Clannad

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miyu
    Naujokas
    • 2007 01 30
    • 14

    #61
    grazaus piesimo anime. Bet beziurint mane visa laika kamavo snaudulys , keista atmosfera sukelia tas clannad .
    nera is tu anime kuriuos ziuretciau dar kart.
    http://myanimelist.net/profile/misuzu-chan
    http://www.myspace.com/19911017doll

    Comment

    • ciombiukas
      Forumo maniakas




      • 2009 09 18
      • 463

      #62
      Pagaliau paziurejau antra sezona. Tikrai nesitikejau, kad man jis taip patiks, jauciu pirma sezona ziurejau per anksti, nes dar neturejau nusistovejusio zanro. Tai vat antras sezonas mane tikrai labai suzavejo, tikrai buvo kur pasijuokti ir paverkti, bet netame esme, piesimas tikrai labai patiko, istorija taip pat puiki, tik gaila pabaiga nelabai kokia, jei nebutu tos paskutines seriojos, tai tikrai duociau jam 5/5, o dabar 4/5 (tik del pabaigos, nes visa kita tikrai nuostabu).

      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

      Comment

      • Ozis

        #63
        Jau anksciau esu girdejes pagyru Clannadui, bet vis nesiimdavau ziureti, mat zinojau ko tiketis. Bet po vieno komentaro netycia perskaityto LM forume nutariau visgi isitikinti (megstu sodinti to nevertus, bet grandais laikomus animus). Na ir mano akis pamate tai ko tikejosi - didesne dalimi tai yra muilo opera apie mokykla. Slice of life'o (buvo apeliuota neva Clannad yra geras slice of life'as ir del to neva yra geras) kazkiek yra, bet tikrai ne tiek ir ne tokios kokybes kaip sio zanro granduose (pvz. Nodame Cantabile) ar net vidutiniuokuose (pvz. Tales of Agriculture). Apmastymai ir kylancios problemos tragiskai pavirsutiniskos (ir man neaktualios), o ju destymas perdaug akivaizdus ir tiesmukas.
        Rasydamas bala buvau geros nuotaikos - 4/10 arba 2/5. Nors veikiausiai is principo reiktu pilti vienetus.

        Comment

        • Aramis

          #64
          Na na, Ozi, su visa derama pagarba - Clannad yra pats gryniausias gyvenimiškas (slice of life) anime - tos pačios minimos operos yra slice of life. (turiu omenyje jis yra gyvenimiškas, tačiau ne turi gyveniškumo bruožų)

          Beje, čia man truputį neaišku, čia clannad toks nuosprendis ar ir ~after story~?

          Nes nors pirmame sezone sąlygiškai mažai dramos elementų, antrajame jų nemažai.

          Pirmasis sezonas būtų gyvenimiška komedija, antrasis - gyvenimiška tragedija.

          Kad nekiltų nesusipratimų, slice of life apibrėžimas kuriuo naudojuosi:

          Spoileris:
          Autorius Wikipedia.org
          A slice of life story is a category for a story that portrays a "cut-out" sequence of events in a character's life. It may or may not contain any plot progress and little character development, and often has no exposition, conflict, or dénouement, with an open ending. It usually tries to depict the everyday life of ordinary people, sometimes but rarely, with fantasy or science fiction elements involved. The term slice of life is actually a dead metaphor: it often seems as if the author had taken a knife and "cut out" a slice of the lives of some characters, without concern for narrative form. It is sometimes called tranche de vie, from the French.


          Dėl paviršutiniškų problemų - juk problemos jame vaizduojamos pačios yra svarbiausios ir niekada nesenstančios, greičiau truputį pritrūkta jų atskleidimo.

          Aš nesiekiu išprovokuoti kivirčo, man tiesiog truputį nesuprantamai nuskambėjo argumentai "prieš", todėl vietoje to, kad mėginčiau pakeisti nuomonę, noriu pasidomėti sužinoti vis dėl to ką aš praleidau bežiūrėdamas - truputį plačiau.

          Comment

          • Ozis

            #65
            As nesu is mozachistu, tad sprendziu is to minimumo, kuri esu mates. Kitaip tariant as ziuriu tik tol kol manes neuzknisa (konkreciai 1 epas). Kadangi AZ nera atskirti skirtingi Clannado sezonai, tai verdiktas visiems sezonams, bet MALe ivertinau tik ta kuri ziurejau - paprastam Clannadui. Jei ~after story~ dramos dar daugiau, tai mano vertinimas butu dar zemesnis, bet vargu ar man pavyktu datraukt iki to kad galeciau pradeti ji ziuret.
            Ka praleidai? Nezinau. Tamstai gal aktualios emo (turiu galvoje ne vien aiskiai isreiksta subkultura, bet viska kas yra perdetai emocinga) problemos, o man ne. Realiai as net nebuciau ziurejes, mat zinojau, kad taip bus (nors suklydau 2 kartus is 6 panasiu bandymu), bet nesusilaikiau isgirdes, kad cia vos ne geriausias slice of life ir apskritai animas. Slice of life zanra per paskutinius kelis metus spejau pamegt, bet muilo operu vis dar nekenciu. Kame skirtumas? Muilo operose vien asaros liejasi upeliais arba bent jau bandoma isgauti prislegta atmosfera. Tikri slice of life tuo tarpu yra gyvenimiski - jokiu hiperboliu. Muilo operos tiesmukos (nuolatinis badymas i tas pacias problemas, kurios ir taip is tolo matosi). Tikri slice of life subtilus ir neikyrus. Tame as matau skirtuma (is patirties; pvz. Saikano vs Girl who lept trough time (abu scifi romance, bet vienas banalus, kitas savotiskas)) nesivadovaudamas jokiais apibrezimais.
            Mano pozicijoje yra dvi silpnos vietos. Pirmoji - maciau vos viena epa. Turint galvoje, kad ir ta prisiverciau paziureti (na visgi buvo animu apie kuriuos galvojau svelniai pasakius skeptiskai (pvz. Haruhi), bet juos paziurejes bent kazkiek pakeiciau nuomone), tai yra pakankamai didele auka is mano puses. Antroji yra ta, kad emo is tiesu yra dalis realaus gyvenimo. Bet toli grazu ne tokia didele ir eiline, kad galima butu taip kist.

            Cia siulau ir baigt, mat buvau priverstas pasikartoti, nors gal ir kiek detaliau. Problemos vystomos siame anime man neatrodo visuotinos, nesenstancios ar net nors kiek aktualios, o pats vystymas man atrodo perdetai ikyrus. Del siu dalyku anima vertinu prastai.
            Slice of life'u animo vadinti negalima, mat jis yra ikyrus ir banalus, kai tuo tarpu slice of life'ai yra neikyrus savo subtilumu.
            Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-06-16, 11:28.

            Comment

            • Aramis

              #66
              Spoileris:
              Na, Ozi, aš matau išgauti nieko daugiau nepavyks, o ir nėra prasmės - komentuoti anime kurie iš esmės nepatinka kaip žanras, tėra kova prieš bendrą nuomonę? Na, ne mano reikalas. Iš esmės matau ir be tų trūkumų dar porą, tačiau kadangi berods per daug krypstam į asmeniškumus, tegul bus kaip yra


              Clannad - nėra pats geriausias slice of life atstovas, tačiau oponuodamas Oziui kuris šiandien berods ne ta koja iš lovos išlipo pasakysiu savo nuomonę (tačiau tai nereiškia, kad laikau ją ypač svarbia, greičiau tai mano pozicija) - vertinau penkiais, ir ne todėl, kad vienas lauke ne karys. Paprasčiausiai Clannad ir ~afterstory~ yra paprasti, šilti ir daugumai suprantami. Kai kas gali tai pavadinti "banalūs", tačiau niekada nemaniau, kad menas yra tik išrinktiesiems - jis turi būti suvokiamas visiems (nors faktas tas, kad yra žmonių, kuriems tai gali nepatikti), o išimtis tik patvirtina taisyklę)

              Visiems kuriems nesvetimos sąvokos meilė, draugystė, svajonės, šeima bei jų keliama problematika tikriausiai susidomės šiuo kūriniu, nors liūdnos gaidelės jame netrūksta, ypač ~afterstory~

              Na ką gi, emo subkultūros atstovas tarė savo žodį - nebėra ko plėtotis
              Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-06-16, 16:10.

              Comment

              • Ozis

                #67
                Jei tau patiko, o kitam ne patiko, nereikia pulti aiskinti apie prasta ar neisbaigta to asmens pozicija, tuo labiau pareiskus, kad nenori konflikto. Taip, mano nuomones keisti nebandai, bet dristi ja nepagrystai sudirbineti (labai didele klaida sudirbineti per "bendrumus", "daugumas" ir pan.). Tas mane ir nervino is ansktesniu "diskusiju" su tamsta - oficialiai diskutuoti nelendi, bet alternatyviai skelbi "teisinga" pozicija ir keliesi (nezinau ar ta darydamas susimastai, bet is sono butent taip ir atrodo). Juokinga ir vengti konflikto ir noreti buti teisiu.
                Taip, as neturejau ziureti Clannad'o, mat zinojau, kad taip bus. Bet, ne, man nera svetimi dalykai, kuriuos cia ivardijai - as megstu tiek slice of life zanra, tiek paprastus ir siltus santykius (ju vaizdavimo anime etalonas butu Spice and Wolf), liudnesnes gaideles taip pat ne pro sali (pvz. Tokyo Magnitude 8.0). Man taipogi nera svetimos savokos kaip seima (bet i gejus plytu metyti nebuvo nuejes), meile ir draugyste. Man svetimas santykiu dramatizavimas ir depresavimas (itraukiu i savoka "emo"), ir tai yra pagrindine priezastis kodel man nesuejo Clannad'as.

                Comment

                • loxee
                  Naujokas

                  • 2010 04 08
                  • 24

                  #68
                  labai zavus anime
                  NIeKaDa NaSAkYK nIeKAdA

                  Comment

                  • setas
                    Ežiukas duobkasys
                    • 2008 03 29
                    • 77

                    #69
                    ziurint antra karta man jis paliko geresni ispudi nei pirma kart praktiskai baveik niekas nebeerzino bent jau pirmam sezone o antras sezonas paliko dar geresnis nei pirma kart kai ziurejau turbut senstu arba paskutiniu metu vien brieda kuria....

                    Comment

                    • Miesto_Druidas
                      the journeyman



                      • 2010 08 17
                      • 1515

                      #70
                      Clannad tai normalus anime, gal ten nieko ypatingo ir nemačiau, bet visai smagus. Šiaip net nebūčiau žiūrėjęs, jei ne tie puikūs After Story atsiliepimai ir vertinimai... Ir išties After Story labai patiko, tik pabaiga absoliučiai supykdė ir viską sugadino, koks tikslas daryt tokią aš visai nesupratau. Buvo labai liūdnas momentas, po to jie labai gražiai viską kompensavo ir po to viską sugadino su pabaiga. Filmo pabaiga kur kas labiau patiko, bet bendrai tai filmas bent man pasirodė prastas lyginant su serialu.

                      Comment

                      • Sentum
                        Narys

                        • 2011 02 18
                        • 74

                        #71
                        Man labai patiko ypač after story. Nesu mėgėjas tų romancų, bet šitas kažkaip išimtinai patiko, aš pavadinčiau must watch, bet aišku čia tik mano nuomonė 5/5 :].

                        Comment

                        • 9inch
                          ELO

                          • 2007 11 13
                          • 159

                          #72
                          Clannad: After Story yra vienas is geriausiu anime koki esu mates per savo visa 21erius metus trunkanti gyvenima... Pabaiga tiesiog palauze mane visomis prasmemis, bei priverte susimastyti apie laaabai daug ivariu gyvenimisku dalyku...apie tikrasias vertybes, kurios siais laikais labai nuvertintos... Zinoma ne karta versklenau ziuredamas After Story, kas manau pasako apie anime, kad jis ne bet koks, o isskirtinis...

                          Neisivaizduoju, kam galetu nepatikti Clannad... ypac After Story :/
                          Must see.

                          Comment

                          • ForcePower
                            Naujokas
                            • 2012 03 11
                            • 2

                            #73
                            geras labai, grazi istorija, pabaiga zlugdanti ;/....

                            Comment

                            • Airidas
                              Naujokas
                              • 2014 01 05
                              • 2

                              #74
                              Pirmam sezonui 6/10, antram 8/10 tad bendras 7/10 arba 4/5.
                              Pirmas sezonas sakyčiau buvo niekuom neipatingas romamce/slice of life žanro anime turintis vidutinis charakterius (gal išskiriant viena kita) ir pasikartojanti nuobodoka humora.
                              Antras sezonasi buvo žymiai geresnis tačiau turėjo visiškai nevykusi paskutinį epą.

                              Comment

                              • Pagran2kas
                                Forumo vilkas

                                • 2013 11 23
                                • 328

                                #75
                                Na pirmas sezonas man nelabai patiko,taciau sugebejau kazkaip perziuret ji. Nelabai jis kazkuom issiskyre is kitu tokio zanro anime. Na, o Antras sezonas man buvo zymiai geresnis, pradzia gal buvo nekokia, bet einant epizodams viskas tik gerejo. Pirma sezona vertinciau kokiem 7,1/10, o antra sezona tai 8,6/10.
                                The end justifies the means.

                                http://myanimelist.net/animelist/Pagran2kas

                                Comment

                                Working...