Kuroshitsuji Režisierius: Shinohara Toshiya Studija: A-1 Pictures Autorius:Yana Toboso Panašūs anime: Code Geass + Hellsing + gėjiški prieskoniai Žanrai: komedija, mistika, drama Transliacija: 03.10.2008 - 27.03.2009 AniDB reitingas: 8.18 Trukmė: TV 24 ser. x 25 min. AMW / Opening / Ending Aprašymas: Kas nenorėtų absoliučiai paklusnaus tarno kuris puikiai tvarko namus, ruošia valgyt ir dar bet kam į snukį gali duot? Už tokį servisą galima ir sielą paaukoti. Ciel'as Phantomhive taip ir padarė. Ne kiek dėl serviso kiek dėl keršto. Siela jam nėra didelė kaina. Berniukas jau ir taip laiko save mirusių nuo tada kai buvo nužudyti tėvai, dvaras sudegintas, o jis pats išniekintas...beveik tiesiogine žodžio prasme. Nepaisant to Ciel'as laiko save tikru giminės ir jos tradicijų tesėju. Atstatė dvarą, rūpinasi verslu ir vykdo smulkius karalienės nurodymus. Mat Phantomhive giminė nuo seno garsėja kaip karališkos šeimos "sarginiai šunys". Nors čia tik mano nuomonė, bet serialas būtų daug geresnis jei Ciel'as būtų mergaitė. Pirmiausiai tai suteiktų sveiko pikantiškumo ir be abejo pradingtų tas gėjiškas prieskonis. Galima ginčytis iki pamėlynavimo, bet tik aklas gali nepastebėti užuominų. Emo'jiškas berniukas su trumpikėmis man apskritai nelabai patiko. Velnias-tarnas Sebastianas įdomesnis personažas, bet pagal savo galias per minkštas. Va foniniais personažai visai vykę. Ypač Grell, Undertaker ir aišku kawaina kinietė. Bet šeip personažai daugiau ar mažiau su galva nedraugauja. Kaip kuriems tai į naudą, o kai kuriems ne. Detektyvas apskritai yra klinika. Su siužetu irgi bėda. Ta prasme jis tai yra tai nėra. Kadangi pati serialo idėja nėra labai įdomi todėl normalios siužetinės linijos nebuvimas man yra didelis trūkumas. Buvo nuobodoka ir norėjosi miego. Šiuo aspektu Kuroshitsuji man priminė Cowboy Bebop. Ten irgi pradžioje mestelėjo užuominą, didžiąją serialo dalį vyko belekas ir pabaigoje viską greitai sutvarkė. Tiesa, bet pabaiga čia daugiau nei padori. Net keista, maniau visai anime sugadins, bet ne, greičiau išgelbėjo. Man keista, kodėl visi šaltiniai prie žanrų nurodo komediją, o ne dramą. Kur čia komedija!? Ne tas prasme, kad jumoras čia prastas. Tiesiog jis epizodinis ir nelabai dera su gan niūria bei gotikine serialo atmosfera. Ypač kai anime gan greitai surimtėjo. O normaliai dramai per mažai dramos. Vienžo eilinį kartą japonai daug visko primaišo ir gaunasi nei šis nei tas. Ir aišku patosas ne laiku ir ne vietoje. Prie piešimo labai kabinėtis negaliu. Animacija gan statiška ir nupiešta kukliai, bet stilingai ir su skoniu. Reziumė: Silpnas 7. Už kelis smagiai išprotėjusius personažus, kartais išlendančią mistišką atmosferą, puikią muziką ir pabaigą. Ypač už paskutines penkias minutes. Ir vos nepamiršau....pralinksmino japoniška angelų versija ir apskritai Viktorijos laikų Anglija. Kuroshitsuji yra tikrai ne šedevras, bet žiūrėti galima. Tiesa, mano nuomone serialas yra labiau subalansuotas mergaitėms. Sebastianas su vienuole padarė tai apie ką aš ir pagalvojau?^^ |
Spoileris:
Kuroshitsuji II Režisierius: Hirofumi Ogura Studija: A-1 Pictures Panašūs anime: Code Geass + Hellsing + gėjiški prieskoniai Žanrai: komedija, mistika, drama Transliacija: 02.07.2010 - 17.09.2010 MAL reitingas: 8.16 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. AMW / Opening / Ending Antro sezono nelaukiau ir nieko gero nesitikėjau. Tik keistai atrodė tas posteris. Klonavimo operacija nepavyko? Tiesa, viskas po truputi atsistojo į savo vietas. Šis serialas yra tas pats Kuroshitsuji, su pažįstamais personažais, atmosfera ir gėjiškais prieskoniais. Nebent to gėjiškumo ir fanserviso yra truputi daugiau bei kolektyve atsirado nauja porelė. Va ką reikia pagirti tai siužetą. Jis tikrai neblogas ir meistriškai užsuktas. Matyt režisieriaus pakeitimas pasiteisino. Teigiamai vertinu ir mažesnę trukmę. Pirmas sezonas buvo daug ilgesnis ir tuo pačiu nuobodesnis. Pabaiga dviprasmiška, nesuprasi ar tai bad ar tai happy, bet užtat sudedanti beveik visus taškus ant i. Reziumė: Sunku su įvertinimu. Antras kaip ir labiau patiko už pirmą, bet duoti 8 balus ranka nekyla. Geresnis, bet nepakankamai geras. Net papai ir žoliapjovė nepadėjo.^^ Žiūrėti patariu vienu/dviem prisėdimais. Įspūdis bus geresnis. |
Spoileris:
Comment