Sekirei
Režisierius: Keizou Kusakawa
Studija: Seven Arcs
Žanrai: nuotykiai, mistika, erotika, haremas
Transliacija: 02.07.2008 - 17.09.2008
MAL reitingas: 7.62
Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
Opening / Ending / AMV
Baisiai pasiilgau gero haremo. Žanras lengvas tiek žiūrovui tiek kūrėjams, todėl jų prikurta daugybė, bet ir tokios, atrodo neišsenkančios kasyklos, anksčiau ar vėliau išsenka. Todėl daug vilčių dėjau į keletą ongoingų. Bent jau vienas iš jų manęs nenuvylė.
Taigi, geram haremui reikia paprasto vaikino. Kvailo, silpno, gero, drovaus ir kartais drąsaus. Bet ne per daug, nes žiūrovą gali erzinti. Jei bus per kietas – nebus haremo. Minato Sahashi jau antrus metus nesugeba įstoti į universitetą. Taigi proto nedaug. Visas kitas reikiamas savybes irgi turi. Užskaitom. Dar reikia mergaičių. Daug, įvairių ir gražių. Eina Minato ramiai gatve ir tiesiai jam ant galvos......aha....nukrenta kawaina ir didžiapapė mergaitė - Musubi.
Ji yra sekirei, nežemiškos kilmės padaras su super galiomis. Tam, kad galios veiktu pilnu pajėgumu sekirei turi turėti šeimininką – ashikabi. Tokiu šeimininku mūsų balvonėlis ir tampa. Ir dabar dėmesio, labai svarbi detalė – sekirei gali turėti tik vieną šeiminką, bet patiems ashikabi tai netaikoma.^^ Čia gi pas mus haremas, jo.... Mergaitės gražios, su unikaliomis galiomis ir su lengvai plyštančiais kostiumais. Taigi irgi užskaityta.
Siužetas, kaip taisyklė, čia visai ne esmė. Jei trumpai tai Tokijas pavirto į žaidimo aikštelę, kuriame 108 sekirei bei jų šeimininkai kaunasi dėl prizo. Prizą gaus tik pirmos vietos laimėtojas. Žaidimą organizuoja ir valdo MBI korporacija su Minaka Hiroto priešakyje. Prezidentas atrodo biški trenktas, bet su didelėmis ambicijomis. Siužetas ir ambicijos į 12 ep aišku netilpo, bet tipo bus antras sezonas kurio irgi turbūt neužteks. Na tarkim.... Taigi siužetas paprastas ir kvailokas, bet daugiau nei pakankamas. Užskaitom.
Geram haremui reikia prieskonių. Čia mes turim super power ir kovas. Jos neblogai animuotos ir surežisuotos. Turim pora įdomių personažų. Pvz. pensiono šeimininkė. Romi, švelni ir su šypsena, bet iš tikrųjų baisesnė už velnią. Iš haremo dalyvių labiausiai patiko Tsukiumi. Mėgstu valdingas, bet kartu jautrias blondines. Atitiko mano skonį. O gražiausia buvo Minato sesutė nors papai pas ją ir nedideli. Chm, matyt senstu... Turim kokybišką piešimą. Truputis humoro ir kraujo iš nosies. Ir svarbiausia detalė - speneliai. Velniop viską - užskaitytа!!!^^
Reziumė: 8 balai. Nes papai-triūsikai-smurtas-pasiilgau.
Mmmm, speneliai..... Kaip pasakytų Houmeris Simsonas - "mmmm, šoninė....."
Sekirei: Pure Engagement
Režisierius: Keizou Kusakawa
Studija: Seven Arcs
Žanrai: nuotykiai, komedija, erotika, haremas
Transliacija: 04.07.2010 - 26.09.2010
MAL reitingas: 7.81
Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
Opening / Ending / AMV
Kažkodėl antrą sezoną pradėjau žiūrėti tik iš pareigos. Vis tik pirmas sezonas buvo mano aprašytas, nesinorėjo darbą palikti neužbaigtą. Visai be reikalo laužiausi. Vaizdelis tikrai nesuprastėjo, greičiau atvirkščiai. Kas galėjo pagalvoti, kad haremas buvo per mažas? O jis ėmė ir padidėjo. Prie linksmos kompanijos prisidėjo alkoholikė ir neaiškios lyties būtybė. Keista, bet ir tas mažas pederastijos "aktas" manęs visai netrikdė. Va speneliai buvo pastebėti tik viename kadre, o gaila... Serialas truputi surimtėjo, bet neprarado savo šarmo. Suprantama, komandos formavimosi etapas jau baigtas ir žaidimas įgavo praeitį. Užtat juokeliai dėl kontrasto tapo dar ryškesni. Pvz:
- Minato, išgelbėk Homura.
-eee, jis manę užmušti norėjo... (vos ne verkdamas)
- Nu ir kas? Aš kažkada irgi norėjau. Didelio čia daikto....
Aišku humoras čia nesukelia arkliško juoko, bet šypseną išspaudžia.
Kūrėjams esu dėkingas už Hiroto Minaka. Žiauriai trenktas, ekscentriškas ir kartu juokingas blogietis. Va Minato erzino ir stipriai. Absoliutus 0 progreso. Šiuo atžvilgiu antras sezonas yra žingsnis atgal. Užtat šį kartą buvau sužavėtas Benitsubasa. Trenktos raudonplaukės valdo!!!^^
Gal man ir pasirodė, bet anime pagerėjo ir vizualiai. Kovos, nors ir ne visos, pakankamai gražiai nupieštos ir dinamiškos.
Reziumė: Tie patys 8 balai. Seno sukirpimo haremas, kurių paskutiniu metu nėra jau tiek ir daug. Jei bent truputi patiko pirmasis - rekomenduoju pažiūrėti ir antrą.
Mūsų laukia dar ir trečias sezonas. Keista, bet aš visai ne prieš."
Comment