Kuroshitsuji

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Kuroshitsuji

Kuroshitsuji

Režisierius: Shinohara Toshiya
    Studija: A-1 Pictures
    Autorius:Yana Toboso
    Panašūs anime: Code Geass + Hellsing + gėjiški prieskoniai
    Žanrai: komedija, mistika, drama
    Transliacija: 03.10.2008 - 27.03.2009
    AniDB reitingas: 8.18
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.

AMW / Opening / Ending

Aprašymas: Kas nenorėtų absoliučiai paklusnaus tarno kuris puikiai tvarko namus, ruošia valgyt ir dar bet kam į snukį gali duot? Už tokį servisą galima ir sielą paaukoti. Ciel'as Phantomhive taip ir padarė. Ne kiek dėl serviso kiek dėl keršto. Siela jam nėra didelė kaina. Berniukas jau ir taip laiko save mirusių nuo tada kai buvo nužudyti tėvai, dvaras sudegintas, o jis pats išniekintas...beveik tiesiogine žodžio prasme. Nepaisant to Ciel'as laiko save tikru giminės ir jos tradicijų tesėju. Atstatė dvarą, rūpinasi verslu ir vykdo smulkius karalienės nurodymus. Mat Phantomhive giminė nuo seno garsėja kaip karališkos šeimos "sarginiai šunys".

Nors čia tik mano nuomonė, bet serialas būtų daug geresnis jei Ciel'as būtų mergaitė. Pirmiausiai tai suteiktų sveiko pikantiškumo ir be abejo pradingtų tas gėjiškas prieskonis. Galima ginčytis iki pamėlynavimo, bet tik aklas gali nepastebėti užuominų. Emo'jiškas berniukas su trumpikėmis man apskritai nelabai patiko. Velnias-tarnas Sebastianas įdomesnis personažas, bet pagal savo galias per minkštas. Va foniniais personažai visai vykę. Ypač Grell, Undertaker ir aišku kawaina kinietė. Bet šeip personažai daugiau ar mažiau su galva nedraugauja. Kaip kuriems tai į naudą, o kai kuriems ne. Detektyvas apskritai yra klinika.

Su siužetu irgi bėda. Ta prasme jis tai yra tai nėra. Kadangi pati serialo idėja nėra labai įdomi todėl normalios siužetinės linijos nebuvimas man yra didelis trūkumas. Buvo nuobodoka ir norėjosi miego. Šiuo aspektu Kuroshitsuji man priminė Cowboy Bebop. Ten irgi pradžioje mestelėjo užuominą, didžiąją serialo dalį vyko belekas ir pabaigoje viską greitai sutvarkė. Tiesa, bet pabaiga čia daugiau nei padori. Net keista, maniau visai anime sugadins, bet ne, greičiau išgelbėjo. Man keista, kodėl visi šaltiniai prie žanrų nurodo komediją, o ne dramą. Kur čia komedija!? Ne tas prasme, kad jumoras čia prastas. Tiesiog jis epizodinis ir nelabai dera su gan niūria bei gotikine serialo atmosfera. Ypač kai anime gan greitai surimtėjo. O normaliai dramai per mažai dramos. Vienžo eilinį kartą japonai daug visko primaišo ir gaunasi nei šis nei tas. Ir aišku patosas ne laiku ir ne vietoje. Prie piešimo labai kabinėtis negaliu. Animacija gan statiška ir nupiešta kukliai, bet stilingai ir su skoniu.

Reziumė: Silpnas 7. Už kelis smagiai išprotėjusius personažus, kartais išlendančią mistišką atmosferą, puikią muziką ir pabaigą. Ypač už paskutines penkias minutes. Ir vos nepamiršau....pralinksmino japoniška angelų versija ir apskritai Viktorijos laikų Anglija. Kuroshitsuji yra tikrai ne šedevras, bet žiūrėti galima. Tiesa, mano nuomone serialas yra labiau subalansuotas mergaitėms.

Sebastianas su vienuole padarė tai apie ką aš ir pagalvojau?^^

Spoileris:

Kuroshitsuji II

Režisierius: Hirofumi Ogura
    Studija: A-1 Pictures
    Panašūs anime: Code Geass + Hellsing + gėjiški prieskoniai
    Žanrai: komedija, mistika, drama
    Transliacija: 02.07.2010 - 17.09.2010
    MAL reitingas: 8.16
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.

AMW / Opening / Ending

Antro sezono nelaukiau ir nieko gero nesitikėjau. Tik keistai atrodė tas posteris. Klonavimo operacija nepavyko? Tiesa, viskas po truputi atsistojo į savo vietas. Šis serialas yra tas pats Kuroshitsuji, su pažįstamais personažais, atmosfera ir gėjiškais prieskoniais. Nebent to gėjiškumo ir fanserviso yra truputi daugiau bei kolektyve atsirado nauja porelė. Va ką reikia pagirti tai siužetą. Jis tikrai neblogas ir meistriškai užsuktas. Matyt režisieriaus pakeitimas pasiteisino. Teigiamai vertinu ir mažesnę trukmę. Pirmas sezonas buvo daug ilgesnis ir tuo pačiu nuobodesnis. Pabaiga dviprasmiška, nesuprasi ar tai bad ar tai happy, bet užtat sudedanti beveik visus taškus ant i.

Reziumė: Sunku su įvertinimu. Antras kaip ir labiau patiko už pirmą, bet duoti 8 balus ranka nekyla. Geresnis, bet nepakankamai geras. Net papai ir žoliapjovė nepadėjo.^^

Žiūrėti patariu vienu/dviem prisėdimais. Įspūdis bus geresnis.

Spoileris:
    156
    5
    69.23%
    108
    4
    23.72%
    37
    3
    5.13%
    8
    2
    1.92%
    3
    1
    0%
    0
  • Džiro sesė
    X - Crime of visual shock

• 2005 11 12
    • 604

Realus faktai/asmenybės iš Kuroshitsuji:
    Opiumo karas http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_War
    Londono gaisrai: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Fire_of_London http://en.wikipedia.org/wiki/Second_...Fire_of_London
    Sebastian Michaelis http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Michaelis
    Įdomus faktas: Ciel'is demoną pavadino Sebastian - savo buvusio šuns vardu.

Credit - Dolly~

O dėl pačio anime - žiūrėjau, nes patiko piešimas~
    ir tikrai maniau, kad tai bus komedija, bet suėjo ir taip, kaip buvo~
    Ir ašen taip pat labai patenkinta dėl pabaigos, kad ji nesibaigė
    taip, kaip labai bijojau, kad gali baigtis~

Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

Comment

• Bagy
      Bagy-san

• 2008 05 24
      • 289

Jega kai anime remiais realiais faktais, kai pagalvoji net baisu pasidaro.
      O del pabaigos 100% pritariu Džiro sesei ne ir as buvau sabejojus, kad baiktis gali ne taip kaip turetu.

Comment

• bithuthe
        Last Frame Studio

• 2003 11 14
        • 399

Kuroshitsuji patiko piešimas, bei pabaiga, kuri ir turėjo taip baigtis, nes manau kitokia būtų ko gero ir sugadinus viską. Tiesa, gaila, kad mažai buvo parodyta tikroji demoniškoji Sebastiano pusė [gaila, kad Ciel jos nepamatė, o mums tik trupinėlį numetė >.< ], nors džiaugsmą kėlė pasirodęs Grell Undertaker su savo yaoi'niškumu. Siužete užkniso tie keli neaiškūs Ciel prisiminimai apie tuos iškrypusius dėdes ir tetas su kaukėmis (tokios scenos pasikartoja jau ne pirmam anime, tad norėčiau sužinot iš kokio čia realybės istorijos aspekto) ir ta nesąmonė su karaliene, maždaug: ftw, jai korozija? (ir ne tik)

Sebastianas su vienuole padarė tai apie ką aš ir pagalvojau?^^
        čia tai aš irgi po kiek laiko pagalvojau, ar ten buvo taip kaip buvo ar tik man pasirodė, bet jei jau killerbee taip mano, tai vadinas tiesa . *rrrrr*

Tiesa, iš kažkurios serijos sužinojau, kad Ciel gimtadienis yra tą pačią dieną kaip ir mano. Sugoi

Comment

• mariux9998
          Labas.

• 2008 06 20
          • 434

Pažiūrėjau iki vidurio ir sustojau. Laukiu, kol Shinsenai išvers.

Comment

• amidau
            ☣☠☣

• 2007 04 25
            • 1384

Sustabdžiau žiūrėjimą po kokių 15 ar 17 ep'ų, kažko nesinorėjo žiūrėti, o kai užsinorėdavo tai visad kompas, pradėdavo ožiuotis... Bet kada nors tikrai pažiūrėsiu iki galo.
            Šiaip šis anime, man visai patiko, linksma atmosfera, pagyvinta netradicinėmis situacijomis, o dar tas realus laikmečio perteikimas. Piešimas nelabai mano skonio bet dėl jo tikrai nesiskundžiu. Pakol kas duočiau 7-8/10.

Comment

• kyve'
              Naujokas
              • 2009 03 04
              • 11

neseniai pradejau ziuret
              labai fainas anime
              ypac Sebastian

Comment

• cobabara
                Super mega ultra rašytojas

• 2009 03 17
                • 998

visu pirma tai dekui Dziro sesei, kad mane sudomino situ anime ^^
                [berods didzioji dalis buvo del Grell]
                kol kas paziurejau 13 epu [jeigu normaliai veiktu intikas, galbut jau netgi ir baigusi buciau], tai kiek galiu pasakyti, tai kad anime geras. nesu labai kompetetinga vertinti, bet tikrai manau, kad geras. patiko tas lengvumas, tuo labiau, kad vyksta visokie tokie spookie dalykai.
                o ir nemazai personazu, kurie man patinka [siaip buna daugiausiai 3 viename anime].
                Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Karinutea
                  Naujokas
                  • 2009 02 28
                  • 24

Siaip nieko toks x) Mielas anime. Bet ziuredavau kai nieko kito nebuvo ka veikt x)))

Comment

• slicKrox
                    Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
                    • 2161

Kuo toliau žiūrėjau šį anime, tuo greičiau norėjau, kad jis baigtųsi. Labai patiko serija apie magiškąjį / stebuklingąjį fotoaparatą ir dar kelios serijos, atseit paremtos kažkiek realiais faktais, bet siužeto nebuvimas viską sužlugdė, o ir tik kartais išsiskiriantis veikėjai padėties netaisė. Piešime nieko išskirtinio nepastebėjau, beveik standartins TV anime šablonas, tik viduramžių pateiktas pasaulis atrodė kiek įdomiau, kadangi jis ne taip dažnai yra pateikinėjamas, ypač Londonas. Galima sakyt, beveik pilnai sutinku su Killerbee aprašymu.
                    Autorius killerbee
                    Nors čia tik mano nuomonė, bet serialas būtų daug geresnis jei Ciel'as būtų mergaitė. Pirmiausiai tai suteiktų sveiko pikantiškumo ir be abejo pradingtų tas gėjiškas prieskonis.
                    Visiškai sutinku, ypač žinant, kad mažąjį Ciel‘ą įgarsino aktorė Sakamoto Maaya, kuri 85% yra įgarsinus moteriškus personažus, nors nieko keisto tame ir nėra, bet gerai ją pažįstant buvo gan sunkoka priprasti ir kažkaip visai netiko. Plačiai publikai ji yra gerai žinoma įgarsinus tokius personažus kaip Šiki (Shiki; Anime: Kara no Kyoukai), Lal'C Melk Mark (Anime: Top wo Nerae! / Gunbuster) ir t.t...
                    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-04-13, 18:36.

Comment

• Yukari Murasaki
                      steamheart

• 2009 01 16
                      • 215

Geras, gražus, juokingas pradžioj, bet "somehow so sad" pabaigoj.
                      P.S. Grell is love.

Comment

• Anita
                        The watcher..

• 2008 03 23
                        • 132

Et pradejau siustis priesh pora menesiu ir niekaip iki galo nedasisiunchiu.. ( Persimechiau ant ¨Youkoso¨nors irgi nuobodokas: televizijos baime ir bla bla.. ) Reiktu gal kada ir pabaigt.. Man jo ¨aplinka¨ir pieshimas patiko, delto ir zhiurejau turbut.. Nes anime apie tarna, kur kiekviena serija vis atskleidzhia kazhka tokio, ka jis genialiai daro, nuobodoka.. nors ish manes 3jeta nuluptu uzh nenuvalkiota siuzheta..

Comment

• talismanas
                          Narys
                          • 2008 07 03
                          • 36

Turint mintyje kad pagrindinio veikėjo apranga pilnai atitinka to laikmečio aukštuomenės apsirengimo stilių (ir tos kojinės) + tai kad Sebastian pasirodo buvo moteris (bent jau aš taip supratau paskutinęs seriją), tai anime ne toks jau ir gėjiškas.... Anime skirtas pasižiūrėti vakare nekvaršinant sau galvos per daug didžios idėjos ir siužeto paieškomis 7/10.
                          P.S. Iki Cowboy Bebop jam toli toli toli....
                          Paskutinis pakeitimas nuo talismanas; 2009-04-23, 16:37.

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius talismanas
                            Turint mintyje kad pagrindinio veikėjo apranga pilnai atitinka to laikmečio aukštuomenės apsirengimo stilių (ir tos kojinės) + tai kad Sebastian pasirodo buvo moteris (bent jau aš taip supratau paskutinęs seriją)
                            Chm, čia iš kur tokios išvados?

Comment

• talismanas
                              Narys
                              • 2008 07 03
                              • 36

Autorius Killerbee
                              Chm, čia iš kur tokios išvados?
                              Apei kurias išvadas kalba? Dėl kojinių ar dėl sebastiano?
                              Paskutinis pakeitimas nuo talismanas; 2009-04-24, 13:48.

Comment

Working...