2008 m. Kultūros naktis "Tebūnie naktis!"

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • piccosan
    Daft Punk

    • 2005 11 28
    • 250

    #16
    Apsilankiau ten. Tiesa sakant daug nemaciau, bet ne del to kad nebuvo i ka ziuret, bet del to kad nebuvo tikslo/pasirinkto marsurot. Jei butume ėję, pasikulturint tai butu ka paziuret. Bet siap pasivaiksciojom po naktini surmulinga miesta ir didesne dali sereikuose praleidom. Te kazkokis kinas buvo tai bent fononis garsas/muzika buvo. Dar norejau Wii sulost tenisa interaktyvu bet eile buvo tai tingejau laukt. Minusai buvo vesus oras ir slapi suoliukai.

    P.S. Svarbiausia lukesti ispildem: grizt su ausra.
    Paskutinis pakeitimas nuo piccosan; 2008-06-22, 12:49.

    Comment

    • Dai-Katana
      Podcast or Death




      • 2004 10 04
      • 686

      #17
      Viskas ten buvo puiku ;] Nors ir ne su labai dideliu kruopštumu, bet visgi bent kažkiek pasiplanavom savo vaikščiojimus ;]

      Kol tik atvažiavom tai užsukom tik į "Meno celes", kur buvo demonstruojami studentų baigiamieji darbai. Piroje eilėje užsukome į tekstilės darbų parodą, tačiau man kaip nelabai besidominčiu dalyku ten nelabai buvo ką veikti. (Pilies g. 44/2)

      Šalia buvo "Rusų galerija" (Bokšto g. 4), kur taip pat pagrinde buvo eksponuojami darbai, su stipriu Rusų kultūros atspalviu ir dvasia. Buvo samavarai, apie kuriuos psakojo ten buvęs žmogus. Irgi nelabai traukia manęs tokie dalykai, todėl apžiūrėjus bemaž visus darbus patraukėme toliau.

      Po to kokį pusvalandį blūdijome, nes įjome į vieną vietą, bet kadangi aš talaentingai sugebėjau aukštyn kojom žemėlapį skaityt - nuėjom ne ta linkme. Galų gale po kokio pusvalandžio atsivilkome ten kur ir norėjau nueiti - "Nemigos aitvaras" (Didžiojoje g.4), kuris vyko Lietuvos dailės muziejus Vilniaus paveikslų galerijos rūmuose ir kieme. Ten teko pamatyti vieną įdomiausių to vakaro ir nakties renginių. Buvo deklamuojamos Juditos Vaičiūnaitės eilėraščių ciklas "Šopenas. Etiudai opus 10", kurias skaitė Jūratė Viliūnaitė. Bet įdomiausia buvo man ne eilės, o pianistės Šviesės Čepliauskaitės atliekamos kompozicijos pagal F. Chopino Etiudus op. 10. Pianino ir fortepijono kompozicijos man visuomet labai patikdavo.

      Išbuvom praktiškai iki galo ir paskui patraukėme link kitų taškų.

      Traukėme link galerijos "Tulips and roses" (Gaono g. 10), kur turėjo būti Lietuvos ir užsienio menininkų darbų paroda "Regėjimo pratimai" tamsoje - naujos regėjimo galimybės. Parodos menininkai: Jesse Ash, Benoit Maire, Rosie Farell, Gintaras Didžiapetris, Liudvikas Buklys, Elena Narbutaitė. Deja, atėjome per anksti ir kadangi nieko nevyko - patraukėme toliau, o pamatyti visa tai norėjosi ;/ Paprasčiausiai paskui pamiršome....

      Šalia buvo galerija "Židinys" (Dominikonų g. 15), kur buvo demonstruojamos tradicinės lietuvių liaudies audimo staklės, patys audiniai ir tautiniai drabučiai. Atėjome pačiu laiku, nes praktiškai po kelių minučių moteris, o vėliau ir prisijungus vyrui atliko kelis Lietuvių liaudies kūrinius su kanklėmis. Labai gražiai klausosi pats dainavimas, nesvarbu, kad tokia muzika man nedomu, tačiau vienas dalykas klausyti muziką per kompą ir nepagrįstai keikti viską kas nepatinka, kitas dalykas išgirsti tai savo ausimis. Besidomintiems ten buvusi kita moteris pasakojo apie liaudikus drabužius, istoriją, apie Lietuvos tekstilės "tėvą" ir t.t. Viena įdomiausių vietų to vakaro, tiesą sakant.

      Iš čia patraukėme atgal link Prieš tai bandyto aplankyti "Tulips and Roses" tačiau ten dar nieko nevyko, todėl nuėjom tiesiai iš ten į Sereikiškių parką, kur vyko "kinas ant žolės". Nuėjom tik kad susitikti su draugo pažystama. Akies krašteliu užmačiau vieną juokingą trumpametražį lietuvišką filmą apie vaiką, kuris iš meilės suvalgį sportbatį. Visgi beprasmiškai ir tas sportbatis jam ir užaugus tebetūnojo jo skrandyje ;] Kol nepamačiau šios atomazgos buvau labai skeptiškai suiteikęs šiai atrakcijai. Visgi ne kino pažiūrėti atėjom o pasikultūrinti, todėl patraukėme toliau (į kiną ir taip einu kas kelinta diena).

      Praėjome pro linijinius šokius ir grupės "4fun" renginį, irgi sereikiškių parke. Nepatiko ten ta atmosfera, nes labai jau dvelkė paprastu pasišokimu o ir vos ne kaubojiško stiliaus muzika ir šokiam tikrai ne man. Prieš važiuojant namo pro ten vėl gi buvo praėje, kai jau nieko nebevyko - pilna debilų prisiliuobusių buvo. Jeigu žmonės tokiame renginyje sugeba prisilakt, tai jie ryškiai nebrendylos ir debilai.

      Pro ten einant užsukome kažkokią kavinukę, kur nebuvo airiškos kavos, teko man gerti Caffe Latte o draugas kapučiną ir po pyragaitį sugriaužė. Kažkaip pagalvojau, kad piniginę mano pavogė ar pamečiau, todėl kiek nejauku pasidarė. Vsgi kaip tikras genijus ~2000 Lt buvau pasiėmęs -_-; Gerai, kad šalia mašina buvo, radom ją mašinoje "bordačioke".

      Grom iškarto į patį nuostabiausią tos ienos reginį ;]] Grupės "Skylė" ir Aistė Smilgevičiūtės koncertą. Kadani tuo metu buvo pirmas kartas, kai išgirdau juos, muzika man buvo fantastiška. nežinau iš kokių albumų buvo atliekami kūriniai, tačiau bene daugiausiai iš "Povandeninių kronikų".

      Pasibaigus koncertui patraukėme "Po benrardinų skliautais". Didingas pastatas, tačiau tik iš išorės - remonto sienos ir kolonos prašosi kaip mirštantis vėžininkas morfijaus ;/ Ten vyko kažkoks renginys, tačiau stipriai religinio pobūdžio, kas mane labai stipriai suerzino - negaliu pakęsti visų religinių dalykų. Esu ateistas, bet dar kažkodėl ir sunkiai toleruojantis tokius dalykus.Nieko gero tos religijos neatnešė žmonijai.

      Psišalinome ir patraukėme į šalia esančias meno celes, kurios vyko Maironio g. 6, berods. Ten vėl gi daug studentų darbų, skulptūrų, kai kur sunkiai suprantamo meno, nes nelabai suprasi menas tai ar šlamšto krūva, o kai kur ir tikrai darbai su prasme ar estetika.

      Iš ten dar bandėme eiti į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejų. Blūdijom kokį pusvalandį, nes norėjome pamatyti tuo metu vykti turėjusį audiovizualinį alternatyvios muzikos atlikėjų McKaro ir Oorchancho projektą. Pastatą radome (Vilniaus g. 41), tačiau neradome net nuorodos kaip ten įeiti ir kol ten nuėjome jau buvo pagal grafiką renginys į pabaigą, kaip ir. Teko numot ranka ir toliau traukti link mašinos ir važiuoti namo.

      Taigi, pajudėjome iš vilniaus kažkur apie 02:30 ar tai 03:03, nes Kaune buvome apie 05:00 .... Miegojau iki 18:00.

      Reziumuojant galiu pasakyti, kad labai puikiai praleidau laiką ir tikrai gaila man tų vargšų žmonių, kurie tokiu metu sėdi namie, žaidžia savo tūpus kompiuterinius žaidimus, anime žiūri, filmus, miega, geria su "chebrom" ir kitaip šūdą mala, kai po nosim vyksta tokie dalykai.

      Ryt į Kernavę. See you later, comrades ^_^/
      Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2008-06-23, 13:14.

      SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN

      Comment

      • tamagochi
        Suši valgytojas

        • 2005 10 19
        • 138

        #18
        Pablūdijau ir aš vakar po miestą. Labiausiai patiko danų projektas menų spaustuvėje - jie ten pristatė spektaklį kaip užsieniečiai mato Vilnių. Labai faina pamatyti savo miestą iš šalies ^_^

        Dar įsiminė Latako gatvėje vykusi žibintų paroda. Priminė japonų tradicijas, kurie irgi puošia gatves popieriniais žibintais. Visumoje gerai praleidau laiką, o dar ir futbolą spėjau bare pažiūrėti.

        Įdėjau šiek tiek nuotraukų:
        http://www.tamagochi.lt/2008/06/nakties-paieskos/

        Comment

        • Lax..
          reLaxed




          • 2005 12 24
          • 516

          #19
          Dar ganėtinai gerai. Man tai nuotaiką gerai apkartino jau po vidurnakčio matyti vaizdai. Kaip Dai minėjo tai sereikiškėse prisiliuobusių debilų šaikos, taip pat iš niekur atsirado marozų visokių, o galu gale net pavyko tapti muštynių liudininikų. Tarp kitko, tas muštynes sukėlė jaunuoliai, liaudyje dažnai vadinami forsai, kurie kabinėjosi prie visų - paskui teko matyti, kaip jie muša jau visai kitus praeivius. Žodžiu įspūdį mes užsieniečiam paliksim gerą kitąmet. Vienok, reiktų sustiprint policijos pajėgas mieste, nes mačiau tik vieną vieną automobilį.

          Comment

          • Tsuyu
            VAK

            • 2007 03 30
            • 135

            #20
            Jei galiu pataisyti Dai Katana ji ne Asta, o Aiste Smilgeviciute..Is tiesu ju koncertas buvo nuostabus.
            ka geriausiai pamenu is koncerto, tai gaisra medyje..akimirka ju daina "lieriasi" uzgoze visi susirupinimas gaisru..nors zibintai danguje tikrai grazu, bet cia organizatoriai pasisiko neapgalvoje kad aplink medziai ir jie gali uzsidegti..
            paskui ishtiesu siaubinga ispudi paliko forsai..taip du kartus maciau kaip ziurint sortus prie musu sedejusiam ciuveliui atskriejo kojos spyris i galva..jis pradejo klykt "vieskit mentus"..blyn kaip sudina kai galvoji kur tuos mentus rast dabar?pritariu Lax truko Mentu! kur jie buvo???
            taip pat buvo bajeriu kad nebeileido i galerija..labai susinervinau.nors buvo parasyta, kad dirbs iki 6 ryto..

            Comment

            • Airiz
              מיד





              • 2004 01 09
              • 1656

              #21
              Gerai kad nesulaukiau tokiu.
              Ilgai but neplanavau, pagrinde pabandyt padaryt kazkiek nuotrauku ir namo, beto buvo shalta ir lyjo su pertraukom.
              Buvau beveik visos Dai-Katanos ishvardytose vietose, taip pat zibintu instaliacijoje. Veliau ishgerem kavos, be shtatyvo daryt nuotraukas jau nebutu produktyvus darbas, tad ishvaziavom miegot.
              Beje Dai-Katana, gal tau ir nepatinka Country stiliaus muzika (ir pats nesu megejas) bet zmones shoko su dideliu ikvepimu, kai ishtrauksiu nuotraukas ir video pamatysi

              Comment

              • Dai-Katana
                Podcast or Death




                • 2004 10 04
                • 686

                #22
                Dėl Aistės pataisiau, nes rašiau tikriausiai dar beveik nepabudęs ;/

                Airiz, čia tik man nepatinka ;] Šiaip suprantu kad fun ir t.t., bet elementariai man kažkaip nejauku ten buvo.

                SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN

                Comment

                Working...