Pale Cocoon / Blankusis Kokonas 2005

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
    • 2161

Pale Cocoon / Blankusis Kokonas 2005

Pale Cocoon
    Blankusis Kokonas / Бледный Кокон

Autorius: Yasuhiro Yoshiura
    Studijos: Studio Rikka
    Žanrai: mokslinė fantastika, drama,
    Panašūs anime: Evos Metas, Texhnolyze
    Transliacija: 2005
    ANN reitingas: 8.2/10
    Trukmė: 1ep. OVA

Galaxy Bounce - By Nostromo (AMV)

Aprašymas: Blykstelėjimas į pamirštą praeitį, taip aš galėčiau pavadinti šią trumpą istoriją. Dar vienas savotiškas apokaliptinis pasaulis, su savaime paslaptinga istorija, kurioje pateikinėjami klausimai, kaip ateitis pavirto į tai, kas joje vaizduojama. Pagrindinė siužeto linija yra susieta, bet ji tiesiog nėra detali ir tiksli. Vienas iš pagrindinių veikėjų vardu Ura, kaip ir kiti likę žmonės, bando surasti, suprasti ir ištirti visus likusius archyvus susijusius su žeme ir jos praeitimi. Kuo dagiau buvusios žemės archyvu jis atkuria tuo labiau jis pasineria į psichologinius ir emocionalius neramumus.

Nors siužeto linija ir labai trumpa, bet filmo atmosfera pateikta labai efektyviai, kas duoda pakankamai slegiančius pojūčius, o pati anime galima būtu palyginti su „Voices of a Distant Star“. Kas liečia piešimą, tai jis tikrai labai malonus ir 3-D atmosfera labai gražiai sąveikauja su 2-D piešimo veikėjais. Labiausiai turbūt čia nustebino ir patiko kameros judėjimas, kas leisdavo tikrai pasijūsti lyg dalyvautum pačiame anime.

Reziumė: Ne kiekvienas pasimėgaus šiuo psichologiniu mokslinės fantastikos filmu, kuris iš pirmo žvilgsnio neturi jokios didelės esmės, bet pažiūrėjus vis tiek kelia nedidelį susimąstimą ir susižavėjimą, neskaitant, kad jis buvo kurtas beveik vieno žmogaus. Man patinka, kai pabaiga lieka atvira interpretacijoms, t.y. skirtingiems supratimams, bet tuo pat metu užpildo ir viltim.

Vaizdai iš anime:

49
    5 (awesome!)
    51.02%
    25
    4
    36.73%
    18
    3
    10.20%
    5
    2
    2.04%
    1
    1 (shit!)
    0%
    0
  • Bardakas
    Žmogus Ne

• 2005 09 22
    • 1462

Mhm geras darbas, 5/5 +.
    Pamenu pirmą kartą jį žiūrėjau girtas ir buvo labai sunku susikaupt, antrą kartą su NonStopo subais (be komentarų ) ir tik trečią kartą normaliai pažiūrėjus susidariau geriausią įspūdį. Patiks tiems kam patinka sunkių monologų ir filosofinių išvedinėjimų anime. Piešimas gražus, nedaug kur man patinka 3D animacija, o čia ji suderėjo puikiai.
    Lauksim tęsinio jei gandai teisingi.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Sable
      The Hitchhiker

• 2005 03 11
      • 1530

Man irgi kažkaip panašiai, pirmą kartą kai žiūrėjau tai kažkoks išsiblaškęs matyt buvau, neprisimenu tiksliai, tikriausiai su kompanija buvo žiūrėtas berods.

Na čia vargu ar ką naujo tepridursi - piešimas gražus, muzika irgi, istorija gal ne tokia originali, bet pateikimas jos yra tikrai patenkinamas

Comment

• slicKrox
        Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
        • 2161

Autorius Didelis-Bardakas
        ai teisingi.
        Gal atsimeni saltini, kuriame girdejai apie tokius gandus? Butu saunu sulaukti panasu pratesima...
        Turejai oumenyje "Aquatic Language" (Mizu no Kotoba) ar Eve no Jikan ?

http://www.youtube.com/watch?v=fp86o4bINOc
        atrodo tikrai idomiai
        Autorius Pčik.
        slicKrox, tu žinai, kad tavo duota nuoroda yra su prancūziškais [ar bala ten žino kokiais, bet tikrai ne angliškais] titrais?
        ->fixed
        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-02-14, 16:16.

Comment

• Sable
          The Hitchhiker

• 2005 03 11
          • 1530

Autorius slicKrox
          Gal atsimeni saltini, kuriame girdejai apie tokius gandus? Butu saunu sulaukti panasu pratesima...
          Turejai oumenyje "Aquatic Language" (Mizu no Kotoba) ar Eve no Jikan ?

http://www.youtube.com/watch?v=fp86o4bINOc
          atrodo tikrai idomiai
          Nėra tas joks pratesimas. Galima tik diskutuot, kad gal būt ir tik gal būt toj pačioj aplinkoj veiksmas vyksta. Pats aquatic language beje senesnis nei Pale Cocoon, dėl Eve no Jikan tai irgi abejoju, kad pratesimas, nors galimybės neatmetu.
          Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-02-14, 18:08.

Comment

• slicKrox
            Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
            • 2161

tep, savotiskas pratesimas bus su "Eve no Jikan" , bet tai visai kitokia istorija tik gal su panasia atmosfera ir su panasia tematika.

http://boards.fansub.tv/?showtopic=5863

Comment

• Yukari Murasaki
              steamheart

• 2009 01 16
              • 215

paziurejus susidaro nuotaika visai likusiai dienai, o problemos pasirodo kazkokios menkos :>
              issitraukiau is jutubo klipuka, nuripinau ta nuostabia daina ir dabar turiu ja ant zadintuvo ^__^
              kam idomu - galiu pasharint

Comment

• Red_Elf
                pandų karai :D

• 2009 05 07
                • 1112

labai gražus ir nostalgiškas anime, kažkuo sužavėjo, net negaliu pasakyti kuo

Comment

• Augis24
                  AZ rėmėjas

• 2009 03 29
                  • 767

Vertinu 5/5. Labai jau toks psichologinis anime, vienas iš populiariausių, galbūt drysčiau teigti, savo žanro atstovų. Įdomus ir ramus, priverčiantis susimąstyti. "Ne šiaip sau" žiūrėt reikia tokį kūrinį ir iš pirmo karto buvo gan sunkoka pagauti esmę ir kas išviso ten vyko. Spalvos man pasirodė nostalgiškos, nedrąskančios akių ir tai turbūt suteikė tokį melancholišką įvaizdį visam anime. Tačiau tai tik mano nuomonė.

Comment

• Jimmys
                    Solitary man
                    • 2010 07 09
                    • 12

Na, kažkaip vienareikšmiškai negaliu vertinti šio darbo. Labai kaip sakant "gilus" (O gal tiesiog paviršutiniškas ir sudaro gilumo įvaizdį). Pagrindinė tema kuri (nors ir labai mažai) pletojama būtu "Tiesos žinojimas vs. geriau gyventi nežinojime", bandė kažką parodyti, jog žmonės geriau pamirš praeitį ir tiesą, kad galėtų ramia galvą gyventi, bet va atsiranda pagrindinis veikėjas, siekiantis išsiaiškti paslaptis. Piešimas, na akių man nedraskė, galima sakyti, kad buvo visai gražus, bet pabaiga, galima teigti, kad ir duoda peno apmastymui, kažko tikslaus nepasako ir palieka žiurovui susidaryti nuomonę (kurios aš nelabai susidariau, nes pabaiga, bent jau man, buvo gan random).
                    Spoileris:
                    Ar čia man vienam kliuvo, kad pabaigoje išlindęs kiek supratau į menulio išorę (kuri kažkodėl turėjo dirbtinai sukurtą atmosferą) jis buvo nesvarumo būsenoje, nors menulis salyginai turi pakankamai stiprią traukos jėgą pritraukti kūnus? Ir kas ten su ta raketa.

Comment

Working...