Asu no Yoichi!
Režisierius: Rion Kujo
Studija: AIC
Autorius:Yu Minamoto
Žanrai: komedija, erotika, haremas
Panašūs anime: Sekirei, Love Hina
Transliacija: 09.01.2009 - 27.03.2009
AniDB reitingas: 7.10
Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
AMW / Opening / Ending
Aprašymas: Blogas yra tas karys kuris nenori tapti generolu. Yoichi nori būti labai stipriu samurajumi, bet jo progresui trukdo patirties stoka. Fizinis pasiruošimas geras kaip ir technika, bet norint būti rimtu kariu reikia ir patirties. O kaip jos galima įgyti gyvenant kalnuose kartu su tėvu, lokiais ir kitais naminiais gyvūnėliais?! Teisingai, niekaip. Todėl tėvelis, norėdamas atsikratyti labai jau uolaus mokinio/sūnaus, išsiunčia jį į miestą. Bėda tame, kad berniukas nežino kaip reikia elgtis mūsų civilizuotame pasaulyje. Tai numatydamas tėvas pasirūpino, kad Yoichi priimtų draugiškas Ikaruga klanas. Tiesa, toks ten ir klanas - keturios viena už kitą gražesnės seserys. Ramus šeimynėlės gyvenimas baigėsi. Naujakurys įnešė daug chaoso, bet kartu gyvenimas tapo daug įdomesnis. Yoichi yra geras vaikinas, su stipriu garbės kodeksu, bet pastoviai savo noru arba atsitiktinai papuola į pikantiškas situacijas. Už tokias išdaigas atpildo sulaukia nedelsiant.
Japonai haremus nustos kurti nebent tada kai išnyks tarakonai. Konvejeris nesustoja ir matyt ne veltui. Prisipažinsiu, man jie vis dar patinka nors mačiau jų tikrai nemažai. Todėl, kol dar yra ištvirkusių berniukų ir šeip monogamijos priešininkų, žanras gyvuos ir klestės dar ilgai.
Tokie anime žiūrimi ne dėl gilių charakterių, veiksmo ar siužeto. To haremuose kartais būna, bet tik kaip prieskoniai, o ne kaip pagrindas. Esmė čia yra aišku mergaitės. Jei tiksliau - papai ir kiti apvalumai bei nelabai.^^ Šis anime eina gerai pramintu keliu, t.y. spjauna į viską ir susikoncentruoja ties dirgikliais. Mergaitės čia yra 100% banalios, bet kruopščiai ir gražiai nupieštos. Kazusas gavosi su Ayame. Man pati gražiausia iš seserų kažkodėl turi mažiausią krūtinę. Už ką ją taip? Tiesa, nepasakyčiau, kad visai jau lenta.... Berniukas čia ne beviltiškas botanikas ir už tai ačiū. Erotikos ir humoro yra pakankamai. Va kas man užkliuvo tai smurtaujančios mergaitės aka "Love Hina". Ypač pasižymėjo Ibuki todėl nieko keisto, kad ji nebuvo mano favoritė. Daug kraujo iš nosies, raudonavimų ir vaikiško drovumo. Pavadinti tai romantika liežuvis nepasiverčia. Kita vertus to ir nesitikėjau. Kaip ir nesitikėjau normalios atomazgos. Patirtis daro savo.^^
Reziumė: Įvertinimas 6-7. Ko norėjau tą ir gavau. Papai, triūsikai, humoras (vietomis net truputi originalus) ir pusėtinas pagrindinis herojus. Pagrindiniai minusai yra labai jau primityvi pabaiga ir kovos. Net turint omenyje žanrą. Trūko ir to pačio "cinkelio" aka prieskonių.
Grožis išgelbės pasaulį.......neišvengiamai.....
Comment