, nors pati mintis gal ir visai nebloga, kad zeme uzgrobia vabalai ir zmones yra priversti pasitraukti ir burti pasipriesinimo komandas kazkur kosmose.
                      keisciausia man visada buna, kai didziausi uzsispyreliai animuose ilgainiui "atsivercia" ir tampa minkstadusiais, si karta ivyko character flip'as - yujis, neses humanity overall idejas uzkrete jomis savo drauguze, o pats eme zvereti...
                      ai, nezinau... dar animacija tokia, kad visalaik atrode, kad ziuriu koki '92 metu anima...
                      definitely 3, ne daugiau

Comment

• Vinipuchas
                        Narys
                        • 2005 06 17
                        • 45

Autorius Ojisama
                        Nelabai galiu ka pridurti ,nebent pakartosiu: geras OST,atmosfera, piesimas ir scenarijus neblogas.Na anime ziaurokas bet iki Gantz jam dar toli.Kas del nemazo kiekio erotiniu scenu na tikrai nepamenu, gal ir buvo pora. Blue Gender filosofines potekstes lyginti su NGE sakyciau perdrasu...
                        NGE filosofine potekste? NGE shizos misinys pagardintas dar labiau shizos.......Noredami sukurti "labai" problematiska personaza (pagrindini) sukure psichelio krastutinuma ir nustate stereotipa ateinancioms kartoms , kas mane iki siol nervina (daznoj mech serijoj visi godlikai turi tam tikru psichologiniu problemu)....Skema paskaicius kazka panasaus matyt surastum.....Nu truputi per ziauriai cia uzvariau nera jis levas ir gal ten tam tikros egzistencializmo idejos ir nagrinejamos, bet anyways NGE niekad etalonu Mechu nelaikiau ir nelaikysiu

O del Blue Gender - uz Eva man labiau patiko....Garso takelis neblogas, veiksmo netruksta, nu del pagrindinio veikejo sutinku - viskas gerai kol psicheliu kazkokiu nepatampa , o galiausiai super god like psicheliu isgelbetu meiles ir tt.....Galas irgi kazkoks keistokas....Wtf happend in that space station? >_<

Comment

• Bardakas
                          Žmogus Ne

• 2005 09 22
                          • 1462

Nesuėjo man šitas. Neįdomi tema, kad žudo vabalus... 3/5
                          Maybe on Earth, Maybe in the Future
                          sigpic
                          Kurokawa idėjinis lyderis
                          Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius Vinipuchas
                            NGE filosofine potekste? NGE shizos misinys pagardintas dar labiau shizos.......Noredami sukurti "labai" problematiska personaza (pagrindini) sukure psichelio krastutinuma ir nustate stereotipa ateinancioms kartoms , kas mane iki siol nervina (daznoj mech serijoj visi godlikai turi tam tikru psichologiniu problemu)....Skema paskaicius kazka panasaus matyt surastum.....Nu truputi per ziauriai cia uzvariau nera jis levas ir gal ten tam tikros egzistencializmo idejos ir nagrinejamos, bet anyways NGE niekad etalonu Mechu nelaikiau ir nelaikysiu
                            *aplodismentai*
                            Skaitai mano mintis. NGE ne mecha. Tashkas.

Comment

• Kyon
                              Naujokas
                              • 2007 05 29
                              • 28

siaip dar tik pradejau ziuret,bet ziauriai patiko ED daina
                              reiks apsieiskot

Comment

Working...