Kaiba 2008

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Kleopso
    Followkata Toushifollow


    • 2008 04 01
    • 208

    Kaiba 2008

    Kaiba


    AniDB || ANN || Wiki



    Metai: 2008 m.
    Žanrai: Science fiction, Seinen, Adventure, Romance
    Režisierius: Masaaki Yuasa
    Studija: Madhouse
    Epizodų skaičius: 12







    Ar tikrai atmintis, prisiminimai, žinios yra kažkas tokio neapčiuopiamo? Masaaki Yuasa ( Kemonozume, Cat Soup, Mind Game) sukurtame pasaulyje visa tai tėra daiktas, kurį galima išimti, sunaikinti, pakeisti, perkelti arba parduoti. Žmogus gyvas tol, kol turi savo prisiminimus, o toks jų sudaiktinimas tereiškia vieną. Amžiną gyvenimą. Tačiau ši privilegija priklauso tik turtingesiems. Nes kaip ir visada, viską valdo pinigai. O toliau viskas vyksta labai paprastai. Nori gražaus kūno, o gal senasis nusibodo ar paseno? Tereikia įsigyti naują ir perkelti į jį savo prisiminimus. Ir vėl gali džiaugtis gyvenimu. Ir taip be galo. Jeigu nori, gali atsisakyti skausmingų, blogų ar nemalonių prisiminimų ir vietoj jų susikurti malonius. O vargšai čia atlieka tiekėjų vaidmenį. Norėdamas padėti šeimai, gali parduoti savo kūną ir tikėtis, kad kada nors jie nupirks tau naują, į kurį perkels tavo atmintį, ir tu vėl būsi gyvas.

    Tokiame pasaulyje, praradęs atmintį, prabunda ir pagrindinis veikėjas, Kaiba. Su savim teturi pakabuką ir neryškią merginos nuotrauką jame bei skylę krūtinėje. Taip prasideda ilga kelionė savęs link.





    Piešimą galima pavadinti nuostabiai paprastu. Kūrėjai, žaisdami ir eksperimentuotami įvariausiomis formomis, kuria fantastinį pasaulį. Žaidžiama su viskuo: žmonėmis, mašinomis, augalais, netgi planetomis, kurių kiekviena atrodo be galo savitai. Nuo didelių dykynių iki mažutės planetos, kurioje tėra vienas švyturys.Piešimą galima pavadinti vaikišku, tačiau nereikia apsirikti. Nagrinėjamos temos toli gražu nėra vaikiškos ir anime skirtas ne vaikams. Nenustebčiau, jeigu ne vieną bus nubaidęs toks anime pateikimo būdas. Tačiau man, priešingai, tai buvo vienas iš didžiausių pliusų. Nes jis taip skiriasi nuo to, kas jau tiek daug kartų matyta. O ir pažiūrėjus anime, sunku jį įsivaizduoti kitokį. Čia viskas, istorija, piešimas ir muzika sukuria nuostabų reginį. Tai kai kas nauja ir nepakartojama. Negalima nepaminėti nuostabaus OST'o, kuris puikiai papildo anime. Dažnai fone pasigirstanti rami ir lyriška melodija tik dar labiau sustiprina viso anime metu juntamą melancholiją. Ir nesvarbu, kokiu metu ji pasigirsta, tiesiog ji visada ten tinka. OP (Seira - Never) ir ED (Seira - Carry me away) taip pat verti pagyrų.




    Pirma anime pusė mus supažindina su Kaibos pasauliu. Jos metu pagrindinis veikėjas keliauja iš vienos planetos į kitą, susitinka su įvairiais žmonėmis, išgirsta jų istorijas, kurių kiekviena yra savaip įdomi ir savaip skausminga. Vieni jų negali susitaikyti su mylimo žmogaus netektimi, kitus kamuoja praeities klaidos. Taip pat anime nebando žiūrovų auklėti. Leidžiama pačiam nuspręsti, ar veikėjas pasielgė tinkamai. Kiekvienos istorijos pabaigoje nerandame ir to išbaigtumo. Tiesą sakant šią anime dalį norėjosi lyginti su Antuano de Sent-Egziuperi "Mažuoju Princu".
    Antroji anime pusė daug greitesnė, daugiau veiksmo. Pagaliau ima aiškėti dalykai apie Kaibos praeitį, įsipina nauji veikėjai, atskleidžiami netikėti dalykai.

    Visi veikėjai įdomūs ir saviti. Ir, kas svarbiausia, atskleisti. Galų gale imi suprasti jų siekius ir pateisini poelgius. Kad ir koks atrodo tas veikėjas būtų buvęs neigiamas. O pabaigoje viskas susiveda į vieną ir pamatai, kad jie visi turėjo sau skirtą vaidmenį. Net ir tie, kuriuos jau buvai pamiršęs.




    Tai rimtas anime. Ir geras. Nagrinėjantis tokias temas, kaip atmintis, šeima, meilė, mirtis ir kt. Tai anime apie meilę ir apie mus, žmones. Ir nesvarbu, kur vyksta veiksmas, kokioje aplinkoje, kas dalyvauja. Jis apie mus, tokius kokie esame dabar. Kenčiantys, laukiantys, žiaurūs, kerštingi, mylintys, godūs, ieškantys...
    Neabejotinai vienas geriausių sezono anime.





    Parsisiųsti: torrent

    35
    5
    57.14%
    20
    4
    20.00%
    7
    3
    11.43%
    4
    2
    2.86%
    1
    1
    8.57%
    3
  • Saber
    DamNatioN
    • 2008 06 03
    • 14

    #2
    tikrai superkeistas anime, neiprastas reiks praziuret

    Comment

    • Sable
      The Hitchhiker





      • 2005 03 11
      • 1530

      #3
      Na ką čia bepasakyt, animas iš tų kur žiūri dėl įdomesnės istorijos ir atmosferos. Piešimas jei ir galima būtų jį priskirt prie neįprasto ar eksperimentinio, ar šiaip simplistiško vis vien nueina į antrą planą, tai apie jį šnekėt rimtai net ir nesinori, čia jis imho viso labo atlieka savo vaizduojamąją istorijos funkciją, o ne kažką pampastiško. Šiais metais tai vertinčiau kaip antrą eilėj anime pagal sukeliamą atmosferą ir nuotaiką. Must see visiem nestandarto megėjams

      Comment

      • Morphine
        trans/lithuania

        • 2008 01 16
        • 24

        #4
        Man jis pasirodė labai futuristiškas gal kiek apstraktus ir šeip modernas ,gal ir vertas dėmsio ,bet kol kas jis tik vienas iš mano ilgo sąrašo.:B
        sigpic

        Comment

        • Exotic Anime Girl
          Ima firin mah lazah!!!
          • 2008 07 04
          • 67

          #5
          SuperSuperKeistuolis anime,tern viskas per dauk modernu ir universalu nu vienu zodziu "Ateities Anime"

          Comment

          • shashke
            迷失

            • 2007 12 15
            • 161

            #6
            Labais kiestas bet labai idomiai susiziurejo , piesimas tai tikrai neeilinis nei manga stiulium neik kaip cia piesta toks tikrai modernus. Bet tiraki vertas demesio darbas

            Comment

            • Katsu
              Hajimemashite



              • 2007 01 18
              • 192

              #7
              Kicking. Anime labai stiprus, kad galiausiai pamiršti ir nestandartinį piešimą. Man, kaip aprašymo autorei, kylo asociacijos su Mažojo Princo istorija - Kaibos kelionė labai tai priminė, kadangi ir tos aplankytos kelionės skiriasi ne tik savo pasaulio, bet ir personažais, kurie ieško vis kitokių atsakimų į sau rūpimus klausimus. Nežinau, tiesiog anime užkabina kažką žiūrovo viduje ir nebepaleidžia. Toks man buvo Kaiba.

              Comment

              • Bardakas
                Žmogus Ne





                • 2005 09 22
                • 1462

                #8
                Turbūt labiausiai patikęs 2008 metų anime (ar bent einantis šalia labiausiai patikusių iš tų metų).
                Animacija pradžioje šiek tiek erzino akis dėl lėtumo ir kartais pakarpytų kadrų skaičiaus. Bet vaje, kiek šitame grožyje buvo galima pamatyt, istorija traukte traukė, labai siurealistiška kelionė tarp planetų kurios šiek tiek priminė "Mažąjį Princą". Labai įdomiai pateikta kas yra tas Kaiba ir kaip mūsų herojus su juo susijęs, išviso jo paini gyvenimo istorija ganėtinai liūdna ir anime nors ir labai vaikiško ir gal būt paprasto piešimo, bet skirtas vyresniai auditorijai. Idėja tikrai šauni ir aktuali šiuolaikinėms socialinėms problemos dėl žmonių susvetimėjimo ir slėpimosi už įvairių kaukių. Žinoma tai priklauso kaip interpretuosite visą istoriją.
                Openingas labai šiltas, karts nuo karto vis pasiklausau jo. Ir be abejonės 5/5, kuriuos jau kažkada daviau, bet pamiršau parašyt nors menkiausią komentarą.
                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                sigpic
                Kurokawa idėjinis lyderis
                Lėtai keičiu slaptažodžius

                Comment

                • slicKrox
                  Catching some Zzzzs...




                  • 2012 08 01
                  • 2161

                  #9


                  Tikras šedevras. Kitų žodžių net nerandu... Maždaug prieš metus, kai šis anime dar buvo „on-going“ po ¼ pamatytų serijų uždariau jį ilgam į stalčių, nes... jau net nepamenu dėl ko, gal dėl eksperimentinio ir netradicinio piešimo, o gal tiesiog tuo metu buvo ne tos nuotaikos ir gilintis tiesiog nebuvo noro.

                  Dabar supratau kodėl „AnimeReactor Comunity Aawars“ (kažkas panašaus kaip AZAR) šis anime pripažintis 2008 metų geriausias anime, geriausias Sci-Fi ir „Best Story“ . AZAR 2008 dauguma buvo tiesiog akli, įskaitant ir mane, kadangi anime liko už borto.

                  Senai jokiam anime nebuvau davęs tvirto 10/10 įvertinimo. Atvirai pasakius netgi 2009 nesu matęs panašaus lygio anime. Kuo toliau žiūrėjau anime, tuo labiau norėjau, kad jis niekada nepasibaigtų. Unikalus pasaulis, nuostabus fantastikos ir mokslinės fantastikos (Sci-Fi) mišinys. Labai kruopščiai atidirbtas siužetas, kuris palaipsniui, palaipsniui ir tik pačioje pabaigoje leidžia suprasti žiūrovui kas iš tiesu dedasi. Kas be ko nuostabi ir meilės istorija, ir kiti trumpi nuotykiai. Įdomiai pateikta ateities vizija, mūsų sąmonės suvokimas ir jos veikimas bei kas būtų, jei mūsų atmintis galėtų gyventi amžinai.
                  Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2014-12-30, 14:34.

                  Comment

                  • nemesis
                    Super mega ultra rašytojas

                    • 2010 11 08
                    • 1178

                    #10
                    Pabaigus anime iškilo dvejopi jausmai. Pirmi 7 epizodai , nepabijosiu šio žodžio, buvo šedevras. Kaiba pasaulis - unikalus, kupinas įvairių niuansų, jį papildančių, įtikinamų istorijų, kurios tikrai nėra nuvalkiotos. Šios istorijos verčia daug susimastyti apie žmogų, jo vietą pasaulyje, poelgius, lytine tapatybę ir likimą, tuo pačiu leidžia sužinoti daugiau kaip šis pasaulis veikia. Asmeniškai, man tai buvo šio serialo siela ir iki tol neaptikau jokių trūkumų. Antra pusė buvo labiau romantinė, žinoma, tai nėra kažkas blogo, bet palyginus su tai, ką turėjome prieš tai kokybė, mano nuomone, krito.Taip pat pabaiga pasirodė labai skubota ir paliko daugiau klausimų nei atsakymų. Kodėl Popo, žinodamas, kad Kaiba yra nemirtingas, toliau siekė jį nužudyti? Kas nutiko likusiam pasauliui? Maištininkams? Neatskleisti tolimesni pagrindinių veikėjų likimai, jų galutiniai santykiai, o rodos,tai ir buvo antros pusės varomasis variklis.
                    Kaip bebūtų, anime išliekamoji vertė tikrai didelė, tad drąsiai galiu jį rekomenduoti visiems, kurie ieško kažko rimtesnio ir originalesnio . Pats duodu 8, jei ne antra pusė, galbūt įvertinčiau ir maksimumu. Na, o Yuasa ir toliau išliks mano asmeniniu favoritu, kiek teko matyti jo darbus (Kaiba, Ping pong the animation, Tatami Galaxy) dar nei vienas nenuvylė, tikrai genialus žmogus.

                    Comment

                    • StalkerVolas
                      Naujokas
                      • 2013 06 23
                      • 5

                      #11
                      Rimtas anime, kuris vaizduoja, kad kiekvienam vis kiti dalykai yra vertybės, skirtingi siekiai. Parodė problemas iškylančias dėl galimybės saugoti, keisti, ištinti atmintį, kūnus. Piešimas man nepatiko, bet tokio pasaulio, istorijos ko gero nebūtų pavykę perteikti tradiciniu japonišku stiliumi piešiant. Įsimintiniausia mintis: žmogus yra tada laimingas, kai mato už save prasčiau gyvenančius žmones.
                      Paskutinis pakeitimas nuo StalkerVolas; 2014-12-30, 14:38.

                      Comment

                      • dfsafsaf
                        Beautiful Lies

                        • 2010 05 13
                        • 261

                        #12
                        Paskutinės dvi serijos gal šiek tiek nuvylė, bet šeip tai labai patiko. Tikrai nebloga istorija. Bei OST'as tiesiog nuostabus.

                        Comment

                        Working...