To Aru Majutsu no Index / To Aru Majutsu no Index II

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

To Aru Majutsu no Index / To Aru Majutsu no Index II

To Aru Majutsu no Index

Režisierius: Hiroshi Nishikiori
    Studija: J.C.Staff
    Autorius:Kazuma Kamachi
    Žanrai: nuotykiai, komedija, fantazija
    Panašūs anime: Shakugan no Shana
    Transliacija: 05.10.2008 - 19.03.2009
    AniDB reitingas: 7.76
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.

Promo / Opening / Ending

Aprašymas: Jei trumpai, aiškiai ir iš esmės - šlamštas. Perspektyva buvo, bet ji dingo jau po pirmų penkių serijų. Alternatyvus pasaulis kuriame valdo aukštosios technologijos ir magija. Abi pusės tarpusavyje konkuruoja, bet stengiasi palaikyti trapų balansą. Mokslui atstovauja esperiai, žmonės su super galiomis dėl patogumo suskirstyti į lygius pagal jėgą. Deja, nors galias jie ir turi, bet negali naudotis magija. Tiesa, man taip liko nelabai aišku prie ko čia mokslas apskritai. Toma yra nulinio lygio esperis, t.y. neturi kažkokių stebuklingų sugebėjimų, bet turi dešinę ranką kuri gali neutralizuoti bet kokias galias. Tiesa, sunaikino ji ir berniuko sėkmę. Berniukui tiesiog žiauriai nesiseka. Pavyzdžiui norėjo apginti mergaitę nuo chuliganų. Teko gėdingai pabėgti. Vėliau pasirodė, kad pagalba buvo visai nereikalinga ir dar gavo į kailį nuo tos pačios "silpnos" mergaitės. Iš principo neblogas personažas, bet siaubingai užknisantis. Nervina herojiškumas ir gerumas. Suprantu, kad kawainoms mergaitėms padėti reikia, bet viskam yra ribos. Nervina patosiškos kalbos ir moralizavimai. Kodėl negalima tiesiog gražiai į snukį duot? Nea, būtina knisti priešininkui smegenis, kad jis susimastytų kaip blogai elgiasi. Neturiu nieko prieš patosą ir moralus, bet čia to per daug.

Serialo neišgelbėjo ir Index. Iškart paminėsiu, kad posteris ir op meluoja. Nė velnio čia ne svarbus personažas. Pradžioje maniau, kad čia bus eilinė Shana . Bent jau papais, o tiksliau jų nebuvimu, jos yra panašios. Index yra truputi ramesnio charakterio, bet už tai turi kanibališkų polinkių. Deja, buvau apgautas. Mergaitė yra tiesiog ėdrus naminis gyvūnėlis. Mergiočių čia visa krūva, bet nieko įdomaus. Nebent Mikoto su savo trumpikėmis patiko.

Siužetas yra kažkur anapus. Serialą sudaro atskiros istorijos, kurios yra sujungtos beveik nematomų siūlu. Antroje pusėje serialas apskritai nusirito iki haremo lygio. Nors ne, atsiprašau, mačiau ir geresnių haremų.^^ Gaila, nes pradžia visai patiko. Atrodė kad bus daug veiksmo, intrigos, kraujo ir gal net truputi romantikos. Logika, fizikos desniai ir personažų motyvai irgi egzistuoja anapus. Paimkim, kad ir Accelerator'ių. Jis gi toks baisus psichas, kad net Džekas Skerdikas palyginus su juo yra šventasis. Užmušti virs 10000 žmonių čia ne Valinskui į seimą papult.... Na gerai, ten nevisai žmonės, bet kad ir katės būtų esmės tai nekeičia. Bet net ir jis sugalvojo pažaisti didvyrį. Tipo jis visai neblogas!? Debilizmo viršūnė. Blogų žmonių čia apskritai nėra. Yra tik "neperauklėti" herojaus.
    Prikibti negaliu nebent prie techninės dalies. Nupiešta čia pagal paskutines anime madas. Gerai padirbėjo ir režisierius - nebuvo problemų ieškant geresnių stop kadrų. Visai įdomios kovos.

Reziumė: Kūrėjai žada antrą sezoną? Vaje.... Istorija, nespėjus ir įpusėti, jau išsisėmė. Geriau jau Shanos trečią padarytų. O šeip 6 balai ir tai beveik už ačiū, t.y. už 5 serijas iš 24 ir frazę "Shana-tan, moe...." Išjungus smegenis ir užsikimšus ausis žiūrėti galima. Va tik bėda, tada nesigirdės muzikos.

Vartoti tik pasitarus su gydytoju arba vaistininku.

Spoileris:

To Aru Majutsu no Index II

Režisierius: Hiroshi Nishikiori
    Studija: J.C.Staff
    Autorius:Kazuma Kamachi
    Žanrai: nuotykiai, komedija, fantazija
    Panašūs anime: Shakugan no Shana
    Transliacija: 08.10.2010 по 01.04.2011
    MAL reitingas: 7.76
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.

Opening / Ending / In tsundere we trust!

Aprašymas: Siaubingai mėgstu būti teisus arba bent jau tokiu jaustis. Nemanau, kad esu toks vienintelis. Juk taip malonu ištarti "Cha, aš jums juk sakiau, kad taip bus!". Tiesa, suklysti kartais irgi nieko baisaus, ypač jei prognozės buvo pesimistinės. Antras Index sezonas kaip tik toks atvejis. Nepagalvokit, kad įvyko stebuklas ir serialas iš nusmurgusios pelenės pavirto į gražuolę princesę. Visi pirmo sezono trūkumai buvo sėkmingai perkelti į antrą. Touma vis dar užknisa juodai. Berniukas iš anksto nusipelnė patosiškiausio šių metų personažo titulo. Jis tiesiog iki blogumo geras, bet tikrai ne slabakas. Siužetas, logika ir personažų elgesys vis dar kažkur anapus. Prajuokino vienuolė (ar kas ten per velnias) su mini suknele (ar kaip ten tą apranga galima pavadint) ir platforminiais batais. Atrodo jie jau seniai nebe madingi... Tikintiems žmonės žiūrėti apskritai draudžiu. Taip baisiai išsityčioti iš mūsų religijos nebent japonai ir sugeba.
    Nepaisant visų trūkumų antras sezonas netikėtai maloniai susižiūrėjo. "Kaltinti" galiu nebent veiksmą, tiek imant pačias kovas tiek ir siužeto dinamiką. Nors čia ir vėl sezonas padalintas į mažai tarpusavyje susijusias arkas, bet čia visą laiką kažkas vyksta. Touma kažką moralizuoja ir duoda į snukį, blogiečiai rezga intrigas, geriečiai gelbėja ir t.t. Išimtis buvo gal tik pora serijų apie nieką. Čia man visai netrūko Index, greičiau atvirkščiai, jos galėjo būti dar mažiau. Ne taip krito į akis ir haremiškumas. Jis buvo visai neblogai integruotas į veiksmą ir ne toks įkyrus. Gal man ir pasirodė, bet piešimas irgi geresnis. Pagirti reikia ir režisierių, buvo tikrai gražių kadrų dėl kurių ranka pati tiesėsi link pauzės mygtuko.

Reziumė: 7 balai. Jei bent truputį patiko pirmas tai antrą sezoną galima žiūrėti drąsiai. Atrodo niekas labai nepasikeitė, bet dabar aš neatsisakyčiau trečio sezono. Pasirodo yra to potencialo.....

Kažkas panašaus buvo ir su Shakugan no Shana. Po pirmo gan nykaus sezono anime pasitempė.

Spoileris:
    32
    5
    40.63%
    13
    4
    25.00%
    8
    3
    18.75%
    6
    2
    6.25%
    2
    1
    9.38%
    3
  • amidau
    ☣☠☣

• 2007 04 25
    • 1384

Pirmas ep'as buvo tobulas, antrojo teko laukti kelias savaites, kai sulaukiau, šiek tiek nusivyliau, galiausiai nusprendžiau dropint, liktai po 4 epo, kai visa serija prasnekejo. Nekarta gailėjausi kad nebežiūriu toliau, bet taip ir neprisiverčiau pratęsti žiūrėjimą.

Comment

• Evil_of_Darknesz
      Suicide is painless...

• 2006 04 09
      • 998

Anime nesuzavejo, nei istorija, nei veikejais, galima sakyti eilinis vidutiniokas. Shakugan No Shana ir Zero No Tsukaima misinys, is pradziu nervavaus, kai daugau snekejo, ne visada spejau titrus skaityti, bet paskui pasidare viskas p****, kai supratau, kad daugiau nei 85% sio anime sneku yra gryniausi pezalai. Geriau paziurejas buciau Shakugan No Shana antra karta, negu veizejas sita slamstasika. Seriously zmones, nekiskit i galva sitokiu nesamoniu vertinimas is 4/10
      Paskutinis pakeitimas nuo Evil_of_Darknesz; 2009-03-29, 15:15.

Comment

• inkognito
        Qwerty

• 2007 11 16
        • 172

Slamstas ne anime .... Droped . istveriau iki vidurio kazkur . Dar bandziau stumdyti ziureti gal kas bus idomesnio taciau nieko Meciau ir pradejau Toradora! ziureti. Siame anime geras dalykas buvo tik Kanzaki bet ja rode tik keliose vietose Anime negalintis pasigirti nei humoru , nei istorija nei personazais .Visu tu loli moe nesu didelis gerbejas , tad tai uzkliuvo man . O kas labiausiai kliuvo tai Touma jo perdetas heroizmas ir ta jo stebuklinga desnioji.Kovos baigdavosi irgi visos vienodai , is savo stebuklingosios rankeles kam nors uzvoze. Ten ji bet kas galejo uzmushti simtus kartu visa laika gelbsti ji tai kad jis pagrindinis veikejas . Zodziu blogis ne anime . Pagarba tiem kas istvers perziures visus 24 epizodus ir dar rysis ziureti 2 sezona
        Vertinimas griestas 1/5

Comment

• Viktoras
          Rimtas forumo narys

• 2008 03 17
          • 190

Istrveriau... pagarba man!

Technine puse nuostabi, muzika labai verta demesio, o visa kita... nepatariu ziureti, nebent jums neidomios istorijos su tvirtom istorijom ir ryskiais veikejais.

Comment

• enjutsu
            Rimtas forumo narys

• 2008 08 19
            • 131

na mano nuomone gan priesinga visu kitu man labia patiko anime bent man buvo sunkoka laukt kiekvieno epo ir tikrai lauksiu dar antro sezono puikus darbas. Paziurejus i kitu nuomones siulau sprest patiems ar ziuret ar ne

ps. killerbee kaip tu apskritai pabaigei ziuret anime (nors smarkiai abejoju) su tokiu poziuriu nemanau kad anime veikejus ir visa kita ivertinai teisingai. Tu taip neigiamai ji aprasei, kad man susidare toks ispudis, jog zmogus kuriam visiskai nepatiko anime negali rasyt jo aprasymo.
            Paskutinis pakeitimas nuo enjutsu; 2009-03-28, 22:35.
            sigpic

Comment

• Killerbee
              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
              • 2910

Autorius enjutsu
              ps. killerbee kaip tu apskritai pabaigei ziuret anime (nors smarkiai abejoju) su tokiu poziuriu nemanau kad anime veikejus ir visa kita ivertinai teisingai. Tu taip neigiamai ji aprasei, kad man susidare toks ispudis, jog zmogus kuriam visiskai nepatiko anime negali rasyt jo aprasymo.
              Niekad neaprašinėju nepabaigęs iki galo todėl abejones gali pasilaikyti sau. Kas dėl įvertinimo tai esu visiškai ramus, gal net buvau per daug atlaidus ir kantrus.

Comment

• enjutsu
                Rimtas forumo narys

• 2008 08 19
                • 131

Autorius Killerbee
                Niekad neaprašinėju nepabaigęs iki galo todėl abejones gali pasilaikyti sau. Kas dėl įvertinimo tai esu visiškai ramus, gal net buvau per daug atlaidus ir kantrus.
                nepyk bet tavo aprasymas atrodo lyg butum aprasys pagal tai kaip kazkas kitas tau papasakokjo kaip viskas vyko, nepanasu kad butum gerai suprates viska.
                Ps. Kaip tu apskritai ji pabaigei ziuret su tokiom nuostatom?
                sigpic

Comment

• Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                  • 2910

Autorius enjutsu
                  nepyk bet tavo aprasymas atrodo lyg butum aprasys pagal tai kaip kazkas kitas tau papasakokjo kaip viskas vyko, nepanasu kad butum gerai suprates viska.
                  Gerai supratęs KĄ? Tikiu, kad tiems kuriems patiko šis anime (pasirodo yra ir tokiu) mano aprašymas galėjo užkliūti, bet čia jau ne mano problemos. Auka gavo tai ko ir nusipelnė.
                  Ps. Kaip tu apskritai ji pabaigei ziuret su tokiom nuostatom?
                  Aš ir pats stebiuosi.

Comment

• scissor77
                    Naujokas
                    • 2009 02 01
                    • 13

as ir po 3 seriju droppinau. nors po pirmo epizodo atrode, kad bus kazkas gero, bet...

Comment

• AKUJI-SAN
                      Anime narkomanas ;-)
                      • 2008 02 16
                      • 190

Mano dešinė ranka krūčiausia

Touma-geras vyrukas,bet nors ne nuoboda koks.

Kaip bepažiūrėsi,dauguma veikėjų geriečiai

Akseleratorius-vienas supsichavęs esperis(truputį skaičiai tų klonių per dideli-20000vnt,būčiau patikėjęs jei būtų buvę kokia 2000),iš blogiuko,koks buvo vykstant eksperimentui,patapo geriečiu vos jis baigėsi.

Muzonas neblogas,garsas kai ranka panaikina magiją ar espesrišką galią irgi geras.

Bet yra vienas didelis PLIUSAS šiam anime-daug geresnis už "Chaos head"

7/10

Comment

• Augis24
                        AZ rėmėjas

• 2009 03 29
                        • 767

Mačiau ir man patiko Touma- ne myžnius, kaip daugelyje tokio tipo anime'iu, turi super power, tai ją ir išnaudoja. Gal kai kur budavo nebeįdomu žiūrėt, bet šioks toks veiksmas ir tie "super stylish combat moves" kompensavo tai. Šiaip ganėtinai linksmas ir įdomus dalykėlis, toks lengvas ir tiesiog nerimtam žiūrėjimui skirtas.

Mano vertinimas būtu: 5/5

Comment

• niekšas
                          forumo idiotas

• 2006 08 23
                          • 544

ai, tiesiai sviesiai sakau - tik ideja grazi, visa kita sudas. potencialas buvo galingas. 0 level esperis, kurio neima kitu esperiu galios ir jis privercia juos zaisti pagal savo taisykles t.y. mustynes, street fightingas, 'mordabojus'. nu ideja man tikrai super. bettai reikejo tada ta touma padaryt kazkokiu labiau pasikacialinusiu arba "ismananciu reikala" baxuru. arba kokiu gatves chuliganu, street fighteriu. nors man jo paprastas ir ramus charakteris buvo visai nieko, bet tai padarytas jis cia jau perdaug "loxiskai". perdaug geras berniukas visada pasiruoses padeti mergaitei. galvojau (beviltiskai tikejausi) siuzeto eigoj gal pasikeis, igaves kovines patirties taps agresyvesnis, rimtesnis. nieee.. kaip buvo loxas taip ir liko visas 2.. jau 35 serijas. ir net visiskas atminties sunaikinimas jo loxisko "gero berniuko" charakterio nepakeite.
                          po to tas index librorum prohibitorum. kad jau aplink ja sukasi toks reikalas, tai galvojau ir istorija suksis apie ja. nei velnio, kai tik baigesi jos questas is pirmu 4 seriju, ji tapo labiau uzknisanciu negu idomiu treciarusiu veikeju, toumo's naminiu gyvunu.
                          istorija padalinta i atskirus questus, is kuriu kaikurie buvo netik, kad visiskai nelogiski, bet nesamones neturincios nieko bendro su sveiku protu. nurezus zmogui ranka su gabalu peties jis nukraujuoja per pora minuciu ir net jei isgyventu nera imanoma, kad jis normaliai valdytu prisiuta ranka (jeigu ja vapsie imanoma taip prisiut), o stai touma su prisiuta ranka dar sugebejo pzdy duot nenugalimajam acceleratoriui. dar liko neatsakytas klausimas iskur styil'as atgavo savo oda... galiu nelogiskumu istorijoje prirasyti cia tiek, kad nusibos skaityt. nesupratau kam buvo reikalingi kai kurie veikejai. pasirodydavo vis naujos mergiotes kiekviename queste, kurios is idejos turejo buti tam kad touma turetu ka gelbet ir questui pasibaigus nueidavo i trecia plana (arba i kita dimensija nachrien, kad daugiau neknistu proto). principe puses veikeju galejo isvis nebut, nieko jie ten nedare reiksmingo. ai dar su tom mergiotem touma vis isiveldavo i kazkokius tipo romancus ir tie romancai paprastai budavo ne vietoj ir nelaiku. ir isvis ten viskas nelogiska yra! nesamone visiska! apgailetina, kad ideja su tokiu potencialu buvo an tiek susikta, jeigu 'railgun' nebutu sudomines tai sito sudo net nebuciau ziurejes ir man gaila tu gyvenimo valandu kurias susikau ziuredamas sita suda! ir nors kaikurie questai ir buvo idomus (stai tarkim misakos ir acceleratoriaus questas buvo idomus), bet nieko bendro su logika neturincios vietos, kuriu buvo dau.. daxuja vare is proto ir nedave normaliai paziuret! ir ta durniu kuris sita multika sukure reikia pastatyt prie sienos ir susaudyt nachrien! amen. linksmu svenciu.
                          Paskutinis pakeitimas nuo niekšas; 2010-12-29, 01:52.

Comment

• prakeiktas sunsnukis

Autorius niekšas
                            ai, tiesiai sviesiai sakau - tik ideja grazi, visa kita sudas. potencialas buvo galingas. 0 level esperis, kurio neima kitu esperiu galios ir jis privercia juos zaisti pagal savo taisykles t.y. mustynes, street fightingas, 'mordabojus'. nu ideja man tikrai super. bettai reikejo tada ta touma padaryt kazkokiu labiau pasikacialinusiu arba "ismananciu reikala" baxuru. arba kokiu gatves chuliganu, street fighteriu. nors man jo paprastas ir ramus charakteris buvo visai nieko, bet tai padarytas jis cia jau perdaug "loxiskai". perdaug geras berniukas visada pasiruoses padeti mergaitei. galvojau (beviltiskai tikejausi) siuzeto eigoj gal pasikeis, igaves kovines patirties taps agresyvesnis, rimtesnis. nieee.. kaip buvo loxas taip ir liko visas 2.. jau 35 serijas. ir net visiskas atminties sunaikinimas jo loxisko "gero berniuko" charakterio nepakeite.
                            po to tas index librorum prohibitorum. kad jau aplink ja sukasi toks reikalas, tai galvojau ir istorija suksis apie ja. nei velnio, kai tik baigesi jos questas is pirmu 4 seriju, ji tapo labiau uzknisanciu negu idomiu treciarusiu veikeju, toumo's naminiu gyvunu.
                            istorija padalinta i atskirus questus, is kuriu kaikurie buvo netik, kad visiskai nelogiski, bet nesamones neturincios nieko bendro su sveiku protu. nurezus zmogui ranka su gabalu peties jis nukraujuoja per pora minuciu ir net jei isgyventu nera imanoma, kad jis normaliai valdytu prisiuta ranka (jeigu ja vapsie imanoma taip prisiut), o stai touma su prisiuta ranka dar sugebejo pzdy duot nenugalimajam acceleratoriui. dar liko neatsakytas klausimas iskur styil'as atgavo savo oda... galiu nelogiskumu istorijoje prirasyti cia tiek, kad nusibos skaityt. nesupratau kam buvo reikalingi kai kurie veikejai. pasirodydavo vis naujos mergiotes kiekviename queste, kurios is idejos turejo buti tam kad touma turetu ka gelbet ir questui pasibaigus nueidavo i trecia plana (arba i kita dimensija nachrien, kad daugiau neknistu proto). principe puses veikeju galejo isvis nebut, nieko jie ten nedare reiksmingo. ai dar su tom mergiotem touma vis isiveldavo i kazkokius tipo romancus ir tie romancai paprastai budavo ne vietoj ir nelaiku. ir isvis ten viskas nelogiska yra! nesamone visiska! apgailetina, kad ideja su tokiu potencialu buvo an tiek susikta, jeigu 'railgun' nebutu sudomines tai sito sudo net nebuciau ziurejes ir man gaila tu gyvenimo valandu kurias susikau ziuredamas sita suda! ir nors kaikurie questai ir buvo idomus (stai tarkim misakos ir acceleratoriaus questas buvo idomus), bet nieko bendro su logika neturincios vietos, kuriu buvo dau.. daxuja vare is proto ir nedave normaliai paziuret! ir ta durniu kuris sita multika sukure reikia pastatyt prie sienos ir susaudyt nachrien! amen. linksmu svenciu.
                            jerguteliau. tu nors galvoji ka tu rasai? ko tu gonish ant tokio mazo grazaus ir nekalto anime? ka jis tau blogo padare konkreciai man gali parasyt ka tau blogo padare sitas toks normalus, grazus, kupinas meiles ir dziaugsmo anime, isskyrus tai kad jis susiko tavo brangaus laiko, buvo nelogiskas, neidomus, nesamoningas, uzeme vietos tavo harde arba laikmenoj? ka jis tau tokio blogo jau padare? kad reike net susaudyti kurejus a? jeigu jau tau ten taip gaila ten to laiko tai uzsikoncervuok tada kad nepasentum. geras anime, neblogas. man labai patiko toumos galia kad jis gali nuimti betkokias kitas galias ir delto joki burtai jam nepavojingi ir jis delto gali pries betkoki burtininka arba maga laisvai kovoti.

Comment

• Killerbee
                              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                              • 2910

Papildyta antru sezonu.

Comment

Working...