Trigun

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Izzo
    one vs all, DIE AZ!



    • 2007 02 25
    • 1530

    #46
    O, kaip čia Izzo dar nepasireiškęs. Kažkaip atrodo jau rašiau kažkur apie jį, bet gal tai buvo nuomonė draugui. Žodžiu Trigun smagus oldskūlinis veiksmo animukas, kuris mane visai sužavėjo. Nors pradžia atrodė ir nelabai įtraukianti, kartais erzinanti (čia tos panos abi kaltos), bet vėliau ir istorija įdomesnė pasidarė ir kovų gerų pasitaikė, labiausiai patiko aišku su tuo dičkiu su oranžiniu šalmu, Diablo berods vardas buvo, nepamenu. Piešimas Triguno tos ganėtinai išsiskiriantis ir tai aišku nebuvo blogai. Oldskūlas jam tinka. Daugiau nežinau ar reik ką sakyt, tik dar galiu paminėt, kad veikėjai visai nieko, tai Vašas su Wolfwoodu čia būtų, bet tos abi iš departamento juodai nervino, ypač ta 2 metrų moteriškė su minigunu, kuris visai ne minigunas ir cypiančiu balseliu. Jau nepamenu kiek daviau 10-balėj, bet čia 4 vertas.
    SCREW YOU, PEOPLE!

    Comment

    • palanga07
      mugen.. it means infinite
      • 2009 07 04
      • 14

      #47
      puikus anime, puiki drama galas tiesiog TOOOOOKS.. nzn... ta kova su knives tiesiog epine...
      http://failutalpykla.lt/getfile.php?...=prasminga.pps

      Comment

      • Katekutaku-chan
        ^_^
        • 2009 02 20
        • 18

        #48
        man lb lb patiko sitas anime

        Comment

        • NanaChan_
          Love & Peace

          • 2009 06 01
          • 54

          #49
          šiandien pabaigiau žiūrėt. nesigailiu praleisto laiko, bet vietomis buvo truputi nuobodokas. OP tikrai geras,užvežantis. tik tas vasho kostiumas žiauriai jau man daug asociaciju su alucardu kėlė. dar tas šautuvas panašus. geriausia thompson, pirmą kart kaip išgirdau į garsintoją biški ausį rėžė jos balsas išvaizdai, bet paskui pasirodžius jos charakteriui jis puikiai tiko. ypač patiko wolfwoodas.kunigas su dvieju metrų kryžium - ginklų (kaip čia pavadinus) tinka čia vasho pasakymas 'what kind of churchman are you?' : D tik nesuparatau vieno dalyko? ar kažką praleidau.
          Spoileris:
          kodėl čia taip norėjo būt nušaunamas legato? čia jis taip norėjo sukelt skausmą vashui ar čia šeip kokios jo charakterio savybės? toks jau ten nelaimingas atorodė.

          Comment

          • Defiguss
            Naujokas

            • 2009 11 18
            • 27

            #50
            Hm,

            Spoileris:
            Mano kuklia nuomone, Legato troško būti nušautas Vash'o dėl trejeto priežasčių:

            1. Jis siekė sužlugdyti Vash'ą morališkai, kaip ir žadėjo savo šeimininkui Knifes'ui.

            2. Be to, priversti Vash'ą galop nuspausti gaiduką ir ištaškyti katram žmogui smegenis - geriausias įrodymas, jog Vash'o metafizinė pozicija nėra universaliai pritaikoma praktinėje dimensijoje, ergo gali iškilti tokių dilemų, kuriose nežudymo nuostata esti akivaizdžiai destruktyvesnė nei sprendimas nužudyti. Šitai - viena esminių Trigun'o nagrinėjamų problemų, iliustruojama Vash'o, Wolfwood'o ir Legato trejybe. Į klausimą, ar įmanomas kraujo praliejimas dėl teisingų tikslų, Vash'as atsako nesvarstydamas, atsako vienareikšmiškai ir dostojevskiškai: "Ne". Šiuo požiūriu jis primena kunigaikštį Myškiną iš "Idioto", Sonečką Marmeladovą iš "Nusikaltimo ir bausmės" bei kitus analogiškus, krikščionikai humanišką mąstymą įkūnijančius Fiodoro Michailovyčiaus personažus. Asmeniškai pastarajį požiūrį įvardyčiau kaip priemonės filosofija - perfrazuojant Makiavelį, galima teigti, jog "nėra tokio tikslo, kuris pateisintų tam tikras (žmogžudystės) priemones." Wolfwood'o filosofija, on the other hand, apibūdintina ne kaip priemonės, o kaip tikslo filosofija: esant doram ir - teigiamąja to žodžio prasme - žmogiškam tikslui, netgi radikalios priemonės yra taikytinos. Teverta prisiminti kunigo monologą apie jo vaikystę ir globos namus: besirūpindamas našlaičiais, veikėjas buvo linkęs net į labai hm... kruvinus sprendimus. Taigi dviejų minėtų simetriškai priešingų paradigmų analizė - svarbiausia Trigun'o idėjinė ašis. Serialas mums parodo, jog teorijos ne tik negali būti suderintos, tačiau ir žmogus neįstengi rasti užtikrinto atsako, kuri teisinga. Vash'as, laikydamasis savo "švarių rankyčių" nuostatos, netiesiogiai nužudė tūkstančius, o Wolfwood'as žudydamas pasirinktinai, sugebėjo išgelbėti ne vieną gyvybę; kita vertus, būtent Wolfwood'o lanksti teorija atsiduria suradikalėjimo pavojuje: a man is only a man, ir jo sprendimas, kam gyventi ir kam mirti, gali pasirodyti labiau nei klaidingas. Dvilypį, tačiau nesuderinamą gėrio suvokimą geriausiai atspindi Milės Tompson žodžiai, skirti Wolfwood'ui (cituoju iš atminties): "Aš sutrikau, nes supratau, kad ir jus, ir ponas Vash'as - abu buvote teisūs". O kalbant apie Legato, jo diagnozė telpa į vienintelį titulą: nihilistas. Legato, rasi reflektuodamas anksčiau aptarto dualizmo paradoksalią prigimtį, priėjo išvadą apie žmonių rasės netgi ne sugedimą, o išankstinį blogumą. Nepaisant to, kokie žmogaus poelgiai, širdyje jis vis vien yra, kaip sakė Radionas Raskolnikovas, "tirtantis padaras", ir jo veikla - pasmerkta klaidai. Manichėjiškos pažiūros, sakyčiau. Kad spręstum teisingai, turi būti Dievu, o ne žmogumi - ir iškilti virš apgailėtinų moralinių nuostatų. Which brings my second point:

            3. Laikydamasis panašių pažiūrų, neišvengiamai imi pats save niekinti, pats savęs nekęsti. Kad ir kaip besistengtum, vis vien priklausai tai žemesniajai, padugnių, rasei. Dėl to diskutuojama teorija - autodestruktyvi. Vienintelė išeitis - savižudybė. Beje, irgi ganėtinai dostojevskiška įžvalga: Svidrigailovas, Smerdiakovas and co. come to mind. Todėl, mano kuklia nuomone, nors Legato poelgis iš pirmo, neįdėmaus žvilgsnio gal ir suponuoja metafizinę pergalę prieš Vash'ą, jis turi rasi paties Legato nepastebėtą dvigubą dugną, implikuojantį būtent gyvybės filosofijos triumfą. Paneigdamas save, paneigi ir savo poziciją. Ir tatai bent Trigun'o vidinėje logikoje nesunkiai įrodoma: all in all, juk galų gale animės išvados - Vash'o pusėje. Džiugu.


            O anime - vienas geriausių žiūrėtų, tsakant.
            Paskutinis pakeitimas nuo Defiguss; 2010-01-17, 23:57.

            Comment

            • krapija
              Cadavariffic

              • 2008 03 08
              • 260

              #51
              Autorius NanaChan_
              šiandien pabaigiau žiūrėt. nesigailiu praleisto laiko, bet vietomis buvo truputi nuobodokas. OP tikrai geras,užvežantis. tik tas vasho kostiumas žiauriai jau man daug asociaciju su alucardu kėlė. dar tas šautuvas panašus. geriausia thompson, pirmą kart kaip išgirdau į garsintoją biški ausį rėžė jos balsas išvaizdai, bet paskui pasirodžius jos charakteriui jis puikiai tiko. ypač patiko wolfwoodas.kunigas su dvieju metrų kryžium - ginklų (kaip čia pavadinus) tinka čia vasho pasakymas 'what kind of churchman are you?' : D tik nesuparatau vieno dalyko? ar kažką praleidau.
              Spoileris:
              kodėl čia taip norėjo būt nušaunamas legato? čia jis taip norėjo sukelt skausmą vashui ar čia šeip kokios jo charakterio savybės? toks jau ten nelaimingas atorodė.
              Tiksliau, Alucardo kostiumas su Vasho asociavos ;D

              Spoileris:
              Legato ir buvo paskirtis, nukankint morališkai Vashą, nes Knives to dalinai ir siekė. Tai dėl to ir įkūrė tuos Gung Ho Guns ir paskyrė lyderiu Legato, kuris puikiai ir atliko savo darbą. Legato į Knives ten labai perdėtai didžiule meile žiūrėjo (man seniau kildavo klausimų, kai jis taip gali visus valdyt, kodėl Knives nevaldė), tai laikė kaip ten kažkokį ala aukščiausią būtybę, kuriai gyvenimą savo aukos.
              Sorry, but I don't plan on dying anytime soon.



              http://myanimelist.net/animelist/Dieucra

              http://www.last.fm/user/bombska

              Comment

              • Mao
                a.k.a. Lzq

                • 2006 07 25
                • 223

                #52
                Well, pradžioj man jis labai nepatiko. Buvau droppinęs kažkur metams kol pagaliau prisiruošiau pabaigt. Ir nesigailiu pabaigęs. Nors pradžia buvo boring ir stupid, einant tolyn, kai pagaliau atsirado toks dalykas kaip istorija, ji nenuvylė. Tas idiotas kurio nepakenčiau pačioj pradžioj (Vash), actually tapo kietu (nors su Wolfwoodu nepalyginsi). Iš tikro anime rightfully kai kurių vadinamas klasika, nes vien antroji jo pusė nusipelnė tokios reputacijos.

                P.S. The Soundtrack is bloody amazing.
                I, GARLAND, WILL KNOCK YOU ALL DOWN!

                Comment

                • slicKrox
                  Catching some Zzzzs...




                  • 2012 08 01
                  • 2161

                  #53
                  Kadaise matytas TV serialas gal didelių įspūdžių ir nepaliko, bet patiko savo atmosfera, o po naujo filmo peržiūros viskas užsimiršo jau po kelių valandų ir taip pat greitai iškeliavo į šiukšledėžę. Gal tai dėl gan didelės pauzės tarp TV serialo ir filmo, nes ir serialas ne nuo pradžių tapo įdomiai žiūrimas.

                  Comment

                  • demoniacman666
                    Forumo vilkas

                    • 2008 04 16
                    • 368

                    #54
                    5/5. Tiesiog nuostabus oldschoolas tvirtai gulantis i mano visu laiku top 10. Gaila kad pratesimo nebus niekada, nes tikrai dar noretusi isvysti Vasha, o ir pabaiga nebuvo visiskai iki galo isbaigta. Speju teks manga paskaityt, ten turetu but daugiau sio malonumo

                    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                    Comment

                    • Miglaja
                      Cute potato ~


                      • 2007 12 16
                      • 551

                      #55
                      Pagaliau pribaigiau šitą klasiką.

                      Daug rimtų temų gvildenantis anime. Nors iš pradžių tikėjausi komiško veiksmo western. Galėjo ir likti prie šitos siužetinės linijos, nes perėjimas prie sci-fi man nebuvo "skanus". Kai tokius skirtingus žanrus sumali į vieną - gaunas mėsmalė. Įpusėjus anime jau rimtai svarsčiau droppint, bet iš pagarbos klasikai - ištempiau iki galo.

                      Negaliu prikibt tik prie veikėjų - visi detaliai atskleisti. Pirmuose epizoduose gal tik Milly ir Meryl duetas suerzino, va maniau, kad bukos panos čia. Labai klydau. Ilgainiui jos tapo vienos mėgstamiausių veikėjų. Aišku didžiausią nuostabą Milly optimizmas kėlė ir jos išvaizdos nesuderinamumas su balsu Ir aišku - Vash. Labai įdomus personažas su radikalia gyvenimo koncepcija. Iš pradžių maniau, kad jis tik šiaip geraširdis, kokie būna herojai. O vat pacifistų anime pasauly dar reiktų gerai paieškoti...Ypač tokių, kurie puikiai valdo ginklą.
                      Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                      Comment

                      • arna
                        emptiness

                        • 2006 06 20
                        • 1064

                        #56
                        Spagetinis japoniškas sci-fi vesternas. Kažkuo primena kovinę nuotykinę "biblijos" adaptaciją.
                        Gražus "old'school" piešimas. Siužetas nesudėtingas, lengvai vystomas kaskart atskleidžiant naujų paslapčių apie pagrindinius personažus. Silpniausios serijos, bent jau man, - paskutinės. Nuvylė Knives blogiukų top trejetuko baigtis, ypač Legato, kuris savo gebėjimais pranoko patį Vash. Jei Legato buvo toks visagalis, tai koks turėjo būti galingas Knives, kuriam jis tarnavo. Tačiau finalas gavosi tipiškas vesterniškas su krikščioniška pakraipa.

                        Kaip nekeista, tačiau šiame anime gyli mintis užkoduota. Ir nebloga. Nors gal taip tik man pasirodė.

                        Įvertis: 3.5/5 arba 7.5/10

                        Comment

                        Working...