La Maison en Petits Cubes

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • dArt
    Rimtas forumo narys

• 2006 12 23
    • 134

(Tsumiki no Ie)

@AniDB || @ANN || MAL

Metai: 2008
    Epizodų sk: 1 (12 min.)

Istorija

Senolis gyvena neįprastame name. Dėl kylančio vandens lygio jis priverstas prie savo namo prijungti vis naują aukštą. Jis leidžiasi į kelionę po namą, kuri tuo pačiu yra ir kelionė po savo praeitį (prisiminimus).

Nuomonė
    Anime yra be žodžių. Tačiau tai nesutrukdo aiškiai ir nuosekliai išdėstyti norimos istorijos.
    Gerai priderinta muzika. Sukurtas, naudojant įprastinį piešimą (ant popieriaus) ir 2D kompiuterinę grafiką.

Vienas iš nedaugelio trumpametražių anime filmų, kurie man paliko šiokį tokį įspūdį.

Apdovonojimai

Oskaras (2009) Geriausias trumpametražis animacinis filmas

Atsisiųsti torrents:
    Siųstis 212 MB
    26
    5
    84.62%
    22
    4
    11.54%
    3
    3
    3.85%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Spirit of Nightmare
    !,,!_ (-_-) _!,,!

• 2008 10 17
    • 209

Iškart sudomino prancūiškas pavadinimas Dėkui už šitą filmuką, nemačiau dar priglausiu būtinai ir tada įvertinsiu ^^.

Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

Comment

• bithuthe
      Last Frame Studio

• 2003 11 14
      • 399

Sugoi, ačiū dArt už progą pamatyt kažą nerealaus, visiškai kitokio nei standartinį anime žandrą.
      Net gera paliko dūšioj ^^,

Comment

• Kleopso
        Followkata Toushifollow

• 2008 04 01
        • 208

Kai gavo Oskarą sumąsčiau, kad reik peržiūrėt, tačiau taip ir liko, bet vat aprašymas priminė. Labai lengvai žiūrisi, nėra jokių ten super duper užslėptų minčių, kas dažnokai būdinga tokiems short'ams. Tikrai patiko, tokia lengva prancūziška melancholija.

Comment

• andriekute
          Žiūroniukas.

• 2008 11 07
          • 35

Pažiūrėjau ir susižavėjau Mačiau oskarus, "La Maison en Petits Cubes" man įsiminė, bet niekad nemaniau, kad tai anime. Visgi: tobulas muzikos ir vaizdų derėjimas, toks "minkštas" piešimo būdas, neišpasakytai nuoširdi istorija ir visiškas paprastumas.
          Šitoj vietoj leisiu sau mergiotiškai atsidusti:
          Awwwwwww...

Comment

• Izzo
            one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
            • 1530

Labai sužavėjo, pati idėja, tas paprastas piešimas, spalvos, animacija, muzika, dramos elementai. Tikra atgaiva po šitiekos dabar kišamo šlamšo. Puikus ir netradicinis anime šedevras. Be abejo 5
            Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-03-09, 20:16.
            SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• eQuis
              noriu pakeist nick.

• 2008 03 29
              • 46

Joo, patiko šitas, nors piešimas kiek neįprastokas, tačiau tai tik sukuria geresnę atmosferą. Visas 12 minučių prikaustė. 5/5.

Comment

• Sloth
                [SrX]

• 2007 09 14
                • 277

Labai geras. Anyway, man čia kilo tokia mintis, šitas anime neturi nieko bendro su globalinio atšilimo tematika? Nes kažkaip į galą taip pasirodė.

Comment

• andriekute
                  Žiūroniukas.

• 2008 11 07
                  • 35

Autorius Sloth
                  Labai geras. Anyway, man čia kilo tokia mintis, šitas anime neturi nieko bendro su globalinio atšilimo tematika? Nes kažkaip į galą taip pasirodė.
                  Visai gali būti, kad tas potvynis yra užuomina į tai, bet man pasirodė, kad labiau čia linkstama į to senuko prisiminimus ir sentimentus tam namui. Globalinis atšilimas čia lyg tarp kitko įkištas.

Comment

• Spirit of Nightmare
                    !,,!_ (-_-) _!,,!

• 2008 10 17
                    • 209

Autorius Sloth
                    Man irgi tokia mintis kilo

Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

Comment

• Izzo
                      one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                      • 1530

Autorius Sloth
                      Na man jau pačioj pradžioj kilo ta mintis kai parodė, kad viskas apsemta, ir kad nuoaltos kyla
                      Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-03-10, 18:55.
                      SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• Viktoras
                        Rimtas forumo narys

• 2008 03 17
                        • 190

As verkiau, verkiau pasikukciodamas... maciusieji tikriausiai mane supras...

Tai neeilinio grozio, prasmingumo ir neeilines isliekamosios vertes kurinys.

Man buvo labai gaila to senuko, kurio gyvenamoji erdve vis mazeja, kurio seima mirusi arba jo nebelanko ir kuris pasmerktas vienatvei... taciau jis igyvendino savo viso gyvenimo svajone: isymyleti savo gyvenimo moteri, uzauginti savo dukrele, pamatyti savo anukus ir senatveje pasirupinti savo gyvenimo moterimi... ar bent puse musu galesime tuo pasigirti, jei(!) sulauksime senatves?!

As vis dar braukiu asara bebaigdamas si aprasyma...

Comment

• Luna-chan
                          Miau?
                          • 2008 12 01
                          • 70

Labai mielas ir gražus animiukas. Šiek tiek jau nuo pat pradžių buvo gaila to senuko Kažkaip ir tie prisiminimai... Tada man jo buvo dar labiau gaila... Pajaučiau jo vienišumą... Apibendrinant: nuostabus mažas anime, nors ir be žodžių, tačiau viską vistiek labai lengvai supranti... Paišymas irgi neeilinis.. Muzika labai jauki. :}
                          Feed Me! Adopted from Valenth

Comment

• nemesis
                            Super mega ultra rašytojas

• 2010 11 08
                            • 1178

Geras, emocialus trumpemetražis filmas. Puikiai atskleidžiamas ir perteikiamas žmogaus gyvenimas.

Comment

Working...