Xam'd: Lost Memories - 2008

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • CvC
    [_]D CareCup, It's Empty.
    • 2009 01 15
    • 75

    #16
    Katik pabaigiau zeti.Tikrai labai patiko Anime ir duodu 5 is 5.Kazkur cia rase,kad i Eureka 7 panasus?Reikai eit paskaityt kas ten per Anime.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2910

      #17
      Autorius Izzo
      Netikėtas buvo tuom, kad aš visai kitokios pabaigos tikėjaus.
      Chm, man buvo aišku, kad baigsis įprastai. Klausimas buvo tik
      Spoileris:
      kas taps auka, t.y. karlsonu. Truputi nuvylė, kad aukų buvo mažokai. Net berniukas iš akmens į žmogų atvirto. Ilgokai tik užtruko kažkodėl.

      Comment

      • Dee
        Naujokas
        • 2009 02 24
        • 8

        #18
        Tikiuosi, jog si apzvalga prisdes prie ankstesnes ir norintiems pades apsispresti. Ja buvau papostines linkomanijoje, taciau slicKrox pasiule ja perkelti ir cia.


        Xam'd – Lost Memories.

        Istorija.


        Pasaulis apimtas karo, tačiau Sentant salos gyventojams jis tėra tolimas nors ir grėsmingai skardantis aidas. Gyvenimas teka įprasta vaga, kol protagonistas Akijukis į mokyklos autobusą padeda prasmukti keistai mergaitei baltais plaukais. Ši pasirodo esanti savižudė sprogdintoja. Per sprogimą įvyksta kažkas nepaaiškinamo – Akijukis išgyvena, tačiau į jo ranką patenka magiškas kristalas Hiruko. Taip jis įgauna antžmogiškų galių ir tampa Xam’d, prarastosios atminties nešėju. Tokia tad yra mergaitės baltais plaukais dovana jam. Tuo pat metu Sentanto salas pasiekia Šiaurinės vyriausybės karo laivai. Akijukis virtęs galinga būtybe stoja ginti savo draugų, tačiau yra sužeidžiamas. Jį išgelbėja mergina iš paslaptingos Tesikų genties - Nakiami. Taip Akijukis nieko neįtardamas tampa mistinio veikimo dalimi, tam tikro aukštesnės jėgos plano dalyviu. Tačiau kokio, jam, tiesa, padedamam šeimos ir draugų Haru bei Furuichi – teks išsiaiškinti pačiam.

        Pasaulis.

        Anime nukelia į stebinančiai išmoningai sutverta, karo apimtą pasaulį, kuriame atpažinsite tiek steampunk tiek fantasy bruožų. Kiekviena iš kariaujančių stovyklų tveriama vieno iš minėtųjų žanrų bruožų pagalba. Šiaurinės vyriausybės gyventojai nestokoja fantasy žanrui būdingų bruožų - tai ultra-religinga, ortodoksali visuomenė, kur tradicija ir kultas atlieka ypač svarbu vaidmenį. Šiaurinė vyriausybė tyrinėdama Hiruko potencialą, sukūrė biotechnines mašinas, kurias pasitelkia kovoje prieš Pietų Kontinentą.
        Pietinis Kontinentas priešingai priklauso sekuliariam pasauliui, kur visuomenė pajungta bendriems militaristinės ekspansijos tikslams ir kiek primena antrojo pasaulinio karo laikmečio Japonija. Pietinis kontinentas kovai su šiauriečių “humanforms” ginklais telkiasi techniką ir mokslą, bet taip pat nevengia eksperimentų su mistiškąją kristalo galia.
        Taip dvejų žanrų susidūrimas priveda prie neišvengiamo ( ir dažnai pasitaikančio ) technokratizmo ir magijos konflikto, kas leidžia rastis šiokiam tokiam metafiziniam kontekstui.
        Karas tarp dviejų stovyklų kaip ir visuomet beprasmis, aklas ir neturintis jokios suvoktinos priežasties. Herojų kelionių fone - apokaliptiniai griuvėsių vaizdai, sunaikinti žmonių likimai, nepriteklius, viltis, tačiau taip pat ramūs žemdirbių kaimeliai, mistinės apeigų vietos, Tibeto Lasa primenantys miestai ir pan.

        Personažai.

        Šiame keistame pasaulyje veikia stereotipiniai ( kas anime neturėtų buti suprantama kaip blogybė ) ir gerai sutverti personažai - kaip ir dažnai nutinka, tai gyvenimo kelio ieškantys jauni žmonės, kuriems per anksti subręsti padeda fatališki ir kolosalūs jų gyvenimo įvykiai – karas, meile, artimo mirtis, aukos prisiėmimas, atsakomybes reikalaujantis galios įgavimas ir t.t.

        Filosofinės problemos.

        Seriale filosofinis kontekstas nėra kažkuo ypatingas, todėl norėčiau pabrėžti, jog šie pastebėjimai nėra ypatingas raktas į šio anime esmę. Stengiausi apžvelgti tik bendriausio pobūdžio problemas, kurias iš principo galime kiekvieną dieną įžvelgti troleibusų dramose ar parduotuvėje Maksima.

        Susidūrimas su nepaaiškinama galia ( deus ex machina ) Akijukiui atveria naują tikrovės dimensiją. Taigi didžiausia jo įgauta galia yra ne jėga ar greitis, tačiau galimybė atsidurti arčiau tikrojo pasaulio, arčiau dalykų esmės. Keliamas įprastinis metafizinės kilmės klausimas - ar tikrovė yra tai ką matau ir ar tikrai/kaip galiu ją suvokti. Taip Akijukis paliekamas per naują susipažinti su pasauliu, kurį jis ( kaip ir dažnas ) manė gerai pažįstąs.
        Iš palaimingos ( pragaištingos ? ) kasdienybės Akijukį pažadina sukrečianti patirtis – sprogimas, kuris jam tampa paskata žengti dar vieną žingsnį tikrojo pasaulio link. Artikuliuojama kierkegaardiška mintis, jog tik baimės akivaizdoje galime atsigręžti į tai kas tikra.
        Religijos klausimas, užduodamas ontologiškai – kaip galime iš esmės patirti/suvokti tai kas nepatyru/nesuvokiama? Tačiau mistinei substancijai ( Hiruko ) taip akivaizdžiai empiriškai dalyvaujant potyrių pasaulyje, taip keliamas religijos klausimas netenka dalies savo prasmės – dieviškumas tampa tariamas ir per daug materialus, jog išsilaikytu vien ontologinėje plotmėje.
        Anime taip pat paraleliai vystomos predestinacijos ir moralės problemos, į kurias žvelgiama iš heideggeriškos perspektyvos, jog kiekvienas gyvename savo paties baigtinumo perspektyvoje.
        Paskutinis pakeitimas nuo Dee; 2009-02-26, 16:21.

        Comment

        • Izzo
          one vs all, DIE AZ!



          • 2007 02 25
          • 1530

          #19
          Autorius Killerbee
          Chm, man buvo aišku, kad baigsis įprastai. Klausimas buvo tik
          Spoileris:
          kas taps auka, t.y. karlsonu. Truputi nuvylė, kad aukų buvo mažokai. Net berniukas iš akmens į žmogų atvirto. Ilgokai tik užtruko kažkodėl.
          Spoileris:
          o aš likau nesupratęs kokio velnio jis atvirto, ir ta pabaiga: "Aš tave myliu, Akijuki." " Jo, aš tave irgi" Tokia visiškai, kaip ir sakei, reikėjo bučinio
          SCREW YOU, PEOPLE!

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2910

            #20
            Autorius Izzo
            Spoileris:
            o aš likau nesupratęs kokio velnio jis atvirto, ir ta pabaiga: "Aš tave myliu, Akijuki." " Jo, aš tave irgi" Tokia visiškai, kaip ir sakei, reikėjo bučinio
            Kažin ar išvis kas nors iš žiūrėjusių tai suprato.
            Autorius Dee
            Karas tarp dviejų stovyklų kaip ir visuomet beprasmis, aklas ir neturintis jokios suvoktinos priežasties.
            Aha, bet šiame anime ne tik karas beprasmiškas.

            Comment

            • AKUJI-SAN
              Anime narkomanas ;-)
              • 2008 02 16
              • 190

              #21
              Jei nepamatėt-daug nepraradot

              Bendras įvertinimas-gana tvirtas kervertas,it tai už mergičkas:Haru ir Nakiami

              Akijukis irgi ne mėmė,ar koks supsichavęs vaikėzas,kas irgi duoda pliusą.

              Na ir jo tėvai neblogai pavaro

              Po devynių metų atakmenėti -čia jau

              Comment

              • ERO-T
                My Art my Rules !
                • 2008 01 03
                • 9

                #22
                Jo patiko, paskutine serija virpino mano sirdi ;]

                Comment

                • gizmou
                  Narys

                  • 2007 07 29
                  • 55

                  #23
                  nu ispradziu atrode neblogas anime bet paskui atsibodo pasidare net labai nobodos bet an galo vel gan neblogas

                  Comment

                  • LNS
                    Ohhh yeah - The Universe
                    • 2007 11 15
                    • 68

                    #24
                    man patiko piešimas. Iš pradžių maniau, kad jis toks paprastas - kaip kokio seno anm. Bet kai susprogo autobusas... taip gražiai pavaizdavo... Arba kaip monstrai (užkrito pavadinimas jų :P) šaudo iš to žalio lazerio ir naikina aplinką - tiesiog perfect ;] Prie tūkumų: veiksmo pritrūko ir... pabaiga kažkokia man neaiški. šiaip toks gana vidutiniškas

                    Comment

                    • Augis24
                      AZ rėmėjas




                      • 2009 03 29
                      • 767

                      #25
                      Na kaip visi jau minėjo, šis anime yra išskirtinis, neseniai baigiau žiūrėti, tai užteko ir veiksmo, ir romantikos ir viso kito, piešimas geras, garso takelis taip pat, istorija įtraukianti. O pabaiga tikrai įdomi. To nesitikėjau, na bet man ji patiko Džiaugiuosi dėl Haru, bet gaila, kad pabaigoje jie nepasibučiavo, ir dar stovėjo per atstumą vienas nuo kito Na bet šitam dalykui duočiau 10 iš 10, tikrai nesugaišau laiko jį žiūrėdamas

                      Comment

                      • Vitkauskas
                        Naujokas
                        • 2009 03 14
                        • 5

                        #26
                        Na man tai užteko vien to, kad per paskutinę seriją jie vienas kitą pamatė
                        Anime 10/10. Mano nuomone šitas man labiausiai patiko kartu su Code Geass, FMP!, Toradora! ir Shakugan no Shana.

                        Jei dėl kokios priežasties nepatinka mano parašas, prašau parašykit man asmeninę žinutę, jog galėčiau jį pataisyti.

                        Comment

                        • ciombiukas
                          Forumo maniakas




                          • 2009 09 18
                          • 463

                          #27
                          Gan geras anime, ypac man patiko OP, tikrai labai uzvede. Piesimas geras, istorija visai nieko (jei butu geresne pabaiga, bet ka padarysi).

                          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                          Comment

                          Working...