The Animatrix アニマトリックス Formatas: OVA (9 ep.), maždaug po 10 min. Išleidimo data: birželio 3, 2003 Režisieriai: broliai Wachowski anidb || ANN Final Flight of the Osiris Istorija prasideda kai stiprus raumeningas vyras ir gražuolė mergina kaunasi katanomis vienas prieš vieną kompiuterinėje programoje. Kiekvienu kirčiu jie numeta po truputį vienas kito drabužių. Kai jie lieka tik su apatiniais ir jau ruošiasi pasibučiuoti jiems sutrukdo sirena ir virtualios realybės treniruoklis baigiasi. Kitoje scenoje operatorius Robbie erdvėlaivyje pavadinimu Osiris aptinka maždaug 1000-tį sentinelų. Jie visi yra prie tunelio kuris yra prie 4 kilometrų tunelio iki paviršiaus, Zion miesto. Visi supranta, kad jie privalo perspėti Zion miestą, mergina iš pradžios vardu Jue paprašo, kad ją įkeltų į Matricą ir ji šitaip perduotų žinią. Šis filmas yra kitokio piešimo. T.y. CG animacija. Nors jis ir yra rodos gražiai padarytas iš tikrųjų yra pats prasčiausias iš visų. Istorija niekam tikusi, nesuprasi iš viso ką ja nori pasakyti. Nors tiesa pasakius jis man ir dėl animacijos nežavėjo. Nesu didelis CG gerbėjas. The Second Renaissance Part I (Pirma dalis) Filmas pasakoja apie mašinų sukilimą ir priežastį kodėl dabartyje vyksta kruvinas karas su mašinomis ir pan. 2090-aisiais metais pirmą kartą mašina sukyla prieš žmogų. Mašina pavadinta B1-66ER areštuojama dėl to, kad nužudė savo šeimininką, jo naminius gyvūnėlius ir mechaninę instrukciją robotą padaryti nekenksimgu. B1-66ER pralaimi teismo byla ir yra sunaikinamas. Norima sunaikinti visas žmogiškąsias mašinas. Kai kurie robotai pabėga nuo sunaikinimo, kiti vis dar nori dirbti žmonėms. Mašinos įkuria savo miestą pavadintą Zero One. Pasak pasakotojo, robotai pastatė Zero One „žmonių civilizacijos lopšyje“. Kadangi Zero One robotai gamina daug ir greitai jų pigus produktai greitai užkariauja rinką. Part II (Antra dalis) Tęsiamas tas pats pasakojamas kaip ir pirmojoje. Veiksmas prasideda Jungtinių Valstijų aviacinės armijos puolimu prieš Zero One. Bet po to mašinos atkeršija nusiųsdami mechaninių robotų armiją į kaimyninius žmonių miestus ir pradėdami naują pasaulinį karą tarp Jungtinių Tautų ir Zero One. Aukščiausias taškas buvo kai žmonių politiniai ir kariniai vadai iš viso pasalio nusprendė įgyvendinti žiaurų planą pavadinimu „ Operation Dark Storm“ kuris skirtas atkirsti mašinas nuo Saulės – pagrindinio jų energijos šaltinio. Jei žiūrėtume iš techninės pusės – šį filmą manau būtų galima laikyti geriausiu iš visos Animatricos. Tikrai gražus pešimas, gražūs kiti efektai ir pan. Program Istorija pasakoja apie kovotoją kuri žaidžia savo „mėgstamiausią treiruoklį“: kovos programą pastatytą pagal feodalinę Japoniją. Kai ji sėkmingai įveikia visus dirbtinius priešininkus, jos kovą staiga nutraukia vienišas saumrajus iš Cis žinomas kaip „Duo“. Jis pakviečia merginą susikauti vienas prieš vieną. Jiems bekovojant jis bado jai pasakoti esą, jis žino ką ji, galvoja, kad ji esą gailisi neprarijus raudonos piliulės, bando ją kviesti pabėgti iš Matricos, viską pamiršti ir gyventi paprastą bei taikų gyvenimą. Program man labiausiai patiko iš 9 filmų. Patiko kova, idėja ir aišku samurajai. Be to animacija tikrai traukia akį. A Detective‘s Story Tai istorija apie detektyvą Ash‘ą kuris savo biure netikėtai gauna skambutį sugauti hakerę visiems žinomą Trinyty slapyvardžiu. Vėliau jis sužino, kad visiems detektyvams kurie ankščiau ieškojo Trinity kas nors atsitiko ir jie nepabaigė savo užduoties: vienas nusižudė, vienas dingo be žinios ir vienas išprotėjo. Ash‘as suranda Trinity, kai ji bado susisiekti naudodama frazes iš Lewis‘o Carrol‘io knygos „Alisa stebuklų šalyje“. Jis sėkmingai suprantą jos užuominą dėl susitikimo vietos. A Detective‘s Story yra nespalvotas animacinis filmas. Spalvota šiam filme buvo tik kraujas keliose vietose. Iš tikrųjų tai ta nespalvoto anime idėja man netgi patiko. Smagu kartais pažiūrėti ką nors netradiciško. Beyond Beyond pasakoja apie paauglę merginą vardu Yoko, ieškančios savo katės vardu Yuki. Ji visur laksto jos ieškodama, vėliau susitinka būrelį jaunesnių vaikų kurie jai pasako, kad jos katę matė vaiduoklių apsėstame name. Visi kartu nueina į tą namą. Vaikai moka pasinaudoti šiuo gedimu Matricoje savo malonumui. Į grindis sudažyti buteliai vėl susidėlioja. Sudaužytos lemputės mirksi. Durys atsidaro pačios. Vėliau jie suranda vietą kur gali kristi iš aukštai ir sustoti ore bet kokiame aukštyje nuo žemės. Matriculated Filmas pasakoja apie merginą kuri nugalėjusi robotą nori jį perprogramuoti taip, kad jis kovotų už žmones. Ji kartu su savo komanda nusprendžia, kad geriausias būdas tai padaryti yra įterpti jį į Matricą ir parodyti geresnį pasaulį kurį jis galėtų sukurti kartu su žmonėmis. Pagrindinis projekto tikslas parodyti protingoms mašinoms, kad geriau sieti taiką yra tam, kad įveiktų jų tikrają užduotį: „Surasti ir sunaikinti“. World Record Filmas yra apie trumpų distancijų bėgiką Dan Davis bėgantį 100 metrų distanciją. Kai prasideda rungtynės, prasideda ir flashbackai. Dan‘ą jo treneris perspėja nedalyvauti šiose rungtynėse, tačiau Danas jo neklauso ir jis nori sumušti pasaulio rekordą kurio niekas niekada nepasieks. Jo asmeninis rekordas kuris nebuvo užskaitytas yra 8.99 sekundės (tikrasis pasaulio rekordas 9.69 sekundės). Per lenktynes jis sulaužo Matricos realybę aplink jį ir sumuša rekordą per 8.72 sekundės. OVĄ World Record sukūrė studija Madhouse sukūrusi tokius animus kaip Death Note, Shigurui ir Kurozuka. Iš tikrųjų reikia pridurti, kad šio anime piešimas irgi nėra tradicinis ir manęs jis per daug nežavėjo. Kid‘s story Jaunuolis gauna asmeninį kvietimą iš Neo, išsilaisvinti iš Matricos. Kitą dieną mokykloje, jam telefonu praneša jog jis turi bėgti iš mokyklos, nes jis persekiojamas gaujos Agentų. Nutekamuoju vamzdžiu jis bando ropštis ant stogo, tačiau ten jo jau laukia būrys Agentų, tada jis parodydamas savo tikėjima Neo, šoka žemyn nuo stogo su žodžiais „Neo, aš tikiu“. Kid‘s Story yra Studio 4°C darbas. Tai vienintelis filmas iš devynių kuriame pasirodo pagrindinis Matricos veikėjas Neo. Piešimas gana netradicinis, bet kartu ir gana gražus. Nors kai kur nervindavo proporcijų nebuvimas. Spoileris:
|
The Animatrix (2003)
Collapse
X
-
The Animatrix (2003)
535. šedevras39.62%214.30.19%163.22.64%122.3.77%21. Šalmštas3.77%2
Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia
[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Žymos: Nieko -
[2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~
Comment
-
Kažkaip maniau, kad jau buvo aprašymas apie jį..
Na.. mačiau ir vertinu labai teigiamai. Tikrai patiko, ypač "A Detective's story". Tai, kad jie tokie trumpučiai ir yra kone geriausia, nepavargsti ir tokie gan 'neįpareigojantys'
(p.s. aprašyme jų seka galėtų būt tokia kaip ir pačiame anime)Comment
-
Ziurint visas serijas iseiles, greitai atsibosta, todel vertinant visas bendrai duociau 3, bet jeigu reiketu vertinti atskirai, tai Kid's Story ir Detective's Story duociau nemaziau 4. Siaip sugalvota tikrai neblogai, bet kazkaip truko to vientisumo ir tas piesimo stiliaus keitimas, vos akys speja priprasti prie vieno, kaip jau pasirodo kitas...Comment
-
Man tai jie visi kažkuom ypatingi pasirodė (akcentas į "visi").
Visų pirma nepamirškim kad čia kitų režisierių kultinio filmo Matrix'o interpretacija. Wačiowskiai yra tik koncepcijos autoriai, pagal jų scenarijų nufilmuotas tik Final Flight of the Osiris (kad ir akivaizdu).
Žiūrėjau gana senai, bet kaip tik po Matricos, tai labai gerai papildė, pastiprino įspūdį. Dėjau 5/5.
P.S. Labai smagu buvo matyt ir Peter'o Chung'o (Aeon Flux kūrėjo, Aeon is best of the best of the best ) filmuką.
P.S.S. kas nors pataisykit ANN linką aprašyme, blogu keliu veda.Comment
-
man tai kids story geriausias buvo ir bene vienintelis iki siol atminty isirezes is visu epu.
veikentis http://www.animenewsnetwork.com/review/the-animatrix ANN linkasPaskutinis pakeitimas nuo zeke; 2009-02-21, 22:17.Comment
-
Matrix... Kai buvau jaunas, kaip man patiko ta trilogija. Iš savo CD krūvos sugebėjau sužvejoti šitą anime ir pažiūrėjau. Super fainai man žiūrėjosi. Kiekviena dalis yra savotiška, bet labiausiai patiko A Detective‘s Story.
Filmą pabaigiau per du kartus, nes jis gan ilgas ir žiūrint visą yra tikimybė, kad pabos.
Mane sužavėjo tai kad animeje nebuvo pastovaus siužeto, tiesiog iš įvairių kampų žiūrima į matrixą, ir tai faina.
Mane nuvylė - Reikėjo ko nors EPIC! Šita dalis ėjo po antrosios Matrix dalies(jei neklystu)... Ir man atrodo, kad tikrai truko ant galo super massive fight 1-3 versus 300 or more...Comment
-
gan ilgai galwojau ziureti ar ne nes piesimas tai tikrai nezawintis bet pati ideja ir jos waizdawimas tikrai stebina. bendrai gan neblogas darbas.Comment
-
O man labiausiai patiko The Second Renaissance, nes daug ka paaiškina.Comment
-
Jo - Matricos fanui turėtų būti svarbiausia dalis Joje šiaip ar taip sužinome, kodėl robotai kariauja su human.
Norėjau parašyt, kad sudėjau po 5-7 normalius screen'u sir sudėjau pagal eiliškumą, nes čia kažkas prašė.
Comment
-
Taigi.... Pabandykim prisiminti... Labiausiai įstrigusi ir vertinama dalis - Beyond. Tiek kad 3 kartus žiurėjau. Net nepatingėjau susirasti garso takelį (The Animatrix OSTuose jo nėra). Ir pati istorija artimiausia širdžiai.
Priešingai nei kai kuriems, trumpos istorijos, skirtingas piešimas, pateikimas, man tik dar labiau atrodė įdomios ir nenuobodžios, nei būtu vientisa istorija. Tiesa, pripažinsiu, pirmą minute World Record piešimas stebino, bet pasibaigus visoms dalims, nusprendžiau jog šis piešimas man labiausiai ir patiko, antroje vietoje liko A Detective‘s Story ir Kid‘s story. Taip 5 vertinu The Second Renaissance. O visos nepaminėtos dalys yra tiesiog geros.Comment
-
Nu nesu nei didelis matricos, nei experimentiniu anime gerbejas bet sis filmas susiziurejo visai idomiai. Kai kurios idejos pasirode visai idomios (ypac nespalvoto anime) o siaip tai labiausiai patiko The second renaissance abi dalys. nes puikiai paaiskino kaip atsirado ta matrica o ir piesimas su muzika mano manymu ten buvo geriausi. Zodziu 4/5...Comment
Comment