Metai: 2001 Žanras: nuotykių, sportas, komedija Studija: Madhouse Direktorius: Toshifumi Kawase Epizodų: 51 (pirmas sezonas) 2004-2005-tais, kai tik pasirodė šis anime Lietuvos kanaluose, jis jau buvo pritraukęs tūkstančių jaunųjų žiūrovų dėmesį (įskaitant mane). Ir jo atsiradimas mūsų šalyje jau padarė šiokį tokį perversmą animoškėje dėl savo populiarumo ir tie žaisliukai "beyblade", kurie yra rodomi per patį anime tapo tokie įdomūs ir populiarūs, kad juos pradėjo kurti tikrovėje ir visos žaislų parduotuvių lentynos buvo nušluojamos vaikų bei pauglių ir telikdavo tik keletas begulinčių. Ir "cheetos" kompanija pradėjo dėti plastmasinius "beyblade" žaisliukus į "Cheetos" traškučių pakelius ir atskirai pardavinėjo specialų padėklą už 3lt, kad patogiau būtu kautis tarpusavy arba masiškai. Kokie buvo geri "beyblade" laikai... Man tuo metu šis anime buvo mano mėgstamiausias cartoon'as iš visų. Dėl savo piešimo spalvų, veikėjų, siužeto, veiksmo ir dar muzikos soundtrack'o prasident šiam anime: Išties ant jo buvau taip pasinešęs, kad net plakatus pradėjau kabintis ant sienų. Man tokie anime patinka vien tik dėlto, kad tokių sportų mūsų pasauly iš viso nėra. Šiame anime "Beyblade" sportas yra labai išaukštinamas ir yra vertinamas kaip koks futbolas arba krepšinis ir net labiau. Visi piliečiai gatvėse bei namuose žaidžia su "Beyblade'ais" ir visą laiką kaunasi dėl to, kad įrodytų esą geresni žaidėjaiuž kitus. Bet piliečių mokėjmas žaisti su "beyblade'ais" rodomas kaip kokio noob'o lygio, o jau kurie sėdi turnyruose, tai yra vaizduojami kaip profesionalai, kurie tiesiog savo proto galiomis gali judinti tuos besisukančius metalinius žaislus ir su kuriais gali sužaloti patį priešininką. Šio pirmojo sezono siužetas yra keleivinis. "Beyblader'iai" yra labiau suinteresuoti laimėti pasaulio "Beyblade" čempionatą. Vienas iš pagrindinių veikėjų (Tyson) įeina į Japonijos regioninį Beyblade atrenkamąsias varžybas ir tikisi tapti geriausiu "Beyblader'iu" Japonijoje. Bekovodamas šiose varžybose Tyson'as susiranda daug gerų bei kvalifikuotų draugų, su kuriais suformuoja komandą, pavadinimu [The Bladebreakers], kad galėtų rungtyniauti tolimesnėse dvikovose su kitais beyblade žaidėjais. Ir ši komanda keliauja aplink pasaulį, kad galėtų susikauti su stipriausiais ir tapti oficialiais "Beyblade" pasaulio čempionais. Komandos nariai:
|
109
5
24.77%
27
4
8.26%
9
3
26.61%
29
2